Agenda Arxiu 2005

 Descarregar pdf

gener
febrer
març
abril
maig
juny
juliol
agost
setembre
octubre
novembre
desembre

SETMANA DEL 19 AL 25 DE DESEMBRE

DILLUNS 19

 • 19.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa. Denúncia de contaminació amb panís transgènic. A càrrec de Jordi Cipriano (membre de l'Assemblea Pagesa de Catalunya) Juan Felipe Carrasco (membre de Greenpeace), Josep Rañé (pagès), Antoni Font (pagès ecològic i membre de l'Assemblea Pagesa) i Juli Vergé (pagès ecològic i membre de l'Assemblea Pagesa).

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Cicle de Cinema Africà. Projecció de Nha Fala (ma voix, mon destin, ma vie, mon chemin) de Flora Gomes (Guinea Bissau, 2002, 90 min.), i de La Musique qui m'a sauvé la vie de Jean-Émilien Rakotonandrasana (Madagascar, 1999, 6 min.).

DIMARTS 20

 • 11.00h CAMPUS CAPPONT. III Jornada de Mobilitat, organitzada per l'Oficina de Relacions Internacionals. Inclou un seguit d'activitats lúdiques i culturals per als estudiants que han anat a estudiar fora o han vingut a la UdL mitjançant algun programa de mobilitat.

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Cicle de Cinema Africà. Projecció de Sia, La Rêve du python de Dani Kouyaté (Burkina Faso, 2001, 96 min.), i de Portrait d'un jeune homme qui se noie de Teboho Mahlatsi (Àfrica del sud, 1998, 11 min.).

 • 20.00h SALA D'ACTES (EDIFICI RECTORAT). XIII Temporada Musical de la UdL. Concert de Nadal, pel Cor de la UdL.

 • 20.30h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR. Presentació del llibre Requiescat in pace de Paco Ermengol (dibuixant) i Xavier Macià (director del departament de Filologia Catalana i Comunicació).

DIMECRES 21

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Cicle de Cinema Africà. Projecció de Tilaï – Question d'honneur d'Idrissa Ouedraogo (Burkina Faso, 1990, 81 min.), i de Picc mi de Mansour Sora Wade (Senegal, 1992, 17 min.).

DIJOUS 22

 • 12.00h RECTORAT. Lliurament de la placa i el diploma del premi Bonaplata en l’apartat de Nova Realització Industrial que va atorgar l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya a l’edifici CREA per part de Josep Benedito (arquitecte) a Joan Viñas (rector).

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Cicle de Cinema Africà. Projecció de Samba Trore – Les trois amis d'Idrissa Ouedraogo (Burkina Faso, 1992, 85 min.), i de Le Crapaud chez ses beaux-parents de Kibushi N'djate Wooto (RD Congo, 1992, 8 min.).


SETMANA DEL 12 AL 18 DE DESEMBRE

DILLUNS 12
 • 10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Inauguració del Congrés De Nizan à Sartre, de Sartre à Nizan. Chemins philosophiques et narratifs i de l'exposició Jean Paul Sartre i el seu temps. A càrrec de Joan Viñas (rector), Emili Junyent (degà de la Facultat de
  Lletres), Àngels Santa (catedràtica de filologia francesa i coordinadora del congrés) i François Pugeant (cònsol general adjunt de França). Amb la presència de Patrick Nizan (fill de l'escriptor) i Olivier Todd (periodista, escriptor i gendre de Nizan).
 • 13.30h RECTORAT. Signatura del conveni de col·laboració entre el diari Segre i la Càtedra d’Estudis Occitans de la UdL a càrrec de Joan Viñas (rector)
  i Robert Serentill (president del consell d’administració del Grup Segre).
 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). XIII Temporada Musical de La UdL. Il bello suono: La flauta i la guitarra a través del temps, per Montserrat Gascón (traverso renaixentista, barroc i clàssic) i Xavier Coll (viola de mà, guitarra renaixentista, barroca, clàssica i romàntica, i tiorba).
 • 20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). 25 anys de servei a la Universitat de Lleida, acte institucional de reconeixement al Personal que fa 25 anys que treballa a la UdL presidit per Joan Viñas (rector).
 • 22.00h
  CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Ingmar Bergman II es projectarà la película Höstsonaten / Sonata de otoño (Suècia, 1978, 92 min., color, VOSE).
DIMARTS 13
 • 18.00h FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT). Inauguració de les III Jornades sobre la Reforma de les Nacions Unides a càrrec d’Àngels Mataró (directora general de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya) i Antoni Blanc (professor titular de dret
  internacional públic i president de l’ANUE a Lleida).
DIMECRES 14
 • 17.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Cloenda del Congrés De Nizan à Sartre, de Sartre à Nizan. Chemins philosophiques et narratifs amb la representació teatral Poulou (o quan jean-paul no era Sartre), a càrrec de la companyia Tant de Teatre, sota la direcció de Marcel·lí Borrell.
 • 19.00h FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT). Cloenda de les III Jornades sobre la Reforma de les Nacions Unides a càrrec de Carlos Jiménez (responsable per Espanya del Centre d’Informació de les Nacions Unides a Europa).
 • 19.30h AULA MAGNA DE L’INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS. Presentació del llibre Premsa hispànica i literatura francesa al segle XIX. Petites i grans ciutats, editat per Marta Giné (catedràtica de filologia francesa) i Yolanda Domínguez (professora de francès de l’IES de Vic), amb la taula rodona París/Lleida: viatges literaris a la premsa lleidatana del segle XIX presentada per Carme Vidal (directora de l’IEI) i Jaume Barrull (virector d’Activitats Culturals), moderada per Manuel Lladonosa (catedràtic d’història contemporània) i amb la participació de Romà Sol (historiador), Meritxell Botargues (professora d’història), Marta Giné i Yolanda Domínguez.
 • 19.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Els transgènics, ciència o necrologia? Crítica a la tecnologia transgènica a càrrec de J.P. Berlan (professor d’investigació del Consell Nacional de Recerca Científica de França) i Jordi Arqué (pagès ecològic, membre de l’Assemblea Pagesa).
DIJOUS 15
 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI RECTORAT). Presentació de l’estudi Reconstruir la identitat masculina: per un canvi radical en les polítiques de gènere a càrrec de Daniel Gabarró (membre del Casal Lambda-Centre associatiu de gais i lesbianes).
 • 18.00h SALA D’ACTES DEL COL·LEGI D’ARQUITECTES. Presentació del llibre Descobrir Lleida passejant per l’arquitectura del segle XX de Jaume Porta (catedràtic d’edafologia), a càrrec de Lluís Domènech (arquitecte).
 • 19.30h SALA DE JUNTES (FACULTAT DE DRET I ECONOMIA). Conferència La vida en plenitud. Conciliació de vida laboral i familiar a càrrec d’ Enrique Rojas (psiquiatre). Acte patrocinat pel Projecte Equal Home i Dona Rurals.
DIVENDRES 16
 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI RECTORAT). ¿Es el populismo la forma constitutiva de la democracia en América Latina?, conferència virtual des de Quito a càrrec del Carlos de la Torre (sociòleg i politòleg, professor investigador i director del programa de doctorat en ciències socials de la Facultat Llatinoamericana de
  Ciències Socials).
DIUMENGE 18
 • SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). XIV edició de La Marató de TV3, dedicada a les malalties del cervell.

SETMANA DEL 28 DE NOVEMBRE AL 4 DE DESEMBRE

DILLUNS 28
 • 11.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Inauguració de les Jornades sobre el ribagorçà El ribagorçà: nus gordià del Pirineu? emmarcades en la celebració de l'any Coromines.
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Ingmar Bergman II es projectarà la pel·lícula Trollflöjten / La flauta màgica (Suècia, 1975, 135 min., color, VOSE).
DIMARTS 29
 • 9.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Jornada de l'Agrupació Catalana d'Establiments Sanitaris - PIMEC.
 • 13.00h SALA D'ACTES (EDIFICI RECTORAT). Acte de lliurament de credencials als becaris i becàries de col·laboració en serveis i unitats de la UdL a càrrec de Joan Viñas (rector) i Xavier Gómez (vicerrector d'Estudiantat).
 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Concert El quartet clàssic a càrrec del Quartet Arccus, integrat per Larraitz Oiarzabal (violí), Marta Hernando (violí), Eneko Nuño (viola) i Amat Santacana (violoncel), que interpretarà obres de Mozart, Haydn i Beethoven.
 • 19.00h SALA NAUSICA DE L’ATENEU POPULAR DE PONENT. Cicle de conferències 6000 llengües per un sol món. Diversitat lingüística en un món globalitzat, organitzat per la UdL i l’Ateneu Popular de Ponent. Conferència Les llengües indígenes del continent americà a càrrec d'Eva Monrós (professora de la Universitat de Barcelona).
 • 22.30h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR. Cloenda de les Jornades sobre el ribagorçà El ribagorçà: nus gordià del Pirineu? amb la lectura dramatitzada de la correspondència de Joan Coromines, a càrrec de la companyia La maleta portàtil.
DIMECRES 30
 • 12.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Lectura poètica a càrrec de Juan Antonio Masoliver Ródenas, organitzada pel departament de Filologia Hispànica.
 • 19.00h SALA NAUSICA DE L’ATENEU POPULAR DE PONENT. Cicle de conferències 6000 llengües per un sol món. Diversitat lingüística en un món globalitzat, organitzat per la UdL i l’Ateneu Popular de Ponent. Taula Rodona: Diversitat lingüística a l'Europa unida del S.XXI.
 • 19.30h MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA. Lliurament de la Creu de Sant Jordi a Manel Lladonosa (professor d'Història de la UdL) a càrrec de Pasqual Maragall (president de la Generalitat de Catalunya).
DIJOUS 1
 • 10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Inauguració de la Jornada de commemoració del IV Centenari de la publicació de la primera part del Quixot (1605), amb la conferència Cervantes y Don Quijote no leyeron los mismos libros a càrrec de Rosa Navarro Durán (catedràtica de la Universitat de Barcelona).
 • 18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFONTERER (CAMPUS
  CAPPONT). 2a Jornada de l'Associació d'Antics Alumnes de la UdL.
DIVENDRES 2
 • 9.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET (CAMPUS CAPPONT). Jornada tècnica sobre la integració escolar de les persones amb síndrome de Down.
 • 10.00h SITGES. Reunió de Carles Solà (conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació) amb els rectors de les universitats catalanes i els presidents dels Consells Socials. Temes: perspectives
  financeres, mapa de titulacions adaptades a Europa i LOU. Hi assistiran Joan Viñas (rector) i Josep M. Pujol (president del Consell Social).

SETMANA DEL 21 AL 27 DE NOVEMBRE

DILLUNS 21
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Ingmar Bergman II es projectarà la pel·lícula Scener ur ett äktenskap / Secretos de un matrimonio (Suècia, 1973, 169 min., color, VOSE).
DIMARTS 22
 • 11.00h SALA 2 DEL CENTRE
  DE CULTURES I COOPERACIÓ TRASNFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Roda de premsa. Presentació del Curs d’especialització de Pensament Hebreu. A càrrec de Joan J. Busqueta (director general de la Fundació de la UdL), Mario Javier Saban (professor i coordinador del curs) i Ángel León (xef de cuina).
DIJOUS 24

 • 19.00h SALA NAUSICA DE L’ATENEU POPULAR DE PONENT. Cicle de conferències 6000 llengües per un sol món. Diversitat lingüística en un món globalitzat, organitzat per la UdL i l’Ateneu Popular de Ponent. Conferència Les llengües a la Xina del nou mil·leni a càrrec de Michael Prosser (professor de la Universitat Politècnica de València).
 • 19.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRASNFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Acte inaugural del Curs d’especialització de Pensament Hebreu a càrrec de Joan Viñas (rector), Joan J. Busqueta, (director general de la Fundació de la UdL) i Josep M. Pujol (president del Consell Social de la UdL).
 • 20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET (CAMPUS DE CAPPONT). Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Violència de gènere. Projecció de Más allá del papel de Carmen López i Unai Aranzadi (2005, 15 min.). Ponents: Carles Cruz (magistrat de l'Audiència Provincial de Girona, membre del Grup d'Experts de l'Observatori contra
  la violència domèstica i de gènere del CGPJ) i Francesc Sapena (advocat, professor de l'àrea de Dret Penal).
DIVENDRES 25
 • 10.00h PLAÇA VÍCTOR SIURANA (DAVANT EDIFICI RECTORAT). Acte unitari del Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIED), la Universitat de Lleida, CCOO, UGT i el Sindicat de l’Administració de Catalunya (SAC), amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència contra les Dones, sota el lema “Pel compromís actiu, la UdL contra la violència de gènere”. L’acte consisteix en una penjada de pancartes, una encesa d’espelmes i la lectura d’un manifest a càrrec de M. Ángeles Calero (membre del SIED).
 • 17.30h EDIFICI EMBLEMÀTIC (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de les Jornades Maria Rúbies de Recerca i Innovació Educatives: “Llibre i Lectura. Eina i finalitat”. Ponència inaugural Escriure per aprendre a llegir a càrrec d'Anna Camps (professora de la Universitat Autònoma de Barcelona).
 • 16.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET (CAMPUS DE CAPPONT). Obertura de la I Jornada d'Interacció amb els Entorns Professionals Vinculats als Ensenyaments de la Facultat de Dret i Economia a càrrec d'Agnès Pardell Veà (degana de la Facultat de Dret i Economia).
DISSABTE 26
 • 16.00h EDIFICI EMBLEMÀTIC (CAMPUS DE CAPPONT). Cloenda de les Jornades Maria Rúbies de Recerca i Innovació Educatives: “Llibre i Lectura. Eina i finalitat”. Ponència de cloenda Lectura, reflexió i acció a càrrec de Pilar Figueras (membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores).


SETMANA DEL 14 AL 20 DE NOVEMBRE

DILLUNS 14
 • 18.00h AULA MAGNA (FACULTAT DE MEDICINA). Inauguració de les XX Jornades de Bioètica. Conferència inaugural Obstinació terapèutica a càrrec de Francesc Abel (doctor en Medicina i President de l’Institut Borja de Bioètica).
 • 20.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència d’Intermon-Oxfam Visites del Sud, a càrrec de Tadesse Meskela (membre de la Cooperativa Oromia Coffee Farmers).
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Ingmar Bergman II es projectarà la película Viskningar och rop/Gritos y susurros (Suècia, 1972, 91 min., color, VOSE).

DIMARTS 15
 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Concert Música i escacs el 1622 (Partida de Gioachino Greco /Il Calabrese/ amb el Duc de Nemours, París, 1622) a càrrec de Els Ministrils (quintet de flautes de bec i percussió).

DIMECRES 16
 • 18.00h AULA MAGNA (FACULTAT DE MEDICINA). Cloenda de les XX Jornades de Bioètica. Conferència On és el límit de la vida en neonatologia-pediatria? a càrrec de F.J.Cambra (neonatòleg, màster en bioètica i membre del CEA de l’Hospital Materno-Infantil Sant Joan de Déu de Barcelona) i Montse Esquerda (pediatra, psicòloga i màster en bioètica). Conferència de cloenda El futur de la medicina a càrrec per Joan Viñas (catedràtic de Cirurgia i rector de la UdL).
 • 19.00h SALA NAUSICA DE L’ATENEU POPULAR DE PONENT. Cicle de conferències 6000 llengües per un sol món. Diversitat lingüística en un món globalitzat, organitzat per la UdL i l’Ateneu Popular de Ponent. Les llengües d’Àfrica, conferència a càrrec de M. Carme Junyent (professora de la Universitat de Barcelona).

DIJOUS 17
 • 17.30h PAVELLÓ DE VIDRE (FIRA DE LLEIDA). Taula rodona La universitat com a generadora de capital intel·lectual, dins la Jornada de debat empresarial Lleida Empresa 2005. Ponents: Joan Viñas (catedràtic de Cirurgia i rector de la UdL), Màrius Rubiralta (catedràtic de Química Orgànica i rector de la UB), Joan Batlle (catedràtic d’Informàtica i rector de la UdG) i Lluís Arola (catedràtic de Bioquímica i rector de la URV). Modera: Gabriel Ferraté (rector de la UOC).
 • 18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració del programa de doctorat La Construcció Europea. Societat, cultura, dret i educació a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals) i Xavier Terrado (professor del departament de Filologia Clàssica, Espanyola i Francesa i coordinador del doctorat). Conferència inaugural El orden internacional emergente y el papel de Europa a càrrec d’Emili Lamo de Espinosa (catedràtic de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid).
 • 20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Tancament d’empreses. Projecció de 200 Kilómetros, pel·lícula de Discusion 14 (2004, 94 min.). Ponent: Josep Anton Gómez Rojas (antic treballador de Lear, delegat de Comissions Obreres a l’empresa).

DIVENDRES 18
 • 09.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Seminari sobre La Mediació en les relacions dones-homes II, per Elizabeth Uribe Pinillos (màster en Estudis Interdisciplinaris de la dona, i especialista en Mediació Intercultural i Desenvolupament Comunitari) i Daniel Gabarró Berbegal (mestre, psicopedagog, llicenciat en Humanitat i diplomat en Direcció d’Empreses).

SETMANA DEL 7 AL 13 DE NOVEMBRE

DILLUNS 7

 • 18.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Xerrada sobre “La devastació de l’huracà Stan a Guatemala i l’efectivitat de l'ajuda
  humanitària”. A càrrec de Henry Morales López del Consell de Coordinació i Relacions Internacionals Movimiento Tzuk Kim-Pop de Guatemala.
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Dintre del cicle Ingmar Bergman II es projectarà la película En Passion/Pasion (1969).

DIMARTS 8

 • 12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa. Presentació de la nova Delegació de Lleida de l'Institut d’Estudis Catalans a càrrec de Joan Viñas (rector), Salvador Giner (president del IEC) i Ramon Sistac (professor de Filologia Catalana i delegat de la seu territorial del
  IEC).
 • 19.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la Delegació de Lleida de l’Institut d’Estudis Catalans. Aquest acte inclou l’exposició «La llengua catalana a l’Aragó» de l’Associació Cultural del Matarranya, l’exposició d’una mostra de deu pintures originals de Jesús Moncada, que serà introduïda per Xavier Macià,
  director del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Lleida, i l’actuació poeticomusical sobre les fronteres del grup basc Mugaldekoak, que es farà a les 22.30h al Cafè Teatre de l’Escorxador.

DIMECRES 9

 • 17.00h ESCOLA UNIVERSITÀRIA DE TURISME. Conferència “Les assegurances en els viatges” a càrrec de Xavier Capmany.
 • 19.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Acte d’investidura com a doctors
  Honoris Causa de Gabriel Ferraté, rector de la UOC, i de Theodore C.Hsiao, professor emèrit del Departament de Recursos de la Terra, l’Aire i l’Aigua de la Universitat de Califòrnia (EUA), que tindran com a padrins, respectivament, a Antonio Michelena, director de l’ETSEA de la UdL, i Ignasi Romagosa, professor de l’ETSEA.

DIJOUS 10

 • 12.00h AUDITORI DEL CENTRE CULTURAL D’ALMACELLES. Acte inaugural de les Jornades sobre Urbanisme i Arquitectura de la Il•lustració organitzades pel Museo d’Almacelles amb la col•laboració del Departament d’Història de la UdL.
 • 20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET (CAMPUS CAPPONT). Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Dret dels refugiats. Projecció de Yákar (Esperanza), de Guillermo Sempere (2004,
  19 min.). Ponents: Àgata Sol (directora de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat) i Esteban Estragó (refugiat paraguaià, defensor dels drets humans).

DIVENDRES 11

 • 09.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Seminari sobre “La Mediació en les relacions dones-homes II”, per Elizabeth Uribe Pinillos (màster en Estudis Interdisciplinaris de la dona, i especialista en Mediació
  Intercultural i Desenvolupament Comunitari) i Daniel Gabarró Berbegal (mestre, psicopedagog, llicenciat en Humanitat i diplomat en Direcció d’Empreses).
 • 19.00h SALA NAUSICA DE L’ATENEU POPULAR DE PONENT. Inici del cicle de conferències “6000 llengües per un sol món. Diversitat lingüística en un món globalitzat”, organitzat per la UdL i l’Ateneu Popular de Ponent. Conferència inaugural sobre “Diversitat lingüística en un món globalitzat: són necessàries tantes llengües?” a càrrec de Juan Carlos Moreno (professor de la Universitat Autònoma de
  Madrid).

DIJOUS 3

 • 20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET (CAMPUS CAPPONT). Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Dret a l’habitatge. Projecció de El forat, de Chema Falconetti (2004, 75 min.). Ponents: Chema Falconetti, director i guionista del documental, i Gerardo Pisarello, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, autor del llibre Habitatge per a tothom: un dret en (de)construcció.

DISSABTE 5

 • 9.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de les Jornades Lleidatanes de Filosofia Moderna. Cultura i progrés. Lliçó inaugural a càrrec de Pere Lluís Font, professor de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctor Honoris Causa per la Universitat de Lleida.
 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Cloenda de les Jornades Lleidatanes de Filosofia Moderna. Cultura i progrés. A càrrec de Jaume Barrull, vicerrector d’Activitats Culturals de la Universitat de Lleida.

SETMANA DEL 24 AL 30 D’OCTUBRE

DILLUNS 24
 • 10.00h SALA D’ACTES (EDIFICI RECTORAT). Presentació del Seminari Internacional d’Història de la Pintura a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals), Xavier Sáez (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lleida), Roberto Fernández (director del Departament d’Història de l’Art i Història Social), i Ximo Company i M. José Vilalta (directors científics del Seminari). Conferència inaugural “D’Espanya a Itàlia: Artistes catalans, valencians i aragonesos en la “koiné” mediterrània del segle XV”, a càrrec de Ximo Company (catedràtic d’Història de l’Art de la UdL).
 • 12.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI RECTORAT). Roda de premsa: presentació de l’ampliació de l’oferta de serveis informàtics amb motiu del Dia Internacional d’Internet, a càrrec de César Fernández (vicerector d’Infrastructures i Tecnologies de la Informació), Carles Mateu (cap de servei de l’Àrea de Sistemes d’Informació i de Comunicació) i Ramon Béjar (director de l’Àrea de Docència de l’ICE).
DIMARTS 25

 • 10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Inauguració de la jornada 3r Dia de l’Emprenedor a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Pilar Nadal (directora dels Serveis Territorials de Treball i Indústria). Conferència inaugural “Barça, un nou model de gestió”, a càrrec d’Esteve Calzada (director de màrqueting del Futbol Club Barcelona).
 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Inici de la XIII Temporada Musical de la UdL amb l’”Aniversari Boccherini”, que inclou els comentaris de Jaume Tortella i el concert a càrrec de la formació de cambra Almodis.
DIMECRES 26

 • 11.00h PARLAMENT DE CATALUNYA. Compareixença de Joan Viñas (rector) davant de la Comissió de Política Cultural per informar del funcionament i de les activitats de la Universitat de Lleida.
DIJOUS 27

 • 11.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Inauguració de les X Jornades ASPID de Vida Independent, a càrrec Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals) i Àngel Ros (alcalde de Lleida). La jornada inclou un acte de celebració del 40è aniversari de l’Institut Guttman.
 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI RECTORAT). Setmana d’Activitats de Diàleg Interreligiós. Taula rodona sobre “L’espiritualitat, un dret més enllà de les religions”.
 • 20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Dret a no ser torturat. Projecció de Pors, de Larraitz Zuazo (2005, 30 min.). Ponents: Jorge Barudy, psicoterapeuta i psiquiatre xilè, fundador i director d’EXIL (Centre Mèdic Social per a Refugiats Polítics i Víctimes de la Tortura), i Montse Salvador, advocada, membre del Col•lectiu Fontanella.
DIVENDRES 28

 • 09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Inauguració de la 4a Jornada de promoció i educació per a la salut “Comunicació i creativitat: amb els cinc sentits”. Ponència inaugural a càrrec de Xavier Guix (psicòleg, consultor i formador en comunicació).
 • 12.00h UNIVERSITAT JAUME I. Actes de cloenda del X aniversari de la Xarxa d’universitats Institut Joan Lluís Vives, de la qual forma part la Universitat de Lleida. Hi assistiran Joan Viñas (rector) i Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals).

SETMANA DEL 17 AL 23 D’OCTUBRE

DILLUNS 17
 • 19.00h AULA MAGNA-SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Inauguració del VIII Fòrum d’estudis sobre joventut. “Joventut i salut”, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Marta Rosàs (secretària general de Joventut). Domènech Comas, professor de la Universitat Complutense de Madrid, impartirà la conferència inaugural “Emancipación y riesgo en la serie de los informes Juventud: ¿una perspectiva generacional?”.
DIMARTS 18
 • 20.00h SALÓ D’ACTES (EDIFICI RECTORAT). Acte acadèmic d’homenatge al Dr. Joan Oró. Amb la participació de Joan Viñas (rector de la UdL), Isidre Gavín (president de la Diputació de Lleida), Josep M. Llop (regidor de Programació i Relacions Externes de l'Ajuntament de Lleida), Jaume Gilabert (delegat del Govern de la Generalitat), Helena Oró (presidenta de la Fundació Joan Oró) i Joan Ramon Fuertes (delegat general de "la Caixa" a Lleida). Conferència “Evolución química y origen de la vida: la herencia científica de Joan Oró” a càrrec del professor Antonio Lazcano, catedràtic de l’origen de la vida de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic.
DIMECRES 19
 • 12.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA. Inauguració del curs acadèmic 2005-2006 de la Facultat de Medicina, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Àngel Rodríguez Pozo (degà de la Facultat de Medicina) i Manel Portero (vicedegà de la Facultat de Medicina). Antonio Campos Muñoz, catedràtic d’histologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Granada i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina Espanyola, llegirà la lliçó inaugural Guillem de Beziers amb el títol “El cuerpo que viene”. En l’acte, s’anunciarà el premi extraordinari de llicenciatura 2003-04, es lliurarà la Beca Rosa Maria del Olvido Fernàndez Riba, i es presentaran els plans pilot de Medicina i Nutrició Humana i Dietètica.
 • 16.00h AUDITORI DEL CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Jornada de conferències “La Ciència després de Joan Oró”: Introducció, Jorge Wagensberg, director de l'Àrea de Ciència i Medi Ambient de la Fundació "la Caixa"; De Flammarion a Maragall, Mercè Piqueras, biòloga; Planetes extrasolars: bressols de vida?, Teodor Roca, Institut d’Astrofísica de Canàries, i Oró o ennoblir la vida, Juli Peretó, Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València.
DIJOUS 20
 • 19.30h SALA D’ACTES DEL RECTORAT. Inauguració del curs 2005-2006 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL), a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Francesc Xavier Ciuraneta (bisbe de Lleida) i Antoni Balasch (vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Lleida).
 • 20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Drets dels pobles indígenes. Projecció de Pueblos ocultos, d’Ana Echandi i Aritz Parra (2005, 30 min.). Ponent: Mikel Berraondo, investigador de l’Institut de Drets Humans Pedro Arrupe de la Universitat de Deusto.
DIVENDRES 21
 • 18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Inauguració del XV Simposi de la Secció Catalana de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics (SEEC) “Estudis clàssics: imposició, apologia o seducció?”, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària).
 • 20.00h ATENEU POPULAR DE PONENT. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Sobirania alimentària. Projecció de Collites amargues, de Félix Zurita i Ernest Cañada (2005, 27 min.). Ponents: Ernest Cañada, membre de la productora audiovisual nicaragüenca Luciérnaga i tècnic de cooperació internacional, i Gonçal Barrios, membre d’Entrepobles, i especialista en agricultura ecològica, sobirania alimentària i cooperació internacional.
DISSABTE 22
 • 20.00h INSTITUT MUNICIPAL D’ACCIÓ CULTURAL. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Identitat sexual. Projecció de Qué será será..., de la Fundación Identidad de Género (2005, 75 min.). Ponents: Andrea Planellas i Olga Baselga, membres de l’equip directiu de la Fundación para la Identidad de Género.

SETMANA DEL 10 AL 16 D'OCTUBRE

DILLUNS 10
 • 16.00 h – CAMPUS DE L’ETSEA (SALA DE GRAUS). Conferència/Seminari de la Dra. Giancarla Alberti, professora de Química Analítica de la Universitat de Pàvia, sobre “Investigation of metals speciation by Resin Titration with complexing resins”.
DIJOUS 13
 • 20.00 h - CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Ocupació de l’Iraq. Projecció de ”Testimonis de Fal•luja” de Hamudi Jasin (2005, 33 min.). Ponent: Carlos Taibo (professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid).
DIVENDRES 14
 • 09.00 h – CAMPUS DE L’ETSEA (EDIFICI PRINCIPAL). Acte de benvinguda als professors i alumnes de l’Escola Nacional Superior d’Agrònoms de Toulouse (ENSAT) per part de Joan Viñas (rector) i d’Antoni Michelena (director de l’ETSEA).
 • 12.00 h - SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa: Presentació del programa d’actes d’homenatge al Dr. Joan Oró. A càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Accions Culturals i Projecció Universitària), de Mercè Freixenet (responsable de la Fundació “La Caixa” a Lleida), i dels respectius representants de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i de la Fundació Joan Oró.
 • 20.00 h – ATENEU POPULAR DE PONENT. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Dret del Treball. Projecció de “La toma”, de Naomi Klein i Avi Lewis (2004, 87 min.). Ponents: Fabián Olivetto, membre del Movimiento de TRabajadores Desocupados (MTD) i Anibal Verón de San Telmo (Buenos Aires).
DISSABTE 15
 • 20.00 h - CENTRE SOCIAL I CULTURAL FUNDACIÓ LA CAIXA. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Construcció d’Europa. Projecció de “Camí d’Europa”, de Christoffer Guldbrandsen (2005, 58 min.). Ponents: Miren Etxezarreta, catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, co-fundadora del Grup d’Economistes Europeus per una Política Alternativa per Europa, i Jose A. Estévez, catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat de Barcelona.
DIUMENGE 16

 • 19.00 h - CENTRE SOCIAL I CULTURAL FUNDACIÓ LA CAIXA. Cicle de Cinema i Drets Humans III. Tema: Drets de la infància. Projecció de ”En el mundo en cada rato”, de Patricia Ferreira, Pere Joan Ventura, Chus Gutiérrez, Javier Corcuera i Javier Fesser (2004, 60 min.). Ponent: Joan Saura, cap de secció de Lleida de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Departament de Benestar i Família de la Generalitat), i Mercè Garet, psicòloga i educadora, tècnica de programes de l’associació Punt de Referència, organització que treballa amb joves ex-tutelats.

SETMANA DEL 3 AL 9 D'OCTUBRE

DILLUNS 3

 • 16.30h AJUNTAMENT D’ALGERRI. Inauguració del I Curs Internacional d’Arqueologia Medieval.

DIMARTS 4

 • 11.00h. DIPUTACIÓ. Signatura d’un conveni de col•laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida per a la realització de cursos de formació per a la creació d’empreses. Durant el mateix acte es lliuraran els diplomes ATENEA. Lloc: Sala d'Actes de la Diputació de Lleida.
 • 17.00h SALÓ D’ACTES DE L’EDIFICI DEL RECTORAT. Inauguració del curs acadèmic 2005-06. l’Il•lm. Sr. Salvador Barberà, secretari general de Política Científica i Tecnològica del Ministeri d’Educació i Ciència impartirà la lliçó inaugural “Universitat i Recerca. Algunes propostes de Política Científica. L’acte comptarà amb la presència de l’hble Sr. Carles Solà, conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació

DIMECRES 5

 • 12.00h. CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA (Solsona). Lectura de la tesis doctoral “Efectos de la modificación de parámetros del cultivo de la trufa sobre proliferación de micorrizas de Tuber melanosporum Vitt”, a càrrec del Sr. Antoni Olivera Ruestes.

DIJOUS 6

 • 9.30h. AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA. Inauguració de les 2es Jornades de Programari Lliure a l’Administració. Aquestes jornades se celebraran durant els dies 6 i 7 d’octubre.
 • 20.00h. AULA MAGNA-SALÓ VÍCTOR SIURANA. Conferència “Ara, Lleida” a càrrec de l’Il•lm. Sr. Isidre Gavín, president de la Diputació de Lleida.

DIVENDRES 7

 • 16.00h. AULA MAGNA-SALÓ VÍCTOR SIURANA. Inauguració de les III Jornades Interdisciplinàries de Prevenció i Atenció a la Primera Infància. Presidiran l’acte el rector, Dr. Joan Viñas, el director dels serveis territorials de Salut a Lleida i M. Àngels Marsellés , coordinadora de les jornades. Aquestes jornades es desenvoluparan durant els dies 7 i 8 d’octubre.
 • 17.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT. Inauguració de les Aules de d'Extensió Universitària de la Gent Gran a càrrec del rector de la Universitat de Lleida i amb la conferència del Dr. Miquel Barceló García, catedràtic d'Escola Universitària del Dpt. de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya que porta per títol: “Tecnologia, ètica i sostenibilitat”

SETMANA DE 26 DE SETEMBRE AL 2 D'OCTUBRE

DILLUNS 26.

 • 16.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE LLETRES (2a planta). Presentació del nou curs de Comunicació Audiovisual i acollida dels nous estudiants.
 • 16,30h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA. Sessions informatives al territori organitzades per l’Agència Catalana de l’Aigua.
 • 18,00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE LLETRES (3a planta). Videoconferència de la sessió inaugural del curs 2005-06 de l’IEC organitzada per la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a Lleida.

DIMARTS 27.

 • 12,00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE LLETRES (2a planta). Presentació del 2n cicle de Cinema i Drets Humans.
 • 12,30h SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. Posada en marxa del supercomputador de la UdL, amb la presència del rector i del director general d’Alcatel.
 • 18,00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE LLETRES (3a planta). Presentació del Màster en Mediació Lingüística.
 • 18,30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE LLETRES (2a planta). Conferència virtual “Las migraciones latinoamericanas a Europa”, a càrrec del Dr. Joan Josep Pujadas, catedràtic d’Antropologia Social de la URV.

SETMANA DEL 19 AL 25 DE SETEMBRE

DILLUNS 19.

 • 12.00h PALAU ROBERT (Barcelona). Signatura del Protocol del Projecte PortaTIC per part del conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, els rectors de les universitats catalanes, i un representant del portal Universia, del BSCH i de les empreses Acer i Samsung.

DIMARTS 20

 • 17,45h SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. Roda de premsa amb el prestigiós arquitecte portuguès Alvaro Siza, autor del projecte del nou edifici de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL.

DIMECRES 21

 • 22,00h CAFÈ DEL TEATRE DE L’ESCORXADOR. El Voluntariat Lingüístic i l’Oficina de Relacions Internacionals de la UdL organitzen una festa de benvinguda als estudiants de mobilitat. Entrada lliure.

DIJOUS 22

 • 11.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Benvinguda del rector (Dr. Joan Viñas) als estudiants de primer de la Facultat de Lletres.
 • 20,00h VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA. Inauguració d’Humoràlia.

DIVENDRES 23

 • 8.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Consell de Govern de la UdL.

SETMANA DEL 12 AL 18 DE SETEMBRE

DIMARTS 13

 • 9.30h. 20h. AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA. Desenvolupament de la Jornada “Nutrición y Fruta Dulce”. A les 18.30h Cloenda d’aquesta Jornada a càrrec del Dr. Joan Viñas, (rector)
 • 10h. SALA D’ACTES DE L’EDIFICI PRINCIPAL D’ETSEA. Acte de benvinguda del rector als estudiants de primer de la l’ETSEA.

DIMECRES 14

 • 12,00h. PALAU DE LA GENERALITAT. Signatura del Protocol per a la creació de l’Anella de la Bioindústria. Signen: Departament de Treball i Indústria, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Salut, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Universitat de Girona, Ajuntament de Reus, Tecnoparc de Reus, SL, Universitat Rovira i Virgili, Ajuntament de Lleida i Universitat de Lleida.

DIJOUS 15

 • 11h. SALA DE GRAUS DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ. Acte de benvinguda del rector als estudiants de primer de la Facultat de Ciències de l’Educació. Seguidament, el rector visitarà el campus de Medicina per trobar-se amb els nous alumnes de la UdL de Medicina (12,30) i d’Infermeria (13,30h).
 • 18.00h SALÓ VICTOR SIURANA. Taula rodona “Aspectes ètics de la malaltia d’Alzheimer, que moderarà el Dr. Joan Viñas (rector) amb la participació del Sr. Vicens Alfons, la Sra. Pilar Loncán, Dra. Pilar Granés i la Sra. Ma. Antònia Recasens. L’acte serà presentat pel Sr. Sebastià Barranco (Director dels Serveis Territorials de Salut).

DIVENDRES 16

 • 10.30h AULA 3.01 DE L’EDIFICI POLIVALENT DEL CAMPUS DE CAPPONT. Benvinguda del rector als estudiants de primer de la Facultat de Dret i Economia. Seguidament, el rector visitarà l’Escola Politècnica Superior, per donar la benvinguda als estudiants de primer d’aquesta escola (11,30h).
 • 13,00h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Recepció del rector a l’estudiantat de mobilitat.

PERÍODE DE L'1 D'AGOST A L'11 DE SETEMBRE

SENSE ACTES

SETMANA DEL 25 AL 29 DE JULIOL

DIMARTS 26
 • 10.00 h. SALÓ ROSA DE LA PAERIA (1a planta). Signatura del conveni de formació entre la UdL i Fira de Lleida. Signen: Xavier Roca (director de Fira de Lleida) i Joan Viñas (rector de la UdL).

DIMECRES 27

 • 9.30 h. SALA D’ACTES DE L’ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ENGINYERIA AGRÀRIA. Inici de la Jornada tècnica per al desenvolupament rural, el finançament i la gestió de la Xarxa Natura 2000: “Conservació, oportunitats i reptes de futur” a càrrec de Joan Farré (cap dels serveis territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Lleida) i Antonio Michelena (director de l’ETSEA de la UdL).
 • 13.00 h. SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Signatura del conveni per a l’elaboració d’un estudi sobre els habitatges administrats per ADIGSA que encara conserven el nom franquista. Signen: Cristina Ballesté (directora dels serveis territorials d’ADIGSA a Lleida) i Joan Viñas (rector de la UdL).


SETMANA DEL 18 AL 22 DE JULIOL

DIMARTS 19

 • 11.30 h. SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. RODA DE PREMSA per presentar la 2na Jornada de Programari Lliure a l’Administració que organitza per segon any consecutiu la UdL i IWS. A la roda informativa hi seran presents: César Fernández (vicerector d’Infraestructures i Tecnologies de la Informació de la UdL), Carles Mateu (director de l’Àrea de Sistemes d’Informació i Comunicacions de la UdL) i Andreu Ibáñez (gerent de IWS).

DIJOUS 21

 • 12.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. RODA DE PREMSA per presentar la XVIII Pujada al Port de Salau que organitza el Centre d’Agermanament Occitano-Català (CAOC) des de fa 18 anys. Hi asssitiran: Enric Garriga (president del CAOC català), Pèire Pessamessa (president del CAOC occità), Annie Rieu (presidenta de l’associació ASPIC de Salau), Ramon Sistac (director de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans a Lleida) i Ferran Rella (president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu).

SETMANA DE L'11 AL 15 DE JULIOL

DIMARTS 12

 • 20.00 h. SALA DE PLENS DE L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL. Inauguració de la Universitat d’Estiu 2005 de la Universitat de Lleida a càrrec del rector de la UdL, Joan Viñas, i l’alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Ausàs. La conferència inaugural: La llengua catalana com a producte històric anirà a càrrec d’Albert Rossich (catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Girona).

DIMECRES 13

 • 9.30 h. SALA D’ACTES DEL CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA. Inauguració X Curs d’Estiu de la Càtedra d’Estudis Medievals Comtat d’Urgell: “Balaguer 1105: cruïlla de civilitzacions”, a càrrec del director general de Patrimoni de la Generalitat, Francesc Terrats, el president del Consell Comarcal de la Noguera, Josep Roig, l’alcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, i el rector de la UdL, Joan Viñas.

DIJOUS 14

 • 12.30 h. DESPATX DEL RECTOR. Visita de la comitiva oficial de Lérida-Tolima a la UdL que serà rebuda pel rector.

DIVENDRES 15

 • 12.00 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Lliurament de la 2a edició dels Premis a Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius a càrrec del rector de la UdL, Joan Viñas, el president del Consell Social, Josep Maria Pujol, i el vicerector de Docència i Estudiantat, Carles Alsinet.


SETMANA DEL 4 AL 8 DE JULIOL

DILLUNS 4

 • 9.15 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT. Conferència de Jaume Carbonell: Fer de mestre: entre la seretat i la incertesa, que obrirà la 36a Escola d’Estiu Jaume Miret.

DIMECRES 6

 • 12.00 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE DRET I ECONOMIA, CAMPUS DE CAPPONT. Conferència de Julio Rogero: El model convivencial com a eix central de l’organització d’un centre educatiu.

  12.30 h. SALA DE JUNTES 2a PLANTA, EDIFICI RECTORAT. Presentació dels resultats de les provés d'accés a la universitat per Carles Alsinet, Vicerector de Docència i Estudiantat, i Joan Ribera, Coordinador de les PAAU a la UdL.

DIVENDRES 8

 • 12.00 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE DRET I ECONOMIA. Conferència de Carlos Gallego: El món ha canviat. Ha de canviar l’escola?.

SETMANA DEL 27 DE JUNY A L'1 DE JULIOL

DIMARTS 28

 • 11.00h. SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. Reunió de la Comissió per la creació del Centre Tecnològic de Tecnologies Agroalimentàries (CTA) de Lleida".

DIMECRES 29

 • 18.00 h. SALA ACTES UdL. Lliurament de les orles acadèmiques de la XIX promoció d’alumnes de la diplomatura d’Infermeria que seran apadrinats per M Luisa Guitard (professora d’Infermeria de la UdL) que parlarà sobre: L’Espai europeu i competències infermeres; i de la II promoció de Ciències Sanitàries, que serà apadrinada per Carme Pardo (professora de la UdL) que pronunciarà la conferència: Temps era temps...

DIJOUS 30

 • 19.30 h. SALA B, AUDITORI CENTRE DE CULTURES. Lliurament d’orles acadèmiques als alumnes de la primera promoció d’Enginyeria Informàtica que seran apadrinats per Anna Ripoll (catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la Universitat Autònoma de Barcelona).

DIVENDRES 1

 • 11.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Presentació del darrer número de la revista Némesis.

SETMANA DEL 20 AL 24 DE JUNY

DILLUNS 20

 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de Frankenstein and the Monster from Hell/Frankenstein y el monstruo del infierno de Terence Fisher (Regne Unit 1974). Dins el cicle “Horror Hammer” que organitza el Cine-ull de la UdL i la Filmoteca de Catalunya.

DIMARTS 21

 • 9.15 h. SALA JAUME MAGRE. Acte d’inauguració de la Jornada sobre “Perspectivas para las centrales eléctricas solares en el valle del Ebro”. Durant aquestes jornades es presentarà l’estudi realitzat per CIEMAT sobre el potencial diverses zones per la instal•lació de centrals elèctriques solars.

DIJOUS 23

 • 9.30 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Acte d’inauguració de l’exposició fotogràfica “El fenómeno de Solidarnosc” amb la presència del rector, del Secretari General de la UGT de Catalunya (Sr. Josep Ma. Álvarez) i de Joanna Kozinska Frybes, cònsol de la República de Polònia a Barcelona.
 • 10.00 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Acte d’inauguració de la jornada de treball “Treballant en la globalització, xarxes i regionalització en el marc de la “II Trobada Internacional de líders sindicals” amb la presència del rector, del secretari General de la UGT de Catalunya (Sr. Josep Ma. Álvarez) i del secretari de Relacions Internacionals de la UGT (Sr. Jaume Collboni)

SETMANA DEL 13 AL 18 DE JUNY

DIJOUS 16
 • 12.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. RODA DE PREMSA per presentar XII Trobada d’Escriptors al Pirineu, a celebrar-se els propers dies 24, 25 i 26 de juny, i presentació del llibre de l’anterior trobada Lux mundi. La roda de premsa anirà a càrrec de Ramon Sistac (director del Grup d’Estudis de Llengua i Literatura de Ponent de la UdL), Ferran Rella (coordinador de les trobades i president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu) i Isidor Cònsul (director literari de Proa Edicions).

DIVENDRES 17
 • 9.00 h. AULA 1.02, ESCOLA UNIVERSITÀRIA D’INFERMERIA. Inici de la Jornada “Perspectives acadèmiques i laborals per als professionals de la infermeria” que tindrà lloc durant tot el matí a l’escola.
 • 16.00 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES, CAMPUS CAPPONT. Inauguració del II Festival Internacional de Fotografia de Natura Ciutat de Lleida.

SETMANA DEL 6 AL 10 DE JUNY

DILLUNS 6
 • 17.00h.SALA D’ACTES DE LA UdL. Acte de cloenda del curs 2004-05 de les Aules Universitàries per a la Gent Gran, en què l’escriptor Joan Bellmunt pronunciarà la conferència “Paral•lelisme o semblança dels Cors Clavé i les Aules Universitàries.
 • 22.00h.FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de Dracula/Drácula de Terence Fisher (Regne Unit 1958). Dins el cicle “Horror Hammer” que organitza el Cine-ull de la UdL i la Filmoteca de Catalunya.
DIMARTS 7
 • 12.30h.SALÓ DEL RETAULE DE LA PAERIA. Signatura de 2 convenis de col•laboració entre Turisme de Lleida i la Universitat de Lleida pel desenvolupament de l’Observatori Turístic de Lleida. Signen: Montse Bergés (presidenta de Turisme de Lleida) i Joan Viñas (rector).
 • 13.30 hDESPATX DEL RECTOR. Signatura del Conveni de col•laboració entre la UdL i l’Institut Municipal d’Educació per coordinar ambdues institucions en l’àmbit de la formació dels mestres en l’especialitat d’educació infantil. Signen: Joan Viñas (rector) i Ramon Camats (President de l’IME).
DIMECRES 8
 • 13.00h.SALA DE JUNTES 2N. PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Recepció del Rector als estudiants participants en el Programa JADE i lliurament de les credencials de becaris per part del rector i del Sr. Antonio Pérez-Portabella (representant del BSCH).
DIJOUS 9
 • 19.00h.SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Acte de clausura de la 2a edició curs de postgrau “Desenvolupament i cooperació, de l’àmbit global al local”, a càrrec del Sr. Antonio Sanahuja (prof. De Ciències Polítiques de la Universitat Complutense de Maddrid) que pronunciarà la lliçó “L’estat del debat actual sobre la cooperació internacional”.
DIVENDRES 10
 • 16.30h.RIALP. Taula Rodona: “Què pot esperar l’empresari de la Universitat”. Amb la participació de Josep Ma. Bricall (ex-president de la Conferència Europea de Rectors), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Miquel Valls (President de la Cambra de Comerç de Barcelona) i Joan Viñas (rector de la UdL), i moderada per Josep Ma. Pujol (president del Consell Social de la UdL).

SETMANA DEL 30 DE MAIG AL 4 DE JUNY

DILLUNS 30

 • 19.00 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES. Conferència col•loqui sobre gestió empresarial. Hi participen: Francisco Martin (president i director general de MRW) que parlarà sobre Responsabilitat social a les empreses, i Àngels Roqueta (directora d’Iverpyme) que farà una intervenció sobre Com gestionar la compra i la venda d’una empresa.
 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de The Curse of the Werewolf/La maldición del hombre lobo de Terence Fisher (Regne Unit 1961). Dins el cicle “Horror Hammer” que organitza el Cine-ull de la UdL i la Filmoteca de Catalunya.

DIMECRES 1

 • 13.00 h. PARC TECNOLÒGIC DE GARDENY. Inauguració del Centre de Desenvolupament Tecnològic de Soluziona a càrrec de Antoni Siurana (conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Joan Viñas (rector de la UdL), Santiago Roura (conseller delegat de Soluziona SA).
 • 16.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Inauguració de les jornades descentralitzades de magistrats i jutges: “Riscos laborals i accidents de treball” a càrrec Joan Xirau (director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada).
 • 19.30 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Conferència de l’actor Joel Joan: La trajectòria professional de Joel Joan.
DIJOUS 2
 • 17.30 h. SEU VELLA. Lliurament d’orles acadèmiques als alumnes de les promocions XI de la diplomatura de Mestre i d’Educació Social, II de la diplomatura de Treball Social i IX de la llicenciatura de Psicopedagogia, que seran apadrinats per Pere Darder (president del Consell Escolar de Catalunya) que pronunciarà la lliçó: Repensar l’educació des de les emocions.
DIVENDRES 3
 • 17.00 h. SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT, 2N PIS. RODA DE PREMSA amb Ignacio Ramonet (director de Le Monde Diplomatique).
 • 18.00 h. SALA D’ACTES DE LA UdL. Lliurament d’orles acadèmiques a la XXVIII promoció d’Història, la XXII de Geografia, la XVIII d’Història de l’Art, a la XXVI de Filologia Hispànica,la XXV de Filologia Catalana, la XX de Filologia Francesa, la XVIII de Filologia Anglesa i la I de Comunicació Audiovisual, que seran apadrinats per Ignacio Ramonet (director de Le Monde Diplomatique) que pronunciarà la lliçó magistral: Comunicación, medios y democracia.
DISSABTE 4
 • 10.00 h. AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT. Cloenda del curs d’Infermeria del Treball a càrrec del rector de la UdL, Joan Viñas. La conferència de cloenda: L’avaluació de la competència professional per a la infermeria: un repte de futur, anirà a càrrec de Josep M Martínez Carretero (subdirector de l’Institut d’Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya).

SETMANA DEL 23 AL 27 DE MAIG

DILLUNS 23
 • 17.00 h. DESPATX DEL RECTOR.Signatura del conveni de col•laboració entre la UdL i l’Ajuntament de Sort per a l’elaboració del projecte museològic i avantprojecte museogràfic “Camí de la llibertat”. Signen: Joan Viñas (rector) i Agustí López (alcalde de Sort).
 • 18.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS. Conferència: Aprender competencias a través de simulaciones, a càrrec de Jens Siemon (catedràtic de Pedagogia Laboral a la Universitat d’Hamburg).
 • 18.15 h. AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT (FACULTAT DE MEDICINA). Conferència: Mutilacions genitals femenines: Identitat, salut i drets humans, a càrrec de Adriana Kaplan (antropòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de The Curse of Frankenstein/La maldicion de Frankenstein de Terence Fisher (Regne Unit 1957). Dins el cicle “Horror Hammer” que organitza el Cine-ull de la UdL i la Filmoteca de Catalunya.
DIMARTS 24

 • 9.30 h. AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT. Inauguració de la Setmana Salut i Interculturalitat a càrrec de Joan Viñas (rector), Àngel Ros (alcalde), Sebastià Barranco (director dels serveis territorials de Salut), Carmen Nuin (directora de l’Escola Universitària d’Infermeria), Josep Camps (president del Col•legi Oficial de Diplomats en Infermeria).
 • 20.30 h. SALA D’ACTES UdL. Retransmissió en directe per internet des del Liceu de l’òpera Jenufa, de Leos Janácek.
DIMECRES 25
 • 11.00 h. SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. Signatura del conveni entre la UdL, el Centre UdL-IRTA i la Conselleria d’Agricultura.
 • 12.00 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT. Inauguració de les jornades “L’escriptura i el llibre en l’era digital” a càrrec de Caterina Mieras (consellera de Cultura) i Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).
 • 20.30 h. SALA D’ACTES UdL. Representació teatral: Les bruixes de Salem, d’Arthur Miller a càrrec del Taller de Creació Escènica de la UdL.
DIJOUS 26
 • 9.00 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Inici de la jornades: Canadays: Old Myths (in)forming New Worlds Some Canadian Perspectives que tindran lloc a la UdL fins el 28 de maig.
 • 11.30 h. SALA DE GRAUS DE L’ETSEA. Conferència de Gerard Fita (responsable d’Empreses de Fecsa-Endesa a la zona de Lleida): El nou mercat de l’energia elèctrica.
 • 17.30 h. SEU VELLA. Lliurament d’orles acadèmiques als alumnes de les promocions XXXIII de Dret, XVI de Ciències Empresarials, IX d’Administració i Direcció d’Empreses, I de Ciències del Treball, que seran apadrinats per Victòria Camps (catedràtica de Filosofia moral i política de la UAB i vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de Catalunya).
 • 19.00 h. VESTÍBUL EDIFICI DEL RECTORAT. Inauguració de l’exposició Pixieland, del pintor Daniel Morata.
 • 20.00 h. SALA D’ACTES UdL. La UdL en solfa, concert d’alumnes i professors de la UdL.
DIVENDRES 27
 • 17.30 h. SEU VELLA. Lliurament d’orles acadèmiques a la XXIII promoció de llicenciats en Medicina, que seran apadrinats per Marina Geli (consellera de Salut de la Generalitat) que pronunciarà la lliçó magistral: Balanç: present i futur de la Salut a Catalunya.

SETMANA DEL 16 AL 20 DE MAIG

DILLUNS 23
 • 17.00 h. DESPATX DEL RECTOR. Signatura del conveni de col•laboració entre la UdL i l’Ajuntament de Sort per a l’elaboració del projecte museològic i avantprojecte museogràfic “Camí de la llibertat”. Signen: Joan Viñas (rector) i Agustí López (alcalde de Sort).
 • 18.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS. Conferència: Aprender competencias a través de simulaciones, a càrrec de Jens Siemon (catedràtic de Pedagogia Laboral a la Universitat d’Hamburg).
 • 18.15 h. AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT (FACULTAT DE MEDICINA). Conferència: Mutilacions genitals femenines: Identitat, salut i drets humans, a càrrec de Adriana Kaplan (antropòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de The Curse of Frankenstein/La maldicion de Frankenstein de Terence Fisher (Regne Unit 1957). Dins el cicle “Horror Hammer” que organitza el Cine-ull de la UdL i la Filmoteca de Catalunya.
DIMARTS 24
 • 9.30 h. AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT. Inauguració de la Setmana Salut i Interculturalitat a càrrec de Joan Viñas (rector), Àngel Ros (alcalde), Sebastià Barranco (director dels serveis territorials de Salut), Carmen Nuin (directora de l’Escola Universitària d’Infermeria), Josep Camps (president del Col•legi Oficial de Diplomats en Infermeria).
 • 20.30 h. SALA D’ACTES UdL. Retransmissió en directe per internet des del Liceu de l’òpera Jenufa, de Leos Janácek.
DIMECRES 25
 • 11.00 h. SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. Signatura del conveni entre la UdL, el Centre UdL-IRTA i la Conselleria d’Agricultura.
 • 12.00 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT. Inauguració de les jornades “L’escriptura i el llibre en l’era digital” a càrrec de Caterina Mieras (consellera de Cultura) i Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).
 • 20.30 h. SALA D’ACTES UdL. Representació teatral: Les bruixes de Salem, d’Arthur Miller a càrrec del Taller de Creació Escènica de la UdL.
DIJOUS 26
 • 9.00 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Inici de la jornades: Canadays: Old Myths (in)forming New Worlds Some Canadian Perspectives que tindran lloc a la UdL fins el 28 de maig.
 • 11.30 h. SALA DE GRAUS DE L’ETSEA. Conferència de Gerard Fita (responsable d’Empreses de Fecsa-Endesa a la zona de Lleida): El nou mercat de l’energia elèctrica.
 • 17.30 h. SEU VELLA. Lliurament d’orles acadèmiques als alumnes de les promocions XXXIII de Dret, XVI de Ciències Empresarials, IX d’Administració i Direcció d’Empreses, I de Ciències del Treball, que seran apadrinats per Victòria Camps (catedràtica de Filosofia moral i política de la UAB i vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de Catalunya).
 • 19.00 h. VESTÍBUL EDIFICI DEL RECTORAT. Inauguració de l’exposició Pixieland, del pintor Daniel Morata.
 • 20.00 h. SALA D’ACTES UdL. La UdL en solfa, concert d’alumnes i professors de la UdL.
DIVENDRES 20
 • 17.30 h. SEU VELLA.Lliurament d’orles acadèmiques a la XXIII promoció de llicenciats en Medicina, que seran apadrinats per Marina Geli (consellera de Salut de la Generalitat) que pronunciarà la lliçó magistral: Balanç: present i futur de la Salut a Catalunya.


SETMANA DEL 9 AL 13 DE MAIG

DILLUNS 9
 • 10.30 h. DEGANAT FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ. Recepció de la degana de Ciències de l’Educació, Maria Àngels Balcells, a una delegació d’11 alumnes i 2 professors de la Facultat d’Educació de la Western Michigan University.
 • 12.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de: Mario Alberto Pavone (catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat de Salerno): Consideracions en relació a l’exposició sobre el Col·leccionismes dels Ruffo de Calabria.
 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de The Brides of Dracula/ Las novias de Drácula, de Terence Fisher (Regne Unit 1960). Dins el cicle “Horror Hammer”.
DIMARTS 10
 • 10.00 h. AULA O.35, FACULTAT DE DRET I ECONOMIA, CAMPUS CAPPONT. Xerrada sobre el procés judicial dels aldarulls de la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega del 1991 amb la participació de l’advocat de la defensa, Francesc Arnau, i alguns dels acusats.
 • 16.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de: Mario Alberto Pavone (catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat de Salerno): Característiques de la pintura napolitana entre els segles XVII i XVIII.
DIMECRES 11
 • 12.00 h. PLAÇA VÍCTOR SIURANA. Concentració i lectura de manifest dels estudiants de la Facultat de Lletres de la UdL en protesta pels rumors de supressió d’algunes titulacions de Lletres.
DIJOUS 12
 • 9.15 h. AULA MAGNA FACULTAT DE MEDICINA. Presentació de la Jornada "El professional sanitari davant els maltractaments. Canvis socials i legals", amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria. La presentació de la jornada, que durarà tot el dia, anirà a càrrec de Carmen Nuin (directora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL), Josep M Camps (president del Col·legi Oficial d'Infermeria) i Pilar Sanmartin (directora d'Infemeria de l'Hospital de Santa Maria).
 • VESTÍBUL FACULTAT DE MEDICINA. Fins al 27 de maig es podrà veure l’exposició del II Concurs fotolingüístic “Imatgina 2004”.
 • 17.30 h. SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. RODA DE PREMSA per presentar la Jornada de Campus Oberts per a Pares que organitza per primer cop la UdL. A càrrec del vicerector de Docència i Estudiantat, Carles Alsinet, i la directora del Servei d’Extensió Universitària, Eulàlia Soler.
 • 19.30 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES, CAMPUS CAPPONT. Lliurament d’orles de les promocions XIII d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió i en Informàtica de Sistemes i VI d’Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica, que seran apadrinats per Lluïsa Cabeza (professora de l’Escola Politècnica Superior).
DIVENDRES 13
 • 13.00 h. SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2N PIS). RODA DE PREMSA per presentar la XIII edició de la Universitat d'Estiu de la UdL que tindrà lloc del 12 al 22 de juliol a La Seu d'Urgell, a càrrec de vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Jaume Barrull.

SETMANA DEL 2 AL 6 DE MAIG

DILLUNS 2
 • 11.30 h. SALA DE JUNTES 3R PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Juan Antonio López (catedràtic de Filologia Grega de la UNED): /La Lisístrata de Aristófanes/
 • 12.00 h. AULA 1.16, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència d’Andrés Guerrero (investigador de la Facultat Llatinoamericana de Ciències Socials, seu Equador): /De la reforma agraria a la
 • globalización: una parroquia de los Andes del Ecuado/r.
 • 13.30 h. VESTÍBUL FACULTAT DE MEDICINA. Inauguració de l’exposició /Vides en positiu/, dins la campanya Stop-Sida d’Ajuda en Acció.
 • 19.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Francesc Xavier Hernández (catedràtic de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona i director general de Recerca del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació): /Els ibers: entre Cartago i Roma/ que obre el cicle de conferències “La guerra antiga”.
 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Inici del cicle Horror Hammer amb la projecció de /The Quatermass Xperiment/El experimento del Dr. Quatermass/, de Val Guest (Regne Unit
 • 1955).
 • 22.30 h. SALA D’ACTES UdL. Concert de jazz a càrrec de Jonathan Kreisberg Trio. Jonathan Kreisberg (guitarra), Gary Versace (orgue), Mark Ferber (bateria).
DIMARTS 3
 • 10.00 h. SALA D’ACTES UdL. Claustre general.
 • 12.30 h. SALA MARIA RÚBIES, FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ. Conferència:
 • /Trencant tòpics sobre la superdotació/ a càrrec de Carles Cejudo i Josep Maria Farré (coordinador de MENSA a Catalunya i Lleida, respectivament).
DIMECRES 4
 • 10.00 h. SALA DE JUNTES 3R PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Inici presentació de la Jornada “Els fons medievals del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal” a càrrec de Maria Teresa Matas (presidenta d’Amics de l’Art Romànic).
 • 16.00 h. SALA D'ACTES DE L' ETSEA. Conferència: /El model de desenvolupament rural a Catalunya/, a càrrec de Jordi Williams (director general de Desenvolupament Rural de la
 • Generalitat de Catalunya) i Núria Montagut (tècnica del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat).
 • 19.00 h. SALA D’ACTES UdL. Projecció de /Los olvidados/, de Luis Buñuel (Mèxic 1950) que obre el cicle “Cinema i marginació social”.
DIJOUS 5
 • 10.30 h. CAMPUS D'ETSEA. Inici de les proves de la gimcana l'Agrònom de Ferro.
 • 11.00 h. AULA 0.36, FACULTAT DE DRET I ECONOMIA. Conferència: /El Dret Civil als EUA: El cas de Louisiana/, a càrrec de Shael Herman (professor de la Tulane Law School de Nova Orleans).
 • 12.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència d’Estrella Montolio (Universitat de Barcelona): /La conexión en español/.
 • 17.00 h. SALA D’ACTES UdL. Projecció de /Los golfos/, de Carlos Saura (Espanya 1959). Seguidament projecció de /Ciudad de Dios/, de Fernando Meirelles (Brasil 2002).
 • 17.00 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE DRET I ECONOMIA. Taula rodona: /Per a què serveixen els nostres impostos?/ amb representants de diferents administracions. Dins els actes del 25è aniversari de l’IES Caparrella.
DIVENDRES 6
 • 12.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència d’Ana Vigara (Universitat Complutense): /Sobre comunicación lúdica: lenguaje y discurso./


SETMANA DEL 25 AL 30 D’ABRIL

DILLUNS 25
 • 10.00 h. AUDITORI, CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT. Obertura de les Primeres Jornades Pedagògiques: “L’educació intercultural: discursos i pràctiques” a càrrec de Jordi Vallespir (professor de la Universitat de les Illes Balears): /Multiculturalitat i interculturalitat a les Illes Balears/.
 • 16.00 h. EDIFICI 3 ETSEA, AULA 0.01. Conferència Eduardo Pérez (economista): /Estratègies de desenvolupament al món rural/.
DIMARTS 26
 • 10.00 h. AULA 3.1.02 DE L’ETSEA. Conferència de Josep Reixach (Selecció Batallé): /Aspectes pràctics de qualitat en la millora genètica/.
 • 12.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Signatura del conveni entre la UdL i l’Empresa Municipal d’Urbanisme per a la reedicció de l’obra de Josep Lladonosa: /Las calles y plazas de Lérida/. Signen: Joan Viñas (rector UdL), Marta Camps i Francesc Villanueva (presidental i gerent de l’EMU; respectivament).
 • 13.00 h. SALA D’ACTES, COMPLEX DE LA CAPARRELLA. Conferència de Joan Viñas (rector de la UdL): /Un nou concepte de la solidaritat/. Dins els actes del 25è aniversari de l’IES Caparrella.
 • 19.00 h. VESTÍBUL, EDIFICI DEL RECTORAT. Inauguració de l’exposició /Siempre bella/, de Pilar Anglarill.
 • 20.00 h. AULA 0.17, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Mireia Font (ballarina, coreògrafa, directora de l’Escola El Timbal- Estudis Escènics): /Claqué: el ballarí-música/, que tancarà el Seminari “La dansa contemporània a Catalunya”.
DIMECRES 27
 • 11.00 h. DEGANAT DE LLETRES, EDIFICI DEL RECTORAT. RODA DE PREMSA I VISITA a les noves instal•lacions de Comunicació Audiovisual: les sales de postproducció i l’estudi de so. A càrrec de degà, Emili Junyent i el director del departament de Filologia Catalana i Comunicació, Xavier Macià.
 • 16.00 h. SALA D’ACTES ETSEA. Conferència de Charli Descombes (Escola Agrària de Manresa): /Agricultura camperola/.
 • 18.15 h. SALA DE REUNIONS NÚM. 2, CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT. Taula rodona: /La intermediació immobiliària/. Modera: Joan Busqueta (director de la Fundació de la UdL). Participen: Artur Sala (president del Col•legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Lleida); Jaume Aldabó (Finques Farré), Jordi Esteve (API) i José Antonio Valero (assessor jurídic del Col•legi d’Agents de la Propietat Immobiliària).
DIJOUS 28
 • 10.00 h. AULARI, CAMPUS DE CAPPONT. Inici de la IX Festa Major de l’Estudiantat de la UdL.
 • 11.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. RODA DE PREMSA per presentar els actes amb motiu dels 20 anys de les excavacions al jaciment ibèric Els Vilars d’Arbeca, a càrrec d’Emili Junyent (degà de Lletres i director de les excavacions).
 • 20.30 h. SALA D’ACTES UdL. Retransmissió en directe des del Liceu de l’òpera /A Midsummer Nigth’s Dream/, de Benjamin Britten.
 • 21.30 h. CLAUSTRE DE LES HEURES. Espectacle a càrrec del Grup de Dansa Contemporània de la UdL: /Fam al món? /.
DIVENDRES 29
 • 17. 00 h. SALA D’ACTES UdL. Conferència: /La construcció de l’Islam a Catalunya/, a càrrec de Jordi Garreta (professor de la UdL).
 • 20.00 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES. Lliçó de cloenda del 25è aniversari de l’Ateneu Popular de Ponent: /Viatge al segle XX/, a càrrec de l’escriptor Josep Vallverdú.
DISSABTE 30
 • 9. 30 h. SALA D’ACTES UdL. Inici de la jornada de reflexió i debat “Per un canal Segarra-Garrigues per al segle XXI” amb Ramon Morell (UdL), Joan Barniol (DARP) i Pere Enciso (UdL).
 • 13.30 h. SALA D’ACTES UdL. Cloenda d’aquesta jornada a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

SETMANA DEL 18 AL 22 D’ABRIL

DILLUNS 18
 • 16.00 h. SALA D’ACTES ETSEA. Conferència de Sergi Escribano (Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional): /Cooperació i desenvolupament rural sostenible/.
 • 19.00 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT. Taula rodona: /Estat de l’educació i perspectives de futur en el nou marc estatutari/ a càrrec de representants de partits polítics. Dins els actes del 25 aniversari de l’IES Caparrella.
DIMARTS 19
 • 10.30 h. SALA D’ACTES ETSEA. Conferència d’Euen Brierley (catedràtic de la Universitat Cranfield): /Biomass for energy/.
 • 18.30 h. SALA DE GRAUS, UNITAT DOCENT, HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA. Conferència d’Alba Rodríguez (Hospital Universitari Prínceps d’Espanya): /Mites i realitats de les dietes per aprimar-se/.
 • 20.00 h. AULA 0.17, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Àngels Margarit (directora de la companyia Àngels Margarit/Cia Mudances): /L’espai del cos i el cos a l’espai. /Dins el 5è Seminari d’Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.
DIMECRES 20
 • 9.45 h. SALA DE GRAUS DE L’ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR. Inici de la Jornada Multidisciplinar en l’àmbit de les Matemàtiques i la Informàtica organitzada per la Xarxa temàtica Seguretat, Coodificació i Transport de la Informació.
 • 16.00 h. SALA D’ACTES ETSEA. Conferència de Xavier Garcia (Federació catalana d’ONG): Seguretat i sobirania alimentària.
 • 20.00 h. AUDITORI CENTRE DE CULTURES. Investidura com a doctors honoris causa de la UdL del filòsof Pere Lluís Font (apadrinat pel catedràtic d’Història Contemporània de la UdL Manel Lladonosa), i del cirurgià Stanley M. Goldberg (apadrinat pel degà de Medicina, Àngel Rodríguez).
DIJOUS 21
 • 10.30 h. SALA DE JUNTES 3R PIS, EDIFICI RECTORAT. Conferència de Luca Barreca (historiador de l'art): /La crítica d'art: de l'essencialitat de Benedetto Croce a Matteo Marangoni/.
 • 11.15 h. AULA 3.1.02 D’ETSEA. Taula rodona: /Els plans forestals de Catalunya i el País Basc/. Amb Ignasi Rodríguez (sotsdirector general de Boscos de la Generalitat de Catalunya) i Jorge Ascasibar (exdirector general de Montes del Govern Basc).
 • 11.30 h. AULA 2.1.04, ETSEA. Conferència: /Ecologia del paisatge, una eina per a la gestió/, a càrrec de Joan Pino (professor de Botànica de la Universitat de Barcelona).
 • 12.00 h. SALA D’ACTES ETSEA. Conferència: /La estrategia para la recuperación del quebrantahuesos en España/, a càrrec de Rafael Heredeia (coordinador del programa de recuperació del trencalòs del Ministeri de Medi Ambient).
 • 12.00 h. SALA DE JUNTES, 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Lectura de poemes a càrrec de Joaquín Ríos.
 • 17.00 h. SALA DE JUNTES, 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Presentació i inauguració de l’Espai Virtual Docent i d’Investigació Iberoamericana EVIIA a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Recerca i Innovació de la UdL), Ramon Camats (regidor d’Educació de l’Ajuntament) i Adrian Bonilla (director de la Facultat Llatinoamericana de Ciències Socials, a Quito, Equador FLASCO). Conferència virtual des de la seu de FLASCO de Liisa L. North (professora de Ciències Polítiques a la Universitat de York de Toronto, Canadà): /Economia del desenvolupament/.
 • 18.00 h. PLAÇA VÍCTOR SIURANA. Actuació castellera de Los Marracos de la UdL.
DIVENDRES 22
 • 9. 30 h. EDIFICI POLIVALENT, CAMPUS DE CAPPONT. Conferència d’inauguració de les VII Jornades d’Agricultura i Ramaderia Ecològiques a càrrec de Josep Maria Coll (enginyer tècnic agrícola i impulsor de l’agricultura ecològica a Lleida).

SETMANA DE L'11 AL 15 D'ABRIL

DILLUNS 11
 • 11.30 h. SALA SANT DOMÈNEC, LA SEU D’URGELL. Inauguració de les X Jornades d’Escola Rural en la Formació dels Mestres a Catalunya.
 • 16.00 h. SALA D’ACTES ETSEA. Conferència de Jaume Domingo (Escola Agrària de Manresa): /La gestió dels recursos energètics/.
 • 19.30 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Inauguració de la 2a Setmana de la Comunicació a càrrec del rector de la UdL, Joan Viñas. La conferència inaugural: /Els orígens de la ficció/ la impartirà Sebastià Serrano (catedràtic de Lingüística General de la Universitat de Barcelona).
 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de /Djävulens öga (El ojo del diablo)/, d’Ingmar Bergman (Suècia 1960) que tanca el cicle del Cine-ull de la UdL i la Filmoteca dedicat a aquest director.
DIMARTS 12
 • CENTRE DE CULTURES, CAMPUS CAPPONT. Mostra de fotografies del II Concurs fotolingüístic Imatgina 2004 que es podrà veure fins al proper 22 d’abril.
 • 12.00 h. SALA DE JUNTES 3R PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Jean-François Borrel (profesor emèrit de la Universitat de Rennes): /Crimen y castigo de 1816-1839: del suceso a la redención por la literatura. Estudio antropológico de un asesinato/.
 • 13.30 h. EDIFICI POLIVALENT, CAMPUS CAPPONT. Inauguració de l’oficina del Banco Santander a càrrec del rector i el director territorial a Lleida de l’entitat bancària.
 • 19.30 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Taula rodona: /Com es va fer la pel•lícula Joves/, amb l’equip artístic de la pel•lícula: directors, guionistes i protagonistes. Dins la 2a Setmana de la Comunicació.
 • 20.00 h. AULA 0.17, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Mar Gómez (ballarina i coreògrafa): /Companyia de Dansa Mar Gómez: 14 anys de dansa, teatre i humor/.
 • 21.30 h. SALA D’ACTES UdL. Projecció de la pel•lícula /Joves/, de Carles Torras i Ramon Termens/./ Dins la 2a Setmana de la Comunicació.
DIMECRES 13
 • 12.00 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Taula rodona: /I després què? Noves sortides professionals a les titulacions de Lletres/. Modera: Glòria Vàzquez (vicedegana de la Facultat de Lletres). Participen: Marta Mas, Òscar Navasa, Joan Capilla, Anna Nadal, Norbert Herrera i Carme Agustí (exalumnes del centre).
 • 16.00 h. SALA D’ACTES ETSEA. Conferència de Roberto Bermejo (Universitat País Basc): /Desenvolupament sostenible, bases i conceptes/.
 • 16.30 h. SALA D’ACTES UdL. Inici de les II Jornades d’Educació Social i Treball Social que tindran lloc del 13 al 16 d’abril a la UdL.
 • 17.30 h. SALA DE GRAUS ESCOLA POLITÈCNICA, CAMPUS CAPPONT. Conferència de Ramon Gonzalo (UNED): /Caracterización de la Educación Tecnológica. /
 • 19.30 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Taula rodona: /Els secrets del curtmetratge/, amb Blanca Esteva, Ferran Blanch, Cèsar Bosch i Josep Bergés. Modera: Pep Oriol. Dins la 2a Setmana de la Comunicació.//
 • 20.00 h. SALA DE JUNTES 3R PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Videofòrum sobre la immigració i projecció de la pel•lícula /Balseros/ de Carles Bosch i JM Domènech.
DIJOUS 14
 • 9.00 h. AULA 3.1.02 D’ETSEA.Conferència de Luis Varola (Centre UdL-IRTA): /Genética y calidad de carne/. 9. 30 h. SALA DE GRAUS, ESCOLA POLITÈCNICA. Inauguració del 2n Mercat d’Experiències de Tecnologia Secundària 2005, MERCATEC, a càrrec de Carles Alsinet (vicerector de Docència i Estudiantat de la UdL), Carles Vega (director Serveis Territorials d’Educació), Javier Chavarriga (director de l’Escola Politècnica) i Ramon Rius (EPSON).11.30 h. AULA 2.1.04 ETSEA.Conferència de Llorenç Sáez (professor de Botànica de la Universitat Autònoma de Barcelona, responsable del Projecte de Flora Vascular Amenaçada de Catalunya): /Anàlisi de la biodiversitat vegetal a Catalunya/.
 • 12.00 h. CENTRE SOCIOCULTURAL D’ALGUAIRE. Inauguració de les V Jornades sobre Sistemes Agraris, Organització Social i Poder Local als Països Catalans: /Condicions de la vida al món rural/ que organitza la UdL i l’Ajuntament d’Alguaire fins el proper 16 d’abril.
 • 17.30 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Conferència de Jaume Santacana (director general de Prodigius): /De la idea a la pel•lícula acabada/. Dins la 2a Setmana de la Comunicació.
 • 19.30 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Conferència de Joel Joan (actor): /Tots els papers de l’auca/ que clourà la 2a Setmana de la Comunicació

SETMANA DEL 4 AL 8 D'ABRIL

DIMARTS 5

 • 10.00 h. SALA D’ACTES UdL. Projecció de documentals i curts de les Escoles de Cinema, dins el marc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà. Els passis es faran tota aquesta setmana a la mateixa hora a la UdL.
 • 18.30 h. AULA DE GRAUS, UNITAT DOCENT, HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA. Conferència de Reinald Pamplona (professor de la UdL): /Antioxidants i envelliment/.
 • 20.00 h. AULA 0.17, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Andrés Corchero i Rosa Muñoz (ballarins i coreògrafs de la Companyia Raravis SCP): /Ballar el cos, ballar el silenci/. Dins el V Seminari d’Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica: “La dansa contemporània a Catalunya”.
DIMECRES 6
 • 10.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Inici de la VII Festa de la Creació amb la taula rodona: /Literatura, immigració i interculturalitat/ amb: Alfred Bosch (UPF), Francesc Pané (Paeria), Mertxe Paris (escriptora), Toni Sala (premi Sant Joan de Literatura catalana).
 • 13.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS. Presentació del llibre /Estrenes. Antologia de poemes i contes. Mercat del Llibre i la Creació 1998-2005./
 • 16.00 h. AULA 1.02, EDIFICI 3, ETSEA. Conferència de Sergio de Miguel (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya): /Apropament als sistemes agroforestals: el cas del cafè/.
 • 17.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Conferència: /Llengua i immigració a càrrec de Carme Junyent/.
 • 19.30 h. SALA DE JUNTES, FACULTAT DE DRET. Conferència de Maria del Mar Serna (directora general de Relacions Laborals del Departament de Treball i Indústria): /Els conflictes en el món del treball./
 • 21.00 h. CLAUSTRE DE LES HEDRES, EDIFICI RECTORAT. Representació teatral: /Andros, violència, ties i òsties/, a càrrec del Grup d’Accions i Performance de la UdL. Direcció: Ferran Farré.
DIJOUS 7
 • 11.00 h. SALA D’ACTES ETSEA. Inici de la Jornada Tècnica: “Producción porcina: eficiencia y sostenibilidad”.
 • 11.30 h. SALA DE JUNTES 3r PIS, EDIFICI RECTORAT. RODA DE PREMSA per presentar la “2na Setmana de la Comunicació a la Universitat de Lleida: /Tinc una idea! La ficció en l’audiovisual /que tindrà lloc de l’11 al 14 d’abril.
 • 12.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Lectura de poemes a càrrec de Sebastià Alzamora.
 • 12.00 h. SALA D’ACTES, ETSEA. Conferència: /El paper de l’aqüicultura en la conservació de la biodiversitat,/ a càrrec de Enric Gisbert (IRTA).
 • 12.30 h. SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. RODA DE PREMSA per presentar el programa de TV3 /Efecte mirall/ dirigit per Carles Porta i assessorat pels psicopedagogs de la UdL, Carles Alsinet i M Àngels Balcells. A la presentació del programa també hi seran presents Miquel Garcia i Toni Tortajada (cap i sots-cap respectivament de documentals i nous formats de TV3).
 • 19.00 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Presentació del llibre /Les set tribus de la nació catalana/ de Jordi Solé (sociolingüísta).
 • 20.00 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Concert a càrrec del grup vocal “a capella” CODA (Dolors Garcia, Anna Valldeneu, Anna Català, Sonia Rodriguez, i Maria Navarro).
DIVENDRES 8
 • 9.30 h. SALA D’ACTES UdL. Inauguració de la VI Jornada d’Emprenedors a càrrec de Glòria Pallé (vicepresidental del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida) i Àngels Cabasés (vicedeganda de la Facultat de Dret i Economia).
 • 18.30 h. SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI RECTORAT. Inici del seminari: Joan XXIII, Papa de la pau i de la bondat.

SETMANA DEL 28 DE MARÇ A L'1 D'ABRIL

DILLUNS 28
 • 22.00 h. FUNDACIÓ LA CAIXA. Projecció de Nattvardsgärterna/ Los comulgantes, d’Ingmar Bergman (Suècia 1962) dins del cicle de la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL dedicat a aquest director.
DIMARTS 29
 • 20.00 h. AULA 0.17, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència de Álvaro de la Peña (coreògraf de la Companyia de dansa Iliacan): La danza, entre el sueño y la realidad. Dins el V Seminari d’Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica: “La dansa contemporània a Catalunya”.
DIMECRES 30
 • 9.45 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE MEDICINA. Obertura de les Primeres Jornades sobre “Humor i Societat” a càrrec d’Amadeu Viana (catedràtic de Filologia Catalana de la UdL) amb la ponència de Luis Muñiz (comunicòleg): Humor: estética del desengaño y del sufrimiento.
 • 19.00 h. SALA D’ACTES FACULTAT DE MEDICINA. Taula rodona de Pallassos sense Fronteres. Dins les jornades d’humor.
DIJOUS 31
 • 10.00 h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Obertura de la Jornada (en el marc del Projecte INTERREG III): “La intermodalitat a partir de les estacions del Tren d’Alta Velocitat” que tindrà lloc tot el dia a la UdL i que organitza Paeria i Universitat.
 • 10.00 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE MEDICINA. Conferència de Ramon Camats (filòsof): Treball i lleure. Dins les jornades d’humor.
 • 19.00 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE MEDICINA. Taula rodona d’Humoralia. Dins les jornades d’humor.
 • 20.30 h. SALA D’ACTES UdL. Òpera: L’Elisir d’Amore, de Gaetano Donizetti. En directe des del Liceu, via internet, dins el projecte “Òpera Oberta”.
DIVENDRES 1
 • 10.00 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE MEDICINA. Conferència de Màrius Serra (periodista i escriptor): Dilluns al matí: humor o mor. Dins les jornades d’humor.
 • 11.30 h. VESTÍBUL FACULTAT DE MEDICINA. Lliurament del Premi del 2n Concurs d’Humor i Salut “Teràpia Humoral” del què ha resultat guanyador, Julio Ángel Carrión Cueva, Karry per la vinyeta Genoma, a càrrec de representants de la Facultat de Medicina, Humoralia i ADESLAS.
 • 17.30 h. SALA D’ACTES, FACULTAT DE MEDICINA. Conferència de Carles Capdevila (escriptor i periodista): Humor en defensa pròpia: o me’n ric o rebento!. Dins les jornades d’humor.

Imprimir

   Darrera modificació: