Agenda Arxiu 2009

 Descarregar pdf

Agenda Setmanal de la Universitat de Lleida
gener
febrer
març
abril
maig
juny
juliol
agost
setembre
octubre
novembre
desembre
baixcorva

  data AGENDA   Del 12 al 18 de GENER   


DILLUNS 12 de gener

19.00h SALA ALFRED PERENYA (LLEIDA)
Presentació del llibre Dins les muralles de la ciutat. Carrers i oficis de la Lleida als segles XIV i XV, a càrrec del seu autor, Jordi Bolós (professor del departament d'Història de la UdL), Flocel Sabaté (catedràtic d'història medieval de la UdL) i Prim Bertran (catedràtic d'història medieval de la Universitat de Barcelona).


DIMECRES 14 de gener

17.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Seminari de geografia local: Els problemes de l'aigua a Catalunya, moderat per Ramon Batalla (professor del departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL).
ACTE AJORNAT!

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per Internet des del Gran Teatre del Liceu de l'Opera Simon Boccanegra, de Giuseppe Verdi, dins el programa Òpera Oberta 2008/2009. El Liceu a la UdL.


DIJOUS 15 gener

16.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Sessió inaugural del curs Dret i Noves Tecnologies, que es desenvoluparà fins el 2 d'abril, a càrrec d'Antoni Vaquer (director del Departament de Dret Privat de la UdL).


RECORDATORI:

FINS AL 23 DE GENER

SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)

Mostra I al final...van passar. Lleida, imatges de derrota i ocupació.


FINS A FINALS DE GENER

VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE LA FACULTAT DE MEDICINA)
Exposició de fotografia científica.

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 19 al 25 de GENER   


DIMARTS 20 de gener

09.00h HOTEL AVENIDA PALACE (BARCELONA)
Conferència: Lleida, terra d'oportunitats, en el marc de les activitats del Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, a càrrec de Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), presentat per Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) i amb l'assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).

13.00h EDIFICI 5 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració de l’edifici de serveis d’ETSEA amb Blanca Palmada (comissionada d’Universitats i Recerca), Joan Viñas i Ramon Roca.


DIJOUS 22 de gener

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació pública de la Clínica Oftalmològica COAP amb motiu de la seua inauguració.


RECORDATORI:

FINS DIVENDRES 23 de gener

SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Mostra I al final...van passar. Lleida, imatges de derrota i ocupació.


FINS DISSABTE 31 de gener

SOTERRANI DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició del decàleg Sigues lingüísticament sostenible.

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 26 de GENER a l'1 de FEBRER   


DIMARTS 27 de gener

11.00h COMPLEX DE LA CAPARRELLA
Visita a la nova seu de l'Escola Universitària de Turisme al complex de la Caparrella, amb Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida) i Josep Maria Balcells (director de l'Escola).

12.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre La necròpolis prehistòrica de Milmanda (Vimbodí, conca de Barberà, Tarragona). Un exemple del món funerari català durant el trànsit entre els segles VII i VI aC, a càrrec de Raimon Graells (autor i professor del departament d'Història de la UdL) i Emili Junyent (catedràtic de Prehistòria de la UdL).

12.45h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni de col·laboració entre la UdL i el Bisbat de Lleida. Firmen Joan Viñas i Joan Piris (bisbe de la diòcesi de Lleida).

19.00h SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició El Secret de l'Unicorn, de Santi Iglesias, que es podrà visitar fins el dia 20 de febrer.


DIMECRES 28 de gener

12.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència: Música i promoció de la salut, a càrrec de Víctor Flusser (director del Centre de Formation de Musiciens Intervenants de la Universitat Marc Bloch d'Estrasburg).

13.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Recepció als alumnes de mobilitat que estudiaran a la UdL durant aquest segon quadrimestre, a càrrec de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals).


DIJOUS 29 de gener

20.00h CAFÈ DEL TEATRE DE L'ESCORXADOR
Presentació del llibre Flors i Carboni, de Josep Maria Sala-Valldaura (catedràtic de Literatura espanyola de la UdL), a càrrec de l'autor, Antoni Clapés (editor) i Enric Flaguera (presentador de l'acte).

20.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Conferència: La crisi com a experiència: Anàlisi des de l'àmbit de l'empresa, a càrrec de Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL).


DIVENDRES 30 de gener

09.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la I Jornada d’a ctualització sociosanitària i residencial de les terres de Lleida, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat de la UdL), Felip Infiesta (gerent de Gestió de Serveis Sanitaris) i Pilar Sanmartín (cap d'Infermeria de l'Hospital Santa Maria).

18.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència inaugural del postgrau en Educació Emocional de la UdL: Llibertat emocional: estratègies per educar les emocions, a càrrec de Ferran Salmurri (psicòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona).

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 26 de GENER a l'1 de FEBRER   


DILLUNS 2 de febrer

17.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Conferència inaugural del Postgrau en Sistemes d'informació geogràfica per a la gestió municipal i territorial: Geoinformació a Internet: neogeografia i mapes socials, a càrrec de Jordi Guimet (director del centre de suport IDEC de l'Institut Cartogràfic de Catalunya i president de l'Associació Catalana de Tecnologies de la Informació Geogràfica): Presenta: Joan Ganau (director del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL).

19.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Jornada El jovent i la immigració. Integració i ciutadania amb Carles Feixa (professor d’Antropologia Social de la UdL), Ramon Camats (filòsof, assagista i professor de la UdL) i Sònia Martínez (membre de la comissió de Drets Humans i Estrangeria del Col·legi d’Advocats de Lleida).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La noche de la iguana (John Huston, 1964), dins del cicle John Huston Crepuscular de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.
"Punyent adaptació cinematogràfica d'una obra de Tennessee Williams que narra la història d'un pastor protestant expulsat de la seva església que treballa com a guia turístic a Mèxic."


DIMECRES 4 de febrer

09.00h SALA D'ACTES DE L'IES MANUEL DE PEDROLO (TÀRREGA)
Inauguració de la XXIV Jornada d'Orientació Universitària i Professional, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Graells (director general de l'Educació Bàsica i Batxillerat de la conselleria d'Educació), Joan Amézaga (alcalde de Tàrrega) i Joan Planes (director de l'IES Manuel de Pedrolo).


DIJOUS 5 de febrer

09.15h IES TORRE VICENS (AVDA. TORRE VICENS, 3)
Inauguració de la X Jornada d’Orientació Universitària, a càrrec de Joan Viñas i Antoni López (director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida).

11.15h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI 23A (PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA)
Cloenda de la jornada Tecnologia aplicada a la petita i mitjana empresa, a càrrec de Joan Viñas i Àngel Ros.

12.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Permeabilitzció d'obstacles i connectivitat per als peixos de riu, a càrrec de Marc Ordeix (Centre d'Estudi dels Rius Mediterranis)

20.00h ESPAI FASSINA (GUISSONA)
Inauguració de l'Aula d'Extensió Cultural de la Segarra. Conferència: En un món globalitzat, en un món intercultural: formar ciutadans del món, a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL).


DIVENDRES 6 de febrer

11.00h SALA DE GRAUS MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ)
Inauguració del Fons d'Art de la Facultat de Ciències de l'Educació amb Joan Viñas, Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL), Mar Moreno (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació), Teresa Vall Palou (presidenta de la Fundació Vall Palou) i Montserrat Felip (presidenta de la Fundació Lo Pardal).

15.30h AULA 1.11 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Fase catalana de l'Olimpíada de Física per als alumnes lleidatans.
 
  data AGENDA   Del 9 al 15 de FEBRER   


DILLUNS 9 de febrer

19.00h AULA MAGNA DE L’IEI
Jornada Economia i Treball. La crisi econòmica amb Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), Simon Rosado (secretari d’acció sindical de CCOO Catalunya) i Màrius Aguilar (membre de l'equip coordinador de Joves d'Esquerra Verda).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Paseo por el amor y la muerte (John Huston, 1969), dins del cicle John Huston Crepuscular de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.
"Qualificat com un manifest hippie, aquest film metafòric ambientat en l'edat mitjana explica la vida d'una jove parella d'amants en plena Guerra dels Cent Anys."


DIMARTS 10 de febrer

10.00h DESPATX DEL RECTOR
Joan Viñas (rector de la UdL) rep Jean Benkhelil (rector de la Universitat de Perpinyà).

DE 10.00h a 14.00h AULA 0.30 DE L’EDIFICI DEL RECTORAT
Campanya de donació de sang.

11.00h SALA DE JUNTES 3r PIS (RECTORAT)
Conferència Léxico asturiano y léxico catalán. Elementos de comparación a càrrec de José Luis García Arias (president de l'Academia de la Llingua Asturiana i professor de la Universitat d'Oviedo)

12.00h SALA DE REUNIONS DELS VICERECTORATS (2on PIS DEL RECTORAT)
Roda de premsa per presentar la I Setmana Intercultural, organitzada pel Centre de Cooperació Internacional de la UdL i Bancaja, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Valentín Díez (responsable de les setmanes interculturals de Bancaja) i Carles Pazos (representant de la Fundació Bancaja a Catalunya).

19.30h SALA JAUME MAGRE (ÒMNIUM CULTURAL, C/BISBE TORRES 2)
Conferència de Joan Sagués (professor d'Història de la UdL): Història de la guerra freda i la divisió del món en dos blocs, dins el cicle 20 anys de la caiguda del mur(89-09).

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per Internet des del Gran Teatre del Liceu de l'òpera  L'Incoronaziones di Poppea, de Claudio Monteverdi, dins el programa Òpera Oberta 2008/2009. El Liceu a la UdL.


DIMECRES 11 de febrer

08.30h AULA 3.1.06 L'EDIFICI 1 DE L'ETSEA
Xerrada Cas pràctic: La recuperació de l’Estany d’Ivars a càrrec de Frederic Casals (professor col.laborador de la Secció de Fauna Silvestre - Departament de Producció Animal de l'ETSEA UdL)

11.00h SALA DE REUNIONS DEL DEGANAT DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Roda de premsa per presentar el Centre Nutren-UdL, dedicat al control nutricional de l'envelliment i el desenvolupament d'alimentació funcional, a càrrec de Núria Brunet (promotora del Centre) i els directors, Manuel Portero, Reinald Pamplona i David de Lorenzo.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència de Miquel Pueyo (delegat del Govern a Lleida) sobre els dos anys de l'executiu de la Generalitat.


DIJOUS 12 de febrer

12.00h SALA DE GRAUS DE L’ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Sessió informativa sobre Sun Opensource Technologies, a càrrec dels enginyers Jesús Angulo, Félix Díaz, Juan Pablo de Frutos i Rafael León.

17.30h SALA DE CONFERÈNCIES DEL PAVELLÓ 4 (FIRA DE LLEIDA)
Jornada: Invertir en usabilitat és un bon negoci (fins i tot en temps de crisi), organitzada pel Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (GRIHO) de la UdL.
La Jornada pretén reflexionar i iniciar un debat amb el sector empresarial sobre la situació actual de les empreses de Lleida per poder aprofitar l'oferta formativa universitària en l'àmbit de le Interacció Persona Ordinador de forma que els nostres estudiants/futurs treballadors puguin satisfer més eficientment les demandes de l'empresa aconseguint millorar serveis i productes.


DIVENDRES 13 de febrer

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la II Jornada de Treballs de Recerca al Batxillerat, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL).
09.45h Conferència: La recerca al Batxillerat, a càrrec de José Manuel Esteve (catedràtic de Teoria de l'Educació de la Universitat de Màlaga).

12.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Universia, xarxa d'universitats, xarxa d'oportunitats, a càrrec de Jaume Pagès (conseller delegat d’Universia).

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 16 al 22 de FEBRER   


DILLUNS 16 de febrer

19.00h AULA MAGNA DE L’IEI
Jornada Sostenibilitat: aigües i residus, amb Ignasi Aldomà (professor de Geografia de la UdL), Pedro Arrojo (professor de la Universitat de Saragossa) i Xavier Flotats (GIRO Centre Tecnològic).

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència inaugural de la I Setmana Intercultural de la UdL: Rastres de sàndal, a càrrec d’Asha Miró (escriptora i presentadora de televisió).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Fat City (John Huston, 1972), dins del cicle John Huston Crepuscular de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.
"Drama desolador de pinzellades autobiogràfiques sobre la història de dos boxejadors i els seus problemes lloat unànimement per la crítica com una de les millors pel·lícules del director."


DIMARTS 17 de febrer

19.00h CENTRE D’INFORMACIÓ I DOCUMENTACIÓ PEL DESENVOLUPAMENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Taula rodona: Medicina, agricultura i interculturalitat, amb Jaume Lloveras (director d’ETSEA), Paquita Santiveri (professora d’agronomia de cultius extensius de la UdL), Osvaldo Francia (president del Centre Llatinoamericà de Lleida), Mercè Almirall (responsable de la consulta de Malalties Tropicals) i Jorge Soler (metge del CAP de Rambla Ferran); dins de la I Setmana Intercultural de la UdL.

20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del IX Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica. L'Art de l'actor a Catalunya (II), amb la conferència: Les regles del joc i de la mentida, a càrrec de Jesús Agelet (actor d'Els Joglars).


DIMECRES 18 de febrer

12.00h AULA 3.1.06 DE L'ETSEA
Conferència d'Antoni Margalida (Grup d’Estudi i Protecció del trencalòs): Biologia de la conservació del trencalòs (Gypaetus barbatus).

18.00h AULA 0.30 (PLANTA BAIXA DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Primera taula de debat sobre el Pla de Bolonya amb estudiants, Joan Viñas (rector), Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat) i Joan Prat (vicerector de Qualitat i Planificació). Tema: El Pla Estratègic de la UdL. Modera: Manel Lladonosa (catedràtic d'Història Contemporània).

19.00h CENTRE D’INFORMACIÓ I DOCUMENTACIÓ PEL DESENVOLUPAMENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Taula rodona: Educació, Literatura i Interculturalitat, amb Dolors Mayoral (professora del Departament de Didàctica Específica de la UdL), Kokouvi Tete (pedagog i doctorant de la Facultat de Ciències de l’Educació), Montserrat Vela (psicopedagoga), Maria Creuza (professora de secundària), Eduard Roure (professor de secundària i escriptor), Enric Pinyol (escriptor) i Ramon Usall (professor de secundària i escriptor); dins de la I Setmana Intercultural de la UdL.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Les perspectives del catalanisme, a càrrec de Josep Maria Solé i Sabaté (catedràtic d’Història Contemporània de la UAB), com a inauguració del VI Curs d'Història del Pensament Polític Catalalista.


DIJOUS 19 de febrer

VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
S'inicia la mostra dels 96 cartells participants al Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu, que podrà visitar-se fins al dia 6 de març al Centre de Cultures de Cappont.

14.00h HALL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Dinar intercultural a càrrec del Centre Llatinoamericà de Lleida, l'Associació d'Equatorians i l'Associació de Senegalesos dins de la I Setmana Intercultural de la UdL.

20.00h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR
Concert del grup Immigrassons i te intercultural, com a cloenda de la I Setmana Intercultural de la UdL.

20.00h SALA D’ACTES DEL COL·LEGI DE VETERINARIS DE LLEIDA (C/CANONGE BRUGULAT, 7)
Taula rodona: Els nous estudis de Ciència i Salut Animal a la UdL, amb Joan Viñas (rector de la UdL) i Àngel Ros (alcalde de Lleida). Modera Miquel Molins (president del Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida).


DIVENDRES 20 de febrer

09.30h TOTS ELS CAMPUS
XVI Jornada de campus oberts per a l'estudiantat de segon de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.


DISSABTE 21 de febrer

12.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació pública del III Congrés Catalanista, a càrrec d'Assumpta Fargas (presidenta del Congrés i rectora de la Universitat de Vic) i Joan Viñas (rector de la UdL).

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 23 de FEBRER a l'1 de MARÇ   


DILLUNS 23 de febrer

15.00h AULA 1.03 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Fase catalana de l'Olimpíada de Química per als alumnes lleidatans.

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Dublineses (John Huston, 1987), dins del cicle John Huston Crepuscular de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

“El darrer film de Huston. Una obra mestra basada en un relat de James Joyce que gira al voltant d'una festa i la crisi existencial d'un matrimoni burgès del Dublín de principis de segle.”


DIMARTS 24 de febrer

12.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (RECTORAT)
Conferència: El mito de Hércules en la historia de la literatura española, a càrrec d'Alberto Montaner Frutos (professor de la Universitat de Saragossa).

20.00h AULA 1.11 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: I tu, de què rius, a càrrec de Pepa Plana (pallassa), dins del IX Seminari d’E scriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 25 de febrer

19.00 SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició de pintura Almídics glicerofàlics, de Lou Cornellà, que es podrà visitar fins el proper 20 de març.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Concert Nord-Sud, a càrrec del guitarrista Joan Carles Martínez, que interpretarà obres de Julián Arcas, Manuel de Falla i Frederic Monpou; dins de la XVI Temporada Musical de la UdL.


DIJOUS 26 de febrer

18.15 SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Segona reunió de la primera taula de debat sobre el Pla de Bolonya amb estudiantat, professorat i PAS. Tema: El Pla Estratègic de la UdL.

18.30h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Seguretat alimentària de nadius i colons en l'Amazònia peruana, a càrrec de Eduardo Bedoya (professor de la Universitat del Pacífic, Perú).


DIVENDRES 27 de febrer

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del IX Simposi en Salut Mental Transtorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat, a càrrec de Francesc Abella (professor de la UdL i president de la Comissió de Docència i Investigació del Servei de Salut Mental i Drogodependències de l’Hospital de Santa Maria) i Josep Pifarré (professor de la UdL i director del Servei de Salut Mental i Drogodependències de l’H ospital de Santa Maria).

14.00h RESTAURANT LA FONDA DEL NASTASI
Acte de lliurament de la XII edició del premi ASPID, a càrrec de José Montilla (president de la Generalitat), Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida) i Àngel Ros (paer en cap).

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 2 al 8 de MARÇ   


DILLUNS 2 de març

VESTÍBUL DEL SOTERRANI DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
S'obre al públic l'exposició Si la dona avança, el món també, que es podrà visitar fins el 16 de març.

16.00h AULA 1.01 DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La influència de la literatura en els canvis socials d'Amèrica Llatina, a càrrec de Sergio Ramírez (advocat, escriptor i expresident de Nicaragua), dins del curs Visions d'Amèrica Llatina.

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La dolce vita (Federico Fellini, 1959), dins del cicle Nou cinema italià II de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.
“Darrera les passes d'un periodista, Fellini crea un mític retrat de la societat romana dels anys cinquanta que ha esdevingut una obra fonamental de la modernitat cinematogràfica europea.”


DIMARTS 3 de març

17.30h SALA DE JUNTES DE L'ETSEA
Conferència de Zoltan Bratek (Eötvös Loránd University, Budapest): Truffles and their habitats in Carpatho-Pannon Region, initiation of truffle cultivation.

20.00h AULA 1.11 DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: El cant del cigne, a càrrec de Pep Cruz (actor i director de teatre), dins del IX Seminari d’Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 4 de març

17.00 SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Primera sessió de la segona taula de debat sobre el Pla de Bolonya amb estudiantat, professorat i PAS. Tema: Funcionament intern de la UdL.

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Xerrada de sensibilització sobre les brigades de cooperació de l'Associació Catalana per la Pau.


DIJOUS 5 de març

09.00h ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la III Festa de l'Estudiantat de l'EPS, amb xerrades, esports, concursos i un dinar popular.

18.30h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Agroecologia com a element clau en la sobirania alimentària, a càrrec de Clara Inés Nicholls (professora-investigadora de la Universitat de Califòrnia).

19.30h BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA
Presentació del llibre Amarga lluvia. Sentimientos de una madre ante la muerte de su hijo, de María José Brito; a càrrec de l’autora, Joan Viñas (rector de la UdL), Carlos Goñi (filòsof i escriptor) i Lluís Pagès (editor).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Presentació del volum Preceptiva poètica d'Antoni Febrer, editat per Joan Ramon Veny (professor de Filologia Catalana de la UdL) i publicat per l'Institut d'Estudis Catalans, la Universitat de les Illes Balears i l'Institut Menorquí d'Estudis.

20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Concert Un petit viatge, a càrrec de Xaviss, dins el cicle Acústics al Campus.


DIVENDRES 6 de març

12.00h SALA DE GRAUS DE L'EPS
Conferència: Microarquitectura i paral·lelisme a nivell de thread, a càrrec de Francisco Tirado (catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid).

13.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliurament dels premis del Concurs d'Idees per al disseny de la carpeta de la UdL.

19.30h MIRADOR DE LA PASSAREL·LA DE CAPPONT
Observació astronòmica pública, a càrrec de Fernando Guirado (professor de l'Escola Politècnica Superior de la UdL) i Enrique Herrero (Societat Astronòmica de Lleida), en el marc de l'Any Internacional de l'Astronomia.


DISSABTE 7 de març

9.30h AULES 0.10A-0.10B-1.03 I 2.13 DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Prova territorial a la província de Lleida del II Concurs d’a nglès interescolar de Catalunya, amb la participació d’uns 170 alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

10.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda als participants en la V Jornada de campus oberts per a pares i mares d’estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat).
13.15h BAR DEL RECTORAT
Comiat del rector de la UdL, Joan Viñas, als participants en la Jornada.

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 9 al 15 de MARÇ   


DILLUNS 9 de març

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Sessió: Actitud empresarial davant la crisi, amb Ramon Roca (president de Ros Roca Group), Salvador Alemany (president del Cercle d’Economia), Josep Pont (conseller delegat del Grup Borges) i Antón Costas (catedràtic de la UB). Modera: Manuel Campo Vidal (president de l’Acadèmia Espanyola de Televisió).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Roco y sus hermanos (Luchino Visconti, 1960), dins del cicle Nou cinema italià II de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.
“Tràgic melodrama sobre cinc germans que immigren des del sud d'Itàlia a Milà a la recerca d'una nova vida. Una crònica familiar que representa el màxim exponent del melodrama realista de Visconti.”


DIMARTS 10 de març

18.30h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre Violencia de género y sistema de justicia penal, a càrrec de Carolina Villacampa (coordinadora de l’obra i professora de Dret Penal de la UdL), Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Francesc Segura (president de l’Audiència provincial de Lleida), Mª Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera de la UdL) i Agnès Pardell (catedràtica de la UdL i diputada al Parlament), dins els actes al voltant delDia Internacional de la Dona Treballadora.

19.00h CAIXAFÒRUM
Conferència: Malalties infeccioses i matemàtiques: els nombres que ens poden salvar la vida, a càrrec de Mimmo Lannelli (professor de la Universitat de Trento). Presenta: Nacho López (professor del Departament de Matemàtica de la UdL).


20.00h AULA 1.11 DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)

Conferència: LOS dos LOS: tragicomèdia i creació col·lectiva, a càrrec d’Enric Ases i Piero Steiner (actors, autors i directors teatrals), dins del IX Seminari d’Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 11 de març

10.00h VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del Campionat de Catalunya Universitari d'Escacs.

13.30h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació de la publicació del I Pla d’Igualtat entre homes i dones a la Universitat de Lleida, amb Joan Viñas (rector de la UdL), Mª Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera de la UdL), Anna Romero (delegada de la Comissió Interuniversitària Dona i Ciència a la UdL) i Elena Fuses (directora de l'Institut Català de la Dona a Lleida), en el marc dels actes de la UdL al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

20.00h HOTEL ZENIT
Benvinguda del rector als congressistes del III Workshop sobre Males  Herbes i Biodiversitat de l'European Weed Search Society, que se celebra a a la UdL els dies 12 i 13 de març.


DIJOUS 12 de març

09.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del III Workshop sobre Males Herbes i Biodiversitat de l'European Weed Research Society.

09.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del IV Curs Internacional d’A rqueologia Medieval. Els espais de secà, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval de la UdL), Joan Busqueta (director de l'IEI) i Xavier Viola (alcalde d'Algerri).

09.15h SALA DE GRAUS D’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Inauguració de la IV Jornada de Millora Genètica Porcina, dins del programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina.
11.30-12.00h Descans

12.00h AULA 2.1.04 DE L'ETSEA
Xerrada de Carlos Díez (director tècnic d'Ibercun Cinegética): Producción sostenible de conejo de monte para repoblación, en el marc de les Ajudes per a la millora de la formació pràctica de l'ETSEA (curs 08-09).

19.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: La creativitat publicitària avui, a càrrec de Lluís Bassat (president del Grup WPP Iberia).

20.00h ATENEU POPULAR DE PONENT
Xerrada: Universitat i societat civil, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Concert Sol blanc, a càrrec de Túrnez & Sesé, dins del cicle Acústics al Campus.


DISSABTE 14 de març

09.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la IX Jornada d’actualització sobre Factors de Risc de la Malaltia Vascular.
10.30h-11.00h Pausa-cafè.


DIUMENGE 15 de març

11.00h PLAÇA VÍCTOR SIURANA
Inici de l'activitat Coneixes la teva ciutat? Llocs de memòria de la Lleida del segle XX, amb els professors de la UdL Conxita Mir i Joan Sagués.

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 16 al 22 de MARÇ   


DILLUNS 16 de març

VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
S'obre al públic l'exposició Srebrenica, de l'oblit a la memòria, amb fotografies de Tarik Samarah i Francesc Parés. La mostra es podrà visitar fins el dia 31 de març.

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Srebrenica, de l'oblit a la memòria, a càrrec de Francesc de Dalmases (president d'IGMAN-Acció Solidària). L'acte inclou la projecció del documental Bòsnia, de la foscor a la llum.

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La notte (Michelangelo Antonioni, 1961), dins del cicle Nou cinema italià II de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.
“Centrada en la crisi matrimonial entre un escriptor i la seva esposa, el film completa, conjuntament amb La aventura (1960) i L'eclisse (1962), l'anomenada trilogia existencialista d'Antonioni.”DIMARTS 17 de març

12.00h UNITAT DOCENT (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Inauguració de l'estabulari de rosegadors i de la nova sala de dissecció de la Facultat de Medicina, a càrrec de Blanca Palmada (comissionada d’Universitats i Recerca) i Joan Viñas (rector de la UdL).

17.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT) 
Taula de debat sobre el Pla de Bolonya. Tema: el funcionament intern de la UdL (segona sessió).

20.00h AULA 1.11 DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Que no et facin beure amb orelles de ruc, a càrrec de Carles Canut (actor de teatre i televisió), dins del IX Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència: Investigacions cap a la millora de l’alimentació, a càrrec d'Antonieta Barahona (professora del Departament de Tecnologia dels Aliments de la UdL).


DIMECRES 18 de març

10.00h RECINTE FIRAL DE MONTJUÏC (BARCELONA)
Inauguració del XX Saló de l'Ensenyament, amb la presència de Joan Viñas (rector de la UdL).

10.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la V Jornada sobre Literatura i Ensenyament amb la conferència: Les rutes literàries com a introducció a la geografia artística dels escriptors, a càrrec de Josep Camps i Miquel Viladegut.

11.45h AULA 2.15 (RECTORAT)
Conferència L'experiència de l'art i el silenci a propòsit del llibre homònim d'Ernest Ibáñez Neach, a càrrec d'Ernest Ibáñez (autor), Susana Gòdia (professora) i German París Leza (editor).

19.00h SALA D’ACTES DEL CENTRE CULTURAL IBERCAJA
Conferència: La música i la identitat grupal, a càrrec de Carles Feixa (professor d'Antropologia Social de la UdL), dins el Cicle "Música i públic adolescent".


DIJOUS 19 de març

PLANTA BAIXA DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
S'obre al públic l'exposició del decàleg Sigues lingüísticament sostenible, que es podrà visitar fins el 17 d’abril.

09.30h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de les III Jornades de Gènere i Desenvolupament Rural: Gènere i Mercats, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), Mª Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera), Josep Usall (director del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL) i Albert Roca (professor d'Antropologia Cultural a la UdL).

09.30h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la XIV Jornada Tècnica d'ASPID La Síndrome Postpolio, una nova realitat, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Josep Giralt (president d'ASPID), Josep Mª Ramírez (director de l'Institut Guttmann), Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

10.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la X Jornada d'Emprenedors i Innovació.

10.30h Conferència: Motivació i automotivació: el compromís amb un mateix per a ser emprenedor, a càrrec d'Oscar Sánchez (expert en gestió comercial i autor del llibre Retirarse a los 40).
11.30h Conferència: Trabajo en equipo, a càrrec d'Emilio Butragueño (exfutbolista de Reial Madrid i expert en lideratge). Presenten: Joan Viñas (rector de la UdL) i Gerard Guiu (director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida).

12.45h Taula rodona Qualitat humana = Qualitat empresarial, amb la participació d'Oscar Sánchez (expert en gestió comercial i autor del llibre Retirarse a los 40), Emilio Butragueño (expert en lideratge i treball en equip i exjugador del Real Madrid), Lofti El-Ghandouri (expert en factor humà i autor del llibre El despido interior) i Julio Estrela (dissenyador de la E de Lleida). Modera: Gerard Guiu (director del Patronat de Promoció Económica).


12.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Seguiment sanitari de la fauna salvatge, a càrrec de Santiago Lavín (professor de la Facultat de Veterinària de la UAB).

17.00h SALA D'ACTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Presentació del llibre Yes, you can a càrrec dels seus autors, Àlex Terés i Jordi Segarra (periodistes i membres de l'equip assessor de la campanya de Barack Obama), dins els actes de la X Jornada d'Emprenedors i Innovació.

20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Concert Inesperadament, a càrrec de Meritxell Gené, dins el cicle Acústics al Campus.


DIVENDRES 20 de març

09.45h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Jornada d'Acompanyament al Dol i Malaltia, a càrrec de Joan Viñas.
10.00h Conferència: Plantar cara a la mort en una societat de vertigen, a càrrec de Francesc Torralba (filòsol i teòleg de la Universitat Ramon Llull).


DISSABTE 21 de març

17.00h SALA 1 DELS PAVELLONS FIRALS (MOLLERUSSA)
Presentació del llibre Treballar el sòl. Un art per descobrir, d'Àngela Bosch (professora de la UdL), Pere Porta (enginyer agrònom) i Jaume Torres (enginyer tècnic agrònom). Presenta: Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL). 

print enrera pujar

 
  data AGENDA   Del 16 al 22 de MARÇ   
 
DILLUNS 23 de març

09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Recepció institucional als alumnes de la Universitat de l'Experiència de la Universitat de Burgos, en el marc de l'intercanvi amb el Programa Sènior de la UdL, a càrrec de Joan Prat (vicerector de Qualitat i Planificació de la UdL), Neus Vila (responsable del Programa Sènior de la UdL) i Carmen Palmero (responsable de Universitat de l'Experiència de Burgos).

09.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del Congrés Internacional Traducció i Cultura. La literatura traduïda en la premsa hispànica (1868-1898), que es desenvolupa fins al dia 25, a càrrec de Joan Ramon Rosell (vicerector de Professorat de la UdL) i Marta Giné (catedràtica de Filologia Francesa).

20.00h AULA MAGNA DE L’IEI
Presentació pública de l'Observatori per a la Immigració de l’IEI, a càrrec de Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Jordi Garreta (professor de la UdL coordinador del projecte).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Mamma Roma (Pier Paolo Pasolini, 1962), dins del cicle Nou cinema italià II de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

22.30h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Concert de Jazz a la UdL, amb New York Standards Quartet: Tim Armacost (saxo tenor), David Berkman (piano), Yosue Inokue (contrabaix) i Gene Jackson (bateria).


DIMARTS 24 de març

10.00h CLAUSTRE DE LES HEURES (RECTORAT)
Lectura dramatitzada de textos de Pere Calders, a càrrec d'alumnes de Filologia Catalana, en el marc de la XI Festa de la Creació del Departament de Filologia Catalana i Comunicació.

19.00h LA CASETA DE GRETEL (C/SANT HILARI 12)
Conferència: El paper del sexe en l'evolució de l'ésser humà, a càrrec d'Arcadi Navarro (investigador ICREA de la Universitat Pompeu Fabra), dins del Cicle Cafès Científics que promou la UdL.

20.00h AULA 1.11 DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Art intermedia "Sistema MER", a càrrec d'Empar Rosselló (artista multimèdia), dins del IX Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.

22.00h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR

En el marc de l' Insòmnia, XI Festa de la Creació, lectura de textes dels següents escriptors i poetes: Andratx Badia, Amat Baró, Enric Boluda, Narcís Comadira, Eduard Escoffet, Matías López, Xavier Macià, Àngels Marzo i Meritxell Nus. Amb l'acompanyament musical d'Albert Penedès.DIMECRES 25 de març

12.00h AULA 2.15 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Modernització i nacionalització cultural a la Mallorca d'entre els segles XIX i XX, a càrrec de Damià Pons (Universitat de les Illes Balears).

12.00h AULA 3.1.06 (EDIFICI 3 DE L'ETSEA)
Conferència: Gestió de la truita comuna (Salmo trutta) a França, a càrrec de Jacques Moreau (Ecole Nationale Supérieure Agronomique, Toulouse).

18.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Cloenda del Congrés Internacional Traducció i Cultura. La literatura traduïda en la premsa hispànica (1868-1898), a càrrec de Joan Viñas.

19.00h SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la mostra Vaya valla. Gráfica revolucionaria cubana, que es podrà visitar fins el 17 d’abril, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), Osvaldo Francia (president del Centre Llatinoamericà de Lleida) i Juan Ferrer (director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida).


DIJOUS 26 de març

9.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del VI MERCATEC Lleida, a càrrec de Joan Viñas, Ferran Badia (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL), Antoni López (director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida) i Lluís Reales (periodista científic, col·laborador de la Fundació Epson).

09.30h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la Jornada Una vella novetat...de la societat a la universitat, a càrrec d'Ana Pelacho (vicerectora de Recerca de la UdL), Rosa Pérez (presidenta del Col·legi de Metges), Dolors Forés (presidenta de CAMFiC) i Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida).

12.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Gestión forestal, ayer, hoy y mañana, a càrrec d'Alberto Madrigal (Universitat Politècnica de Madrid).

12.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Biologia y declive de los anfibios, a càrrec de Miguel Tejedo (Estación Biológica de Doñana, CSIC).

12.00h AULA 1.01 ESCOLA D'INFERMERIA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Presentació del llibre Descobrir la fibromiàlgia. Un camí i un repte cap a l'esperança, a càrrec d'Antonieta Castells (autora), Ramón Badia (editor) i Maria Sánchez (cap del Departament de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL).

18.30h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: El camp d'aprenentatge del Montsec, a càrrec de Xavier Franch, en el marc del VI MERCATEC Lleida.

20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Concert El camí cap a nosaltres, a càrrec de Cesk Freixas, dins el cicle Acústics al Campus.

20.00h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR DE LLEIDA
Recital de poesia fonètica: Ursonate, de Kurt Schwitters, interpretat per Oriol Ponsatí-Murlà (rapsode). Presenta: Màrius Bernadó (Departament d'Història de l'Art i Història Social de la UdL).


DIVENDRES 27 de març

09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la VII Jornada d'Immunitzacions, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida) i Gerard Ferrer (gerent territorial de l'ICS a Lleida).

10.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)

Conferència de Manel Lucas (periodista, guionista i actor del programa Polònia de TV3) dins dels actes de la VI Setmana de la Comunicació destinats als alumnes de Batxillerat.

13.00h SALA DE GRAUS DE L’ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Cloenda del VI MERCATEC Lleida.

print enrera pujar

 
  dataAGENDA   Del 30 de MARÇ al 5 d'ABRIL   
 
DILLUNS 30 de març

10.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Xerrades i taller de televisió per als alumnes de Batxillerat, dins dels actes de la 6a Setmana de la Comunicació a la UdL, amb Manel Dalmau (documentalista), Ferran Masamunt (periodista, guionista i director de curtmetratges) i Jordi Guardiola (subdirector de Segre Ràdio).

11.00h PUNT DE TROBADA: DAVANT DE LA FÀBRICA SANT MIQUEL. LLOC DE LA DEMOSTRACIÓ: FINCA BARTOLOMÉ PASQUAL (CAMÍ DE GRENAYANA)
Sessió de demostració d'aclarida mecànica en pomera, a càrrec de Miquel Pascual (professor de Fructicultura de la UdL). En el marc d'aquesta activitat es comentaran els resultats obtinguts en els experiments que es realitzen des de fa dos anys en un projecte per estudiar la mecanització integral dels fruiters.

11.30h SALA DE JUNTES DEL CENTRE DE RECERCA D'ENGINYERIA APLICADA (CREA), PLANTA BAIXA. (CAMPUS DE CAPPONT)
RODA DE PREMSA per presentar la patent d'un sistema solar de concentració integrat en façanes i/o cobertes d'edificis, a càrrec de Ferran Badia (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL), Joan Ignasi Rosell (professor de la UdL i codirector del Grup de Recerca Agrometeorologia i Energia pel Medi Ambient) i Daniel Chemisana (investigador del grup).
Seguidament, demostració pràctica al teulat del CREA.

11.30 AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència: El conflicte a Palestina i marxa per la pau i la no violència, a càrrec de Pau Serra (delegat de la Marxa per la Pau i la No violència a Lleida), com a inici de la Setmana Cultural del Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Medicina, fins el 2 d’abril.

19.00h SALA JAUME MAGRE (IME)
Presentació del llibre Improvisació musical. Crear i gaudir en temps real, d'Antoni Tolmos (professor de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL). Premi Batec 2007 de recerca i innovació educatives.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la 6a Setmana de la Comunicació a la UdL, amb Joan Viñas (rector de la UdL), Imma Lorés (degana de la Facultat de Lletres) i Jaume Cabré (coordinador de la Setmana).
Conferència inaugural: La comunicació i el periodisme audiovisual, a càrrec de Mònica Terribas (directora de Televisió de Catalunya).

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Xerrada sobre camps de treball de cooperació del Servei Civil Internacional de Catalunya.


DIMARTS 31 de març

11.30 AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència: Els secrets del Pla de Bolonya, a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina) i alumnes de l'Assemblea Aturem Bolonya, dins de la Setmana Cultural del Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Medicina.

13.00h DESPATX DEL RECTOR
Signatura de l'acord marc de cooperació entre la UdL i l'Associació per al Desenvolupament de les Comunitats més Desfavorides (MILPA). Firmen Joan Viñas i Mariola Espejo (coordinadora de MILPA).

17.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: El bloc com a mitjà de comunicació. L’experiència de l’A CN, a càrrec de Saül Gordillo (director de l’Agència Catalana de Notícies), dins de la 6a Setmana de la Comunicació a la UdL.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: Seguint les passes d’Obama, a càrrec d’Àlex Terés (director de Segarraterés i professor de la UdL).

18.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: La immediatesa de la notícia, a càrrec de Vicent Partal (director de Vilaweb).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Taula rodona: Present i futur dels estudis i la feina de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, amb Saül Gordillo, Àlex Terés i Vicent Partal, dins de la 6a Setmana de la Comunicació a la UdL.

20.00h AULA 1.11 DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Cómo hacemos teatro de títeres, a càrrec de Los Titiriteros de Binéfar, dins del IX Seminari d’Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per Internet des del Teatro Real de Madrid de l'òpera Un ballo inmaschera, de Giuseppe Verdi, dins el programa Òpera Oberta 2008/2009. El Liceu a la UdL.


DIMECRES 1 d’abril

11.30 AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Xerrada: Crisis mèdica: demografia, prescripció no mèdica i homologacions, a càrrec de Rosa Pérez (presidenta del Col·legi de Metges de Lleida), Zeus Serrano (president del Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya) i Maria Rodríguez (coordinadora del Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Medicina de la UdL).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: El dia a dia de la cobertura d'un conflicte, a càrrec de Nicolàs Valle i Mireia Segú (corresponsals de guerra), dins de la 6a Setmana de la Comunicació a la UdL.


DIJOUS 2 d’abril

10.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Jornada Dia de la Gent Emprenedora 2009, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), Pilar Nadal (directora dels Serveis Territorials de Treball a Lleida) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

11.00h PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA (TURÓ DE GARDENY)
Inauguració del Fòrum 3,2,1,TDT!, a càrrec de Joan Viñas (president del PCiTAL), Àngel Ros (vicepresident del PCiTAL i alcalde de Lleida) i Josep Presseguer (vicepresident de la Diputació de Lleida).

11.30 AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència: Futur del sistema MIR: la reforma i les troncalitats, a càrrec de Judit Viñuales (presidenta de la Comissió INforMIR del Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya), dins de la Setmana Cultural del Consell de l’Estudiantat de la Facultat de Medicina.

12.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: La poesía de Antonio Machado, a càrrec de Pere Rovira (professor del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica).

16.30h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (RECTORAT)
Taula de debat sobre el Pla de Bolonya. Tema: Qualitat acadèmica. Excel·lència, Plans d'Estudis i Metodologia Pedagògica (primera sessió).

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliurament de premis del IX Concurs d'Iniciativa Empresarial, a càrrec de Joan Viñas, Pilar Nadal, Àngel Ros i Antoni López (director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Taula rodona: Periodisme Audiovisual de proximitat, amb Xavier Santesmasses (cap dels corresponsals del diari Segre), Marc Melillas (director general de la Xarxa de TV Locals) i Francesc Domènech (director de Canal Reus TV), dins de la 6a Setmana de la Comunicació a la UdL.

print enrera pujar

 
  data AGENDA   Del 4 al 19 d'ABRIL   
 
DISSABTE 4 abril

11.00h MIRADOR DE LA PASSAREL·LA DE CAPPONT
Observació solar organitzada per la UdL i la Societat Astronòmica de Lleida. A les 20.00h, observació nocturna.


DIMECRES 15 d'abril

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Comença la Quinzena de presentació de l'oferta docent de la UdL, amb una sessió informativa sobre l'accés a la universitat.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació del llibre El Dietari del bisbe Josep Meseguer i el Museu Diocesà de Lleida, de Carmen Berlabé i Isidre Puig; a càrrec dels autors, Joan Viñas (rector de la UdL), Joan Piris (Bisbe de Lleida) i Lluís Pagès (director de Pagès Editors).

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre Malas hierbas en plántula, de Jordi Recasens i Josep Antoni Conesa (professors d'ETSEA), amb els autors, Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Carlos Zaragoza (Centro de Investigación y Desarrollo Agrario de la Diputación General de Aragón), Enrique Díaz i Helga Bollinger (Bayer CropScience).

20.00h AULA 1.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: El fals veritat, a càrrec de Carles Martínez i Miriam Alemany (actors de teatre i televisió), dins del IX Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIJOUS 16 d'abril

12.00h AULA 0.35 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: El Parlament com a centre de negociació o impuls polític, a càrrec de Teresa Cunillera (vicepresidenta del Congrés dels Diputats). Presenta: Joan Viñas (rector de la UdL).

12.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: La poesía de Antonio Machado, a càrrec de Pere Rovira (professor del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica).

16.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Taula rodona: Alimentació i exigències del mercat, amb Jaume Coma i Kilo Abenia (Vall Companys), Domingo Carrión (PIC España), Xavier Serrano (Setna Nutrición) i Clemente López (UCM), dins el programa de portes obertes del Màster en Sanitat  Producció Porcina.

19.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre Comentaris a la Llei de Contractes de Conreu, coordinat per Antoni Vaquer (catedràtic de Dret Privat de la UdL),amb Joaquim Llena (conseller d'Agricultura), Joan Viñas (rector de la UdL), Francesc Segura (president de l'Audiència Provincial de Lleida), Antoni Riba (president del Col·legi d'Advocats a Lleida) i Antoni Vaquer.

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre Ladrones jubilados, de l'escriptor egipci Hamdi Abu Golayyel, a càrrec de l'autor, Àngels Santa (catedràtica de Filologia Francesa de la UdL) i German París (editor).


DIVENDRES 17 d'abril

16.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Patologia de la Nutrició, a càrrec d'Enric Marco (veterinari especialista en producció animal), dins el programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina.

20.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Presentació del llibre Humbert Torres: metge, filòsof, polític, de Jaume Barrull (professor d'Història Contemporània de la UdL i vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), a càrrec de l'autor i Víctor Torres (fill del biografiat).


DISSABTE 18 d'abril

08.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la XXI Jornada Gastroenterològica de les comarques catalanes, amb Joan Viñas (rector de la UdL), Josep Maria Reñé (coordinador de la Jornada i professor de la UdL), Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida) i Àngel Ros (alcalde).

print enrera pujar

 
  dataAGENDA   Del 19 al 26 d'ABRIL   
 
 
DIUMENGE 19 d'abril

12.30h RIVER CAFÈ (LLEIDA)
Conferència: El futur: la innovació i la internacionalització, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), dins de l'acte Conferència Oberta - Catalunya Causa Comuna.


DILLUNS 20 d’abril

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Les dames du Bois de Boulogne (Robert Bresson, 1945) dins del cicle Primer Pla de la Filmoteca Cine-ull Terres de Lleida.

19.00h AULA 0.10 DE L’EDIFICI DEL RECTORAT
Conferència: Les colles universitàries com a pedrera per a les colles convencionals, a càrrec de Rafael Llamas (cap de colla dels Xiquets de Reus) i Rubén Rosell (cap de colla dels Castellers de Lleida).


DIMARTS 21 d’abril

VESTÍBUL DE LA PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició fotogràfica sobre el món casteller, que es podrà visitar fins el 4 de maig. Després la mostra itinerarà per altres campus de la UdL.

11.00h AULA 2.16 DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Conferència: La narrativa de Roberto Bolaño (una épica de la tristeza), a càrrec de Ramiro Oviedo (Universitat de Littoral- Côte d'Opale), organitzada pel departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL.

12.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (RECTORAT)
Conferència: El caballero de Olmedo, a càrrec de Dolores González (professora del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica).

12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliurament de premis del concurs Video Digital La UdL i jo, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat) i Ramon Roca (president del Consell Social).

20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Com passar d’actor afeccionat a actor professional, a càrrec de Jordi Bonacolocha (actor de cinema, teatre i televisió), dins del IX Seminari d’E scriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.
 
20.00h MUSEU DE LLEIDA
Conferència: El Drac a la Tarasca: lels orígens del Marraco, a càrrec de Francesc Fité (professor d'Història de l'Art de la UdL).


DIMECRES 22 d'abril

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Concert a càrrec del QUARTET TETRAUK (Josep Molina Secall, violí; Ignacio Ramal Viejo, violí; Lesster Frank Mejías Ercia, viola; Teresa Segura, violoncel), dins la XVI Temporada Musical de la UdL.


DIJOUS 23 d'abril

TOT EL DIA. CAMPUS DE CAPPONT
Festa Major de l'Estudiantat de la UdL.

10.00h AULA 3.0.01 DE L'EDIFICI 3 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Expectativas y límites para el ahorro de agua de riego, a càrrec d'Alberto Losada Villasante (catedràtic d'Enginyeria Hidràulica de la Universitat Politècnica de Madrid).
 
11.00h SALA DE GRAUS DE L'EPS
Conferència: Com promoure la professionalització dels estudis universitaris mitjançant l'alternança entre la Universitat i l'empresa, a càrrec de Frédéric Sauvage (responsable d'aprenentatge de l'Institut d'Administració d'Empreses de la Universitat de Lille, França).

12.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Signatura d'un conveni per a la realització de pràctiques entre la UdL i el Consorci d'Utxesa. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL) i Josep Ramon Branzuela (president del Consorci d'Utxesa).


DIVENDRES 24 d'abril

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Realitat i futur de les enginyeries a la UdL, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) com a cloenda de la celebració del 50 aniversari del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida.


DISSABTE 25 d'abril

09.45h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inauguració de la Jornada sobre sexualitat i discapacitat, organitzada per Aremi, a càrrec de Joan Viñas.

 

  dataAGENDA   Del 27 d'ABRIL al 3 de MAIG   
 
 
DILLUNS 27 d'abril
 
16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Pickpocket (Robert Bresson, 1959), dins de la secció que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al director Robert Bresson.
 
19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: El Salvador: un país que lluita per sortir endavant, amb José Santos Alfaro i Carlos Guardado (membres de la comunitat Guarjila), i Minerva Porcell (Grup de Solidaritat Jon Cortina).
 
20.00h AULA 1.11. EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Teatre: joc i vida, a càrrec de Pere Arquillué (actor de cinema, teatre i televisió), dins del IX Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.
 

DIMARTS 28 d'abril
 
12.30 SALA MARIA RÚBIES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència per alumnes i professors de la Facultat de Ciències de l'Educació: El budisme a Occident, a càrrec de de Yoichi Kawada (director de l'Institut de Filosofia Oriental del Japó).
 
19.00h SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició Conèixer món, fer país. La Cartoteca del Centre Excursionista de Catalunya, que es podrà visitar fins el 15 de maig.
 
19.00h LA CASETA DE GRETEL (C/SANT HILARI, 12)
Conferència: Història del genoma humà i les seves conseqüències ètiques i morals, a càrrec de Matiana González (periodista científica del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona), dins del Cicle de cafès científics organitzat per David de Lorenzo (professor del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la UdL).
 
21.30h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (RECTORAT)
Actuacions de dansa contemporània, dins de la X Mostra de Dansa de Lleida 09, amb Esbòs-Dansa Contemporània de la UdL, Muvmentics: Expressió i Dansa de l'INEFC Lleida i el Grup de Dansa Contemporània de la UdL.
 

DIMECRES 29 d'abril
 
11.00h SALA DEL JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Jornada I després què? Noves sortides professionals a les titulacions de Lletres, amb Oriol Bosch (delegat de l'Agència Catalana de Notícies a Lleida), Toni Jové (coordinador d'Exposicions al Centre d'Art La Panera), Montse Mejón (Fundació Lleida Solidària), Meritxell Nus (professora de l'IES Màrius Torres) i Eduard Trepat (tècnic de la Fundació Món Rural).
 
19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: El catalanisme des d'una perspectiva de gènere. Les diverses trajectòries del segle XX, a càrrec d'Antonieta Jarne (professora d'Història Contemporània de la UdL), que clourà el VI Curs d’Història del Pensament Polític Nacionalista.
 
20.00h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Conferència: Un diàleg entre Orient i Occident. Per a la cohesió social i la convivència armoniosa, a càrrec de Yoichi Kawada (director de l’Institut de Filosofia Oriental del Japó), dins dels actes previs del IV Parlament Català de les Religions. Intervenen Joan Viñas (rector de la UdL), Francesc Torradeflot (secretari executiu de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós) i Jesús Sans (president de l’Associació Amics de la UNESCO de Lleida).
 
20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Concert: Alfabets de futur, a càrrec del cantautor valencià Feliu Ventura, dins del cicle Sonets. Música i literatura. Arquitectura i territori.
 

DIJOUS 30 d’abril
 
10.00h AJUNTAMENT DE BELLPUIG
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la UdL, el Museu d’Història de Catalunya i l’Ajuntament de Bellpuig per crear un centre de recerca en aquest municipi de l’Urgell. Firmen Joan Manuel Tresserras (conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació), Joan Viñas (rector de la UdL) i Ramon Jounou (alcalde de Bellpuig).
 
13.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Recepció del rector a l'equip de la UdL que ha guanyat la 5a Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives.
 
17.00h AULA 3.01.01 DE L'ETSEA
Conferència d'Imma Farran (Universitat de Navarra): Cloroplastos como biofactorías.
  dataAGENDA   Del 4 al 10 de MAIG   
 
 
DILLUNS 4 de maig
 
13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de reconeixement a David Gardner (president emèrit de la Universitat de Califòrnia).
A les 12.30h ATENCIÓ A LA PREMSA, a la Sala de Reunions del Rectorat, a càrrec de Gardner, Joan Viñas i Carles de Montoliu.
 
16.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT
Conferència: Les paraules del mite, a càrrec de Pilar Gómez Cardó (professora de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona).
 
16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de El proceso de Juana de Arco (Robert Bresson, 1962), dins de la secció dedicada a Bresson de la Filmoteca Terres de Lleida.
 
19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Xerrada informativa sobre els cursos de cooperació sobre el terreny de l'Assemblea de Cooperació per la Pau, a càrrec de Braima Edy Sambú (president d'ALTERNAG, Guinea Bissau).
 

DIMARTS 5 de maig
 
11.00h SALA DE REUNIONS DE RECTORAT
RODA DE PREMSA per presentar la 17a edició de la Universitat d'Estiu, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Eva Martín (tècnica de la Universitat d'Estiu).
 
12.00h FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'espai d'exposicions de la Facultat de Ciències de l'Educació i presentació de la mostra de fotografia El efímero arte de Cronos, de Juanjo Jové (professor del Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL).
 

DIMECRES 6 de maig
 
19.00h SEU VELLA
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXVII promoció de Medicina, apadrinats per Joan Massagué (investigador del Howard Hughes Medical Institute), i amb l'assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).
 
19.00h CLAUSTRE (RECTORAT)
Demostració castellera en motiu de la Trobada anual de punts d'informació universitaris de les universitats estatals.
 

DIJOUS 7 de maig
 
10.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Trobada de Serveis d'Informació i Orientació Universitaris de tot Espanya, que se celebra a la UdL els dies 7 i 8 de maig, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL).
 
De 10.00 a 18.00h DAVANT L'EDIFICI POLIVALENT
Estand informatiu del Centre de Documentació Europea (CDE) per celebrar el Dia d'Europa. S'informarà dels serveis, recursos i activitats del CDE, i es repartiran publicacions i material divulgatiu sobre la Unió Europea a tots els visitants.
 
16.00h CAMPUS D'AGRÒNOMS
Tractorada i remull de fang de l'Agrònom de Ferro.
 
19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Acte d'investidura com a Doctor Honoris Causa de la UdL del lingüista Joan Solà, que serà apadrinat per Joan Julià.
 
 

DISSABTE 9 de maig
 
09.30h INEFC LLEIDA - COMPLEX DE LA CAPARRELLA
Inauguració de la Jornada Dona i Esport amb la conferència: Dona i exercici físic, a càrrec d'Antoni Llueca (Servei de Ginecologia de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla de Tarragona).
11.00h-11.30h Pausa-cafè

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 12 al 17 de MAIG   
 
 
DIMECRES 13 de maig
 
09.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la Jornada Dia de l'Infermeria, a càrrec de Luisa Guitard (directora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL).
 
09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de les Jornades de Formigó Estructural amb la presentació de José Mª Iglesias (professor de la UdL i coordinador de les jornades).
 
12.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: La palabra hablada en las obras de Galdós, a càrrec d’Assumta Polizzi (Universitat de Palerm).
 
17.00h AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS
Acte de lliurament d'orles de la 37a promoció de llicenciats en Dret, la 20a promoció de diplomats en Ciències Empresarials, la 13a promoció de llicenciats en Administració i Direcció d'Empreses i la 5a promoció de llicenciats en Ciències del Treball; apadrinats per Maria Eugènia Alegret (presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya).
 
20.00h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Representació de l'obra Tot esperant Marcel·lí, del grup de teatre de la UdL, dirigit per Emili Baldellou.
 
11.00h i 16.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de To Kill a Mockingbird / Matar a un ruiseñor (Robert Mulligan, 1962), dins de la secció Aula de Cinema que la Filmoteca Terres de Lleida dedica als directors Robert Mulligan i François Truffaut.
 

DIJOUS 14 de maig
 
09.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració de la II Jornada del Projecte d'Innovació Docent "Anàlisi de l'impacte ambiental i territorial de la gestió de residus urbans: l'abocador de Gimenells, una realitat per a l'aprenentatge basat en l'estudi de casos".

12.00h Conferència: Instruments econòmics i fiscals aplicats a la gestió dels residus, a càrrec d'Ignasi Puig (consultor d'ENT Medi Ambient i Gestió)
12.45h Conferència: Catalunya gestiona els seus residus amb criteris de sostenibilitat?, a càrrec de Mercè Girona (representant de les entitats ecologistes en el Consell per a la Prevenció i Gestió de Residus a Catalunya).

 
09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de les Jornades de Planificació per arribar a una mesa de concertació per a l’elaboració d’un Pla d’Ordenació Territorial als territoris alliberats del Sàhara Occidental, organitzades per Lleida Solidària.
 
12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La dona musulmana, a càrrec de Lenna de Botton (coordinadora del Centre d’Estudis Àrabs al Centre de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats), com a cloenda del curs Sociologia de l'Educació.
 
16.00h SEU VELLA
Acte de lliurament d’orles de la 6a promoció de diplomats en Treball Social, la 15a promoció de diplomats en Educació Social i la 13a promoció de llicenciats en Psicopedagogia.
18.30h Lliurament d'orles a la 15a promoció de les diferents diplomatures de mestres.
Tots ells apadrinats per Rafel Bisquerra (catedràtic de Pedagogia de la Universitat de Barcelona).
 
18.30h AULA 1.16 DEL RECTORAT
Conferència: Ciutadania indígena: democràcia i desenvolupament als Andes, a càrrec de Mercedes Prieto (investigadora i coordinadora acadèmica de la Universitat de Flacso, Equador).
 

DIVENDRES 15 de maig
 
09.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la IV Jornada de Tabaquisme, a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL), Felip Infiesta (gerent de l’Hospital de Santa Maria) i Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida).
 
12.00h SALA D’ACTES D’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Conferència: El uso de la biomasa en la depuración de aguas: de la teoría a la empresa, a càrrec de Pablo Lodeiro (Grup de Fisicoquímica d'Aigües Naturals de la Universitat de La Corunya).
11.00h-11.30h Pausa-cafè

print enrera pujar

 
  dataAGENDA   Del 18 al 24 de MAIG   
 
 
DISSABTE 16 de maig
 
13.00h PATI DE L'IEI
Presentació del quadern Finançament per al desenvolupament: microcrèdits i banca ètica de la col·lecció "Al voltant de..." del Centre de Cooperació Internacional de la UdL, a càrrec de Martí Boneta (president d'Oikocredit Catalunya), Joan Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL) i José Ramon Olarieta (professor de la UdL i membre d'Oikocredit), en el marc de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

 
DILLUNS 18 de maig
 
17.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Taula de debat sobre el Pla de Bolonya. Tema: Qualitat acadèmica (segona sessió).
 
18.30h SALA MARIA RÚBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre Internet en la Educación Secundaria: pensar, buscar y construir, coordinat per Manoli Pifarré (professora de Psicologia de l'Educació a la UdL) amb una taula rodona que comptarà, entre altres, amb Jordi Vivancos (cap de servei de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement de la conselleria d'Educació).
 
20.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Pregó inaugural del 30è Aplec del Caragol, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), i lliurament dels premis Caragol Bover i Caragol Llimac 2009.
 
22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Lancelot du Lac (Robert Bresson, 1973), dins de la secció que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al director Robert Bresson.
 

DIMARTS 19 de maig
 
17.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Taula de debat sobre el Pla de Bolonya. Tema: coeducació.
 

DIMECRES 20 de maig
 
17.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Signatura d'un conveni de col·laboració entre la Fundació de la Universitat de Lleida i el Col·legi Oficial de Veterinaris. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL i president de la Fundació UdL) i Miguel Molins (president del Col·legi de Veterinaris de Lleida).
ACTE AJORNAT 

DIJOUS 21 de maig
 
09.00h SALA DE GRAUS DE LA UNITAT DOCENT DE LA FACULTAT DE MEDICINA (HOSPITAL ARNAU)
Inauguració del seminari Mort Perinatal, a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL) i Carles Vega (director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Lleida).
 
09.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Sessió ordinària del Claustre de la UdL.
 

DIVENDRES 22 de maig
 
09.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de les Jornades finals del Projecte Tresegy: Inclusió/Exclusió social i pràctiques culturals de joves immigrants a diferents contextos europeus.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament d'orles de la 18a promoció de diplomats en Turisme, apadrinats per Manel Mayoral (director del Museu d'Autòmats de Verdú).
 

DISSABTE 23 de maig
 
10.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Presentació dels resultats transversals i comparatius del Projecte Tresegy, amb la presència de Joan Viñas (rector de la UdL).
11.45h Taula rodona: Joves migrants i "segones generacions" a les societats europees: una visió des de lluny.
 
12.00h INSTAL·LACIONS D'INEFC LLEIDA (CAPARRELLA)
Acte de lliurament d'orles de la 24a promoció de llicenciats en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, apadrinats per Jorge Serna (professor d'INEFC) i amb l'assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 25 al 31 de MAIG   
 

DILLUNS 25 de maig

TOT EL DIA. HALL DEL RECTORAT
Exposició fotogràfica de la colla castellera Los Marracos, que es podrà veure fins el proper 11 de juny.

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Al azar de Baltasar (Robert Bresson, 1966), dins de la secció que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al director Robert Bresson.


DIMARTS 26 de maig

10.00h EDIFICI 23A DEL PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI (TURÓ DE GARDENY)
Inauguració del cicle de trobades Fem Talent, a càrrec de Joan Viñas (president del PCiTAL i rector de la UdL).

12.30h SALA DE GRAUS DEL NOU EDIFICI DE DOCÈNCIA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Lliurament de premis del IV Concurs Humor i Salut, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL).

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Taula rodona amb motiu de la commemoració del 50 aniversari de la convocatòria del Concili Vaticà II, amb Joan Viñas (rector de la UdL), Joan Piris (bisbe de Lleida), Marta Trepat (psicòloga i professora de la UdL) i Amadeu Bonet (director de la Fundació Verge Blanca).


DIMECRES 27 de maig

15.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Manejo de las reproductoras, a càrrec de Guy Pierre Martineau (Escola Nacional de Veterinària de Toulouse).

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per Internet des del Gran Teatre del Liceu de l'òpera Fidelio, de Ludwing van Beethoven, dins el programa Òpera Oberta 2008/2009. El Liceu a la UdL.


DIJOUS 28 de maig

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del IV Fòrum del Management, a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL).

12.00h FIRA ECO-CITY (BARCELONA)
Lliurament dels Premis PILA 2009. Recull el premi de la UdL Montse Guerrero (adjunta al vicerectorat d'Infraestructures i Tecnologies de la Informació).

 
18.30h SALA DE REUNIONS DEL 2n PIS (RECTORAT)
CInquena Taula de Debat sobre la UdL: Extensió de la universitat a la societat. Anàlisi i proposta d'aquells sectors que actualment no hi participen.

 
DIVENDRES 29 de maig
 
16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Signatura del conveni de col·laboració institucional docent entre la UdL i la conselleria de Salut amb Marina Geli (consellera de Salut), Blanca Palmada (comissionada per a Universitats i Recerca) i Joan Viñas (rector de la UdL), Jesús Fierro (president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell), Albert Batalla (alcalde de La Seu d'Urgell), Xavier Pont (president del Consell Comarcal del Pallars Jussà), Víctor Orrit (alcalde de Tremp), Noelia Costa (vicesíndica i consellera de Sanitat i Serveis Socials del Conselh Generau d'Aran), Eduardo Jaurrieta (director adjunt de desenvolupament Professional de l'Institut Català de Salut), Victorià Peralta (gerent de la regió sanitària Alt Pirineu i Aran), Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina), Luisa Guitard (director de l'Escola Universitària d'Infermeria).
 
18.00h DAVANT L'EDIFICI DEL RECTORAT (RAMBLA D'ARAGÓ)
Sortida per visitar l'Observatori del Montsec organitzada pel Departament de Matemàtica de la UdL i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

19.30h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Lliurament d'orles als alumnes de 2on de Batxillerat de l’IES Samuel Gili i Gaya.

20.30h AUDITORI ENRIC GRANADOS
Joan Viñas apadrina les orles del Col·legi Episcopal

 

DISSABTE 30 de maig

08.30 UNITAT DOCENT DE LA FACULTAT DE MEDICINA (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Inauguració del primer Curs d'Especialització en dolor múscul esquelètic. Infiltracions guiades per ecografia.
11.00-11.30 Pausa-cafè

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les XIII Jornades Tècniques d'ALLEM Experiència i bones pràctiques en l'atenció a les persones amb discapacitat, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL), Antoni Mateus (president de la Federació ALLEM) i Carles Vega (director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a Lleida).

print enrera pujar

  dataAGENDA   De l'1 al 7 de JUNY  
 

DILLUNS 1 de juny

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Mouchette (Robert Bresson, 1967), dins de la secció que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al director Robert Bresson.

18.00h CENTRE CULTURAL (MOLLERUSSA)
Cloenda del curs de l'Aula de la Gent Gran de Mollerussa, amb la conferència de Sebastià Serrano (lingüista i escriptor).

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència: La misteriosa intel·ligència dels dofins, a càrrec de Brenda McCowan (Universitat de Califòrnia). Presenta Delfí Sanuy (professor del Departament de Producció Animal de la UdL).


DIMARTS 2 de juny

17.00h CASAL DE LA GENT GRAN (TÀRREGA)
Cloenda del curs de l'Aula de la Gent Gran de l'Urgell, a càrrec de Laia Porta i Publio Delgado (músics).

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliurament de la I Beca Bit! a la Innovació Tecnològica de les Terres de Lleida, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida).


DIMECRES 3 de juny

13.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Recepció del rector, Joan Viñas, a l'equip de futbol femení de la UdL, que ha aconseguit la medalla de plata als Campionats d'Espanya Universitaris.

17.00h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Acte de cloenda del curs de l'Aula de la Gent Gran de Lleida, amb la conferència d'Arcadi Oliveres (economista i president de Justícia i Pau): Els reptes de la crisi.


DIJOUS 4 de juny

09.15h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Acte de comiat a l'estudiantat xinès del curs Certificat d'Estudis Hispànics, a càrrec de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL) i Xavier Terrado (coordinador del curs).

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Inici de la trobada institucional de totes les càtedres UNESCO de Catalunya, amb la benvinguda del rector.
10.30h Presentació de la Càtedra UNESCO UdL Ciutats Intermèdies, Urbanització i Desenvolupament, a càrrec de Josep Maria Llop (responsable de la càtedra i professor de la UdL).

20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliurament dels III Premis Llanterna Digital, amb la benvinguda de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).


DIVENDRES 5 de juny

17.00h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Conferència: Dos passos endavant i un endarrere: Les infermeres dins el context de la reforma del sistema sanitari, a càrrec de Sioban Nelson (degana de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Toronto)

 

DIUMENGE 7 DE JUNY

10.30h ELS VILARS (ARBECA)
Jornada de portes obertes. Visites guiades i plataforma elevada.  
  dataAGENDA   Del 8 al 14 de JUNY  
 

DILLUNS 8 de juny

 
TOT EL DIA. PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
S'obre al públic l'exposició Etiòpia amb ulls propis, un projecte fotogràfic coordinat per Albert González, que es podrà veure fins el 22 de juny.

13.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de lliurament de les credencials de les beques JADE, amb Joan Viñas (rector de la UdL) i Alfredo Albaizar (director de Santander Universidades España).

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de L'argent (Robert Bresson, 1983), dins de la secció que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al director Robert Bresson.


DIMARTS 9 de juny

10.00h i 16.00h SERVEI D’ARXIU. PLANTA BAIXA DE L’EDIFICI DEL RECTORAT
Jornada de portes obertes al Servei d'Arxiu i Gestió de Documents de la UdL, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius.

19.30h BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA
Presentació del llibre Matèria elemental, guanyador de l'XI Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, de Xavier Macià (professor de Filologia Catalana de la UdL).


DIMECRES 10 de juny

11.00h i 16.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de L'enfant sauvage (François Truffaut, 1969), dins de la secció Aula de Cinema que la Filmoteca Terres de Lleida dedica als directors Robert Mulligan i François Truffaut.

18.00h CLUB CAIXA CATALUNYA (C/RIQUER, 1)
Cloenda del curs 2008-09 del Programa Viure i Conviure, amb Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Josep Florensa (coordinador de zona de Caixa Catalunya) i Rosa Ball (regidora de Serveis Personals de la Paeria).


DIJOUS 11 de juny

08.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de les IX Jornades d'Actualització Terapèutica 2009.

11.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació de l'Atles de la nova ruralitat, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Francesc Cribillers (director de la Fundació del Món Rural), Ignasi Aldomà (professor de la UdL) i Pep Coll (escriptor).

17.30h SALA DE REUNIONS DEL 2n PIS (RECTORAT)
Sisena Taula de Debat sobre la UdL: Política Lingüística.

19.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència d'Albert Serrat (psicopedagog): El mestre: animador, savi, conseller i amic, en el marc dels 25 anys de l'Escola Ginesta i l'Escola Terres de Ponent


DIVENDRES 12 de juny

17.30h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliurament de les orles acadèmiques de la segona promoció de diplomats Nutrició Humana i Dietètica, apadrinats per Pilar Cervera (presidenta honorària de l’Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la Facultat de Lletres, apadrinats per Dolors Bramon (professora d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona).


DIUMENGE 14 de juny

10.00h EDIFICI CREA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del 4rt Parlament Català de les Religions, a càrrec de Josep Lluís Carod-Rovira (vicepresident de la Generalitat), Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Jesús Sans (president d’Amics UNESCO Lleida).

  dataAGENDA   Del 15 al 21 de JUNY  
 

DILLUNS 15 de juny

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Cinemacat.cat (Antoni Verdaguer, 2008), dins la secció Macro de la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 16 de juny

09.30h EDIFICI CREA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la visita a Lleida d'experts xilens en energia solar, en el marc de la Missió Tecnològica a Espanya 2009- Energia Solar.
11.30h SALA DE GRAUS. ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR Pausa-cafè

18.00h CASAL DE LA GENT GRAN (CERVERA)
Acte de cloenda del curs de l'Aula de la Gent Gran de Cervera, amb un concert a càrrec del Conservatori de Música la capital de la Segarra.

19.30h SALA MARIA RÚBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre Entre rayas, de Joan Pallarés i David P. Martínez, a càrrec dels autors, Fidel Molina (professor de la UdL) i Lluís Pagès (director d'Editorial Milenio).


DIMECRES 17 de juny

 
16.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Rebuda als representants d'universitats de Guinea Equatorial, Madagascar, Senegal i Moçambic, participants en el Projecte Desenvolupament Institucional i Formació en Gestió Universitària de l'ACUP.  
 
17.30h SALA DE REUNIONS DEL VICERECTORAT DE RECERCA (2n PIS, RECTORAT)
Setena Taula de Debat sobre la UdL al voltant del finançament.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència de Domènec Espriu (director de l'Institut Ciències del Cosmos de la UB): L'instrument científic més gran mai construït: l'accelerador de partícules del CERN, dins el Cicle de conferències "Els vespres de la Ciència". Presentació a càrrec de Joan Lluís Domènech (Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL).

20.00h CLAUSTRE DE LA SEU VELLA
Concert de Montse Castellà: L'escriptor inexistent, dins del cicle Sonets. Música i literatura. Arquitectura i territori.


DIJOUS 18 de juny

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del Campus per la Pau, que es desenvolupa els dies 18 i 19 de juny, amb Joan Viñas (rector de la UdL).

12.00h DESPATX DEL RECTOR (RECTORAT)
Signatura d'un conveni de col·laboració entre la UdL, la Fundació UdL i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida. Firmen Joan Viñas i Miguel Molins (president del Col·legi de Veterinaris de Lleida).

12.45h DESPATX DEL RECTOR (RECTORAT)
Signatura d'un acord de coooperació entre la UdL i l'Institut Interamericà de Cooperació per l'Agricultura (IICA) per l'establiment d'un programa de cooperació educativa. Signen Joan Viñas i David Hatch (sots director general adjunt d'IICA).

19.30h SEU VELLA DE LLEIDA
Lliurament de les orles acadèmiques de la 23a promoció de diplomats en Infermeria i la 3a promoció del Màster Oficial en Ciències de la Infermeria, apadrinats per Maria Teresa Lluch (catedràtica d’Infermeria Psicosocial i Salut Mental de la Universitat de Barcelona).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Taula rodona sobre l'exili català a Xile amb Sigfrid Grimau i Cristià Aguadé (Centre Català de Santiago de Xile), Julià Guillamon (escriptor i crític literari de La Vanguardia), i Pau Echauz (corresponsal de La Vanguardia a Lleida). 

  dataAGENDA   Del 22 al 28 de JUNY  
 

DILLUNS 22 de juny

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició dels treballs de l'estudiantat del projecte d'innovació docent Anàlisi de l'impacte ambiental i territorial de la gestió de residus urbans: l'abocador de Gimenells, que es podrà veure fins el 6 de juliol.

12.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar la 16a Trobada d'Escriptors al Pirineu, que tindrà lloc del 26 al 28 de juny a Auloron-Santa Maria, a càrrec d'Albert Turull (director del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL), Ramon Sistac (president del Grup d'Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu) i Isidor Cònsul (director d'Edicions Proa).

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La secta de los misteriosos (Albert Marro, 1916), dins la secció Flashback de la Filmoteca Terres de Lleida.


DIJOUS 25 de juny

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte de lliurament d'orles de la 5a promoció d'Enginyeria en Informàtica, la 17a d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, la 17a d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes, la 10a d'Enginyeria Tècnica Industrial especialitat en mecànica i la 1a promoció d'Arquitectura Tècnica. També rebran el seu diploma els estudiants del I Màster en Interacció Persona-Ordinador i del II Màster en Enginyeria de Programari Lliure. Actua com a padrí Josep Maria Pujol (expresident del Consell Social de la UdL i empresari).


DIVENDRES 26 de juny

16.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA
Taula rodona: Limitaciones a la gestión de deyecciones ganaderas. Modera: Josep M Rodie (Vall Companys)

20.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: A las puertas del final de un ciclo cósmico, la gran mutación planetaria, a càrrec de Sixto Paz (fundador de l’Institut Peruà de Relacions Interplanetàries). 

  dataAGENDA   Del 29 de JUNY al 5 de JULIOL  
 

DILLUNS 29 de juny

09.45h CASA DE LA CONVALESCÈNCIA (BARCELONA)
Inauguració de la Trobada d'Universitats contraparts del sud de les Universitats Catalanes i altres actors de cooperació, amb Joan Viñas (rector de la UdL).


DIMARTS 30 de juny

12.30h FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Donació al fons d'art de la Facultat de Ciències de l'Educació de cinc obres d’Albert Bayona i tres olis de Jesús Moncada, i cessió d'ús per part de la Diputació de Lleida d'un acrílic sobre paper de Manel Garcia Serramona. A l'acte assistiran Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Mar Moreno (degana de la Facultat), Albert Bayona (artista), Rosa Maria Moncada (germana de l'escriptor) i Gabriel Pena (vicepresident tercer de la Diputació de Lleida).


DIMECRES 1 de juliol

09.15h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència inaugural de la 40a Escola d'Estiu Jaume Miret: Idees per l’Educació: que ens aporta l’Escola Rural?, a càrrec de Roser Boix (professora de la Universitat de Barcelona).

09.30h SEU DEL CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA (BALAGUER)
Inauguració del XIV Curs d'Estiu Càtedra d'estudis medievals Comtat d'Urgell: Identitats, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Miquel Aguilà (alcalde de Balaguer) i Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval de la UdL i coordinador del curs).

11.00h SALA D’ACTES DE LA BIBLIOTECA DE TÀRREGA
Presentació del curs Pintura mural: la llum i el color, que començarà el dia 2 de juliol al Centre del Romànic de la Vall de Boí, a Erill la Vall, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

12.00h COL·LEGI D'AGRÒNOMS DE CATALUNYA (PASSEIG DE GRÀCIA 55-57, BARCELONA)
Presentació del llibre L'explotació de vaques de llet. Factors de producció i bases de la comunicació per a la innovació, d'Antoni Seguí i Parpal (responsable de l'Observatori de la llet, del Gabinet Tècnic del DAR). Hi intervindran, a més de l’autor, José Luís Sanmartín Calvo (cap de l’Oficina Comarcal del DAR a la Selva), Jordi Maynegre Santaulària (GestRum integral SCPP) i Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).


DIJOUS 2 de juliol

 
09.00h CENTRE CÍVIC TARRAQUET DE TREMP
Inici del curs Geologia pràctica: coneixement i convivència amb el nostre entorn, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.
 
12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni de suport institucional a la incubadora d'empreses d'innovació agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell. Firmen: UdL, Ajuntament de Bell-lloc, CEEI, Cambra de Comerç de Lleida, COELL, PIMEC, FEMEL, Jove Cambra Internacional, Cercle d'Economia, Associació Empresa Familiar Lleida, Lleida Business Angels, UGT, CCOO i Incasòl. Presentació a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Ramon Cònsola (alcalde de Bell-lloc).
 
16.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA
Taula rodona "Recursos humanos: selección, formación y motivación", dins el programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina. Amb la participació de Jordi Arimany (Grup Selecció Batallé), Eduardo Rodríguez-Sierra (Vall Companys), Xavier Pascual (Fundació Catalana de Cooperació), Miquel Forcadell (SAT La Vall - Sosses), i Ricardo Segundo (OPP Group). Modera: Miquel Colell (Marco i Colell).


DIVENDRES 3 de juliol

 
10.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Jornada Ajuts Programa Talent Empresa (TEM) per la contractació de personal investigador en formació predoctoral i investigadors doctors.

17.30h CENTRE D’OBSERVACIÓ DE L’UNIVERS, ÀGER
Inici del curs Un cop d'ull a l'univers, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL

  dataAGENDA   Del 6 al 12 de JULIOL  
  

DILLUNS 6 de juliol 

TOT EL DIA. AULA VIRTUAL DE LA XARXA VIVES
Inici del curs virtual Migracions a la Mediterrània: algerians entre dos ribes, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

09.00h AULA 2.12 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs El cavall com a suport pedagògic en l'adquisició de competències d'ajust social, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h CAMPUS DE CAPPONT
Comencen els següents cursos de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL: Ús pràctic d’arxius i gestió de documents, Excel per a la gestió financera de l'empresa adaptada al nou Pla General Comptable, Apropament pràctic a les noves eines d'Internet. Web 2.0, Bones pràctiques en el disseny de pàgines web, Conscienciació cap a l'envelliment amb “el joc d'envellir” i Curs pràctic del programa Calener per a la nova certificació energètica dels edificis.

16.00h CAMPUS DE CAPPONT
Inici dels següents cursos de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL: Introducció als Sistemes d'Informació Geogràfica de programari lliure, Internet i nous mitjans de comunicació i Iniciació a la robòtica amb Lego Mindstorm.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació del llibre Delicte, conflicte i sensació de seguretat a Lleida, coordinat pel catedràtic de Geografia de la UdL Pedro Fraile; amb Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida); Sara Mestres (regidora de Seguretat de la Paeria) i Pedro Fraile.
ATENCIÓ A LA PREMSA: El coordinador de l'obra atendrà els mitjans interessats 20 minuts abans de la presentació.


DIMARTS 7 de juliol

09.30h CAMPUS DE CAPPONT
Comencen els cursos Producció Ecològica de Cultius i Bruixes, madrastres i heroïnes: literatura infantil i coeducació, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.


DIMECRES 8 de juliol

12.00h PASSADISSOS DAVANT DE L'AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Simulació sobre l'envelliment (aging game) amb cadires de rodes, crosses i material quirúrgic, en el marc del curs Conscienciació cap a l'envelliment amb “el joc d'envellir” de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

12.15h FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència de cloenda de la 40a Escola d'Estiu Jaume Miret: L'educació davant la crisi econòmica, a càrrec d’Arcadi Oliveres (economista, president de Justícia i Pau).

20.00h CLAUSTRE DE LA BIBLIOTECA PÚBLICA
Concert del Duo Recapte: Poetes de la Franja, dins del cicle Sonets. Música i literatura. Arquitectura i territori.


DIJOUS 9 de juliol

10.30h EDIFICI A-B CAMPUS D'AGRÒNOMS
Lliurament dels premis de l'exposició PVCFPLASMA, realitzada per membres del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de la UdL, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

18.30h CENTRE CÍVIC TARRAQUET DE TREMP
Inici del curs El Pirineu medieval en temps de Sanç III “El Major” de Navarra, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

20.00h ZONA EXTERIOR DEL CAMPUS DE CAPPONT, ENTRE L'EDIFICI POLIVALENT I L'EPS
Espectacle de titelles: El soldadet de plom (des de la perspectiva de gènere), a càrrec de Festuc Teatre, dins del curs Bruixes, Madrastres i Heroïnes de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL
 
21.00h ZONA ENJARDINADA DEL CAMPUS DE CAPPONT
Sopar fred i observació astronòmica dins de les activitats culturals i de lleure de la Universitat d'Estiu de la UdL.
 

DIVENDRES 10 de juliol

16.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA
Taula rodona: Factores que pueden afectar a la calidad de la carne de porcino como producto final, dins el programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina. Amb la participació d'Ot Fortuny (ARGAL) i Alejandro Diestre (PIC). Modera: Margarita Arboix (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya). 

  dataAGENDA   Del 13 al 19 de JULIOL  
  

DILLUNS 13 de juliol

11.00h SALA DE GRAUS (ETSEA)

Conferència d'Hüseyin Türkoglu: Traditional production of dairy products and cheeses in Turkey.

12.30h SALA DE GRAUS (ETSEA)
Conferència d'Ibrahim Abdulhey Hayoglu: Traditional processing of pepper and pistachio paste in Turkey.

 

DIMARTS 14 de juliol

09.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici dels següents cursos de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL: La salut al plat, Conseqüències i problemàtiques del nou Pla General de Comptabilitat, Dos segles de música: un recorregut per la música del barroc i el classicisme, Estudi de camp de sòls de la Cerdanya i Pràctica educativa en igualtat d'oportunitats des d'Infantil fins a Secundària.

 

16.00h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)

Inici del curs Els conflictes internacionals actuals, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

20.00h CENTRE CÍVIC EL PASSEIG (LA SEU D'URGELL)
Inauguració oficial de la 17a Universitat d'Estiu, amb Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Mireia Alba (regidora d'Educació de la Seu d'Urgell).
Lliçó inaugural: Astronomia: una imatge, més que mil paraules, a càrrec de Salvador J. Ribas (director científic del Parc Astronòmic del Montsec).


DIMECRES 15 de juliol

09.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Comencen els cursos Plaer dels Ulls. L'art d'editar i anotar textos literaris i Gramàtica pedagògica i avaluació a l'aula d'espanyol com a llengua estrangera, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.


DIJOUS 16 de juliol

09.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici del curs Rumb nord. Guia d'orientació i de lectura de mapes per a usuaris de GPS, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

 

  dataAGENDA   Del 20 al 26 de JULIOL  
   

DILLUNS 20 de juliol

09.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici dels següents cursos de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL: Educació Emocional, Les aigües termals i mineromedicinals als Pirineuus, hidroteràpia i terapèutica, Visions de la ciutat: reptes, oportunitats i amenaces, Com fer una presentació d'èxit. Aplicacions i tècniques, Respiració i relaxació, dos eines per viure, i El PDI laboral de les universitats públiques: aspectes legals i negociació col·lectiva.

12.00h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici del curs Educació i conflicte: el paper del joc com element de socialització, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

  dataAGENDA   Del 27 de JULIOL al 2 d'AGOST  
   

DILLUNS 27 de juliol

09.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs internacional Euro Summer Institute, que es desenvolupa fins el dia 30 de juliol, amb una vintena d'alumnes de quinze països d'arreu del món.


DIMARTS 28 de juliol

11.00h SALA VILADRICH. DIPUTACIÓ DE LLEIDA
Signatura de dos convenis amb la Diputació de Lleida per a la realització de pràctiques dels alumnes de la Facultat de Lletres i per al desenvolupament de projectes del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL) i Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida).


DIJOUS 30 de juliol

18.30h SALA D'ACTES DEL PCiTAL (EDIFICI 23A. PARC DE GARDENY)
Signatura del conveni marc de col·laboració entre el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Signen: Eduard Pallejà (president del CTFC) i Joan Viñas (rector de la UdL i president del PCiTAL).


RECORDATORIS:

Fins el 16 d'agost
CENTRE CÍVIC EL PASSEIG (LA SEU D'URGELL)
Exposició La Seu del món, realitzada per alumnes del curs Reporterisme internacional. Visions d'una fotoperiodista freelance en el marc de la Universitat d'Estiu de la UdL 2008.

Fins el 30 d'octubre
BIBLIOTECA DEL CAMPUS DE CAPPONT
Exposició La pedagogia a Catalunya al voltant del segle XX.

Fins el 30 de novembre
BIBLIOTECA D'ETSEA
Exposició Fons bibliogràfics 1620-1897.

  dataAGENDA   Del 7 al 12 de SETEMBRE  
   

DILLUNS 7 de setembre

08.00h FORTALESA DELS VILARS D'ARBECA
Inici del Curs teoricopràctic d'Arqueologia, que es desenvolupa fins l'11 de setembre, dins de la 17a Universitat d'Estiu de la UdL.

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda als nous alumnes de la Facultat de Dret i Economia, a càrrec d'Ana Romero (secretària general de la UdL) i Pere Enciso (degà de la Facultat).

09.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inici de la jornada de benvinguda als estudiants, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Joan Ribera (degà de la Facultat).

09.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Benvinguda als estudiants, a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL) i Josep Gelonch (sotsdirector d'estudis d'ETSEA).

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Jornada de benvinguda als alumnes de la Facultat de Lletres, a càrrec de Joan Viñas i Imma Lorés (degana de la Facultat).

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del XV Congrés Internacional de la Llengua i la Literatura Catalanes, que es desenvolupa fins el dia 10, a càrrec de Joan Viñas (rector), Ramon Sistac (president del comitè organitzador i professor de Filologia Catalana de la UdL) i Kálmán Faluba (president de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes-AILLC).
12.00h Conferència inaugural: Frontera. Límit i nexe, a càrrec de Ramon Sistac.

11.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda als alumnes del Grau d'Enginyeria de l'Edificació, a càrrec de Pere Solà (vicerector d'Infrastructures de la UdL) i Ferran Badia (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL).

13.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Jornada de benvinguda de la Facultat de Ciències de l'Educació, a càrrec de Pere Solà i Mar Moreno (degana de la Facultat).

16.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES(CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda als alumnes del torn de tarda de la Facultat de Dret i Economia, a càrrec d'Ana Romero i Pere Enciso.


DIMARTS 8 de setembre

9.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de les Provés d'Accés a la Universitat en la convocatòria de setembre, amb un tribunal i 98 alumnes matriculats (al 2008 van ser 180).
Els exàmens, que s'allarguen fins el dia 10, comencen amb les matèries comunes: llengua i literatura castellana i catalana, i llengua estrangera.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència: Què fa el polític i què fa el lingüista?, a càrrec de Joan Solà (catedràtic de Llengua Catalana i doctor honoris causa de la UdL).

20.00h CENTRE D'ART LA PANERA
Inauguració de l'exposició 100 anys. L'aventura de la vida dels alumnes de l'assignatura Art i Societat de la UdL, a càrrec de Pere Solà (vicerector d'Infrastructures de la UdL) i Mercedes Valdivieso (professora d'Història de l'Art de la UdL).


DIMECRES 9 de setembre

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Representació teatral: Tot esperant Marcel·lí, a càrrec del grup de teatre de la UdL.


DIJOUS 10 de setembre

10.00h AULA 1.02 DE L'ESCOLA UNIVERSITÀRIA D'INFERMERIA (CAMPIS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Benvinguda als alumnes d'Infermeria, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Maria Luisa Guitard (directora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL).


DIVENDRES 11 de setembre

20.00h PATI DE L'INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS
Concert: Les veus de l'Alguer, cançons del compositor català Manuel Garcia Morante sobre poemes de Rafael Caria i Antoni Canu interpretades per Fèlix Pons (rapsode), Eulàlia Ara (soprano) i Tània Parra (piano), dins del cicle Sonets. Música i literatura. Arquitectura i territori.

  dataAGENDA   Del 12 al 20 de SETEMBRE  

DISSABTE 12 de setembre

09.45h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'AGRÒNOMS (CAMPUS D'ETSEA)
Una delegació de parlamentaris del Quebec, encapçalada pel president de l'Assemblea Nacional, Yvon Vallières, visita les instal·lacions d'ETSEA. Els reben Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Lloveras (director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL), Ernest Benach (president del Parlament de Catalunya), Joaquim Llena (conseller d'Agricultura) i Miquel Pueyo (delegat de la Generalitat a Lleida).


DILLUNS 14 de setembre

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda als alumnes de l'Escola Politècnica Superior de la UdL, a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica) i Ferran Badia (director de l'Escola).

10.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Rebuda als estudiants d'Erasmus que arriben a la Facultat de Lletres.

 

DIMARTS 15 de setembre

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
S'obre al públic l'exposició Què és MSF?, organitzada per Metges Sense Fronteres, que es podrà visitar fins el proper dia 30 de setembre.


DIMECRES 16 de setembre

12.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència: Adaptació dels estudis d'infermeria al Pla de Bolonya, a càrrec de Pilar Tazón (presidenta de la Conferència Nacional de Directors de Centres Universitaris d'Infermeria).


DIJOUS 17 de setembre

TOT EL DIA. SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició Fotografia astronòmica, que es podrà visitar fins el proper dia 16 d'octubre.

09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la XIV Conferència de Sociologia de l'Educació, que se celebra els dies 17 i 18, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Fidel Molina (professor).

20.00h TEATRE DE L'ESCORXADOR
Inici de la Festa del Voluntariat Lingüístic de la UdL amb la representació de l'obra de teatre My Lleida.
21.30h Actuació de la colla castellera Los Marracos de la UdL
22.00h CAFÈ DEL TEATRE Concert del grup The Companys.


DIVENDRES 18 de setembre

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del Seminari sobre Gestió Energètica a Catalunya, organitzada per Comissió Obreres.
11.25h Visita a l'edifici del CREA.

12.00h SEU CENTRAL DE LA UOC (BARCELONA)
Inauguració oficial del curs universitari a Catalunya, amb la presència de Joan Viñas (rector de la UdL).

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació del llibre Eren temps de guerra... en les albors de l'ideal de la unitat, basat en textes de Chiara Lubich (1920-2008) i Igino Giordani (1894-1980), a càrrec de Joan Viñas i Ramon Prat (director de l'IREL). 

 
  dataAGENDA   Del 21 al 27 de SETEMBRE  
    

DILLUNS 21 de setembre

20.00h SEU VELLA DE LLEIDA
Presentació del projecte vitivinícola del Grup Pons, presidida per Joan Viñas (rector de la UdL).


DIMARTS 22 de setembre

09.00h AULA 1.04 DE L'ESCOLA D'INFERMERIA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Benvinguda als alumnes del Màster de Ciències de la Infermeria, a càrrec de Joan Viñas (rector), Lluïsa Guitard (directora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL), Carmen Nuin (coordinadora del màster) i Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat).

12.15h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració oficial del curs acadèmic 2009-2010 a la Universitat de Lleida amb Joan Viñas (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) i Josep Ribas (director general d'Universitats).
Lliçó inaugural: Mujer y ciencia, a càrrec de Margarita Salas (investigadora del Centre de Biologia Mol·lecular Severo Ochoa).


DIMECRES 23 de setembre

9.00h AUDITORI I SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del Primer Workshop de l'Annex 24 de l'ECESIA de l'Agència Internacional de l'Energia, que té lloc a la UdL els dies 23 i 24 de setembre.
14.00h Sessió plenària

20.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Presentació el 4rt volum d'Arrels Cristianes: Presència i significació del cristianisme en la història i la societat de Lleida, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Joan Piris (bisbe de Lleida).

 

DIVENDRES 25 de setembre
 
12.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA
Xerrada informativa adreçada a tots els membres de l'ETSEA sobre les propostes del Pla d'Estudis dels Graus d'Enginyeria Forestal i d'Enginyeria Agrària i Alimentària

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda als alumnes del Programa Sènior de la UdL, a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència) i Neus Vila (directora de l'Institut de Ciències de l'Educació). 

 
  dataAGENDA   Del 28 de SETEMBRE al 2 d'OCTUBRE  
    
 

DIMARTS 29 de setembre

10.00h SALÓ SEGRIÀ (FIRA DE LLEIDA)
Inici de la Jornada Agroprés-ICEA-ETSEA-UdL Quallat en perera. Possibilitats d'intervenció, a càrrec de Jaume Lloveras (director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL).


DIJOUS 1 d'octubre

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA PLANTA -1. EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició gràfica: Yo sí puedo, de la Red Universitaria Yo Sí Puedo, que es podrà veure fins el proper 19 d'octubre.

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició sobre el Projecte Yachay, de l'ONG Empremtes i la UdL, que es podrà veure fins el proper 19 d'octubre.

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Exposició: Formació informàtica a Bolívia, de la Fundació Banc de Recursos, que es podrà veure fins el proper 19 d'octubre.

 

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la jornada Conèixer la malaltia renal crònica, de la Fundació Renal Jaume Arnó, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Sebastià Barranco (director dels serveis territorials de Salut a Lleida), Jaume Arnó (president de la Fundació Renal) i Oriol Yuguero (regidor de Joventut).
Conferència inaugural: Aproximació multidisciplinar a la prevenció de la patologia aterotrombòtica, a càrrec de Ricard Tresserras (subdirector general de Planificació Sanitària de la conselleria de Salut).

 
19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència de Juan Luis Cano (analista de missió de la Divisió de Projectes Avançats a la empresa DEIMOS Space SL.): Amenaces de l'espai exterior: Don Quixot contra els asteroides. Presenta: Fernando Guirado (professor de l'EPS de la UdL).

 

  dataAGENDA   Del 3 a l'11 d'OCTUBRE  
    
 

DISSABTE 3 d'octubre

10.00h BASSA BOVERA D'ARBECA
Concentració de cavalls, dins del 9è Cap de Setmana Ibèric.
De 11.00h a 13.00h, visites guiades al jaciment dels Vilars, a càrrec dels arqueòlegs de la UdL.

12.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència inaugural del Màster de Llengües Aplicades: The teaching and learning of English in a global context, a càrrec de Phan Le Ha (Monash University, Austràlia).

19.00h OFICINA DE TURISME I AGROBOTIGA D'ARBECA
Inauguració de l'exposició Cavalls i poder en el món ibèric, dins del 9è Cap de Setmana Ibèric als Vilars.


DIUMENGE 4 d'octubre

11.00h FORTALESA DELS VILARS D'ARBECA
Inici de les visites guiades al jaciment, a càrrec dels arqueòlegs de la UdL, dins del 9è Cap de Setmana Ibèric.

11.00h AUDITORI ENRIC GRANADOS
Certamen literari de l'Acadèmia Mariana. Actua com a mantenidor Ximo Company (catedràtic d'Història de l'Art de la UdL).


DILLUNS 5 d'octubre

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració de curs de l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran de Lleida, amb Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL). Conferència: El laberint d'avui, a càrrec de Josep Vallverdú (escriptor).


DIMARTS 6 d'octubre

10.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la jornada Crear empresa en el Món Rural, a càrrec d'Eduard Cristòbal (vicedegà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), Francesc Cribillers (director de la Fundació del Món Rural) i Carina Térmens (directora d'àrea de negoci de La Caixa).

17.00h SALA DE PLENS DE L'AJUNTAMENT DE TÀRREGA
Acte inaugural de l'Aula de la Gent Gran de l'Urgell, amb conferència de Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL): Economia, societat i valors.


DIMECRES 7 d'octubre

 
10.30h i 16.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Det sjunde inseglet / El séptimo sello (Ingmar Bergman, Suècia, 1957, 35 mm, 99’, B/N, VOSE), dins la secció Àula de Cinema de la Filmoteca Terres de Lleida.

17.00h AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA GUIU-CLARA. CENTRE CULTURAL (MOLLERUSSA)
Inauguració del curs de l'Aula de la Gent Gran de Mollerussa. Conferència: Europa, la llarga nit de 1939, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).


DIJOUS 8 d'octubre

12.00h AULA MAGNA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència: Apunts històrics de l'Escola d'Infermeria de Lleida, a càrrec de Carme Torres Penella (professora titular del Departament d'Infermeria de la UdL), dins els actes amb motiu del 25è aniversari de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL.

20.00h ESPAI FASSINA (GUISSONA)
Inauguració de curs de l'Aula d'Extensió Cultural de la Segarra a Guissona. Conferència: La millor manera d'aprendre una llengua és jugar-hi, a càrrec de Màrius Serrra (escriptor).


DISSABTE 10 d'octubre

21.00h TEATRE DE L'ESCORXADOR (ESPAI 3, ANTIC CONVENT DE SANTA TERESA)
Representació de l'obra “Tot esperant Marcel·lí”, a càrrec de l'Espai de Teatre de la UdL, dins de la 18a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa-Fono.

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 13 al 18 d'OCTUBRE  
  
 

DIMARTS 13 d'octubre

18.00h AULA D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA “CANCELLER DOU” (CERVERA)
Inauguració del curs de l'Aula d'Extensió Universitària de la Segarra. Conferència: Com viure i conviure amb les emocions, a càrrec d’Anna Soldevila (professora del departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL).


DIMECRES 14 d'octubre

12.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració del curs dels estudis de Medicina, Ciències Biomèdiques i Nutrició Humana i Dietètica amb de Joan Viñas (rector de la UdL) i Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina). Conferència inaugural: El hospital académico y los Institutos de Investigación Sanitaria, a càrrec de José Jerónimo Navas (director de l’Institut de Salut Carlos III de Madrid).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Concert a càrrec de Maria Florea (violí) i Christian Florea (violoncel), dins de la Temporada Musical de la UdL.
 
Duo núm. 3 en Si bemol major • Ludwig van Beethoven
Duo op. 7 • Zoltan Kodaly
Variacions per violí i violoncel “Transylvania” • Cristian Florea
Sonata per violí i violoncel • Maurice Ravel

19.00h SALA MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ)
Inauguració de la Jornada d'Educació Intercultural: una eina de transformació, amb la xerrada: Formes de vida i aprenentatge. L'educació a Occident i l'educació en un poble indígena, amb Rebeca Gualinga i Jesús Salinas (mestres).

 

DIJOUS 15 d'octubre

12.00h PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI
Inauguració del Centre de Difusió Tecnològica del Sector del Pa (INNOPAN) amb Joan Viñas, Lorenzo Alonso (president de CEOPAN), JM Monfort (director general de l'IRTA), i Àngel Ros (alcalde)

19.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Conferència inaugural del curs 2009-2010 de l'IREL: Amor i caritat, a càrrec d’Antoni Matabosch (president de la Fundació Joan Maragall).


DIVENDRES 16 d'octubre

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les Jornades Dones i Igualtat de Tracte al Món Rural, amb Imma Lorés (degana de la Facultat de Lletres) i M Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera de la UdL).

16.00h SALA DE GRAUS DE LA UNITAT DOCENT DE LA FACULTAT DE MEDICINA (ARNAU DE VILANOVA)
Inauguració del VII Curs d'aproximació a la medicina tropical amb Joan Prat (vicerector de Qualitat i Planificació Estratègica de la UdL), Sebastià Barranco (director dels serveis territorials de Sanitat a Lleida) i Àlex Llobera (president de Medicus Mundi Catalunya).

 

DISSABTE 17 d'octubre

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la 1a Jornada de Biblioteques escolar a de les comarques de Lleida amb Pere Solà (vicerector d'Infraestructures i Tecnologies de la Informació).

11.00h SALA MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ)
Cloenda de la Jornada d'Educació Intercultural: una eina de transformació, a càrrec de Núria Camps (directora de l'Oficina de Cooperació i Solidaritat de la UdL), Andreu Felip (director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament), Francesc Pla (president de la coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida), Joan Obiols (president d'Empremtes) i Rosa Ball (regidora).

12.00h PÀRQUING DE L'AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS
Inauguració de Solidàrium, amb Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació), Andreu Felip (director de l'ACCD), Francesc Pla (president de la coordinadora d'ONGD de Lleida) i Àngel Ros (alcalde).

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 19 al 25 d'OCTUBRE  
    
 

DILLUNS 19 d'octubre

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Huayang Nianhua / Deseando amar (Wong Kar-Wai, 2000), dins la secció Primer Pla que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al cineasta japonès Wong Kar-Wai.


DIMARTS 20 d'octubre

12.30h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de Tornabous per assessorament al patrimoni. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL) i Amadeu Ros (alcalde de Tornabous).
ATENCIÓ: ACTE AJORNAT!

12.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Lectura de poemes a càrrec de Jaime Siles (poeta i catedràtic de Filologia Llatina de la Universitat de València).


DIMECRES 21 d'octubre

TOT EL DIA. CENTRE DE DOCUMENTACIÓ EUROPEA. EDIFICI 3 D'ETSEA
Jornada de portes obertes al Centre de Documentació Europea de la UdL per donar a conèixer els fons bibliogràfics, recursos i serveis.

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la jornada L'aeroport de Lleida-Alguaire. Oportunitats tècnic-econòmiques i d'inversió, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

18.00h AULA 1.16 (RECTORAT)
Conferència inaugural del Màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional: Sumak Kawsay, Suma Qamaña, buen vivir: hacia otras visiones del desarrollo, a càrrec de José Maria Tortosa (catedràtic de Sociologia de la Universitat d'Alacant).

18.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT (FACULTAT DE MEDICINA)
Taula rodona: "Aspectes nutricionals del vi". Presenta: Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina). Participen: Francesc Abella, David de Lorenzo, Manel Portero, Àngel Rodriguez (professors d'aquest centre), Domingo Valiente (secretari general de FIVIN) i Magí Raventós (president de DO Costers del Segre).

En acabar, tast de vins de la DO Costers del Segre


DIJOUS 22 d'octubre

10.00h SALA MARIA RÚBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Ponència: Immigració a Lleida. Una radiografia del moment actual, a càrrec de Fidel Molina (catedràtic de Sociologia de la UdL), dins de la Jornada Immigració i Treball: tothom hi és implicat.

16.00h SALA DE GRAUS (ETSEA)
Conferència del Profesor Kang Yongxiang (Northwest University Agriculture& Forestry in Yangling, Shaanxi, Xina): Nature Conservation in China, dins l'assignatura BODE Espais Naturals.
 
20.00h ATENEU POPULAR DE PONENT
Conferència de Joan Ganau (professor i director del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL): Les transformacions urbanes a Lleida, dins el cicle de conferències de l'any Fuster dedicades a l'evolució urbana de Lleida.


DIVENDRES 23 d'octubre

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les Jornades Bons Tractes i promoció de la resiliència com a pilars de la intervenció en la infància, a càrrec d'Àngels Missé (directora de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció a Lleida).

11.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Acte de cloenda del curs Emprenedoria en fructicultura, a càrrec de Jaume Lloveras (director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL), Jaume Sió (subdirector general d'Innovació Rural de la conselleria d'Agricultura) i Josep Pere Colat (president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya).
13.00h Lliurament de diplomes, amb Joaquim Llena (conseller d'Agricultura) i Joan Viñas (rector de la UdL).

13.30h SALA D'EXPOSICIONS. PLANTA -1 DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició Nou alumnes, nou escoles, dins del Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals.

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 24 d'OCTUBRE a l'1 de NOVEMBRE  
    
 

DISSABTE 24 d'octubre

 
09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència inaugural de la 1a Jornada de Matemàtiques a l'Educació Infantil: Què necessiten els infants de les primeres edats per a desenvolpar el seu pensament matemàtic?, a càrrec d'Àngel Alsina (professor de la Universitat de Girona).
De 12.15h a 12.30h Pausa-cafè

DE 11.00H A 14.00H I DE 19.30H A 23.00H. PASSAREL·LA DE CAPPONT
Observació astronòmica pública, a càrrec de Fernando Guirado (professor de l'Escola Politècnica Superior de la UdL) i altres membres de la Societat Astronòmica de Lleida.
Al matí es farà una observació solar amb tres tècniques diferents: projecció solar, filtres específics i telescopi solar.
Al vespre tindrà lloc l'observació de la Lluna i Júpiter.


DILLUNS 26 d'octubre

10.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les XX Jornades Jurídiques de la Facultat de Dret i Economia. Justícia transicional i justícia penal internacional, a càrrec de Montserrat Tura (consellera de Justícia, Joan Viñas (rector de la UdL) i Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL).
10.30h Conferència inaugural: La justicia penal internacional en las situaciones de transición a la democracia, a càrrec d'Elisabeth Odio (magistrada de la Cort Penal Internacional).

12.00h PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA (TURÓ DE GARDENY)
Inauguració oficial del PCiTAL, a càrrec dels Prínceps d'Astúries, Cristina Garmendia (Ministra de Ciència i Innovació), Joan Viñas (rector de la UdL i vicepresident del PCiTAL) i Àngel Ros (alcalde de Lleida i president del PCiTAL).

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Acte de lliurament d'orles acadèmiques a la primera promoció de graduats en Biotecnologia de la UdL, apadrinats per Cristina Garmendia (Ministra de Ciència i Innovació).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de 2046 (Wong Kar-Wai, 2004), dins la secció Primer Pla que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al cineasta japonès Wong Kar-Wai.


DIMARTS 27 d'octubre

18.30h CENTRE CULTURAL I SOCIAL IBERCAJA (RAMBLA FERRAN, 38)
Presentació del llibre Sociedad multicultural e integración de los inmigrantes en Cataluña. Discursos y prácticas, de Jordi Garreta (professor de Sociologia de la UdL), a càrrec de l'autor i Antonio Izquierdo (catedràtic de la Universitat de La Corunya).

19.00h SERVEI D'INFORMACIÓ I ATENCIÓ UNIVERSITÀRIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració d'Udels, la botiga de la UdL, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL). Performance a càrrec d'alumnes de l'Escola Ondara de Tàrrega.


DIMECRES 28 d'octubre

09.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Inauguració de la trobada científica Usos i tradició de les literatures clàssiques a les literatures medievals, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Imma Lorés (degana de la Facultat de Lletres de la UdL) i Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval de la UdL).

19.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Investidura de Maria del Mar Bonet (cantautora mallorquina) com a doctora honoris causa de la UdL, apadrinada per Antoni Tolmos (professor d'Educació Musical de la UdL).
ATENCIÓ A LES PREMSA a les 18.30h a la Sala de Reunions del Rectorat.


DIJOUS 29 d'octubre

12.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració oficial del curs a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, amb Jaume Lloveras (director de l'ETSEA).
Lliçó inaugural: La innovació en l'empresa agrària com a motor de creació de riquesa, a càrrec de Carles Sumarroca (soci fundador de l'empresa Agromillora Catalana).

19.30h SALA MARIA RÚBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre La infancia en situación de riesgo social y sus familiar. Guía para el educador familiar, de les professores de la UdL Isabel del Arco, Ma Àngels Balsells i Amparo Miñambres; a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Pere Amorós (catedràtic de la Universitat de Barcelona), Ma Àngels Balsells (coautora) i German París (editor).

20.00h CENTRE CÍVIC MESTRE VIAÑA (SANT GUIM DE FREIXENET)
Conferència inaugural de curs de l'Aula d'Extensió Cultural de la Segarra a Sant Guim de Freixenet: Per què aliments funcionals?, a càrrec de Mercè Balcells (professora del Departament de Química de la UdL).


DIVENDRES 30 d'octubre

21.00h TEATRE DE L'ESCORXADOR (SALA 1)
Espectacle Murs d'entretemps, a càrrec del Grup Dansa Contemporània UdL, dins la 18a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa-Fono.

 

  dataAGENDA   Del 2 al 8 de NOVEMBRE  
    
   

DILLUNS 2 de novembre

TOT EL DIA. EDIFICI POLIVALENT. CAMPUS DE CAPPONT
Exposició La salut, un dret universal?, dins del 6è Cicle de Cinema i Drets Humans, que es podrà visitar fins el dia 30 de novembre.

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA
Exposició sobre el projecte Yachay, que es podrà veure fins el proper 21 de novembre.

12.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar el 6è Cicle de Cinema i Drets Socials amb Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), Francesc Pla (president de la Coordinadora d'ONGD i Altres Moviments Solidaris de Lleida), Joan Sagués (vicepresident de l'Ateneu Popular de Ponent), Josep Maria Baiget (secretari general de CCOO a Lleida) i Marta Bisbal (coordinadora del cicle).

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Chunguang Zhaxie/ Happy Together (Wong Kar-Wai, 1997), dins la secció Primer Pla que la Filmoteca Terres de Lleida dedica al cineasta japonès Wong Kar-Wai.

18.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de les XXIV Jornades de Bioètica: El consentiment informat, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

18.00h AULA 0.10B (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del seminari Homosexuals i Transsexuals: els altres represaliats del Franquisme, des de la Memòria Històrica, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats i Porjecció Universitària de la UdL) i Rosa Ball (regidora de Drets Civils de la Paeria).
18.30h Conferència: Franquisme i repressió, una visió general, a càrrec de Fernado Olmeda (periodista i escriptor).


DIMARTS 3 de novembre

18.30h CENTRE CULTURAL D'IBERCAJA
Conferència: Aspectes més destacats de la legislació d'estrangeria, a càrrec de Josep Maria Fontanellas (professor de la UdL).

19.30h PRIMER PIS DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició Les matemàtiques i la vida, que es podrà visitar fins el proper 5 de desembre, a càrrec de Joan Ramon Rosell (vicerector de Professorat de la UdL). Posteriorment conferència: Matemagia, la magia de los números, a càrrec de Fernando Blasco (professor de la Universitat Politècnica de Madrid).


DIMECRES 4 de novembre

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del 8è Congrés d'Infermeria Catalana “Força i Liderat”, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

10.45h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració del XII Fòrum d'Estudis sobre la Joventut: llengua i identitat, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL), Miquel Pueyo (delegat del Govern a Lleida), Jaume Gilabert (president de la diputació de Lleida) i Eugeni Villalbí (secretari de Joventut).

19.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Concert: Significats de Viena, dins de la Temporada Musical de la UdL, a càrrec de Beatriz Montes (pianista) amb obres de Johannes Brahms, Joseph Haydn, Franz Schubert i Alban Berg.


DIJOUS 5 de novembre

12.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Taula rodona: Visió Interdisciplinar en la Cooperació Internacional. ONG, dins els actes amb motiu del 25è aniversari de l'Escola d'Infermeria, amb Toni Lanaspa (Cap de logística de Metges sense Fronteres d'Espanya), Montse Vela (mestra d'educació infantil), Cristina Álvarez (metgessa i antropòloga), Cristina Pelegrí (advocada), Sònia Argilès (infermera i llevadora) i Francesc Domingo (metge pediatra)

16.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La sociedad privada europea: un instrumento al servicio de las Pymes, a càrrec de Gaudencio Esteban (catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat Complutense de Madrid).

18.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Cloenda del XII Fòrum d'Estudis sobre la Joventut: llengua i identitat, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Carles Vega (director dels Servis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Lleida).


DIVENDRES 6 de novembre

09.30h SALA DE JUNTES DEL A FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la 1a Jornada Immigració: Treball, Salut i Comunitat, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia) i Núria Carbonell (presidenta de l'Associació Reintegra de Lleida).

19.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Out of Balance: ExxonMobil’s Impact on Climate Change (Tom Jackson, 2007), dins del 6è Cicle de Cinema i Drets Humans.

“A la primavera de 2006, la companyia petroliera ExxonMobil va encapçalar una campanya mediàtica de desinformació i negació del canvi climàtic, mentre aconseguia uns beneficis històrics”.

Després de la projecció, conferència a càrrec de Josep Enric Llebot (catedràtic de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en canvi climàtic).


DISSABTE 7 de novembre

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Nada Personal (Giulia Tamayo i Carlos Cárdenas, 1999), dins del 6è Cicle de Cinema i Drets Humans.

“Basat en la investigació sobre les irregularitats en l’aplicació del Programa Nacional de Salut Reproductiva del Perú, recull el testimoniatge de centenars de dones que es van sotmetre a esterilitzacions quirúrgiques”.

Després de la projecció, conferència a càrrec de Sara Cuentas (membre d'InteRed i vocal de gènere de la Federació Catalana d'ONGD).

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 9 al 15 de NOVEMBRE  
    
 

DILLUNS 9 de novembre

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Duoluo Tianshi / Ángeles caídos (Wong Kar-Wai, 1995), dins la secció Primer Pla de la Filmoteca Terres de Lleida.

19.00h SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la mostra fotogràfica La Seu del Món, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).


DIMARTS 10 de novembre

20.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per Internet des del Gran Teatre del Liceu de l'òpera Krol Roger, de Karol Szymanowski, dins del cicle Òpera Oberta.


DIMECRES 11 de novembre

11.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la reunió científica Els espais de poder a la societat urbana baixmedieval: Corona d'Aragó i Toscana, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval de la UdL) i Andrea Zorzi (catedràtic d'Història Medieval de la Università degli studi di Firenze).


DIJOUS 12 de novembre

09.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració de les 9es Jornades de Codesenvolupament sobre migracions i desenvolupament, a càrrec de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL) i Joan Josep Vergé (vicepresident de la Fundació Pagesos Solidaris).

09.30h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la 12a Jornada d'Infermeria Nefrològica Catalana a càrrec de Luisa Guitard (directora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL).

11.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: La comedia latina en la España del S. XVI, a càrrec de Manuel Molina (Universitat de Granada).

16.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Jornada de Dret Financer i Tributari a càrrec d'Ana M. Romero (Secretària General de la UdL).

19.00h TEATRE DE L'ESCORXADOR (SALA 1)
Espectacle: Si par hasard..., a càrrec d'Esbós Dansa UdL, dins la 18a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa-Fono.


DIVENDRES 13 de novembre

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA PLANTA BAIXA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Exposició fotogràfica From Earth to Universe, dins de la Setmana de la Ciència, que es podrà veure fins el dia 27 de novembre.

TOT EL DIA. PASSADÍS DEL 2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Mostra de fotografia astronòmica, dins de la Setmana de la Ciència, que es podrà visitar fins el dia 27.

17.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Lliurament dels VI Premis a Treballs de recerca per a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) i Antoni López (director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida).

17.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les 8es Jornades Maria Rúbies de Recerca i Innovació Educatives “Viure i educar en el temps”, a càrrec de Mar Moreno (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL) i Núria Casado (coordinadora de les Jornades). Ponència inaugural: Quality time: engaging students in the era of immediacy, a càrrec de Maurice Holt (Universitat de Colorado).

19.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Dead Mums don’t cry (Steve Bradshaw, 2005) dins del 6è Cicle de Cinema i Drets Humans.
Després, conferència de Vicenç Cararach (professor d'Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat de Barcelona).


DISSABTE 14 de novembre

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Syntoniser Amani (Germán Reyes, 2008) dins del 6è Cicle de Cinema i Drets Humans.
Tot seguit, conferència a càrrec de Germán Reyes (director del documental).

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 16 al 22 de NOVEMBRE  
    
 

DILLUNS 16 de novembre

TOT EL DIA. PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició fotogràfica de la campanya Txetxènia, trenquem el silenci, de la Lliga dels Drets dels Pobles, que es podrà visitar fins el dia 30 de novembre.

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Chongqing Senlin / Chungking Express (Wong Kar-Wai, 1994), dins la secció Primer Pla de la Filmoteca Terres de Lleida.

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les VII Jornades sobre la Reforma de les Nacions Unides: La protecció dels col·lectius en situació vulnerable en el dret internacional, a càrrec de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals de la UdL), Antoni Blanc (catedràtic de Dret Internacional Públic de la UdL) i Eduard Segarra (president de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència inaugural de la XIV Setmana de la Ciència: Astronomia, a càrrec de Vicent Peris (astrofotògraf de l'Observatori de la Universitat de València).

19.30h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA
Inauguració de la 4a Setmana de la Prehistòria, que organitza el Grup d'Investigació Prehistòrica de la UdL, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Ferran Rella (director dels serveis territorials de Cultura a Lleida).
Tot seguit, conferència: El megalitisme a Catalunya: orígens i evolució, a càrrec de Josep Tarrús (Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles).


DIMARTS 17 de novembre

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la Jornada d'Estudis Hel·lenístics en homenatge al professor jubilat de la UdL Manuel Cerezo, a càrrec de Pere Solà (vicerector de la UdL) i Matías López (professor de Filologia Clàssica de la UdL).

12.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència: La rellevància de l'educació per a la salut en la professió d'infermera enfront la promoció i la protecció per a la salut en el segle XXI, a càrrec de Dolors Juvinyà (catedràtica d'Educació per a la Salut de la Universitat de Girona), dins el 25è aniversari de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL.

12.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Taula rodona de la XIV Setmana de la Ciència: Una mirada a la ciència des de l'escola, amb Anna Gené (UdL), Esperança Esteve (CEIP Parc de l'Aigua) i Mercè Sorribas (CEIP Sant Jordi).

13.00h AULA O.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Libertad de expresión y sentimientos religiosos, a càrrec de Javier Martínez Torrón (catedràtic de Dret Eclesiàstic de la Universitat Complutense de Madrid).

18.30h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Presentació del Projecte de Llei dels drets i les oportunitats de la Infància i l'Adolescència.


DIMECRES 18 de novembre

12.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Conferència: English as a global language, a càrrec de Karol Janicki (University of Bergen, Noruega).

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència sobre Txetxènia a càrrec de Carlos Taibo (professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid).


DIJOUS 19 de novembre

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la III Jornada d'Endocrinologia a l'Atenció Primària, amb Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL), Gerard Ferrer (gerent de l'ICS a Lleida) i Dídac Mauricio (endocrí i professor de la UdL).

11.30h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI DE DOCÈNCIA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (ARNAU DE VILANOVA)
Conferència: El médico militar y su participación en misiones en el extranjero, a càrrec de José Ignacio Casellas (comandant mèdic).

18.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre Les dones al món rural en Catalunya, d'Antoni Colom i Maria José Puyalto (professors de la UdL), a càrrec dels autors, Antoni Pané (director general del Comitè de Direcció de la Fundació del Món Rural) i Primitivo Borjabab (professor de la UdL).

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència: Alimentació personalitzada: la nutrició del segle XXI, a càrrec de David de Lorenzo (professor de la UdL).


DIVENDRES 20 de novembre

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les Jornades Internacionals en Polítiques d'Igualtat d'Oportunitats en l’Àmbit Acadèmic, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Capitolina Díaz (Directora General per a la Igualtat en el Treball), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), Sara Berbel (directora general d'Igualtat d'Oportunitats de la conselleria de Treball) i Ma Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera de la UdL).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (RECTORAT)
Conferència: Camins entre núvols. Himàlaia, Manaslu 8163m, dins de la XIV Setmana de la Ciència, a càrrec de Juanjo Garra (alpinista).

18.30h CLAUSTRE (EDIFICI DEL RECTORAT)
Taller experimental: La metal·lúrgia del bronze, en el marc de la 4a Setmana de la Prehistòria.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció de Dinero es deuda (Paul Grignon, 2006) i Insubmís a la banca (Elisenda Trilla i M. Martí, 2008), dins del 6è Cicle de Cinema i Drets Humans. Conferència d'Enric Duran (activista dels moviments socials, promotor de les publicacions Crisi i Podem).


DISSABTE 21 de novembre

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inici de les xerrades-col·loqui del II Set de Còmic, convenció de professionals de la indústria del còmic.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció de Soy Meera Malik (Marcos Borregón, 2009) i La escuela de la calle (Maximiliano González, 2009), dins del 6è Cicle de Cinema i Drets Humans. Conferència de Raquel León (responsable de l'àrea d'Educació d'Intermon Oxfam).

22.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES
Concert de Bill Evans Soul Grass Band, dins del XVI Jazz Tardor.

print enrera pujar

  dataAGENDA   Del 23 al 29 de NOVEMBRE  
    
 

DILLUNS 23 de novembre

09.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del II Cicle Internacional de Conferències d'Història de l'Art: El procés creatiu del llibre il·luminat, a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL), Flocel Sabaté (Director del Grup de Recerca, Espai Poder i Cultura de la UdL), Josefina Planas (directora del cicle) i Montse Parra (regidora de Cultura de la Paeria).

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de White Dog / El perro blanco (Samuel Fuller, 1982), dins la secció Foses de la Filmoteca Terres de Lleida.

19.00h AULA 2.11 (CENTRE DE CULTURES)
Xerrada a càrrec de membres de Lleida Solidària: Els enginyers en la cooperacio i el desenvolupament


DIMARTS 24 de novembre

17.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Xerrada: Dones astrònomes, a càrrec de Francesca Figueras (professora del departament d'Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona), dins de la 14a Setmana de la Ciència.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència de cloenda de la 14a Setmana de la Ciència: Bases per entendre l'evolució, a càrrec d'Alfonso Jiménez-Sánchez (catedràtic de genètica de la Universitat d'Extremadura).


DIMECRES 25 de novembre

08.45h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici del Seminari sobre experiències en viticultura de precisió.

10.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Inici del Col·loqui Internacional Simone de Beauvoir: autour du Deuxième Sexe.

13.00h PLAÇA DELS FANALETS DE SANT JAUME
Commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones, amb l'assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).


DIJOUS 26 de novembre

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del Seminari Sostenibilitza't 2009, I Congrés Internacional de Baubiologie (Bioconstrucció/Biologia de l'hàbitat), a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Ferran Badia (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL), Andreu Muñoz (director general de l'Institut Tecnològic de Lleida) i Ana Simon (cap de desenvolupament de Tecnio).

09.30h SALA D'ACTES D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici de la Jornada tècnica Alternatives a la reducció dels fitosanitaris.

10.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració del 1er Fòrum Internacional Agroalimentari de Lleida, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Sergi Vives (president de PIMEC Agroalimentària) i Rafel Peris (president de PIMEC Lleida).

18.00 PLAÇA VÍCTOR SIURANA
Actuació castellera per celebrar el 9è aniversari de la colla Los Marracos de la UdL, amb Los Marracos, Els Arreplegats de la Universitat de Barcelona, Els Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona, Els Pataquers de la Rovira i Virgili, i Els Xoriguers de la Universitat de Girona.


DIVENDRES 27 de novembre

09.40h SALA D'ACTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la Jornada Liderar en Valors.

11.00h AULA 1.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de les Jornades del projecte Fent Camins Planers, d'ALLEM.

16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la II Jornada sobre l'ensenyament de la llengua i la literatures castellanes, a càrrec d'Imma Lorés (degana de la Facultat de Lletres), Neus Vila (directora de l'ICE-Centre de Formació Continua de la UdL) i Julián Acebrón (cap del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica).

print enrera pujar

 
  dataAGENDA   Del 28 de NOVEMBRE al 6 de DESEMBRE  
    
 

DISSABTE 28 de novembre

10.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Inici de la Jornada universitària de reflexió sobre la Marxa mundial per la pau i la no violència.

11.00h DESPATX DEL RECTOR (RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració amb la Universitat xinesa de Tianjin Foreign Studies. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL) i Xiu Gang (rector de la Tianjin Foreign Studies University).


DILLUNS 30 de novembre

16.00h i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Mississippi Burning (Alan Parker, 1988), dins la secció Foses de la Filmoteca Terres de Lleida.

16.00h AULA 0.05 DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Conferència inaugural de les primeres Jornades de Detecció Precoç de Trastorns de la Conducta Alimentària: Introducció als trastorns de la conducta alimentària, a càrrec de Laura Bosa (psicòloga).


DIMARTS 1 de desembre

9.30h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA (EDIFICI 1. CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici de la III Jornada Tècnica de Fructicultura Ecològica.

11.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i l'Associació Provincial d'Autoescoles. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL) i José Ignacio Peralta (president de l'Associació d'Autoescoles).

13.00h AULA 1.11 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Taller de recollida de propostes per al nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020.

16.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA
Conferència: La transferencia de genes de resistencia entre cultivos trasngénicos y plantas silvestres, a càrrec de Cristina Chueca (investigadora del INIA de Madrid). Aquesta conferència s'inclou dins els seminaris de l'assignatura de Malherbologia del Màster de Protecció Integrada de Cultius.


DIMECRES 2 de desembre

10.30h i 16.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Plácido (Luís García Berlanga, 1961), dins la secció Aula de Cinema de la Filmoteca Terres de Lleida.

17.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
RODA DE PREMSA per presentar les dades de matrícula del curs 2009-2010, a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectorat de Docència de la UdL).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Concert del Quartet Barroc del Cafè, dins la Temporada Musical de la UdL, amb Joan Vives (flauta de bec), Mireia Ruiz (clave) i Daniel Recincós (violoncel barroc). Interpretaran peces de George Friedrich Haendel, en el 250 aniversari de la seua mort.


DIJOUS 3 de desembre

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DRET I ECONOMIA
Inauguració de la I Jornada Homes i Igualtat

10.30h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA
Jornada sobre canonades en xarxes hidràuliques a pressió: Caracterí­stiques i aplicacions de la Fundició dúctil i del Poliéster reforçat. Xerrada al voltant dels diferents materials i exposició de casos pràctics d'utilització dels mateixos en obres concretes.

12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: Educació i transmissió dels gèneres. Estem d'acord amb les conseqüències?, a càrrec de Marina Subirats (catedràtica de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona).

18.30h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (RECTORAT)
Conferència: Cultivant el desastre: agricultura i canvi climàtic, a càrrec de Ferran Garcia (Veterinaris sense Fronteres).

19.00h SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de l'exposició Dibujos VIP, que es podrà visitar fins el dia 30 de desembre, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals de la UdL) i Paco Clavel (artista de la Movida).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació del llibre Catálogo de los manuscritos jurídicos de la Biblioteca Capitular de la Seu d'Urgell, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Joan-Enric Vives (bisbe d'Urgell i copríncep d’Andorra) i Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval de la UdL).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: Els Drets Humans a Catalunya: reptes i oportunitats, a càrrec de Jaume Saura (professor de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona).


DIVENDRES 4 de desembre

08.45h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la jornada La cura dels professionals que treballen en l'atenció a les dones en situació de violència masclista, a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL) i Felip Infiesta (gerent de Gestió de Serveis Sanitaris).

12.45h AULA 1.11 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació de l'estudi Oportunitats i obstacles en la ruta cap a la inclusió social i laboral, a càrrec de Xavier Pelegrí i Pilar Quejido (professors de la UdL), en el marc de la Jornada Fent camins planers d'ALLEM.

print enrera pujar

 
  dataAGENDA   Del 7 al 13 de DESEMBRE  
    
 

DIMECRES 9 de desembre

12.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Classification of Construction Techniques of Large Directed Graphs, a càrrec del professor Slamin (Universitas Jember, Indonèsia).

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de reconeixement al professorat i personal d'administració i serveis que compleix 25 anys de servei a la UdL, presidit per Joan Viñas (rector de la UdL).


DIJOUS 10 de desembre

09.30h SALA MARIA RÚBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES D L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la 1a Jornada a les Terres de Lleida d'Orientació professional: un compromís compartit, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL) i representants de les altres institucions i entitats organitzadores.

09.45h CANONJA DE LA SEU VELLA
Conferència inaugural del 4rt Congrés de Convivència a la ciutat: El dret a la ciutat, a càrrec de Núria Camps (directora de l'Oficina de Cooperació i Solidaritat de la UdL).

20.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Consumidors i pagesos, responsables de la biodiversitat, a càrrec de José Esquinas Alcázar (secretari de la comissió de Recursos Genètics per a l'Alimentació i l'Agricultura de la FAO).


DIVENDRES 11 de desembre

13.00 SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la UdL i l'Ajuntament de Tornabous sobre patrimoni històric i arquitectònic. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL) i Amadeu Ros (alcalde de Tornabous).

12.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: Aliments funcionals i prevenció de malalties cardiovasculars, a càrrec de Carmen Vidal (catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona).


DISSABTE 12 de desembre

10.15h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la 12a Jornada ORL i Atenció Primària: Àlgies Craneofacials, a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL), Jaume Capdevila (director mèdic de Gestió de Serveis Sanitaris) i Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida).


DIUMENGE 13 de desembre

De 20.00h a 00.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
La Marató de TV3.

print enrera pujar

   Darrera modificació: