Agenda Arxiu 2014

 Descarregar pdf
 AGENDA del 7 al 12 de GENER

DIMECRES 8 de gener

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència de Jules Tuyes (responsable del llançament internacional de projectes eBusiness a Nespresso).
 

DIJOUS 9 de gener


12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Xerrada del Cicle de conferències d'emprenedoria en el marc del projecte Educaemprèn: Treballar competències emprenedores a l'educació secundària obligatòria, a càrrec d'Antoni Vila (professor d'Economia de l'INS Guindàvols).

18.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte de lliurament de premis als millors estudiants de la Càtedra d'Empresa Familiar de la UdL, amb José Luis Gallizo (director de la Càtedra), Miquel Padilla (vicepresident de la Diputació de Lleida) i Gonzalo Cano (president de l'Associació Empresa Familiar).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Presentació del llibre Desviacions. Proses de viatge, d'Enric Bou; a càrrec de l'autor i Miquel Pueyo (director del departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL).


 AGENDA del 13 al 19 de GENER

DILLUNS 13 de gener

09.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la recerca realitzada pel personal predoctoral i postdoctoral del departament de Tecnologia d'Aliments: Evaluación de la biodisponibilidad in vitro de los compuestos bioactivos presentes en bebidas mixtas de zumos de fruta con soja, a càrrec de Maria Janeth Rodríguez, i Influencia del procesamiento mediante pulsos eléctricos de alta intensidad de campo sobre el contenido de clorofila en zumo de brócoli, a càrrec de Rogelio Sánchez.

19 i 22h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció d'Arsenal (Alexandr Dovzjenko) i Armas al hombro (Charles Chaplin), dins el cicle Cent anys de la Gran Guerra, de la Filmoteca Terres de Lleida Cine-ull.DIMARTS 14 de gener

12.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Conferència: Técnicas de análisis por ultrasonidos en alimentos, a càrrec de Luis Elvira Segura (Instituto de Acústica Aplicada-CSIC de Madrid).


DIMECRES 15 de gener

10.15h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la jornada tècnica El foc bacterià, amb Narciso Pastor (director de l'ETSEA) i Miquel Molins (director general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat).

18.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Lliurament de premis del X Concurs de Borsa.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Conferència: La conveniència d'Heràclit (III), a càrrec de Matías López, dins el seminari Els meus clàssics.FINS EL 18 de febrer
SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES, PLANTA -1 (CAPPONT)
Exposició Ramon Borràs, fotògraf. Lleida: de la Postguerra als anys seixanta. Amplia el període de visites, que finalitzava el 17 de gener, fins el 18 de febrer.


 AGENDA del 20 al 27 de GENER

DILLUNS 20 de gener

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de El gran desfile (King Vidor, 1925), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 21 de gener

10.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on pis)

Signatura de l'acord de col·laboració entre l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL i la Mútua dels Enginyers. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL), Francesc Giné (director de l'EPS), Joaquim Llop (president del Col•legi Oficial d'Enginyers Industrials a Lleida) i Joan Munt (president de la Mutualitat de Previsió Social del Col•legi d'Enginyers).


DIJOUS 23 de gener

12.30h LABORATORI DE PRÀCTIQUES 1 DE L'ETSEA
Seminari "Early developmental phases of wheat as affected by earliness per se and photoperiod alleles", a càrrec d'Helga Ochagavia.

20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència: Tarea armonizadora del Tribunal Supremo en materia de Derecho contractual, a càrrec de Juan Antonio Xiol Ríos (Magistrat del Tribunal Constitucional).


 AGENDA del 20 al 27 de GENER

DILLUNS 27 de gener

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Wings  (William A. Wellman, 1927), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMECRES 29 de gener

18.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Inauguració de la 2a Trobada de formació en alternança a l'escola rural, a càrrec de Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat). 

18.00h SALA DE JUNTES DE L'EDIFICI 5 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Presentació del Pla d'acció per millorar la innovació en l'àmbit agroalimentari i de nutrició del Campus Iberus d'Excel·lència Internacional.


DIVENDRES 31 de gener

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del cicle Divendres de lideratge: Gestión de emociones para el liderazgo, a càrrec d'Isabel Aranda (doctora en Psicologia de les Organitzacions).

12.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)

Conferència: Impost sobre successions i donacions. El seu encaix, actual i històric, en el sistema tributari autonòmic; a càrrec de Natàlia Caba (subdirectora general de Tributs i Joc de la Generalitat).

13.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA
Conferència de Carlos Zaragoza (CITA): "Las malas hierbas en un contexto agrícola y social".

15.30 SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Taula redona del Màster en Sanitat i Producció porcina: El sector porcino español: la transparencia en la cadena de la carne y el papel de la exportación; amb Sergio Fernández (ANCOPORC),  Mateo del Pozo Vegas (ANAPORC),  Miguel Tainta (ANAVEPOR),  Ricart Parés (PORCAT), Enrique Novales (DGA),  Miquel Molins (DAR), Ramon Armengol (FCAC),  Rosend Saltiveri (UP) i Jaume Bernis (JARC).

 AGENDA del 3 al 9 de FEBRER

DILLUNS 3 de febrer

09.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la recerca realitzada pel personal predoctoral i post-doctoral del departament de Tecnologia d'Aliments: Actividad enzimática en puré de mango tratado por altas presiones hidrostáticas, a càrrec de Blanca Salinas, i Mejora del tratamiento de radiofrecuencias para controlarla podredumbre parda (Monilinea spp.) en melocotón y nectarina, a càrrec de Maria Sisquella.

16.00h
SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici del seminari Is size fractionation really necessary in environmental trace metal speciation studies?, a càrrec de José Paulo Pinheiro (Universitat d'Algarve, Portugal).

16.00h SALA DE JUNTES DE L'EDIFICI CREA (CAMPUS DE CAPPONT)
Seminari del Centre de Recerca INSPIRES: Actividades de investigación sobre almacenamiento térmico, a càrrec de Simone Arena (Universitat de Cagliari, Itàlia). 

18.00h AULA 3.03 DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)

Inici del taller de fer sabó, organitzat per la Comissió de Medi Ambient de la UdL.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Cuatro de infantería  (Georg Wilhelm Pabst, 1930), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMECRES 5 de febrer

12.00h LABORATORI DE PRÀCTIQUES I DE L'ETSEA
Seminari Insights from key traits contributing to wheat adaptation to drought heat, a càrrec de Fernanda Dreccer (CSIRO, Queenland).

15.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Conferència-taller: Inspire students to learn. Igniting their curiosity to read all kind of texts (Inspirar l'estudiantat a aprendre. Encendre la seua curiositat per llegir tot tipus de texts),  a càrrec d'Andrea Tolve.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Lliçó inaugural del 11è Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista i Contemporani: El catalanisme a través del periodisme, a càrrec de Francesc Canosa (historiador i periodista).


DIJOUS 6 de febrer

09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la Jornada d'Innovació Docent 2014 a càrrec de Carles Capdevila (vicerector de Personal Acadèmic) i Dolors Mayoral (coordinadora d’Innovació Docent).

10.00h SALA D'ACTES JOAN ORÓ. PCiTAL (TURÓ DE GARDENY)
Inici de la jornada Alternatives per al control de Botrytis en vinya: l'experiència de Nova Zelanda i Catalunya.

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Inici de la Jornada de presentació d'Horizon 2020.

12.30h LABORATORI DE PRÀCTIQUES I DE L'ETSEA
Seminari Biología y estrategias de invasióm de la flora exótica en los cultivos de regadío, a càrrec d'Alejandro Juárez.

16.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)

Inici de la sessió La formació en alternança en Educació Superior. Factors d'èxit, a càrrec de Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL), dins la Jornada d'Innovació Docent 2014.

16.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Conferència Preconcursalidad VERSUS Concurso de acreedores, a càrrec de Juana Pulgar Ezquerra (catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat Complutense de Madrid).


DIVENDRES 7 de febrer

09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la 8a Jornada Down Lleida: Com afavorir la inclusió de les persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel•lectuals en els nostres centres educatius.
12.00h Presentació de la guia Orientaciones para el apoyo a la inclusión educativa de Down España, a càrrec de Pilar Sanjuán (presidenta de Down Lleida)

10.00h AULA 002 DE L'EDIFICI 2 D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la fase local de l'Olimpíada de Geologia per alumnat de Batxillerat i ESO.

11.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS RECTORAT)
Acte de lliurament del material de l'exposició Josep Vallverdú, 90 anys de saviesa,a l'escriptor lleidatà; a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Loli Manciñeiras (directora del Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL).

12.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de rebuda a l'estudiantat de mobilitat, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).

15.30h AULA 3.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Celebració de la fase local de l'Olimpíada de Física per a estudiantat de secundària.


DISSABTE 8 de febrer

10.00h AULA 3.02  DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici de la fase local de l'Olimpíada de Biologia per l'alumnat de 2on de Batxillerat.
AULA 3.04  Xerrada per a pares i professors: El càncer, un model de malaltia de les cèl·lules i els teixits, a càrrec de Xavier Matias-Guiu (director de l'IRBLleida).


 AGENDA del 10 al 16 de FEBRER

DILLUNS 10 de febrer

09.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inauguració de la primera Winter School del Grup de recerca consolidat en estudis medievals, amb doctorands d'arreu de l'Estat; a càrrec d'Olga Martín (directora de l'Escola de Doctorat de la UdL), Joan López (director del departament d'Història) i Flocel Sabaté (director de la Winter School).

11.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Presentació del nou programa Erasmus+ en l'àmbit de l'educació i la formació, amb Àstrid Ballesta (vicerectora de Relacions Internacionals de la UdL) i Miquel Àngel Cullerés (director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida).

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA

Projecció de Yo acuso (Abel Gance, 1919), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMECRES 12 de febrer

11.00h SALA MARIA RUBIES (1.07) DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Presentació de la secció de documentals de la 20a Mostra de Cinema Llatinoamericà, on col·labora la UdL; a càrrec de Juan Ferrer (director de la Mostra), Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals) i Glòria Jové (professora de Ciències de l'Educació).


DIJOUS 13 de febrer


09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici de les 8es Jornades Visions d'Amèrica Llatina: La sobirania dels pobles.

10.00h CAMP MUNICIPAL DE GARDENY
Inici de la 2a jornada dels Campionats de Catalunya Universitaris de Futbol 7 femení; amb la participació dels equips de la UdL, la URL, la URV, la UPF, la UVic, la UB i la UdG.

12.00h AULA 1.02.1 Edifici 4 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la Universitat Tècnica Federico Santa Maria (Xile) , a càrrec de Fernando Auat Cheein.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Lectura de clàssics: Principis d'una ciència nova (I), a càrrec d'Amadeu Viana (catedràtic de Lingüística de la UdL).


DIVENDRES 14 de febrer

09.30h TOTS ELS CAMPUS
Inici de la 21a Jornada de Campus Oberts "Coneix la UdL" per a l'estudiantat de 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.


DISSABTE 15 de febrer

09.15h AULA 3.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència inaugural de la 10a Jornada  pedagògica LLEIMAT: És possible pujar el nivell de matemàtiques, a càrrec de Xavier Vilella (professor de matemàtiques).

 AGENDA del 17 al 23 de FEBRER

DISSABTE 15 de febrer

09.15h AULA 3.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència inaugural de la 10a Jornada pedagògica LLEIMAT: És possible pujar el nivell de matemàtiques, a càrrec de Xavier Vilella (professor de matemàtiques).DILLUNS 17 de febrer


TOT EL DIA. PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Exposició dels treballs presentats al 17è Concurs de cartells de la Universitat d'Estiu de la UdL, que es podrà veure fins el 14 de març.

12.00h SALA 0.13 DE L'EDIFICI 5A D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici del seminari Història i activitats actuals en agricultura i citricultura al Brasil, a càrrec de André F. Colaço (Universitat de Sao Paulo).

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAPPONT)
Conferència: La importància de les Comunitats d'Aprenentatge com a clau de l'èxit educatiu, a càrrec de Ramon Flecha (catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona)

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA

Projecció de Sin novedad en el frente  (Lewis Milestone, 1930), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 18 de febrer

10.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Visita de Bernhard Brasack (cònsol general d'Alemanya a Barcelona) a Roberto Fernández (rector de la UdL).

11.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS)
Signatura del conveni de col•laboració institucional entre la Universitat de Lleida i la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i els codirectors generals de la Fundació: Chang Shiru i Àngels Pelegrín.

20.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Sessió inaugural del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: El pas, el gest, la síl·laba, a càrrec de Joan Ollé (director teatral).


DIMECRES 19 de febrer

09.30h AULA 0.30 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici del seminari La qüestió del gènere a les Lletres: lectures, perspectives i debat, amb la conferència: Cristianisme, tolerància social i homosexualitat a l'Europa cristiana fins el segle XIV. Comentari del llibre de J. Boswell, a càrrec de Joan J. Busqueta (professor d'Història i degà de la Facultat).

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la jornada Les relaciones en la cadena agroalimentària: models i tendències, amb Albert Sorribas (vicerector de Política Científica de la UdL), Fernando Burgaz (director general d'Indústria Alimentària del Ministeri), Domènec Vila (director general d'Alimentació de la Generalitat) i Miquel Padilla (vicepresident de la Diputació de Lleida).

12.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici del seminari Applications in mobile robots: automatedservice units in agricultural environments (Aplicacions en robots mòbils: unitats de servei automatitzat en l'àmbit agrícola), a càrrec de Fernando Auat Cheein (Universitat Tècnica Federico Santa María, Xile).

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Retransmissió de L'elisir d'amore, de Gaetano Donizetti, dins el cicle Òpera Oberta-El Liceu a la UdL de la Temporada Musical.


DIJOUS 20 de febrer

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Xerrada de Marco Aparicio (professor de Dret Constitucional de la UdG): Sobirania dels pobles indígenes a Mèxic, dins les 8es Jornades Visions d'Amèrica Llatina


DIVENDRES 21 de febrer

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del cicle de lideratge: Management estratègic i operatiu, a càrrec de Miguel Alcañiz (Cap de les Forces Pesades de l'Exèrcit espanyol).

10.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la jornada commemorativa del Dia Mundial de les malalties minoritàries, amb Rosa Soler (degana de la Facultat de Medicina de la UdL), Roser Vallès (directora general d'Ordenació i Regulació Sanitàries de la Generalitat), Josep Torrent-Farnell (director general de la Fundació Doctor Robert-UAB), Josep Pifarré (gerent de la regió sanitària de Lleida), Andreu Martínez (director de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova) i Jordi Cruz (president de l'associació Mucopolisacaridosis i Síndromes Relacionats).

11.30h EDIFICI DIRECCIÓ D'ETSEA- PALAUET (AGRÒNOMS)
Trasllat de les bicis intercampus per a personal de la UdL als diferents campus a càrrec de membres de la Comissió de Medi Ambient.

17.30h. AULA 3.10 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inauguració del curs Expert en gestió i direcció d'organitzacions educatives, amb Maria Pau Cornadó i Josep Maria Vera


DISSABTE 22 de febrer

09.15h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la 14a Jornada d'actualització sobre factors de risc de la malaltia vascular, amb Rosa Soler (degana de la Facultat de Medicina de la UdL).
11.15h-11.45h Pausa-cafè

09.50h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la competició de robots dins de la 3a edició de la First Lego League: Nature's Fury (desastres naturals).
13.55h Lliurament de trofeus, amb Roberto Fernández (rector de la UdL) i Francesc Giné (director de l'Escola Politècnica).

 AGENDA del 24 de FEBRER al 2 de MARÇ

DILLUNS 24 de febrer

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Sessió sobre el centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella (escriptor i activista, supervivent del camp de concentració de Mauthausen), a càrrec de Joaquim Aloy (Associació Memòria i Història de Manresa). 

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA

Projecció de Locuras de verano (David Lean, 1955), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 25 de febrer

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CIÈNCIES DE LA SALUT)
Exposició de dibuixos de Mónica Lalanda (metgessa d'Urgències), que es pot veure fins el 7 de març.

12.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Universitat
Ibn Khaldoun Tiaret (Algèria). Firmen Roberto Fernández (rector de la UdL) i Mderbel Khalledi (rector de la Universitat Ibn Khaldoun).

12.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT

Conferència: Ética médica en las redes sociales, a càrrec de Mónica Lalanda (metgessa d'Urgències a Castella i Lleó).

16.00h AULA 2.38 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici de la fase local de l'Olimpíada de Química per a alumnes de Batxillerat.

16.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del Màster d'Hisenda Local i Autonòmica: Modificacions legislatives recents amb incidència en la gestió econòmica, financera i pressupostària de les entitats locals, a càrrec de Josep J. Mateu Beà (interventor-tresorer amb habilitació nacional de les Corporacions Locals).

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)

Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: Crear amb titelles: de la dramatúrgia a la manipulació, a càrrec d'Olga Jiménez, Núria Benedicto i Albert Albà (companyia l'Estaquirot).


DIMECRES 26 de febrer

09.00h AULA 2.13 DEL RECTORAT
Inici de les Jornades sobre plantes medicinals amb Gemma Baulies i Rosa M Torres

09.30h AULA 0.30 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència del seminari La qüestió del gènere a les Lletres: lectures, perspectives i debat: El triomf de les "noies doctes" a les corts del Renaixement, a càrrec de Maria José Vilalta (professora de la UdL).


17.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte formal d'acreditació de l'IRBLleida per part de l'Institut de Salut Carlos III; amb Antoni Andreu (director de l'Institut Carlos III), Pilar Farjas (secretària general de Sanitat i Consum del Ministeri), Roberto Fernández (rector de la UdL). Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL), Josep Pifarré (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida) i Xavier Matías-Guiu (director de l'IRBLleida).

19.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: Segriaterciarització i globalització: Un canvi de paradigma econòmic. De 1980 ençà, a càrrec de Ramon Morell (economista i exprofessor de la UdL).

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Concert del duo Sicard-Cardona, dins la 21a Temporada Musical de la UdL. Interpretaran peces de Jacques Ibert, Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Jean-Philippe Rameau, Wolfgang Amadeus Mozart, Xavier Montsalvatge, Gioacchino Rossini i Georges Bizet


DIJOUS 27 de febrer

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Obertura de les 2es Jornades de Turisme de la Universitat de Lleida: noves tecnologies aplicades al turisme i presentació del taller d'Instagram.

19.00h SALA D'EXPOSICIONS. PLANTA -1 CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de l'exposició fotogràfica Relat breu sobre el plaer, d'Enric Escribà, que es podrà veure fins el 28 de març.


DIVENDRES 28 de febrer

08.45h SALA D'ACTES DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA
Presentació del Cercle d'Infraestructures, amb Roberto Fernández (rector de la UdL).
09.00h Conferència a càrrec de Joan Ganau (professor de geografia de la UdL).

10.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de les 2es Jornades de Turisme de la Universitat de Lleida: noves tecnologies aplicades al turisme.
13.00h Conferència: Models d’èxit turístic en època de crisi, a càrrec d'Alice Fauveau (fundadora i directora de Focus on Women).

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Final de la Lliga Interna de Debat de la UdL, de la que sortirà l'equip per a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives.

 AGENDA del 3 al 9 de MARÇ

DILLUNS 3 de març

09.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la recerca realitzada pel personal predoctoral i post-doctoral al departament de Tecnologia d'Aliments: Formación y caracterización de nanopelículas comestibles mediante la técnica de ensamblado capa por capa, a càrrec d'Alejandra Acebedo; i Aceite de oliva funcional enriquecido con fenoles: marcadores de cumplimiento en estudio de intervención nutricional, a càrrec de Laura Rubió. 

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)

Inici del seminari La Unió Europea en un món globalitzat.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: Catalunya entre Madrid i Brusel·les (Berlín), a càrrec d'Enric Juliana (sotsdirector de La Vanguardia).

18.00h SALA DE JUNTES DE L'EDIFICI 5 D'ETSEA (AGRÒNOMS)

Inici del taller de depilació ecològica, organitzat per la Comissió de Medi Ambient de la UdL.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció del documental de ficció Gaudí  (Manuel Huerga, 1989), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 4 de març

11.00h DESPATX DE PRESIDÈNCIA (DIPUTACIÓ DE LLEIDA)
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la Universitat i la Diputació de Lleida. Signen: Roberto Fernández i Joan Reñé.

16.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència de la jornada Experiències TAC: El valor de les tecnologies a l'educació: un referent de futur, a càrrec de Xavier Carrera (professor de Didàctica i Organització Escolar de la UdL).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Acte d'investidura com a doctor honoris causa de Salvador Giner, apadrinat per Fidel Molina (catedràtic de Sociologia de la UdL).

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: Teatre contemporani: actuar en la ment de l'espectador, a càrrec de Tanya Beyeler i Pablo Gisbert (Conde de Torrefiel).


DIMECRES 5 de març

09.30h AULA 0.30 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència del seminari La qüestió del gènere a les Lletres: lectures, perspectives i debat: Una gran dona a l'ombra d'un gran home: de Valentine de Lamartine a Camille Claudel, a càrrec d'Àngels Santa (catedràtica de la UdL).

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: El pensament científic, universitat i societat; a càrrec de Josep Maria Terricabras (catedràtic de Filosofia a la Universitat de Girona).


DIJOUS 6 de març

TOT EL DIA. ESCOLA POLITÈCNICA I ZONA ENJARDINADA (CAPPONT)
Celebració del Fepstival 2014, amb competicions esportives, dinar popular i concerts.
13.30h Dinar amb dos macro-paelles

09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)

Inici de la 2a Jornada d'Estudis Fruit.net: poma, pera, préssecs i cítrics, a càrrec de Domènec Vila (director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat).

16.15h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici de la jornada Art i igualtat de gènere, per commemorar el Dia Internacional de les Dones, amb la conferència: Dones artistes a Lleida, en un punt cec; a càrrec de Carme Molet (professora de la Facultat de Ciències de l'Educació).
18.00h Projecció de Las maestras de la República (Pilar Pérez Solano, 2013), guardonada amb el Premi Goya a la Millor Pel·lícula Documental, i posterior col·loqui amb la catedràtica d'Història Contemporània de la UdL, Conxita Mir, la responsable del projecte, Luz Martínez i el responsable de la secretaria d'Ensenyament Públic de la FETE-UGT Terres de Lleida, Javier Giménez. Modera el col·loqui: Mariví Chacón.

16.45h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inauguració del Col•loqui internacional de recerca Género y sexualidad en las culturas hispánicas (1970-2000), a càrrec de Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres de la UdL) i Javier Terrado (director del departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica).


DIVENDRES 7 de març

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici de les Jornades sobre diferents situacions de vulnerabilitat: la infància en perill, amb Dolors Toldrà (directora del departament de Dret Privat de la UdL).


DISSABTE 8 de març

10.00h TOTS ELS CAMPUS
Inici de la 10a Jornada de campus oberts per a famílies; amb 354 inscrits de Lleida, Tarragona, Barcelona, Girona, Andorra, la Franja de Ponent, Osca, La Rioja i Guipúscoa (l'any 2013, van ser 293 visitants).


 AGENDA del 10 al 16 de MARÇ

DILLUNS 10 de març

TOT EL DIA. PASSADÍS DEL 2on PIS DEL RECTORAT
Exposició fotogràfica Espais inusuals, de Jaume de Francisco Vilarrubla, que es pot visitar fins el 4 d'abril.

15.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Gestión Integrada de la Sanidad Vegetal en Jardines Históricos,  a càrrec de Luis Hiernaux (
Enginyer de Forests d'INFFE, S.L).

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA

Projecció de El Puente sobre el río Kwai  (David Lean, 1957), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 11 de març

09.00h VESTÍBUL DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Campanya de donació de sang. De 09.00h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)

Inauguració de les 25es Jornades Universitat-empresa: Present i futur del sector elèctric. La regulació de les fonts renovables d'electricitat, a càrrec de Teresa Areces (secretària general de la UdL) i Luisa F. Cabeza (directora del centre de recerca INSPIRES).

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Xerrada informativa Vols viatjar al sud en clau de solidaritat?; amb representants d'Assemblea de Cooperació per la Pau, Servei Civil Internacional i SETEM Catalunya.

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)

Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: La construcció d'una experiència poètica, a càrrec de Patrícia Menichelli (membre de la companyia Teatro de los Sentidos).


DIMECRES 12 de març

09.30h AULA 0.30 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència del seminari La qüestió del gènere a les Lletres: lectures, perspectives i debat: El lenguaje y el papel de la mujer de Robin Lakoff, a càrrec de Mª Ángeles Calero (catedràtica de Llengua espanyola de la UdL).

19.30h MUSEU DE LLEIDA
Conferència: Lleida 1707, destrucció i reconstrucció; a càrrec de Maria José Vilalta (professora d'Història Moderna de la UdL).

22.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Concert de jazz a càrrec de Carla Cook Quartet: Carla Cook (veu), Albert Bover (piano), Ignasi González (contrabaix) i Jo Krausse (bateria).


DIJOUS 13 de març

9.30h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la IX Jornada de millora genètica porcina del Màster de Sanitat i Producció Porcina.

15.30h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Taula redona: Los programas de mejora del porcino, ¿què hay de nuevo?


DIVENDRES 14 de març

08.30h HOSPITAL DE SANTA MARIA
Inauguració de la 5a Jornada de Fibromiàlgia, amb Rosa Soler (degana de la Facultat de Medicina de la UdL).

09.30h FACULTAT DE DRET I ECONOMIA, ESCOLA POLITÈCNICA I EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici de la 7a Jornada de Recerca per a alumnes de primer de Batxillerat.

09.45h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la 7a Jornada d'acompanyament al dol i la malaltia.

13.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: La publicidad o el arte de la persuasión en la comunicación audiovisual, a càrrec de Victoria Rodríguez (Universitat de Salamanca)

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Conferència: Catalunya en el context peninsular-mediterrani, a càrrec de Josep Vicent Boira (professor de la Universitat de València).


DISSABTE 15 de març

09.00h AULA 3.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici de la 1a Trobada Pedagògica d'Aprenentatge Servei a les terres de Lleida.
10-30-11.00h Pausa.


 AGENDA del 17 al 23 de MARÇ

DILLUNS 17 de març

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Lawrence de Arabia (David Lean, 1962), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 18 de març

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: La tècnica de circ al servei del joc dramàtic, a càrrec de Marcel Escolano (cofundador i membre de la companyia Los Galindos).


DIMECRES 19 de març

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAPPONT)
Inici de la 5a Jornada del Formigó: Cimentacions especials, a càrrec de Josep Maria Iglesias (coordinador de la jornada i professor de la UdL).

09.30h AULA 0.30 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència del seminari La qüestió del gènere a les Lletres: lectures, perspectives i debat: Malika Mokedem: la lluita i alliberació de la dona a través de l'escriptura,  a càrrec de Carme Figuerola (professora de la UdL).

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Projecció de Farinelli, il castrato (Gérard Corbiau, 1994) dins les sessions acadèmiques del Cine-ull de la UdL. Presentació a càrrec d'Iván Rega (professor d'Història de l'Art de la UdL).


DIJOUS 20 de març

09.00h AULES 0.01, 0.02, 0.03, 0.04, 0.05 i 1.04 DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)
Inici de les 19es Proves Cangur de matemàtiques per a alumnat des de 3r d'ESO a 2on de Batxillerat,  amb 800 inscrits. 

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)

Inauguració de la 2a Setmana de la Psicologia, a càrrec de Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat).

17.00h PLAÇA VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL, amb el carrusel ecològic Nautilus de La Baldufa, jocs de fusta de Tombs Creatius i barra de bar amb productes ecològics de Lo Fato.
20.00h Concert del cantautor Roger Mas, sonoritzat amb energia solar.

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència: Algunas cuestiones sobre los contratos In House, a càrre de Celsa Pico (magistrada del Tribunal Suprem).

20.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Retransmissió de A midsummer night's dream, de Benjamin Britten, dins el cicle Òpera Oberta-El Liceu a la UdL de la Temporada Musical.


DIVENDRES 21 de març

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del cicle de lideratge: Liderazgo rentable: un modelo de gestión con resultados, a càrrec de Sara Sampedro (directora general d'Ingenio).

10.00h. SALA DE GRAUS EDIFICI 1 (ETSEA)
Inici del seminari: Herramientas biotecnológicas para la mejora de la tolerancia de las plantas al estrés hídrico y salino, a càrrec de José M Pardo (director de l'Institut de Recursos Naturals i Agrobiologia de Sevilla)

11.30h ARBORÈTUM (C/Enric Farreny, 144)
Inici de l'apadrinament d'arbres i homenatge al doctor Pius Font i Quer, amb Roberto Fernández (rector de la UdL) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència d'Eduard Juanola, psicòleg i mag, dins la 2a Setmana de la Psicologia.

17.30h AULA 1.01 DE LA FACULTAT D'INFERMERIA (CIÈNCIES DE LA SALUT)

Taller de reutilització de menjar, a càrrec d'Ecostudi, dins de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL.

17.45h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici del 2on Congrés híbrid entre Arts, Ciències i Educació. Territorialitzant transdisciplinariament l'ensenyament i l'aprenentatge.

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Presentació del llibre "Lletres de Ciutats" de Ricard Huerta, editat per Publicacions de la Universitat de Lleida


DISSABTE 22 de març

11.00h EDIFICI A8 DEL PCiTAL (TURÓ DE GARDENY)
Visita guiada a Troballes, reutilització de roba i consum de roba de segona mà, dins de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL.

 AGENDA del 24 al 30 de MARÇ

DILLUNS 24 de març

12.00h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència:
Trichoderma: An environment friendly fungus for biological control and induced resistance, a càrrec d'Ilan Chet (Hebrew University of Jesrusalem).

17.30h AULA 1.04 DE L'EDIFICI 2 D'ETSEA (AGRÒNOMS)

Conferència sobre alternatives per a una alimentació de qualitat i econòmica i taller d'hort urbà, a càrrec de membres de la cooperativa “Lo Fato”, dins de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Doctor Zhivago (David Lean, 1965), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 25 de març

12.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Conferència: El zoo de Barcelona. Organització, recerca i conservació, a càrrec de Manuel Areste Gargallo (conservador del Terrari Zoo de Barcelona).

15.30h SALA D'ACTES DE L'HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA
Conferència: Biobancos e investigación responsable, a càrrec de Manuel M. Morente (coordinador de la Xarxa Nacional de Biobancs-Institut de Salut Carlos III i director científic del biobanc del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques).

17.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Conferència: Energia neta a casa: Opcions per a fer autoconsum i la cooperativa Somenergia com a alternatives, a càrrec d'Oriol Junyent, Jaume Badias i Romà Roset, dins de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL.

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: El teatre com a antídot, a càrrec d'Iván Morales (director de la companyia La Prisamata i actor).


DIMECRES 26 de març

09.30h AULA 0.30 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència del seminari La qüestió del gènere a les Lletres: lectures, perspectives i debat: Poetes catalanes i poetes angleses al període d'entreguerres, a càrrec de Jordi Malé (professor de Literatura Catalana de la UdL).

17.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)
Conferència: Les TIC i els nous jaciments d'ocupació: mite i realitat, a càrrec de Kim Faura (Director General de Telefónica a Catalunya). Presenta: Roberto Fernández (rector de la UdL).

17.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)

Conferència: La Gamificació i el poder del joc com a estratègia per trobar feina, a càrrec de Daniel Vecino (creador de The Hero Plan).

17.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència de la 4a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL: Banca ètica: La cooperativa Fiare, una manera diferent de gestionar els nostres diners, a càrrec de Pere Enciso (professor d'Economia Aplicada de la UdL) i Ramon Vicens (coordinador de Fiare-Banca ètica a Lleida).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Concert de la Temporada Musical de la UdL a càrrec del conjunt de música medieval Cerverí de Girona, dirigit per Mauricio Molina: De cortz e de juglaria: cançons i danses religioses i seculars dels segles XII i XIII.

19.30h MUSEU DE LLEIDA
Conferència: El convent de Sant Josep de Lleida al segle XVIII: entre misèries i riqueses; a càrrec d'Isidre Puig (professor d'Història de l'Art de la UdL).


DIJOUS 27 de març

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la 1a Fira UdL Treball, a càrrec de
Roberto Fernández (rector de la UdL).
12.30h Conferència del cicle Emprèn avui: Kukuxumusu, historia de una pulga emprendedora, a càrrec de Pedro Balboa (director de comunicació de Kukuxumusu).

11.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Lliurament dels premis del 2on Concurs d'Idees Sostenibles de la UdL i presentació de la tercera edició, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Jesús Avilla (vicerector de Campus de la UdL), com a cloenda de la Setmana de la Sostenibilitat.

12.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Xerrada del Cicle de conferències d'emprenedoria en el marc del projecte Educaemprèn: Treballar l'emprenedoria als Cicles Formatius, a càrrec de Josep Ramon Cabiscol (coordinador territorial de Formació Professional).


DIVENDRES 28 de març

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la 9a Jornada de Tabaquisme. De la recerca a la consulta: els beneficis pel pacient.

09.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici de la 4a Jornada Jordi Cebrià de comunicació assistencial, amb Jorge Soler (cap d'estudis de la Facultat de Medicina) i Josep Pifarré (director dels Serveis territorials de Salut a Lleida).

11.00h AULA 3.01 EDIFICI 4 DE L'ETSEA
Conferència: Determinación del consumo hídrico del olivo mediante lisimetría, a càrrec de Lucía Puppo (professora del Departament de Sòls i Aigües de la Universitat de la República d'Uruguai).

 AGENDA del 31 de MARÇ al 6 d'ABRIL

DILLUNS 31 de març

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La hija de Ryan (David Lean, 1970), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.

19.30h PASSADÍS DE LA PRIMERA PLANTA. ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliurament de premis del concurs de fotografia matemàtica FotoMath 2013.


DIMARTS 1 d'abril

09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de les 1es Jornades Visions del món africà: L'Espoliació de recursos i resistències, amb la conferència: La història robada i la maledicció de les riqueses africanes, a càrrec de Ferran Iniesta (professor d'Història d'Àfrica a la Universitat de Barcelona).

13.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS)
Signatura del conveni entre la Universitat de Lleida i l'Associació d'antics alumnes - Alumni UdL. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Josep Maria Moragues (president d'Alumni).

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)

Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: Les estratègies del caos, a càrrec de Pau Miró (dramaturg, actor i director).


DIMECRES 2 d'abril

10.30h SALA D'ACTES DE L’EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració del Màster en Sanitat i Producció Porcina 2014 i cloenda de l’edició 2013, amb la conferència: Antimicrobianos en porcino, ¿dónde estamos? ¿dónde vamos?, a càrrec de Cristina Muñoz (Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris).

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: La comunicació en un món convuls: problemàtiques i possibilitats, a càrrec de Sebastià Serrano (catedràtic de lingüística de la Universitat de Barcelona).

19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència:Negocis en el context digital, a càrrec de Fernando de la Rosa (fundador de Foxize School).

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Projecció de El vent de l'illa (Gerard Gormezano, 1988) dins les sessions acadèmiques del Cine-ull de la UdL. Presentació a càrrec d'Antoni Passola (professor d'Història Moderna de la UdL).


DIVENDRES 4 d'abril

10.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i el departament de Benestar Social de la Generalitat. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Josep Maria Forné (director dels serveis territorials de Benestar Social a Lleida).

 AGENDA del 7 al 13 d'ABRIL

DILLUNS 7 d'abril

09.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la recerca de personal predoctoral i post doctoral del departament de Tecnologia d'Aliments: Efecto de los tratamientos de pulsos de luz sobre la seguridad y calidad del tomate fresco cortado, a càrrec de Carlos Guillermo Valdivia; i Estabilidad de las micotoxinas Deoxinivalenol i Ocratoxina A en el proceso de elaboración del pan, a càrrec d'Arnau Vidal.

10.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Inici de la Jornada de portes obertes del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual amb la sessió Alguna Pregunta Més? (APM?) El making of d'un programa que fa riure, a càrrec de Guillem Sans (director del programa) i Manel Piñeiro (Homo APM, guionista i actor).

16.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la 11a Setmana de la Comunicació. La convergència digital: innovacions en periodisme i comunicació en xarxa.
16.30h Conferència: Webdocs, un aliat poderós pel nou periodisme, a càrrec d'Arnau Gifreu (professor de la Universitat de Vic).
18.30h Taula redona: Noves formes d'enregistrar esdeveniments, amb Neima Pidal (fotògrafa), Pere Fiter (Visión de Película), Xavier Rubis i Àngel Almendros (efe2). Modera: Iolanda Gòdia (professora de la UdL).

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Leonora Carrington. El juego surrealista, de  Javier Martín-Domínguez (Espanya-Mèxic, 2012), dins de la 20a Mostra de Cinema Llatinoamericà.
19.00h Projecció del documental El alcalde, d'Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini i Diego Osorno (Mèxic, 2013).

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: Internet, xarxes socials i noves professions, a càrrec de Francesc Sapena (director executiu de Lleida.net).


DIMARTS 8 d'abril

09.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inauguració de la jornada sobre Nous Programes de Doctorat de la Universitat de Lleida, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Olga Martín (directora de l'Escola de Doctorat de la UdL).

09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència de les 1es Jornades Visions del món africà: Les bases de l'espoli i el motor de les resistències: sobre la persistència de l'intercanvi desigual, a càrrec de Mbuyi Kabunda (professor de l'Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg).

16.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència de la 11a Setmana de la Comunicació: Periodismo de datos contra bulos, filtraciones y rumores, a càrrec de David Cabo (director de la Fundació Civio).
18.30h Conferència: Veure la tele amb el twitter a la mà. Periodisme en xarxa, a càrrec de Víctor Amela (periodista i crític televisiu de La Vanguardia).

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Projecció del documental de la 20a Mostra de Cinema Llatinoamericà Víctor Jara. Nº2547, d'Elvira Díaz (França-Xile, 2013).
19.00h Projecció del documental Cidade de Deus – 10 anos depois, de Cavi Borges i Luciano Vidigal (Brasil, 2013).

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici del seminari La Unió Europea i els BRICS, amb Antoni Blanc (catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UdL).

17.00 CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici de la I Jornada de Promoció del Dia Mundial l'Activitat Física a la Universitat.

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: Creació col•lectiva, companyia a l'antiga, a càrrec d'Anna Alborch i Toni Sans (Egos Teatre).


DIMECRES 9 d'abril

09.30h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la 3a Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia: Cures en salut en poblacions vulnerables, a càrrec de Joan Blanco (degà de la Facultat d'Infermeria).

15.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Taula redona: Alimentació i exigències del mercat, amb representants de VallCompanys Group, PIC España i Setna Nutrición. Modera: Jaume Coma (Grup Vallcompanys).

16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Conferència de la 11a Setmana de la Comunicació: El discurs publicitari en el nou ecosistema de mitjans, a càrrec de Santiago Yago (director de comptes de Bassat Ogilvy).
18.00h Conferència: Finançament col•lectiu de projectes periodístics i audiovisuals oberts, a càrrec d'Enric Senabre (responsable de la plataforma de crowdfunding Goteo).
 
17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Projecció del documental Refugiados en su tierra, de Fernando Molina i Nicolás Bietti (Argentina, 2013), dins de la 20a Mostra de Cinema Llatinoamericà.
19.00h Projecció del documental El gran simulador, de Néstor Frenkel (Argentina, 2013).

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: La comunicació i l'expressió enfocades al món laboral: reptes a la societat contemporània, a càrrec de Sebastià Serrano (catedràtic de Lingüística de la Universitat de Barcelona).

19.00h SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la instal·lació Desencert, de Gerard Calderón. L'exposició es podrà veure fins el 23 de maig.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Cloenda del 11è Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista i Contemporani: Passat, present i futur del catalanisme, a càrrec de Josep Maria Solé i Sabaté (historiador).


DIJOUS 10 d'abril

11.00h CAMPUS DE CAPPONT
Inici de la 10a Festa dels Països Catalans, amb la xerrada: El català a les aules.
13.00h Dinar popular.
17.00h Mostra de cultura popular amb bastoners i castells.
22.30h Inici dels concerts amb  les actuacions de Lokito Lopongo, Strombers i una batalla de dj's entre Petats Sound Sistema i PD Ninot.

12.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència de cloenda
del seminari La Unió Europea i els BRICS: Reflexions d'un ambaixador, a càrrec d'Eugeni Bregolat (ex-ambaixador d'Espanya a Xina i Rússia).

16.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Presentació i retrospectiva de l'obra d'Antoni Pinent (creador fílmic), dins de l'11a Setmana de la Comunicació.
19.00h Taula redona: Els videojocs i la narrativa interactiva. Noves eines per contar, amb Joan Albert Ros (cap de redacció del bloc VaDeJocs), Gina Tost (periodista) i Daniel del Olmo (cofundador de Zehn Games).

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Projecció del documental de la 20a Mostra de Cinema Llatinoamericà Mika, mi guerra de España, de Fito Pochat i Javier Olivera (Argentina, Espanya, Veneçuela, 2013).
19.00h Projecció del documental La eterna noche de las doce lunas, de Priscila Padilla (Colòmbia, 2013).


DIVENDRES 11 d'abril

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del cicle de lideratge: La venta consultiva, a càrrec de Jose Ramón Luna (membre del Top Ten management internacional).

10.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Taller d'animació audiovisual per a l'alumnat, dins de l'11a Setmana de la Comunicació, a càrrec d'Antoni Pinent.

16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència de la 11a Setmana de la Comunicació: Viejos y nuevos medios de comunicación, a càrrec de Manuel Campo Vidal (periodista i president de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió d'Espanya).
18.00h Conferència: Tecnologías multimedia como lenguaje artístico de comunicación, a càrrec de Fernando A. Beltrán i José Ramón Beltrán (professors i vicerectors de la Universitat de Saragossa).

16.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Conferència: Patologia de la nutrició, a càrrec de Enric Marco (MarcoVet Group).

18.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència:
Les noves professions emergents i les possibilitats de l'emprenedoria en un món en canvi, a càrrec de Manuel Campo Vidal (periodista).

 AGENDA del 14 al 21 d'ABRIL

DIMARTS 15 d'abril

15.00h (hora local) SALÓ D'ACTES DE L'INSTITUT CERVANTES DE PEQUÍN (XINA)
Acte d'investidura com a doctor honoris causa de la Universitat de Lleida de Dong Yansheng (hispanista i catedràtic de la Universitat d'Estudis Estrangers de Beijing), amb Roberto Fernández (rector de la UdL) i apadrinat per Xavier Terrado (catedràtic de Llengua espanyola de la UdL).

 AGENDA del 22 al 27 d'ABRIL

DIMARTS 22 d'abril

16.00h AULA 3.05 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència: Gènere i economia, càrrec de Ramon Morell (economista i exprofessor de la UdL).

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inauguració del 1r Seminari Internacional de Dret Privat i Comparat, amb Pablo Rafael de la Madrid (director de l’Institut Cultural de Mèxic a Espanya).

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Sant Jordi a la UdL, amb la projecció d'Orson West. Presentació a càrrec de Fran Ruvira (director) i Brauli Montoya (delegat de l'IEC a Alacant).

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: La creación de un puzle escénico de tecnologia y emoción: Harket (protocolo), a càrrec de Juan Pablo Mendiola (director artístic de la companyia Panicmap).


DIJOUS 24 d'abril

10.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA
Inici de la Jornada Fertiberia: Eficiencia en la fertilización nitrogenada del maíz.

11.00h CAMPUS DE CAPPONT
Inici de la 18a Festa Major de l'Estudiantat.
20.00h Inici dels concerts, amb Res a dir, The Targarians, Pim Pam dale Maraca, Tremendos i DJ Marc Sorolla.

11.00h ZONA ENJARDINADA DEL CAMPUS DE CAPPONT. AL COSTAT DE L'EDIFICI POLIVALENT
Lectura de textos en diferents idiomes (català, castellà, anglès, francès, alemany, romanès, àrab...) organitzada per l'Institut de Llengües de la UdL en motiu de Sant Jordi.

12.00h DAVANT DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici de la 1a Cursa Internacional de la UdL, amb recollida de productes pel Banc d'Aliments.

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Retransmissió de L'incoronazione di Poppea, de Claudio Monteverdi, dins el cicle Òpera Oberta-El Liceu a la UdL de la Temporada Musical.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Sessió del seminari Els meus clàssics: Iniciació a la lectura Dantis: Infern, a càrrec de Xavier Terrado (catedràtic de Llengua espanyola).

20.00h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (RECTORAT)
Dansa a la UdL. Espectacle amb Grup Esbós-Dansa Contemporània UdL, Grup Muvmentics INEFC i Grup de Dansa Contemporània UdL.


DIVENDRES 25 d'abril

12.00h SALA DE JUNTES 2n PIS FACULTAT DE LLETRES
Conferència: Los dominios del español. Sobre el imperialismo lingüístico panhispánico, a càrrec de Juan Carlos Moreno Cabrera (catedràtic de lingüística de la Universitat Autònoma de Madrid).

12.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència: Competència i regulació, a càrrec d'Amadeu Petitbò (catedràtic d'Economia de la Universitat Complutense de Madrid i expresident del Tribunal de Defensa de la Competència).

 AGENDA del 28 d'ABRIL al 4 de MAIG

DILLUNS 28 d'abril

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència del cicle Emprèn avui: Fidelitzar amb la marca, a càrrec de Josep Grañó (director general de Harley Davidson Espanya).

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Pasaje a la India (David Lean, 1984), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.

19.30h. SALA MONTSUAR DE L'IEI
Taula rodona: La recerca científica a Lleida, amb Jordi Palacín, Xavier Matías Guiu, Gustavo Slafer, Ximo Company i JM Solé Sabaté.


DIMARTS 29 d'abril

11.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Rebuda institucional a l'alumnat d'Aula Magna (Programa Sènior) de la Universitat d'Andorra, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat), i actuació del grup de teatre de l'ASSENIORS. 

12.00h PAGÈS EDITORS
Presentació del llibre Cambra fosca, d'Anne-Marie Garat, amb l'autora i Àngels Santa.

12.30h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Reptes i tendències en l'agricultura, a càrrec de Jaime Lamo de Espinosa (exministre d'Agricultura 1978-1982 i catedràtic emèrit d'Economia i Política Agrària de la Universitat Politècnica de Madrid). Amb l'assistència de Roberto Fernández (rector de la UdL).
ATENCIÓ: ACTE APLAÇAT FINS A NOVA DATA.

16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Assemblea de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP).
Els mitjans gràfics podran prendre imatges durant els primers 5 minuts de la reunió.
Per declaracions, el president de l'ACUP i rector de la UdL, Roberto Fernández, atendrà els mitjans de comunicació interessats al finalitzar la trobada, cap a les 18.00h aproximadament.

16.30h SALA  DE VIDEOCONFERNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: La ciència i el compromís ètic, a càrrec de Bonaventura Clotet (director de l'Institut de Recerca de la Sida- IrsiCaixa).

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència: Emprendre: actitud i aptitud. Les possibilitats laborals de l’emprenedoria, a càrrec de Maravillas Rojo Torrecilla (secretaria general del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic i Urbà).


18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Taula redona: Síria, més enllà de la primavera àrab, amb Mowafak Kanfach (president de l'Associació Sírio-catalana per a la Llibertat i la Democràcia), Naomí Ramírez (doctoranda de la Universitat Autònoma de Madrid) i Gemma Casal (antropòloga i investigadora de la UdL).

19.00h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)

Conferència de cloenda del 14è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica: El gest, alè de vida, a càrrec de Carles Martínez (actor i mim).

19.00h SEMINARI DE FILOLOGIA FRANCESA (2N PIS FACULTAT DE LLETRES)
Trobada amb l'escriptora francesa Anne-Marie Garat (Cambra fosca, En las manos del diablo, Nacida de las tinieblas). Oberta al públic.

20.00h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (RECTORAT)
Espectacle en motiu de les celebracions del Dia Internacional de la  Dansa amb Grup Esbós-Dansa Contemporània UdL, Grup Muvmentics INEFC i Grup de Dansa Contemporània UdL.


DIMECRES 30 d'abril

10.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la jornada tècnica Encoixinats tradicionals i biodegradables per l'agricultura.

10.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Reunió de representants de les universitats catalanes i membres de la Fundació privada d'empresaris de Catalunya (FemCAT).

12.00h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (RECTORAT)
Lectura del manifest de la CRUE sobre les mesures excepcionals que afecten docència i recerca, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL). 'acte es desenvolupa de forma simultània a totes les universitats espanyoles.

13.30h AJUNTAMENT D'ALMACELLES
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i l'Ajuntament d'Almacelles. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Josep Ibarz (alcalde d'Almacelles).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Concert d'Amat Santacana (violoncel), dins la Temporada Musical de la UdL. Interpretarà la Integral de les suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach (segona part).
 
 AGENDA del 5 a l'11 de MAIG

DILLUNS 5 de maig

09.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la recerca de personal predoctoral i postdoctoral del departament de Tecnologia d'Aliments:
Análisis proteómico de la respuesta a herida en manzanas 'Golden Delicious', a càrrec de Gemma Burón i Ensayo cometa y ensayo de reparación del ADN en linfocitos humanos expuestos a ocratoxina A, a càrrec de Cyndia Azucena González.

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)

Conferència del cicle Emprèn avui: Invierte tu €reatividad, a càrrec de José Ruiz Royo (fundador d'Arandipur).

18.00h CENTRE DE FAUNA SALVATGE DE VALLCALENT
Visita al Centre de recuperació, organitzada per la Comissió de Medi Ambient de la UdL.

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: Más Europa ¡unida! Memorias de un socialista europeo, a càrrec d'Enrique Barón Crespo (expresident del Parlament Europeu 1989-1992). Presenta: Roberto Fernández (rector de la UdL).

19.00h AULA 2.01 DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)
Conferència: L'enginyer en l'empresa internacional. L'experiència Mc LAREN, a càrrec d'Esteve Josa Farran (enginyer tècnic industrial).


DIMARTS 6 de maig

13.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament de les credencials Beques Jade i Jade Plus a l'alumnat beneficiari, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Luis Herrero (sotsdirector general adjunt de Banco Santander i director territorial a Catalunya) i Alfredo Albáizar (director de Santander Universidades España).

15.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Taula redona del Màster de Sanitat i Producció Porcina: Manejo eficiente en la maternidad porcina. Modera: Daniel Babot (UdL). Ponents: Albert Vidal (Vall Companys), José Casanovas (consultor), Josep Gasa (UAB).

19.00h SALA MONTSUAR DE L'IEI
Conferència del cicle Desafiaments de l'agricultura: L'aigua en l'Agricultura: poder i fragilitat, a càrrec d'Alberto Losada (catedràtic d'Enginyeria Hidràulica de la Universitat Politècnica de Madrid).


DIMECRES 7 de maig

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Retransmissió de Die entführung aus dem serail, de Wolfgang Amadeus Mozart, dins el cicle Òpera Oberta-El Liceu a la UdL de la Temporada Musical.

17.00h AULA 1.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència: Les ciències socials i les ciències naturals en el món contemporani, a càrrec de Fèlix Ovejero (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona).

19.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Conferència de la Càtedra de Periodisme i Comunicació: Europa en campanya, a càrrec de Lluís Foix (periodista i president d'honor de la càtedra).
 

DIJOUS 8 de maig

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de l'11è Mercat de Tecnologia de Lleida, a càrrec de Paco Garcia (vicerector de Docència de la UdL).

11.00h CAMPUS D'AGRÒNOMS
Inici de la celebració de l'Agrònom de Ferro 2014.

12.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Conferència: Current Pests of sorghum on the High Plains and a retrospective on greenbugs,  a càrrec de John Paul Michaud (departament d'Entomologia de la Universitat estatal de Kansas, Estats Units).

12.00h SALA DE JUNTES DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Projecció del documental Las Maestras de la República (Goya 2014), amb Luz Martínez (directora del projecte), i lliurament dels premis literaris i de fotografia Sant Jordi 2014, de la Facultat de Ciències de l'Educació.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Sessió del seminari Els meus clàssics: Iniciació a la lectura Dantis: Purgatori i Cel, a càrrec de Xavier Terrado (catedràtic de Llengua espanyola).


DIVENDRES 9 de maig

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la jornada La intervenció en xarxa en les situacions de risc i/o maltractament a la infància i adolescència, amb Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL).

16.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici de la IX Jornada sobre Literatura i Ensenyament, amb la conferència: El 1714 a la literatura catalana dels segles XIX i XX, a càrrec de Magí Sunyer (professor de literatura catalana de la Universitat Rovira i Virgili).
17.45h Taula redona amb Jaume Cabré (escriptor i exprofessor de la UdL), Pep Coll (escriptor) i  Albert Sánchez-Piñol (antropòleg i escriptor).


DISSABTE 10 de maig

10.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Segona sessió de la IX Jornada sobre Literatura i Ensenyament, amb la conferència: La història al Tirant lo Blanc, a càrrec d'Isabel Grifoll (professora de la UdL).
11.15h-11.45h Pausa-cafè


DIUMENGE 11 de maig

De 10.00h a 13.00h i de 16.00h a 20.00h JARDÍ BOTÀNIC Dr. PIUS FONT I QUER
Jornada de portes obertes a l'Arborètum per a tota la ciutadania.


 AGENDA del 12 al 16 de MAIG

DIMARTS 13 de maig

De 10.00h a 13.00h i de 16.00h a 20.00h JARDÍ BOTÀNIC Dr. PIUS FONT I QUER
Jornada de portes obertes a l'Arborètum per a la comunitat universitària.

12.15h FUNDACIÓ CERCLE D'ECONOMIA (C/PROVENÇA 298, BARCELONA)
Taula redona: Universitat i Ciutat, amb Roberto Fernández (rector de la UdL i president de l'ACUP), Lluís Jofre (director general d'Universitats), Martí Parellada (coordinador general de l'informe CyD) i Joaquim Coello (membre de la comissió executiva de Barcelona Digital).

12.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Conferència: La Investigación de Operaciones como Soporte y Herramienta de Innovación, a càrrec de Fernando Crespo (Universitat Bernardo O'Higgins)

16.00h AULA 3.05 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)

Conferència: Prevenció i abordatge de la violència contra les dones en les relacions afectives, càrrec de Maika Molina (tècnica del Centre Dolors Piera de la UdL).

16.15h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)
Inici de la jornada tècnica Solucions enfront dels canvis del CTE en obra nova i rehabilitació

16.30h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Conferència en motiu de la commemoració del Dia internacional dels Arxius: Presentació del cas Odyssey d'espoli del patrimoni submarí. Els arxius i la protecció del patrimoni, a càrrec de Maria Pilar del Campo (Cap de l'Arxiu del Museu Naval de Madrid).

19.00h SALA MONTSUAR DE L'IEI
Conferència del cicle Desafiaments de l'agricultura: Agricultura de precisió, a càrrec d'Àlex Escolà (professor del departament d'Enginyeria Agroforestal de la UdL).


DIMECRES 14 DE MAIG

12.00h AUDITORI I SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici del primer World Wide EPS Meeting.

12.15h  AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici de la I Jornada d'Hipertensió Arterial amb la conferència: La hipertensió arterial a examen: causes, conseqüències i estils de vida, a càrrec de M. Luisa Guitard (infermera i professora de la Facultat d’Infermeria de la UdL).


18.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Lliurament dels premis de les Olimpíades de Biologia, Física, Geologia, Química i les proves Cangur de Matemàtiques, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat de la UdL).


DIJOUS 15 de maig

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Exposició de fotografies de natura catalana, organitzada per la Institució Catalana d'Història Natural. La mostra es podrà veure fins el 15 de maig.

12.00h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)

Inici del seminari Maneig de sòls per a un ús eficient de l'aigua en condicions de secà i regadiu.

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: Violència 0 des dels 0 anys, a càrrec de Lídia Puigvert (professora de la Universitat de Barcelona).

19.00h
SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Presentació de l'Informe sobre desenvolupament humà 2013, a càrrec de Tahina Ojeda (investigadora de l'Institut Universitari de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat Complutense de Madrid).


DIVENDRES 16 de maig

09.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del Cicle de Lideratge: ¿Como superar la incompetencia que nos rodea?, a càrrec de Gabriel Ginebra (professor de la Universitat Abat Oliva).

09.45h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Benvinguda als participants en la UdN2.cat. Universitat dels nens i les nenes, a càrrec de Jordi Graell (sots-director de l'ETSEA).

11.45.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de les Jornades de Recerca GSS a càrrec de Gerard Piñol (president de la Comissió de Recerca GSS), Victorià Peralta (adjunt a Gerència de GSS), Rosa Soler (degana de la Facultat de Medicina), Josep Pifarré (director del Serveis Territorials del Departament de Salut a Lleida) i Matías Guiu (director de l'IRBLleida). Posteriorment, lliurament del Premi d’Investigació Sanitària.

18.30h SEU VELLA DE LLEIDA
Acte acadèmic de lliurament de les orles als graduats de la 32a promoció de Medicina, apadrinats per Rosa  Pérez Pérez (presidenta del Col•legi Oficial de Metges de Lleida). Amb l'assistència de Roberto Fernández (rector de la UdL).

 AGENDA del 17 al 25 de MAIG

DISSABTE 17 de maig

10.00h AULA 0.10.1 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici de la jornada S'escriu aigua, es llegeix democràcia.
11.30h-12.00h Pausa-cafè

11.00h
ESTACIÓ DE TRENS DE LLEIDA
Inici de la visita guiada als llocs emblemàtics de la caiguda de Lleida el 1707 per a l'alumnat de mobilitat de les universitats catalanes, organitzada per l'Institut de Llengües de la UdL, amb Òscar Uceda (historiador).  

21.30h COMPLEX CULTURAL DE JUNEDA
Conferència en motiu de la Nit dels Museus: Ofrenes d'animals i món funerari al jaciment de Minferri, a càrrec d'Ariadna Nieto (Grup d'Investigació Prehistòrica de la UdL).
Tot seguit, presentació de l'audiovisual Prehistòria de la Vall de la Femosa, a càrrec de Joan López (professor de Prehistòria de la UdL).


DILLUNS 19 de maig


09.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la recerca realitzada pel personal predoctoral i postdoctoral del departament de Tecnologia d'Aliments: Evaluación de la vida útil de la carne de pollo alimentado con maíz multivitamínico, a càrrec de Joana Díaz; i Validación de un nuevo método molecular para el estudio de la viabilidad de un agente de biocontrol: Pantoea agglomerans CPA-2, a càrrec de Lourdes Soto.

13.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)

Conferència: Reptes i tendències en l'agricultura, a càrrec de Jaime Lamo de Espinosa (exministre d'Agricultura 1978-1982 i catedràtic emèrit d'Economia i Política Agrària de la Universitat Politècnica de Madrid). Presenta: Roberto Fernández (rector de la UdL).

16.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Crime Victims’ Rights. What will the EU Directive on Minimum Standards for Crime Victioms change in the EU Member States?, a càrrec de Rianne Letschert (professora de la Universitat de Tilburg, Països Baixos). Presenta: Carolina Villacampa (professora de Dret Penal de la UdL).

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència del cicle Emprèn avui: Noves vies de finançament: crowfunding i Business Angels, a càrrec de Juan Álvarez (fundador de Seed & Click).


DIMARTS 20 de maig

11.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Presentació a l'alumnat de la Setmana del Parlament Universitari 2014, amb Roberto Fernández (rector de la UdL) i les professores Agnès Pardell i M. Àngels Cabasés.

16.00h AULA 3.05 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)

Conferència: Participació i representació de les dones als mitjans de comunicació, càrrec de Cristina Rodríguez (tècnica del Centre Dolors Piera de la UdL).


DIMECRES 21 de maig

09.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració del congrés El Barroc, més que daurats i extravagàncies, organitzat per l'estudiantat d'Història de l'Art de la UdL, a càrrec de Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres).

09.15h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)

Inici del Taller de creació de spin-off: com generar i explotar idees de negoci a partir dels resultats de la recerca universitària, amb Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL).


DIJOUS 22 de maig

09.45h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de Fem ciència a l'escola. 1r Congrés Anna Gené, amb Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL).

16.00h. AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES
Conferència de Cristina Domènec (Mango): Estratègies de distribució en la indústria tèxtil.

19.00h
SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Acte de lliurament de les orles als graduats en Ciència i Tecnologia d'Aliments.


DIVENDRES 23 de maig

09.45h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Segona jornada de  Fem ciència a l'escola. 1r Congrés Anna Gené, amb Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL).

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament dels diplomes del Certificat d'Estudis Hispànics, amb Roberto Fernández (rector de la UdL), Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres) i Xavier Terrado (director del departament de Filologia Hispànica). 

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Comissió 3.4. Firmen: Roberto
Fernández (rector de la UdL), Francesca Deltell (presidenta de la Coordinadora d'ONGD i altres moviments solidaris de Lleida), Francina Alsina (presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida) i Carles Sanmartín (coordinador de la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Socio-caritativa de Lleida).

17.00h
SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Lliurament d'orles als titulats del grau en Ciència i Salut Animal.

17.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament dels diplomes del Programa Sènior, a càrrec de Paco Garcia (vicerector de Docència).

18.00h LA LLOTJA

Lliurament de les orles acadèmiques de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL, a les segones promocions d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social i Treball Social; i la primera de Psicologia. Apadrinades per Carles Capdevila (filòsof i director del diari ARA).


DISSABTE 24 maig

10.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració de la 7a Jornada sobre helicicultura.

17.00h ESPAIS PÚBLICS DEL CARRER CAVALLERS
Inici de les activitats de Somniem el Centre Històric. Accions creatives al pati obert, organitzades per l'alumnat d'Educació Infantil i el doble grau de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL.

 AGENDA del 26 de MAIG a l'1 de JUNY


DILLUNS 26 de maig

17.00h CENTRE CULTURAL DE MOLLERUSSA
Cloenda de curs de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran Guiu Clarà, amb un recital de poemes patriòtics a càrrec de Núria Feliu (cantant i actriu).


DIMARTS 27 de maig

12.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Presentació de l'antologia de poemes Les hores oblidades, de Jordi Jové, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres), Lluís Pagès (Pagès Editors), Jaume Pont i Pere Rovira (professors de la UdL i editors).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte d'investidura com a doctor honoris causa de la UdL d'Emili Lledó (filòsof), apadrinat per Àngels Santa (catedràtica de Filologia Francesa de la UdL).

20.00h CAFÈ DEL TEATRE
Lectura de poemes en homenatge a Jordi Jové; a càrrec de Miquel de Palol, Antonio Jiménez Millán, Jordi Pàmias, Francisco Díaz de Castro, Victor Obiols, David Castillo, Xavier Macià, Pere Pena, Txema Martínez, Àngels Marzo, Anton Not, Carles Sanuy, Lorenzo Plana, Josep Mª Rodríguez, Matías López, Josep Mª Nogueras, Xavier García, Andreu Van Hooft i Jordi Gabriel Jové (fill).

20.30h SALA 1. TEATRE MUNICIPAL DE L'ESCORXADOR
Representació de la creació col·lectiva de l'Espai de teatre de la UdL: The Cave. Consulting show (el programa que decidirà el futur de Catalunya)


DIMECRES 28 de maig

09.20h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració del seminari internacional Eurotherm nº99. Advances in Thermal Energy Storage (avenços en l'emmagatzematge d'energia tèrmica), amb  Francesc Giné (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL) i els coordinadors de la trobada Luisa F. Cabeza (UdL) i Gennady Ziskind (Ben-Gurion University de Negev, Israel).

11.00h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Fungal diversity relationships in forest ecosystems, a càrrec d'Annemieke van der Wal (investigadora de l'Institut Holandès d'Ecologia).
 

DIJOUS 29 de maig

10.00h PLAÇA VÍCTOR SIURANA
Inici de les activitats de la Haima per un Sàhara lliure 2014.

10.00h CLAUSTRE DE LES HEURES (RECTORAT)
Inici de la Festa de la Creació.

12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Xerrada del Cicle de conferències d'emprenedoria en el marc del projecte Educaemprèn: Exemple de projectes d'emprenedoria en l'àmbit de l’educació, a càrrec de diferents emprenedors.

18.00h SALA RICARD VIÑES DE LA LLOTJA
Acte de lliurament de les orles als titulats de la segona promoció del Grau en Administració i Direcció d'Empreses, la segona promoció del Grau en Dret i la primera promoció del Grau en Turisme. Seran apadrinats per Domènec Biosca (president de la Conferència Espanyola d'Editors, Periodistes i Escriptors de turisme i economia).

18.45h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Conferència del Màster d'Hisenda Local i Autonòmica: Taxes o preus en els serveis generals vitalment imprescindibles, a càrrec de Joan Pagès (catedràtic de dret financer i tributari de la Universitat Rovira i Virgili).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Taula redona de la jornada Haima per un Sàhara lliure 2014: Un poble, tres situacions, moderada per Núria Camps (
professora de Dret Internacional de la UdL). Participen: Ahmed Ettanji (president d'Equipe Media), Moulud Yeslem (artista saharauí que viu als territoris alliberats) i Mah Yahdih (delegat adjunt del Front Polisari a Catalunya).

20.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Representació de l'obra de teatre Willy and His Girls: A Shakespearean Fantasy, dirigida per Núria Casado i interpretada per estudiantat del Grau d'Estudis Anglesos.


DIVENDRES 30 de maig

08.30h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici del XIII Festival Nacional de Videoftalmologia.

09.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Sessió ordinària del claustre de la UdL.

10.00h IEI
Inauguració de les Jornades sobre diferents situacions de vulnerabilitat: reptes jurídics i socials sobre discapacitat; a càrrec de Rafael Ribó (síndic de greuges de Catalunya), Joan Reñé (president de la Diputació), Dolors Toldrà (directora del departament de Dret Privat de la UdL) i Almudena Castro-Girona (directora de la Fundació Aequitas).

12.30h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Conferència: La PAC: ayer, hoy y mañana, a càrrec de Tomás García Azcárate (professor de Política Agrària Comuna de l'Institut d'Estudis Europeus, Universitat Lliure de Brussel•les). 

17.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Acte de cloenda de curs de l'Aula d'extensió universitària de la Gent Gran de Lleida, amb la conferència: Els valors de la gent gran, a càrrec de Gemma Filella (professora de la UdL).

18.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)

Acte de lliurament de les orles acadèmiques als graduats en Enginyeria Agrària i Alimentària.

20.30h BIBLIOTECA - FONOTECA DE L'AUDITORI DE LLEIDA
Concert del Cor de la UdL, Unicorn.


DISSABTE 31 de maig

09.00h MAGICAL (PCiTAL)
Inici de la 5a Trobada LleidaDRONE, amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior de la UdL.

12.00h INEFC (COMPLEX DE LA CAPARRELLA)
Lliurament d'orles a la 2a Promoció de Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport 20010-14 i la 29a promoció del Centre de Lleida, amb l'assistència de Paco Garcia (vicerector de Docència de la UdL). 


 AGENDA del 2 al 8 de JUNY

DILLUNS 2 de juny

09.30h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Seminari de presentació de la recerca del personal predoctoral i postdoctoral del departament de Tecnologia d'Aliments: En busca de noves dianes per al control d'Alternaria spp: les poliamines, a càrrec de Núria Estiarte.

18.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Presentació del darrer número de la revista Mirmanda: Els països catalans. Assaig, en què han participat els professors de la UdL Joaquim Capdevila i Mariona Lladonosa, i debat posterior.


DIMARTS 3 de juny
 
10.00h AUDITORI JOAN ORÓ. EDIFICI CEDICO (PCiTAL. TURÓ DE GARDENY)
Presentació del Pla de Doctorat Industrial, a càrrec d'Olga Martín (directora de l'Escola de Doctorat de la UdL) i Joan Francesc Córdoba (membre del Comitè Executiu del pla de Doctorat Industrial de la Generalitat).

10.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la 3a Jornada de portes obertes: dia dels Sèniors.

16.45h
SALA D'ACTES D'INFRAESTRUCTURES DE LA GENERALITAT (Avda. Ondara 3, TÀRREGA)
Cloenda de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Tàrrega, amb l'espectacle Una nit a l'òpera.

19.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT D'INFERMERIA (E26)
Lliurament d'orles a la 2a promoció del màster en Recerca en Salut, apadrinats per Xavier Matías-Guiu (director de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida)


DIMECRES 4 de juny

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament de la medalla d'or de la Universitat de Lleida a la Diputació i l'Ajuntament, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social) i Teresa Areces (secretària general de la UdL).

20.30h CLAUSTRE DE LES HEURES (RECTORAT)
Vesprada musical amb UniCorn (cor de la Universitat de Lleida) i el conjunt instrumental Ensemble UdL.


DIJOUS 5 de juny

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici del II Fòrum Open Lleida. Trobada de lideratge personal i empresarial, amb la conferència: El quadrant de l'èxit en l'empresa, a càrrec de Daniel Gabarró (expert en programació neurolingüística).

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la 2a Jornada de Fundacions Universitàries Catalanes.

16.00h CASA DE CULTURA DE LES BORGES BLANQUES
Cloenda de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Les Borges Blanques, amb la conferència: Tradicions i costums a la comarca, a càrrec de Joan Bellmunt (historiador).

20.30h SALA RIVER

Inici del Festival solidari Sam Sam, organitzat per l'alumnat de segon curs d'Educació Social de la UdL, a favor d'un projecte educatiu a Senegal. Actuacions de Dj Zolood, Er taqueta, Vergüenza ajena i Amaika.


DIVENDRES 6 de juny

17.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la 2a Jornada d'Educació Musical. Música, creació i innovació.
19.00h Conferència: El poder de la música, a càrrec de Jordi Savall (compositor i músic).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Acte de lliurament de les orles de Nutrició Humana i Dietètica, apadrinats per Àngel Rodríguez Pozo (exdegà de la Facultat de Medicina).

20.30h SALA RIVER
Festival solidari Sam Sam, amb les actuacions de Dj Zolood, Spring Riot, Orígens, Javiersólo y sus malas costumbres i Ostiaputa.


DISSABTE 7 de juny

18.00h GLORIETA DELS CAMPS ELISIS
Festival solidari Sam Sam, amb les actuacions de Fatrevolution El Gran Magi, The fox 1916, Blue rain, Aluspear, Daniel Higiénico, Lokito Lopongo, El son de la chama i Kayo Malayo.

 AGENDA del 9 al 15 de JUNY

DIMARTS 10 de juny

15.20h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES
Inici de la Trobada pedagògica de Llengües Estrangeres.
16.15h Conferència: La importància de l'aprenentatge de les llengües estrangeres, a càrrec de Màrius Serra (escriptor i periodista).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència en motiu del
Premi UdL-Ibercaja Llums, càmera, acció!: Narrativa del curtmetratge i l'espot publicitari, a càrrec d'Antonio Boneu (director de Desenvolupament de Formats per a Televisió i director creatiu de publicitat).

18.00h AUDITORI MUNICIPAL DE CERVERA
Cloenda de curs de l'Aula d'Extensió Universitària de Cervera "Canceller Dou", amb Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).

19.30h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (RECTORAT)
Acte de lliurament del Premi UdL-Ibercaja Llums, càmera, acció!


DIMECRES 11 de juny

09.00h TOTS ELS CAMPUS
Inici de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), amb l'examen de llengua castellana i literatura.

10.00h SALA DE GRAUS, EDIFICI 1, ETSEA
Inici del seminari "Foodomics: food science and nutrition in the postgenomic era", a càrrec d'Alejandro Cifuentes (CIAL-CSIC Madrid)

17.30h
CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA (BALAGUER)
Acte de cloenda de curs de l'Aula d'Extensió Universitària de Balaguer
, amb Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals de la UdL).

18.00h
CENTRE CÍVIC TARRAQUET (TREMP)
Cloenda de curs de
l'Aula d'Extensió Universitària de Tremp, amb la conferència: 100 anys de l'inici de la I Guerra Mundial, a càrrec de Francesc Farràs (historiador local).


DIJOUS 12 de juny

09.00h AULA 4.1.03, EDIFICI 4, ETSEA
Conferència de John Connolly (Universitat de Dublín) : Analysing biodiversity experiments using Diversity-Interaction models,

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)

Conferència inaugural de les Jornades de Codesenvolupament: Aprenentatges del codesenvolupament. L'evolució de les migracions, a càrrec de Mercedes Jabardo (professora de la Universitat Miguel Hernández)

10.00h SALA DE GRAU. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Deadwood, fungi and decomposition (with emphasis on the boreal forest),  a càrrec de Suzanne Brais (Universitat de Québec).
11.00h Conferència: Application of partial harvest systems for the southern boreal forests of Québec in the context of natural disturbance-based management, a càrrec de
Brian Harvey (Universitat de Québec).

13.30h
SALA DE JUNTES DEL DEGANAT DE MEDICINA (ESPAI E-06)
Acte de graduació de la IV promoció del màster en Educació per a la Salut.

18.00h NAU CENTRAL DE LA SEU VELLA
Acte de lliurament de les orles acadèmiques als graduats de la 37a promoció d'Història, la 31a promoció de Geografia i Ordenació del Territori, la 27a promoció d'Història de l'Art, la 35a promoció d'Estudis Hispànics: llengua i literatura, la 34a promoció d'Estudis Catalans i Occitans, la 27a promoció d'Estudis Anglesos i la 11a promoció de Comunicació i Periodisme Audiovisuals. Seran apadrinats per Joan Manuel Tresserras (professor de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i exconseller de Cultura).

19.30h CASTELL DEL REI (TURÓ DE LA SEU VELLA)

Lliurament dels Premis Llanterna Digital 2014.

19.30h PATI DE L'IEI
Presentació del llibre Itineraris botànics per les terres de Lleida de Josep Antoni Conesa, Joan Pedrol i Jordi Recasens (professors d'ETSEA)

20.00h SALES NOBLES DEL MUSEU COMARCAL DE L'URGELL (TÀRREGA)
Presentació del llibre Pintura mural al fresco. Las estrategias de los pintores, de Josep Minguell, editat per la UdL. A càrrec de l'autor i del coordinador d'Edicions i Publicacions de la UdL, Javier de Castro

DIVENDRES 13 de juny

11.00h SALA DE REUNIONS (ESPAI 2.2.02), EDIFICI 2, ETSEA
Conferència de John Connolly (Universitat de Dublín): The value of diversity – assessing evidence from diversity experiments.

DIUMENGE 15 de juny

20.30h ESPAI FUNÀTIC
Inauguració de la Mostra de Cinema Occità, amb la projecció del documental Fréderic Mistral (Alain Glasberg, 2004).

 AGENDA del 16 al 22 de JUNY

DILLUNS 16 de juny

10.30h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre el departament de Cultura de la Generalitat i la Universitat de Lleida per a l'accés, per mitjà de la Càtedra d'Estudis Occitans de la UdL, als materials de la Mòstra de Cinèma Occitan amb finalitats científiques, formatives i de recerca lingüística. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Ferran Mascarell (conseller de Cultura).

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'11è Congrés de l'Associació Internacional d'Estudis Occitans (AIEO), a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Ferran Mascarell (conseller de Cultura) i Walter Meliga (president de l'AIEO).
12.00h Conferència inaugural: Problemes particulars de les normativitzacions de les llengües sense Estat: paral•lelismes i diferències entre occità i català, a càrrec de Georg Kremnitz (sociolingüista i catedràtic de Filologia Romànica a la Universitat de Viena).

13.00h SALA D'EXPOSICIONS. PLANTA -1 DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de l'exposició fotogràfica Seta, vila occitana, de Xavier Moliner (professor de la Universitat de Girona).

19.30h SEU VELLA
Lliurament
del 3r premi bianual Robèrt Lafont, emmarcat en el Congrés d'Estudis Occitans (AIEO), a càrrec d'Ester Franquesa (directora general de Política Lingüística).

21.00h IEI
Concert de cançó occitana, a càrrec d'Alidé Sans, dins de l'11è Congrés de l'AIEO.


DIMARTS 17 de juny

10.30h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre l'Escola Politècnica Superior de la UdL i la Universitat Novia de Ciències Aplicades de Finlàndia per a la posada en marxa d'un doble grau conjunt d'Enginyeria de l'Energia i Mediambient i Enginyeria Mecànica. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Örjan Andersson (rector de Novia UAS).

12.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència plenària de l'11è Congrés de l'AIEO: La forma de la cançó dels trobadors, a càrrec de Stefano Asperti (professor de Filologia Romànica de la Universitat de Roma - La Sapienza).

18.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Taula redona dins de l'11è Congrés de l'AIEO: Quina política lingüística per l’occità a Catalunya?, amb Josep Borrell (director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida), Josep Lluís Sans (Conselh Generau d'Aran) i Xavier Moral (
responsable d'afers occitans de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat).

21.00h ESPAI 3 (ANTIC CONVENT DE SANTA TERESA)
Representació de Teatre en occità: Un pòble tara libertat, a càrrec del grup amateur Era cabana de Les dins de
l'11è Congrés de l'AIEO.


DIMECRES 18 de juny

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: Identidad y papel de los intelectuales en tiempos de crisis, a càrrec de Juan José Tamayo (director de la Càtedra de Teologia i Ciències Religioses de la Universitat Carlos III de Madrid), en motiu de la presentació dels llibres Identities on the move i Hybrid Identities de l'Institut de Recerca en Identitats i Societat de la UdL.


DIJOUS 19 de juny

12.30h
AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència plenària de l'11è Congrés de l'AIEO: Projecció occitana en català, a càrrec de Joan Veny (catedràtic emèrit de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona).

12.30h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPIS D'AGRÒNOMS)
Conferència-seminari d'Agrotecnio: Herbicide resistance evolution in action: what we have learned from annual ryegrass infesting Australian crops, a càrrec de Roberto Busi (professor de la Universitat de Western Austràlia).

22.00 LA SIBIL·LA (TURÓ DE LA SEU VELLA)
Ball popular, dins de
l'11è Congrés de l'AIEO, a càrrec de Kaj Tiel Plu, grup que versiona música popular traduïda a l'esperanto.


DIVENDRES 20 de juny

11.30h SALA DE JUNTES DE LA 2a PLANTA (FACULTAT DE LLETRES)
Inici de la Jornada de cloenda del Màster en Llengües Aplicades, a càrrec d'Elisabet Coelho (Universitat de Toronto).

12.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència plenària de l'11è Congrés de l'AIEO: Mirall de l'escriptura i escriptura de mirall: la literatura occitana d'avui, a càrrec de Joan-Ives Casanova (professor de literatura de la Universitat de Pau i escriptor en occità).


DISSABTE 21 de juny

11.05h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de l'assemblea general de  l'Associació Internacional d'Estudis Occitans (AIEO).

 AGENDA del 23 al 29 de JUNY

DISSABTE 21 de juny

11.05h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de l'assemblea general de l'Associació Internacional d'Estudis Occitans (AIEO), en el marc de l'11è Congrés de l'Associació Internacional d'Estudis Occitans.


DIMECRES 25 de juny

15.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració de l'International Medieval Meeting Lleida, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval de la UdL i coordinador del congrés).
Conferència inaugural: Els usos de la paraula 'potestas' a la construcció d'un ordre feudal: l'exemple de Catalunya (segles X-XII), a càrrec de Michel Zimmerman (Universitat de Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines).


DIJOUS 26 de juny

09.00h SALÓ D'ACTES DE L'AJUNTAMENT DE BALAGUER
Inici de la V Jornada d'Actualització en Cures Pal·liatives.

15.00h MONESTIR DE LES AVELLANES
Conferència de Delfí Sanuy (professor de la UdL): HigH resolution climate data and dispersal potential predict a loss of genetuc diversity but persistence of an endemic salamander under climate change. Dins la 6a Jornada anual d’actualització de coneixements sobre el canvi climàtic a Catalunya.

18.00h SEU TERRITORIAL DE L'INSTITUT CARTOGRÀFIC A TREMP
Inauguració del curs de la Universitat d'Estiu L'aprofitament de recursos geològics, amb Carles Capdevila (vicerector de Professorat de la UdL), Jaume Miranda (director general de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) i Víctor Orrit (alcalde de Tremp).

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Acte de lliurament d'orles del Màster de Psicopedagogia, apadrinats per Jaume Llacuna (cap d'informació i documentació del Centre Nacional de Condicions del Treball i professor associat de la UB). 


DIVENDRES 27 de juny

09.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència: El conflicte a l'organització, la negociació i la gestió de les diferències, a càrrec de Marga Mart (professora de ESADE i experta en lideratge, gestió de conflictes i negociació).

09.15h
AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la Jornada de formació en alternança: El rol del mestre des de l'alternança, a càrrec de Maria-Pau Cornadó (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL) i Miquel Àngel Cullerés (director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida). Actuació teatral: El show del mestre: connexió en directe amb Canal Educatiu, a càrrec de Nurosfera. 
13.30h Presentació de resultats i cloenda, a càrrec de Maria-­Pau Cornadó.

19.30h NAU CENTRAL DE LA SEU VELLA DE LLEIDA

Acte de lliurament d'orles als graduats de la primera promoció de Fisioteràpia i la segona d'Infermeria, apadrinats per Antonia Gómez (catedràtica de Fisioteràpia de la Universitat de Múrcia).

 AGENDA del 30 de JUNY al 6 de JULIOL

DILLUNS 30 de juny

TOT EL DIA. PASSADÍS DEL 1r PIS DE L'EDIFICI A-B DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Exposició PVCFPLASMA 2014: Cristal·lografia, Agricultura familiar ('Family Farming')  i la Vida Salvatge ('Wild Life'), que es podrà veure fins el 31 de juliol.

08.00h JACIMENT FORTALESA DELS VILARS D'ARBECA

Inici del Curs Teoricopràctic d'Arqueologia Vilars 2014, dins la Universitat d'Estiu.

09.00h MONESTIR DE LES AVELLANES (ÓS DE BALAGUER)
Acte inaugural de les 5es Jornades d'Història Monestir de les Avellanes: Mons religiosos a l'edat mitjana. Jueus, cristians, musulmans.

09.30h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)

Inici dels següents cursos de la Universitat d'Estiu: Causes ocultes del fracàs escolar i eines per superar-lo des de la Coeducació, Educació emocional i teatre, Un Petit Viatge per les Dificultats del Desenvolupament. Puges al Tren de la Inclusió?, El Maltractament i l'Abús Sexual Infantil i La Prevenció de Riscos Laborals com a norma i estratègia.

09.30h INEFC (COMPLEX DE LA CAPARRELLA)
Inici del curs de la Universitat d'Estiu Activitats Aquàtiques Adaptades i d'Inclusió per a Persones amb Discapacitats.

16.00h EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici dels cursos de la Universitat d'Estiu: Personal branding i Protocol Social i Habilitats Interpersonals.

16.00h AULA -1.01 DE L'ESCOLA POLITÈCNICA (CAPPONT)
Inici del curs
Disseny d'Estructures d'Acer amb el "Nou Metall 3D", dins de la Universitat d'Estiu.

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Presentació del llibre Secretos para encontrar el mejor empleo, de Constantino Montañés; a càrrec de l'autor, Oriol Oró (conseller delegat a GlobaLleida i director de Fira de Lleida) i Lluís Pagès (editor).DIMARTS 1 de juliol

09.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Inici de les activitats de la 45a Escola d'estiu Jaume Miret.


09.30h SALA MONTSUAR DE L'IEI

Inici del curs de la Universitat d'Estiu Història de les Terres de Lleida i Pirineu (1707-2014).

10.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 DE L'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la jornada tècnica Tecnologies innovadores de conservació d'aliments: present i futur.

19.30h SALA DE CONFERÈNCIES DEL MUSEU DE LLEIDA
Presentació del llibre Pintura mural al fresco. Estrategias de los pintores, de Josep Minguell, a càrrec de l'autor, Flocel Sabaté (catedràtic d’Història Medieval de la UdL i director de la col·lecció Espai/Temps), Javier de Castro (coordinador d'Edicions i Publicacions de la UdL) i
Montserrat Macià (directora del Museu de Lleida).


DIMECRES 2 de juliol

09.00h SEU VELLA DE LLEIDA
Inici del curs de la Universitat d'Estiu Lectura de paraments.

09.00h AULA 3.09 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici del curs de la Universitat d'Estiu Com ensenyar espanyol a l'alumnat xinès.

09.15h AULA 2.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inauguració del curs de la Universitat d'Estiu Els Museus i el Patrimoni en el Territori. Museus i Turisme: Noves Estratègies, amb Joaquim Nadal (professor de la Universitat de Girona i exconseller de Política Territorial).

09.30h ESPAI LO PARDAL (AGRAMUNT)
Inauguració del curs de la Universitat d'Estiu Art i Territori, amb Bernat Solé (alcalde d'Agramunt), Maria Guinovart (Fundació Espai Guinovart) i Josep Miquel Garcia (Fundació Guillem Viladot).

09.30h CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA (BALAGUER)
Inici de la 19a Reunió científica del Comtat d'Urgell, que s'allarga fins el dia 4.

11.00h SEMINARI DEL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT I CIÈNCIES DEL SÒL. 3r PIS DE L'EDIFICI 3 DE L'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici del Seminari Cheep and cheerful stream restoration and monitoring (restauració i monitoratge econòmic de rierols), a càrrec de Joe M. Wheaton (Universitat estatal de Utah, Estats Units).

13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Lliurament dels premis del segon Concurs IdeaUdL, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social), Oriol Oró (conseller delegat de GlobaLleida) i Miquel Serra (alcalde d'Alcarràs).


DIJOUS 3 de juliol

18.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)
Inici de la primera Trobada BitLleida sobre el món del Bitcoin i les criptomonedes.

19.00h SALA RICARD VIÑES DE LA LLOTJA

Acte de lliurament de les orles acadèmiques de l'Escola Politècnica Superior, a les següents promocions:  4a d'Arquitectura Tècnica, 2a del Màster en Enginyeria Informàtica, 2a del Màster en Enginyeria Industrial, 1a d'Enginyeria Informàtica, 1a d'Enginyeria Mecànica i 1a d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. Seran apadrinades per Joaquim Coello (president d'Applus+).


DIVENDRES 4 de juliol

09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Benvinguda del rector, Roberto Fernández, als representants de FemCAT que visiten la UdL.

10.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on pis)

Signatura del conveni de col•laboració entre la Universitat de Lleida i el departament de Justícia de la Generalitat. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Pere Soler (director general de Serveis Penitenciaris).

 AGENDA del 7 al 13 de JULIOL

DILLUNS 7 de juliol

09.30h AULA 1.08 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs de la Universitat d'Estiu Excel per a la Gestió Econòmica i Financera de l'Empresa.

09.30h AULA 1.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici del curs Domòtica Pràctica i Eficiència Energètica, dins la Universitat d'Estiu.

12.00h SEMINARI DEL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT. EDIFICI 3 DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici del seminari Inhibition of nitrification to mitigate nitrate leaching and nitrous oxide emissions in grazed grassland (Inhibició de la nitrificació per mitigar la lixiviació de nitrats i de les emissions d'òxid nitrós a les praderies de pastures), a càrrec de Hong J. Di (Lincoln University, Nova Zelanda).


DIMECRES 9 de juliol

09.30h CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL PATRIMONI DE LA GUERRA CIVIL (ALCOLETGE)
Inici del curs de la Universitat d'Estiu Fills de la Revolució i de la Guerra. Literatura entre les bombes.


19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: Reptes i potencialitats de les migracions, a càrrec d'Albert Farré (antropòleg de la Universitat de Brasilia, expert en migracions a Moçambic). Presenta: Albert Roca (director de l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL).

 
DIJOUS 10 de juliol

09.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici de la Conferència Internacional d'Investigació Operativa en Països en Desenvolupament.

10.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Inici del seminari La justificació financera en els projectes Horitzó 2020.


18.00h
CENTRE CÍVIC TARRAQUET (TREMP)
Inauguració del curs de la Universitat d'Estiu Hidroelèctriques: Paisatge, Territori i Societat, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals de la UdL) i Víctor Orrit (alcalde).


DIVENDRES 11 de juliol


09.00h ESPAI MACIÀ (LES BORGES BLANQUES)
Inici del curs del a Universitat d'Estiu Del Republicanisme a l'Independentisme.

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)

Acte del lliurament de les Orles Acadèmiques de la 2a promoció del Grau en Ciències Biomèdiques, apadrinats per Reinald Pamplona (catedràtic de Fisiologia de la UdL).

 AGENDA del 14 al 20 de JULIOL

DISSABTE 12 de juliol

10.30 AULA 2.02 DE L'ESCOLA POLITÈCNICA (CAMPUS DE CAPPONT)
Jornada del 10è GraphMasters Workshop, amb matemàtics d'Espanya, Bèlgica, la República Txeca i Austràlia.


DILLUNS 14 de juliol

09.15hSALA VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inici de la jornada de treball de la xarxa Team Europa.


DIMARTS 15 de juliol


09.30h INS JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici del curs Biomassa, Ús i Incendis Forestals, en el marc de la Universitat d'Estiu.


DIMECRES 16 de juliol

09.30h INS JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici dels següents cursos de la Universitat d'Estiu: Com Sonava Europa el 1714? Un Recorregut per l'Europa Musical dels Inicis del Segle XVIII i Medicina hidrotermal.

12.00h AULA 4.1.03 (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència de Núria Altimir (investigadora del CTFC i de la Universitat de Helsinki): Mesures de fluxos a nivell ecosistèmic: captació de carboni als sistemes agropastorals pirinencs.

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Presentació del llibre Dietaris de l'exili. Al camp de Sant Cebrià i a París amb els presidents Irla i Tarradelles, de Víctor Torres, a càrrec de Manuel Torres (fill), Montserrat Catalan (directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià), Miquel Pueyo (director del departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual de la UdL) i Lluís Pagès (editor).

22.00h SANT DOMÈNEC (LA SEU D'URGELL)
Espectacle central de la 21a Universitat d'Estiu de la UdL: Up a Up. El mètode, d'Eduard Boleda.  


DIJOUS 17 de juliol

11.45h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS RECTORAT)
Signatura del conveni entre la Universitat de Lleida i el departament d'Agricultura de la Generalitat per a la realització de pràctiques. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Josep Maria Pelegrí (conseller d'Agricultura).

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Acte de cloenda dels Títols Propis de Formació Contínua de la Universitat de Lleida, curs 2013-14, amb Roberto Fernández (rector de la UdL).
19.30h Conferència: Comença amb talents; acaba amb fortaleses. Si els diners no importessin, què voldries fer amb la teva vida?,  a càrrec de Joan Ramon Alabart (Universitat Rovira i Virgili).


DIVENDRES 18 de juliol

11.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Rebuda de Roberto Fernández (rector de la UdL) als nous representants del Consell de l'Estudiantat.

 AGENDA del 21 al 27 de JULIOL

DILLUNS 21 de juliol

08.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del Workshop on Operation Research in Agriculture and Forest Management, dins de l'EURO Summer Institute 2014.

09.30h INS JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici dels següents cursos de la Universitat d'Estiu: Taller de Fotografia: el Llenguatge del Cos, L'Artista Medieval (I) i Cinema Express: l'Elaboració d'un Curtmetratge.

10.30h
INS JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Comença el curs Eines pel Benestar i la Felicitat, dins la Universitat d'Estiu.

12.00h
INS JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici del curs de la Universitat d'Estiu Educació i Conflicte: El Paper del Joc com a Element de Socialització.

16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Inauguració de les Jornades Internacionals per a Professors de Català, amb Roberto Fernández (rector de la UdL), Àlex Susanna (director de l'Institut Ramon Llull) i Lluís Jofre (director general d'Universitats de la Generalitat).


DIMECRES 23 de juliol

09.30h INS JOAN BRUDIEU (LA SEU D'URGELL)
Inici del curs Pedagogia i Interpretació Artística a Través del Coaching, dins la Universitat d'Estiu.

18.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)
Ponència: Diversidad en la actuación del arquitecto y urbanista en el Brasil continental, a càrrec de Leônidas Albano (arquitecte i professor de la Pontificia Universidade Católica de Goiás, Brasil).


DIJOUS 24 de juliol

10.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA
Conferència: Genomics research in non-model fruit species: knowledge to aplication (Recerca genòmica en espècies fructícoles, del coneixement a l'aplicació), a càrrec d'Amit Dhingra (Washington State University).

12.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)
Seminari del Centre de recerca INSPIRES: Procesos compositivos e higrotérmicos en la arquitectura moderna pasiva del Brasil continental. El caso de Goiânia, amb Leônidas Albano.

 AGENDA de l'1 al 7 de SETEMBRE

DIMECRES 3 de setembre

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del Congrés de Canals Industrials i Agrícoles, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Jordi Sala (director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat).


DIVENDRES 5 de setembre

17.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques als graduats de Biotecnologia, apadrinats per Gemma Villurbina i Pedro Elez (professors de la UdL).


 AGENDA del 8 al 14 de SETEMBRE

DILLUNS 8 de setembre

09.00 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de les Proves d'Accés a la Universitat en la convocatòria de setembre. A Lleida hi ha 342 alumnes matriculats dels quals 237 fan fase general i la resta s'examina només de fase específica, de Llengües Catalana i Castellana com a proves extra per a accedir a Ciències de l'Educació, pujar nota o ambdós coses a la vegada.

12.00h SEU VELLA DE LLEIDA

Acte oficial d'inauguració del curs universitari català, presidit per Andreu Mas-Colell (conseller d'Economia i Coneixement) i Roberto Fernández (rector de la UdL). 
Lliçó inaugural: La recerca científica com a base del desenvolupament social, a càrrec de Josefina Castellví (oceanògrafa).

 AGENDA del 15 al 19 de SETEMBRE

DILLUNS 15 de setembre


09.00h TOTS ELS CAMPUS
Inici de la jornada d'acollida al nou alumnat de la UdL.

17.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inici de la  jornada d'acollida al nou alumnat d'ADE tarda i Turisme jornada d'acollida al nou alumnat d'ADE tarda i Turisme.DIJOUS 18 de setembre

10.00h SALA D'ACTES, EDIFICI 5, ETSEA
A molecular view on fungal communities in Swedish coniferous forests and their role in soil carbon sequestration, xerrada a càrrec de Björn Lindhal (Universitat de Ciències Agrícoles de Suècia).

16.15h VESTÍBUL DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT).
Inici de la jornada d'acollida als alumnes del Programa Sènior.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Recepció del rector a l'estudiantat de mobilitat del primer semestre, lliurament dels certificats de català inicial i actuació de la coral de la UdL, Unicorn. Dins els actes de benvinguda a aquest alumnat.

21.00h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA
Actuació de la colla castellera de la UdL, Los Marracos. Dins els actes de benvinguda a l'estudiantat de mobilitat.

 AGENDA del 22 al 28 de SETEMBRE


DIMARTS 23 de setembre

11.00h VESTÍBUL DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Inici de la partida simultània d'escacs entre alumnat del Col•legi Sant Jaume i de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL dins la Jornada de presentació del projecte Escacs a l'escola curs 2014/15.
12.00h DEGANAT (DESPATX 0.07) DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ
ATENCIÓ ALS MITJANS a càrrec de Maria Pau Cornadó (degana del centre),  Miquel Àngel Cullerés (director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida) i Marta Amigó (Federació Catalana d'Escacs).


DIMECRES 24 de setembre

12.00 DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre la UdL i l'Associació Res Non Verba per a la realització d'activitats formatives i culturals. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Josep Castellà (president de Res Non Verba).


DIJOUS 25 de setembre

16.30h SALÓ VEYRAT. PAVELLÓ DE VIDRE (FIRA DE LLEIDA)
Inici de la 2a Jornada d'Agrorecerca-ETSEA. Investigacions sobre agricultura i ramaderia ecològiques, amb Narciso Pastor (director de l'ETSEA de la UdL).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (EDIFICI RECTORAT)
Projecció del documental Yo decido. El tren de la Libertad, del Col•lectiu de dones cineastes contra la reforma de la Llei de l'Avortament.

 AGENDA del 29 de SETEMBRE al 5 d'OCTUBRE

DIMARTS 30 de setembre

10.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
C
onferència inaugural del Màster Mediterranean Forestry and Natural Resources Management-MEDFOR: Non Timber Forest Products (NTFPs): the challenge to combine forest conservation and development goals, a càrrec de Manuel Ruiz (professor del Departament d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid).


DIMECRES 1 d'octubre


TOT EL DIA. VESTÍBUL DEL RECTORAT
Inici de l'exposició de Solidàrium: Dones d'Oussoye (Senegal),  la força de la comunitat, que es podrà veure fins el 31 d'octubre.

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE MEDICINA
Inici de l'exposició de Solidàrium: Lleida amb els reptes del mil·lenni, que es podrà visitar fins el 31 d'octubre.

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de l'exposició de Solidàrium: Igual què?, que es podrà veure fins el 31 d'octubre.

17.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)

Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Lleida i Comarca: Felicitat i optimisme en la gent gran, a càrrec de Víctor Küppers (professor de Direcció Comercial a la Universitat de Barcelona).

18.00h CENTRE CÍVIC TARRAQUET (TREMP)
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Tremp: Vocabulari operístic, a càrrec de Màrius Bernadó (professor de la UdL).

20.00h SALA 2 DEL TEATRE MUNICIPAL DE L'ESCORXADOR
Representació de l'obra Fantasía de los contrastes, del grup de teatre de la Universitat Pública de Navarra; organitzada pels Serveis Culturals de la UdL.


DIJOUS 2 d'octubre

16.00h CASA DE LA CULTURA DE LES BORGES BLANQUES
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues: Viena, una ciutat per a la música, a càrrec de Màrius Bernadó (professor de la UdL).


DIVENDRES 3 d'octubre

17.30h CINEMA ERA AUDIOVISUAU (VIELHA)
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària de Vielha: Viena, una ciutat per a la música, a càrrec de Màrius Bernadó (professor d'Història de la Musica, director del Laboratori de Musicologia i de l’Aula de Música de la UdL). Amb la presència del vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Joan Biscarri.

20.00h SALA DE GRAUS DE L'EPS (CAPPONT)
Xerrada: Les galàxies també canvien! Una breu història del com i el per què, a càrrec de Gonzalo Vilella (llicenciat en Físiques per la UB i membre de la Societat Astronòmica de Lleida).


DISSABTE 4 d'octubre

10.00h JACIMENT DELS VILARS D'ARBECA
Inici de les visites guiades per arqueòlegs de la UdL, dins del 14è Cap de setmana ibèric.
11.00h Taller Deesses i dones: filar i teixir. Demostració de filar a mà i de teixir en teler vertical.

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la 6a Trobada d'Autogestors, organitzada per Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya).

 AGENDA del 6 al 12 d'OCTUBRE

DILLUNS 6 d'octubre

15.30h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència del 3r Cicle de xerrades i tallers de la Comissió de Medi Ambient de la UdL: Gestió de residus sanitaris, a càrrec de Rosa-Maria López Salcedo (infermera coordinadora de control d'infeccions, seguretat clínica i qualitat de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova).

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de les 12es Jornades Les Nacions Unides i la Unió Europea davant els reptes i les amenaces actuals: Reforma del sistema de governança global, seguretat, cooperació i drets humans; a càrrec de María José Puyalto  (Degana de la Facultat de Dret i Economia de la UdL) i Antoni Blanc (Director del Departament de Dret Públic).

17.00h CENTRE CULTURAL DE MOLLERUSSA
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària de Mollerussa: Elogi del dubte, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).


DIMARTS 7 d'octubre

15.30h PALAU DE CONGRESSOS DE LLEIDA
Inauguració del 17è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Fitopatologia, amb Roberto Fernández (rector de la UdL).

16.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici de la 4a Jornada de Voluntariat Social: L'equilibri entre el donar i el rebre afectes

16.45h AUDITORI D'INFRAESTRUCTURES DE LA GENERALITAT (TÀRREGA)
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària de Tàrrega, a càrrec de Joan Rigol (expresident del Parlament de Catalunya).


DIMECRES 8 d'octubre

19.30h SALA DE CONFERÈNCIES DEL MUSEU DE LLEIDA
Conferència: Art d'època moderna a Lleida: un patrimoni sofert, a càrrec de Ximo Company (catedràtic d'Història de l'Art Modern de la UdL).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de lliurament del 3r Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà. Conferència: Constatació empírica que la llengua és una font extraordinària de plaer, a càrrec de Màrius Serra (escriptor).


DIJOUS 9 d'octubre

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència inaugural del cicle Cultures Asiàtiques i Protocol dels Negocis a l'Àsia: Àsia assenyala el rumb: Xina, Índia, Japó i Corea, a càrrec de Jaume Giné (professor d'ESADE), organitzada per la Càtedra d'Estudis Asiàtics.

20.00h SALA DE PLENS DE L'AJUNTAMENT DE GUISSONA
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Cultural de Guissona: El món que tenim i el que ens espera. Reptes i perspectives per a la transformació social, a càrrec de Josep Manel Busqueta (economista, escriptor i pastisser).


DIVENDRES 10 d'octubre

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inauguració del curs 2014-2015 del Programa Sènior.

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES
Presentació del curs Art i Ciència: fusió creativa, amb el rector i els directors del curs, Ximo Company i Vicente Medina.


17.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES

Classe oberta del curs
Art i Ciència: fusió creativa, amb Josep E. Esquerda (UdL): Una visió des de la medicina: La bellesa del microcosmos.

18.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES

Classe oberta del curs
Art i Ciència: fusió creativa, amb Carles Salazar (UdL): Una visió des de la antropologia: la cultura.DISSABTE 11 d'octubre

16.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la 10a Reunió de Divulgadors de la Ciència.

 AGENDA del 13 al 19 d'OCTUBRE

DILLUNS 13 d'octubre

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Mostra fotogràfica en el marc de Solidàrium: Els objectius del mil·lenni, de Medicus Mundi, que es pot veure fins el 31 d'octubre.

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció d'Aita (José María de Orbe, 2010), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 14 d'octubre


09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del seminari internacional Becoming a teacher: professional challenges and choices, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat Postgrau i Formació Contínua) i Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social).

11.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

RODA DE PREMSA per presentar l'estudi Estructura empresarial dels municipis de Lleida, realitzat per la Càtedra Repsol de Competitivitat i Desenvolupament Regional de la UdL, a càrrec de Laura Capel i Joan Ganau (autors de l'estudi).

18.00h AUDITORI MUNICIPAL DE CERVERA
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària de Cervera: El valor de fer-se gran, a càrrec de Gemma Filella (professora de la UdL).


DIMECRES 15 d'octubre

11.00h CLAUSTRE DE LES HEURES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte de reconeixement de la Universitat de Lleida als seus esportistes, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).

12.00h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (RECTORAT)
Emissió en directe del programa Espècies protegides, de SER Catalunya.

12.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Conferència: Variabilitat genòmica en plantes cultivades. El cas de les cucurbitàcies, a càrrec de Pere Puigdomènech (Professor d'investigació del CSIC al Centre de recerca en genòmica agrícola-CRAG).

16.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Inici de les 7es Jornades Dones i Igualtat de Tracte en el Món Rural: Els camps de batalla de les dones durant la Guerra Civil al territori de Lleida.

17.30h SALA D'ACTES DE L'AJUNTAMENT DE BALAGUER
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària de Balaguer: Morfologia de les aus del nostre entorn, a càrrec de Pere Esteve.

19.00h SALA D'EXPOSICIONS. PLANTA -1 DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la mostra Un mestre, Pau Farrús. Un quadern de rotació 1935-1936, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals de la UdL). L'exposició es pot visitar fins el 31 d'octubre.

 
DIJOUS 16 d'octubre

11.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar els resultats del projecte Henufood, amb Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL), Maria José Motilva (ETSEA-UdL), Alicia González (responsable de Nutrició i Salut de Gallina Blanca) i Montse Carbó (directora de comunicació de Gallina Blanca).

12.30h LABORATORI DE PRÀCTIQUES 1 DE L'ETSEA
Seminari Response of yield and physiological attributes to nitrogen availability and heat in maize, a càrrec d'Antonio Raziel.

13.00h EXTERIOR DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Lliurament de les bicicletes de la UdL a l'estudiantat, a càrrec de Jesús Avilla (vicerector de Campus).

16.00h DAVANT DE LA FACULTAT D'INFERMERIA
Tallers en reanimació cardiopulmonar per a l'alumnat d'Infermeria, en el marc del Dia Europeu “Reinicia un Cor”, a càrrec de monitors del Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) i l'Associació per a la Difusió de la Salut Extra-hospitalària (Ambulancat).


19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració del curs 2014-2015 de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL).


DIVENDRES 17 d'octubre

11.30h CENTRE DE SUPORT DE L'INSTITUT CARTOGRÀFIC (TREMP)
Inauguració de la Jornada d'estudi Turisme geològic: públics, usos i reptes; a càrrec de Joan Ganau (director de Càtedra Repsol de la UdL) i Víctor Orrit (alcalde de Tremp).


DISSABTE 18 d'octubre

09.15h AULA 3.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la 2a Jornada de Llengua: Silenci! Comença la classe de Llengua, amb la conferència: El soroll que faig mentre explico la lliçó, a càrrec d'Ana González (formadora i actriu).

09.15h TEATRE L'AMISTAT (MOLLERUSSA)
Inici de les  Cinquenes Jornades d'Estudis sobre el Pla d'Urgell.

11.00h ESTACIÓ DE TRENS (LLEIDA)
Inici de la visita per Lleida per commemorar el Tricentenari: Un viatge a la Lleida de 1707, oberta a la comunitat universitària, a càrrec d'Òscar Uceda (historiador).

12.00h PORXOS DEL CARRER MAJOR (LLEIDA)

Inauguració del Solidàrium 2014.


DIUMENGE 19 d'octubre

11.15h PATI DE LES ANTIGUES ESCOLES D'ALCARRÀS
Inauguració de la 3a Fira del Comerç i el Rebost, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).

 AGENDA del 20 al 26 d'OCTUBRE


DILLUNS 20 d'octubre


DE 10.00h A 19.00h DAVANT DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Celebració del Dia de la prova del VIH, a càrrec de l'Associació Antisida de Lleida. 

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA

Projecció de Presentospectiva (Antoni Pinent, 2014), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 21 d'octubre

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS)
Signatura del conveni entre la Universitat de Lleida i la clínica Perpétuo Socorro. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Xavier Sanuy (gerent de la clínica).

16.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de les 29es Jornades de Bioètica, amb Rosa Soler (degana de la Facultat de Medicina de la UdL).


DIMECRES 22 d'octubre

TOT EL DIA. PRIMERA PLANTA DE LA BIBLIOTECA DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Exposició de rellotges de sol, que es podrà veure fins el 5 de desembre.

16.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici de la 1a Jornada d'Ensenyament d'espanyol / català com a llengües estrangeres, com a inauguració de curs del Màster en Ensenyament d'espanyol/català per a Immigrants. Conferència: La arquitectura secreta de las lenguas y su proceso de aprendizaje, a càrrec de Francisco Matte Bon (catedràtic de la Libera Università degli Studi Luspio de Roma).

17.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència de Sara Ramo (artista), en motiu de l'exposició Desvelo y traza.

18.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inauguració del XI concurs de Simulació Borsària, a càrrec de Yolanda Montegut (Cap d'estudis d'ADE) i Jaume Puig (president de  GVC Gaesco Gestió).


DIJOUS 23 d'octubre


09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la 5a Jornada d'Orientació Professional a les terres de Lleida.

09.30h AULA 3.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)

Inauguració de les 24es Jornades Jurídiques de la Facultat de Dret i Economia: Ús i control de l'espai públic. Vells problemes, nous reptes; a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Maria José Puyalto (degana de la Facultat de Dret i Economia).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte d'investidura com a doctor Honoris Causa d’Eugeni Bregolat (ex ambaixador d'Espanya a la Xina), apadrinat per Joan Julià-Muné (catedràtic de Filologia Catalana i director de la Càtedra d'Estudis Asiàtics de la UdL).


DIVENDRES 24 d'octubre

10.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la Jornada commemorativa de l'Any de la Biotecnologia, amb Roberto Fernández (rector de la UdL), Narciso Pastor (director de l'ETSEA) i Pedro Elez (coordinador de la jornada).


DISSABTE 25 d'octubre

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de l'11è Simposi Infància i Societat: Les noves relacions familiars i intergeneracionals.

 AGENDA del 27 d'OCTUBRE al 2 de NOVEMBRE

DISSABTE 25 d'octubre

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de l'11è Simposi Infància i Societat: Les noves relacions familiars i intergeneracionals.


DILLUNS 27 d'octubre

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de la Facultat de Dret i Economia: ¿Qué ha pasado (y qué está pasando) en la economía española?, a càrrec de Santos Miguel Ruesga (catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Madrid).

18.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració oficial del curs 2014-2015 de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, amb la conferència: Alimentamos el futuro. Una estrategia para el sector, a càrrec de Pere Astals (president de la Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes-FIAB).

18.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència: L'acord de comerç i inversions entre la UE i els Estats Units (TTIP):context i crisis internacionals, a càrrec de Joaquím Roy (Director del Centre dʼExcel.lència de la Unió Europea a la Universitat de Miami, Estats Units).

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Trobada amb Moncho Ferrer (director de programes de la Fundació Vicente Ferrer).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de La noche del cazador (Charles Laughton, 1955), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMECRES 29 d'octubre

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Taula redona: Aquesta és la qüestió: la independència de Catalunya. Modera: Maria Àngels Cabasés (UdL). Ponents: Susana Beltrán (professora de la UAB i vicepresidenta 3a de Societat Civil Catalana), Josep Maria Reniu (professor de la UB i membre del Consell Assessor per la Transició Nacional), Dolors Feliu (professora de la UPF i directora general de Serveis Consultius de la Generalitat de Catalunya) i Ramon Morell (UdL).

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Primer concert de la 22a Temporada Musical de la UdL, amb Svetlana Tovstukha (violoncel) i Akiko Nomotos (piano). Interpretaran obres de Serguei Rakhmàninov, Gaspar Cassadó, Manuel de Falla, Enric Granados, Issac Albèniz i Rodion Shchedrin.

19.30h SALA DE CONFERÈNCIES DEL MUSEU DE LLEIDA

Conferència: Lleida, el paisatge perdut, a càrrec d'Isidre Puig (professor d'Història de l'Art de la UdL).


DIJOUS 30 d'octubre

10.30h SALA DE JUNTES DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inauguració de les 4es Trobades amb la Càtedra d'Empresa Familiar de la UdL.

12.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 DE L'ETSEA (AGRÒNOMS)
Conferència del cicle Ciència i Aliments: Innovació a la indústria alimentària, a càrrec de Narcís Grèbol (coordinador d'innovació tecnològica de l'IRTA).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Conferència: Lucreci “De natura rerum” I, a càrrec d'Alberto Luque (UdL), dins el cicle “Els meus clàssics”


DIVENDRES 31 d'octubre

17.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Col·loqui del curs Art i Ciència amb Marcel•lí Antúnez (fundador de La Fura dels Baus) i Jordi Palacín (professor de Robòtica de la UdL).

 AGENDA del 3 al 9 de NOVEMBRE

DILLUNS 3 de novembre

18.00h AULA 3.03 DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Taller de fer pa dins les activitats que organitza la Comissió de Medi Ambient de la UdL, a càrrec de Josep Manuel Busqueta (pastisser i membre del col•lectiu Seminari d'Economia Crítica Taifa).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Vida en sombras (Llorenç Llobet, 1948), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMECRES 5 de novembre

09.00h CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la Jornada Endavant per a l'emprenedoria i el creixement empresarial 2014.

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Lliurament de les medalles als treballadors de la UdL que compleixen 25 anys de servei a la institució i de les distincions de la Universitat de Lleida, a càrrec de Roberto Fernández (rector).

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Presentació de l'Anuari Mediacat: els silencis mediàtics del 2013, a càrrec de Roger Palà (co-coordinador de l'Anuari) i Jaume Portell (exalumne de la UdL i autor d'un dels reportatges).


DIJOUS 6 de novembre

17.00h SALA D'ACTES DE L'AJUNTAMENT D'AGRAMUNT
Conferència inaugural del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària d'Agramunt: El paper de la universitat en la societat actual, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: China vs. España: diferencias culturales y su tratamiento, a càrrec de Chang Shiru (director de la Fundació Institut Confuci de Barcelona).

18.30h SALA MONTSUAR DE L’IEI
Conferència: Micotoxinas en alimentos: cuando los mohos se convierten en nuestros enemigos, a càrrec d'Antonio J. Ramos (catedràtic de Tecnologia d’Aliments de la UdL)

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Projecció inaugural de l'11è Cicle de Cinema i Drets Humans: Índia, la farmàcia del món (Yasmina Solanes, 2013). Col•loqui amb Josep Guasch (col•laborador de Farmamundi i exdirector d'Investigació i Desenvolupament de Laboratoris Halcon España).


DIVENDRES 7 de novembre
 
09.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
El cos humà: infinitament perfectible?
, col·loqui entre l'artista i performer Sterlac (via Skype des d'Austràlia) i Xavier Matias-Guiu (director del IRBLleida).
 
  09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT) I SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la 5a Jornada Per què no puc fer-ho? de presentació dels estudis de la UdL sense estereotips de gènere.

 AGENDA del 10 al 16 de NOVEMBRE

DILLUNS 10 de novembre

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Uzak/ Lejano (Nuri Bilge, 2002), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 11 de novembre

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Projecció de l'11è Cicle de Cinema i Drets Humans: Treballadores: històries de lluita arreu del món per la igualtat de gènere en el treball (Fundació Pau i Solidaritat - CCOO, 2011). Col•loqui amb Ana M. Romero (professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UdL i directora del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL).

19.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Presentació del llibre Vestigis, memòries i símbols a les comarques de Lleida (1931-2014), de Conxita Mir (catedràtica d'Història Contemporània de la UdL), Aida Garrós i Gabriel Ramon; a càrrec dels autors, Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres de la UdL) i Josep Gelonch (editor).

19.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)

Presentació del llibre Anatomia de la pobresa a Catalunya, de Rafael Allepuz i Maria José Rosell (professors de la UdL); a càrrec dels autors, Lluís Pagès (editor), Josep Maria Forné (director territorial de Benestar i Família a Lleida), Ramon Baró (director de Càritas Diocesana Lleida) i Montserrat Gil de Bernabé (directora de Serveis a les Persones de la Paeria). Modera: Carles Alsinet (professor de la UdL).


DIMECRES 12 de novembre

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE L'EDIFICI 3.ETSEA.
Donació de sang.

16.00h AULA 1.04 FACULTAT D'INFERMERIA
Inici de la jornada "L’atenció i la recerca en l’àmbit sociosanitari: situació actual i reptes de futur", amb la xerrada: La malaltia d’Alzheimer i les seves repercussions. Investigació en la Fundació Pasqual Maragall, a càrrec de Sandra Poudevida (Psicòloga clínica de la Fundació Pasqual Maragall).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Taula rodona: El Consorci Sistema Integral de Salut Lleida, un benefici o una amenaça, amb Luís Capacete (metge de primària), Agustí Colom (professor de Teoria Econòmica a la UB i exsíndic de Comptes de Catalunya), Elvira Fernández (responsable del Servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i professora de Medicina a la UdL), Xavier Matías-Guiu (director de l'IRB-LLeida)


DIJOUS 13 de novembre


19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Projecció de l'11è Cicle de Cinema i Drets Humans: Entrevista a John Perkins, part del documental Zeitgeist: Addendum (Peter Joseph, 2008). Col•loqui amb Sergi Cutillas (membre de l'Observatori del Deute en la Globalització).

19.00h SALA DE REUNIONS DE RECTORAT
Signatura del Memoràndum amb la Universitat de Binhai (Xina) per a la impartició del grau d'Estudis Xinesos i Hispànics i per a la creació d'un centre de cultures hispàniques. Signen: Roberto Fernández (rector) i Fan Limin (rector executiu de la Universitat de Binhai).

19.30h SALA DE JUNTES 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)

Conferència del cicle “Els meus clàssics”: Lucreci 'De natura rerum' II, a càrrec d'Alberto Luque (UdL).


DIVENDRES 14 de novembre

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de les 7es Jornades Posem en joc l'educador/a, a càrrec de Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL), Josep Maria Forné (director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida) i Joan Mayoral Simon (subdirector General d'Atenció a la Infància i Adolescència).

10.30h DESPATX DEL RECTOR
Recepció del rector a Claudia Balagué, ministra d'Educació de Santa Fé (Argentina). A partir de les 11.15 visites al campus d'ETSEA i Ciències de la Salut.

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Lliurament de l'11a edició dels Premis a Treballs de Recerca d'Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua) i Ramon Roca (president del Consell Social).

 AGENDA del 17 al 23 de NOVEMBRE

DILLUNS 17 de novembre

09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració del III Cicle Internacional d'Història de l'Art sobre Manuscrits Il•lustrats, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres) i Josefina Planas (coordinadora del cicle i catedràtica de la UdL).

09.30h AULES 2.02 i 2.08 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Taller Robòtica per la Domòtica, que dóna el tret de sortida a la Setmana de la Ciència 2014.

11.00h AULES 2.02 i 2.08 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici del taller Fem cristalls de gel amb 3D, dins la Setmana de la Ciència 2014.

17.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: El brot d'Ebola: l'alarma local no ha d'impedir veure el problema global, a càrrec de Pere Godoy (cap de la Unitat de Vigilància  Epidemiològica de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i professor de la UdL). A continuació, lliurament dels premis als millors resultats acadèmics dels alumnes del Campus de Ciències de la Salut i de la beca Alicia Cuello de Merigó.

17.00h AULA -1.05 DE LA FACULTAT DE MEDICINA
Taller Eines web per a l’estudi de l’estructura dels gens i dels genomes. Introducció a la navegació genòmica, dins la Setmana de la Ciència 2014.

18.00h
SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència inaugural del Màster en Llengües Aplicades: Evolución en la enseñanza de lenguas asistida por ordenador: confluencia de investigación, desarrollo y práctica docente, a càrrec de Ana Gimeno (professora de la Universitat Politècnica de València). 


18.00h AULA 1.12 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Taller La robòtica i la programació: eines pedagògiques i aplicació a l'aula, dins la Setmana de la Ciència 2014.

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA

Projecció de Iklimer / Los climas (Nuri Bilge, 2006), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 18 de novembre

11.00h AULA -1.05 DE LA FACULTAT DE MEDICINA
Taller Extracció d'ADN: de la cuina al laboratori, dins la Setmana de la Ciència 2014.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Projecció de l'11è Cicle de Cinema i Drets Humans: El legado de Mandela (En Portada - RTVE, 2004). Col•loqui amb José Antonio Guardiola (periodista i director del Programa En Portada de RTVE).


DIMECRES 19 de novembre

09.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inici de la Jornada Universitat i territori en el desenvolupament regional, amb Joan Ganau (director de la Càtedra  Repsol de Competitivitat i Desenvolupament Regional de la UdL).

09.30h AULA -1.03 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici de la Jornada de Commemoració del 25è aniversari de la Convenció dels Drets del Nen.
11.00h Taula redona sobre la infància en situació de vulnerabilitat, amb Maria Mur (responsable de Cooperació i Educació d'NICEF Comitè Catalunya), Encarna Martin (directora del Servei d'Acolliments, Adopcions i Atenció Postadoptiva INTRESS) i Montserrat Esquerda (professora de Bioètica de la UdL).

DE 10.00h A 14.00h I DE 16.00h A 20.00h VESTÍBUL DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Campanya de donació de sang.

10.00h
SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici de la Jornada satèl•lit del IV Congrés de l'Associació Nacional de Veterinaris de Porcí.

10.00h SALA D'ACTES DEL CENTRE CULTURAL DE MOLLERUSSA
Conferència de la Setmana de la Ciència 2014: L'evolució de les plantes ha estat forçada?, a càrrec de Teresa Capell (professora de la UdL).

10.00h  AULA 1.03 DE L'EDIFICI 4 DE L'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici del taller La hidratació als nostres aliments, dins la Setmana de la Ciència 2014.

18.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Concert de la 22a Temporada Musical de la UdL: Una tarda de cine, a càrrec de Joan Espina (violí) i Miguel Ángel Dionis (piano). Interpretaran obres de John Williams, Arvo Pärt, Carlos Gardel, James Horner, Astor Piazzolla, George Gershwin, Jerry Bock, Dmitri Xostakovitx i Nigel Hess. Entrada gratuïta.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del cicle Aprenem de..., a càrrec de Jordi Candela (director d'aeroports de Catalunya).


DIJOUS 20 de novembre

09.00h  SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inici de la segona sessió de la Jornada Universitat i territori en el desenvolupament regional, amb Roberto Fernández (rector de la UdL).

12.30h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 DE L'ETSEA (AGRÒNOMS)

Conferència del cicle Ciència i Aliments: Nuevas tecnologies de envase para conservar mejor los alimentos, a càrrec Cristina Nerín (catedràtica de Química Analítica de la Universitat de Saragossa).

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Projecció de l'11è Cicle de Cinema i Drets Humans: Tóxico Texaco Tóxico (Pocho Álvarez, 2007). Col•loqui amb M. Gabriela Serra (membre d'Entrepobles).

19.30h AULA 2.16 FACULTAT DE LLETRES
Conferència High speed rail service and local economic development in small and medium sized cities: a review of the literature and of the French case, a càrrec de Marie Delaplace, dins el Seminari Alta velocitat ferroviària i ciutats mitges a França i Espanya.


DIVENDRES 21 de novembre

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ, PSICOLOGIA I TREBALL SOCIAL (CAPPONT)
Inauguració del seminari Managing multilingualism in European Schools / Gestionant el multilingüisme a les escoles europees, a càrrec de Marta Giné (directora de l'Institut de Llengües de la UdL), Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social) i Miquel Àngel Cullerés (director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida).

16.00h AULA -1.02 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)

Conferència: Viatjar per a créixer, a càrrec de Ferran Blanch (realitzador i productor audiovisual).

17.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Col•loqui del curs Art i Ciència amb Alberto Estévez (impulsor de l'arquitectura genètica digital) i Luisa F. Cabeza (professora de la UdL).


DISSABTE 22 de novembre

09.00h AULA 3.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Inici de la jornada Nous abordatges per a l'aprenentatge escolar: Visió i Matemàtiques, amb una setantena d'inscrits. 

 AGENDA del 24 al 30 de NOVEMBRE

DILLUNS 24 de novembre

19.00h BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA
Presentació del llibre Un Bécquer menos conocido: de La hija del poeta a "Les filles del poeta", de Carlos Rizos; a càrrec de l'autor, Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals de la UdL), Àngels Santa (catedràtica de la UdL i directora de la col·lecció), Eulàlia Pagès (editora) i Pere Rovira (professor emèrit de la UdL i poeta).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA

Projecció de Üç maymun / Tres monos  (Nuri Bilge, 2008), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.

19.30h SALA MONTSUAR DE L'IEI
Presentació dels llibres 6 d'octubre. La desfeta de la revolució catalanista de 1934, de Manel López (professor d'Història de la UdL) i Els escenaris del 6 d'octubre, de Jaume Barrull (professor emèrit de la UdL).

19.30h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA

Conferència inaugural de la 9a Setmana de la Prehistòria. Les joies a la Prehistòria, organitzada pel Grup d'Investigació Prehistòrica de la UdL: Los adornos personales entre las sociedades de cazadores-recolectores en Europa, a càrrec de Esteban Álvarez (Universitat de Salamanca).


DIMARTS 25 de novembre

09.00h. CENTRE CULTURAL LES MONGES (LA SEU D'URGELL)
Inici de les Jornades de desenvolupament territorial: El territori que volem. Reflexions al voltant del Pirineu, amb Albert Batalla, Albert Alins, Miquel Padilla i Joan Ganau.

11.00h PLAÇA DELS FANALETS DE SANT JAUME (LLEIDA)
Acte institucional unitari de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones, amb Teresa Areces (secretària general de la UdL).

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)

Inici de la 2a Trobada EPS-Empreses, amb Francesc Giné (director de l'Escola Politècnica Superior).

18.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Acte de lliurament dels premis extraordinaris de doctorat, llicenciatures i graus, màsters i mencions d'excel•lència de la UdL, a càrrec de Roberto Fernández (rector).

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Projecció de l'11è Cicle de Cinema i Drets Humans: El pes de la palla (La vella fam & Feyts, 2013). Col•loqui amb Francesc Torrent (codirector del documental) i Kokouvi Tété (doctor en Sociologia de l'educació i màster en Desenvolupament Internacional).

19.30h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA
Conferència de la 9a Setmana de la Prehistòria: Els ornaments personals entre les comunitats d'agricultors i ramaders durant el Neolític: elements d'intercanvi a la Prehistòria, a càrrec de Mònica Oliva (Universitat Autònoma de Barcelona).


DIMECRES 26 de novembre

10.15h SALA DE GRAUS, EDIFICI 1 DE L'ETSEA
Conferència: Tendències en envasat d'aliments: oportunitats d'innovació a través de l'envàs, a càrrec de Montse Castillo (directora tècnica de RepaQ Packaging Consulting)

10.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inauguració del Congrés Internacional Universitat i ciutat: art, recerca i estructures culturals. Tot recordant Víctor Siurana (1945-1993), a càrrec d'Àngels Santa i Jaume Pont (professors de la UdL).

18.00h SALA DE JUNES DEL 2n PIS (FACULTAT DE LLETRES)
Conferència-debat: La violència masclista als mitjans de comunicació, a càrrec d'Arantza Diez (periodista)

19.30h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA
Conferència de la 9a Setmana de la Prehistòria: Las voces del silencio en los albores de la metalurgia, a càrrec de Manuel Rojo (Universitat de Valladolid).


DIJOUS 27 de novembre

09.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL DE L’ETSEA (AGRÒNOMS)
Inici de la Jornada Assessors o prescriptors. Quina és la funció del tècnic en la producció d'aliments?.

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT).
Inauguració del 3r Memorial Hortènsia Alonso. Joves i Violència Masclista. Percepció i Realitat, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Dolors Curià (presidenta de Creu Roja Lleida).

10.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT).
Conferència Adolescents i joves: violència masclista a les xarxes socials que impartirà la Ianire Estébanez, psicòloga i autora del blog Mi novio me controla lo normal... en el marc del
3r Memorial Hortènsia Alonso coorganitzat per l'Ajuntament de Lleida, La Creu Roja-Lleida i el Centre Dolors Piera.

12.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)
Visita de Francisco Michavila (ex-secretari General del Consejo de Universidades i Director de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid) a Roberto Fernández (rector de la UdL).

12.00h SALA DE GRAUS DE L'EPS
Seminari Design of a compact heat exchanger with PCM, a càrec de Martijn van Balkom (GREA)


18.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)

Presentació del llibre Una visión crítica del plan de implementación de la garantia juvenil en España. ¡Otro futuro es posible para las persones jóvenes!, d'Agnès Pardell i Maria Àngels Cabasés (professores de la UdL). Presenta: Carles Feixa (catedràtic d'Antropologia Social de la UdL).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Projecció de l'11è Cicle de Cinema i Drets Humans: La maleta de Marta (Günter Schwaiger, 2013). Col•loqui amb la protagonista del documental.

19.30h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA
Conferència de la 9a Setmana de la Prehistòria: Códigos y mensajes. La producción orfebre en el mundo tartésico e ibérico, a càrrec d'Alicia Perea (CSIC Madrid).

20.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: Tractament manual de les contractures mitjançant el concepte de 'levées' de tensions, a càrrec d'Isaac Serrano (fisioterapeuta).


DIVENDRES 28 de novembre

09.30h SALA DE JUNTES DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència del cicle Divendres de lideratge: Aprendre a emprendre. Claus per desenvolupar l'habilitat emprenedora, a càrrec de Marta Grañó (professora d'ESADE).

12.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Cloenda del
Congrés Internacional Universitat i ciutat: art, recerca i estructures culturals. Tot recordant Víctor Siurana (1945-1993), a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).

17.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (FACULTAT DE LLETRES)
Conferència: Ni inter-, ni trans-, ni multi-: la investigación en arteciencia como propuesta de diseño, a càrrec de Ramon Sangüesa (doctor en Intel·ligència artificial i fundador de Citilab)


18.30h MUSEU DE LLEIDA

Taller de la 9a Setmana de la Prehistòria: Elaboració d'ornaments sobre pedra, os i petxina, a càrrec d'Antoni Palomo (director d'Arqueolític SL).

 AGENDA de l'1 al 7 de DESEMBRE

DISSABTE 29 de novembre

09.15h ESCOLES DE MENÀRGUENS
Inauguració de les IV Jornades d'Història del Sucre: Sucre i usos socials.


DILLUNS 1 de desembre


11.30h AULA 1.18 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: Redescobrir un clàssic: Francesc Fontanella, poeta barroc; a càrrec de Eulàlia Miralles (professora de Filologia a la Universitat de València).

14.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ, PSICOLOGIA I TREBALL SOCIAL (CAMPUS DE CAPPONT)
Recital de poemes "Caminando con Antonio Machado", a càrrec d'alumnes de 3r d'Educació Infantil i 4t d'Educació Primària.

17.30h PLAÇA SANT JOAN (LLEIDA)
Activitats infantils i alguns jocs amb adults per conscienciar sobre la Sida, a càrrec de
l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut de la UdL, coincidint amb el Dia Mundial de lluita contra la malaltia.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Taller pràctic de recollida selectiva organitzat per la Comissió de Medi Ambient de la UdL, a càrrec de tècnics de la Paeria.

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Bir zamanlar Anadolu’da / Érase una vez en Anatolia (Nuri Bilge, 2011), de la Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull.


DIMARTS 2 de desembre
 
18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de presentació del Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL). Conferència: Talento: inteligencia en acción, a càrrec de José Antonio Marina (filòsof i escriptor).
17.30h ATENCIÓ ALS MITJANS per part de José Antonio Marina i Roberto Fernández.

19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES
Sessió informativa del Màster en direcció d'operacions i distribució a càrrec del director del màster, Francisco Juárez.


DIMECRES 3 de desembre

09.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici de la Jornada sobre ciutats de la Càtedra UNESCO de Ciutats Intermèdies de la UdL, amb la xerrada sobre Londres de Marian Leboreiro (professora de la Universitat Politècnica de Madrid).

18.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Concert de la 22a Temporada Musical de la UdL: Les variacions Goldberg, a càrrec de Miquel Villalba (piano). Interpretarà obres de Johan Sabastian Bach.


DIJOUS 4 de desembre

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència de cloenda de la Setmana de la Ciència 2014: El món dels cristalls, a càrrec de Miguel Àngel Cuevas (Catedràtic Emèrit de cristal.lografia i mineralogia de la Universitat de Barcelona).

12.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: No me indexes que me cacheo, de Chema Alonso, ‘hacker’ considerat un dels millors experts en seguretat informàtica del món.


DIVENDRES 5 de desembre

10.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (AGRÒNOMS)
Inauguració de la Jornada 50 aniversari de l'Estació d'Avisos de Lleida.

 AGENDA del 8 al 14 de DESEMBRE

DIMARTS 9 de desembre

12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Taula rodona: La corrupción hoy: problema y respuesta jurídico-penal, amb Gonzalo Quintero Olivares (catedràtic de Dret Penal de la Universitat Rovira i Virgili), Luigi Foffani (catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Modena i Reggio Emilia) i María Acale Sánchez (catedràtica de Dret Penal de la Universidad de Cádiz).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: L'antifranquisme i el canvi polític: una mirada polièdrica, a càrrec de Cristian Ferrer (investigador del Departament d'història moderna i contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, premi Josep Lladonosa 2013).


DIJOUS 11 de desembre

09.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici del seminari internacional Generación Indignada versus Geração a Rasca, amb Carles Feixa (catedràtic d'Antropologia Social de la UdL).

10.15h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la Jornada: Dialogant amb les teories. Del que queda sòlid i del que és líquid. Al voltant de Zygmunt Bauman, amb Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social), Joan Biscarri (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària) i Paquita Sanvicén (professora de Sociologia, Grau Treball Social).

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inici de la Jornada CAAT. La rehabilitació, present i futur, amb Francesc Giné (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL).

18.00h
SALA DE JUNTES DEL 2on PIS DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Inici del Simposi Els joves avui: sistema, antisistema o altersistema?.

18.00h SALA D'EXPOSICIONS. PLANTA -1 DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la mostra fotogràfica Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un mestre de la República en una fosa comuna de Burgos, que es podrà veure fins el proper 15 de gener, amb Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals) i Sergi Bernal (coordinador de l'exposició).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ 
Projecció del documental El retratista (Alberto Bougleux, 2013).


DIVENDRES 12 de desembre

18.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on pis)
Reunió del ple del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT).

19.00h LLIBRERIA PUNT DEL LLIBRE (C/Bisbe Messeguer, 11)

Presentació del llibre De la Generación@ a #Generación, de Carles Feixa (catedràtic d'Antropologia Social de la UdL); a càrrec de l'autor, Juan Cal (director executiu del Grup Segre), Joan Ramon Saura (president del Banc d'Aliments i ex delegat territorial de Joventut a Lleida), David Block (investigador ICREA Senior-UdL) i Joana Soto (periodista i antropòloga).


DISSABTE 13 de desembre

11.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Acte de cloenda del 20è aniversari d'Arrels Sant Ignasi, amb una taula rodona d'experiències socials amb Maria Nadeu (directora de la Fundació Salut Alta), Quim Pons (Fundació Migra Studium) i Charo Sillero (directora de la Llar Pere Barnés, Arrels Fundació). Modera: Carles Prats (periodista de TV3, presentador del TN Migdia).


DIUMENGE 14 de desembre

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Recepció de trucades de La Marató de TV3 2014, amb Roberto Fernández (rector de la UdL).

 AGENDA del 15 al 21 de DESEMBRE

DISSABTE 13 de desembre

09.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on pis)
Reunió del ple del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), amb elecció del nou coordinador.

11.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)

Acte de cloenda del 20è aniversari d'Arrels Sant Ignasi, amb una taula rodona d'experiències socials amb Maria Nadeu (directora de la Fundació Salut Alta), Quim Pons (Fundació Migra Studium) i Charo Sillero (directora de la Llar Pere Barnés, Arrels Fundació). Modera: Carles Prats (periodista de TV3, presentador del TN Migdia).


DIUMENGE 14 de desembre

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Recepció de trucades de La Marató de TV3 2014, amb Roberto Fernández (rector de la UdL).


DILLUNS 15 de desembre

11.30h AULA 0.22 DE LA UNITAT DOCENT (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Inici de la 5a Jornada extraordinària Jesús Montoliu.

19.30h
TEATRE DE L'ESCORXADOR
Representació en francès de La chemise de l'homme hereux, organitzada per l'Institut de Llengües de la UdL, l'EOI de Lleida i l'EOI de Tàrrega.


DIMARTS 16 de desembre


09.30h AULA 0.22 DE LA UNITAT DOCENT (HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA)
Inici de la Jornada Proteomic tools for basic amb clinical investigation.

12.00h VESTÍBUL DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ, PSICOLOGIA I TREBALL SOCIAL (CAPPONT)
TOCS DE NADAL: Música per al Nadal, a càrrec d'alumnat de la menció d'Educació musical.

19.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAPPONT)

Inici de la II Jornada de Comptabilitat i Finances:  Transparència empresarial i accés al crèdit de les pimes del Màster de Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió.


DIMECRES 17 de desembre

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Cine fòrum, sessió de cinema en anglès: Black Swan (Cigne negre), organitzada per l'Institut de Llengües de la UdL.


DIJOUS 18 de desembre

12.00h VESTÍBUL DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ, PSICOLOGIA I TREBALL SOCIAL (CAPPONT)
TOCS DE NADAL: El pare Noel, conte de Nadal, a càrrec d'alumnat de 3r d'Educació Infantil.

12.00h LABORATORI DE PRÀCTIQUES I (ETSEA)
Seminari Impact of forest management intensity on landscape-level mushroom productivity: A regional model-based scenario analysis, a càrrec de Sergio de Miguel.

16.30h PLAÇA VÍCTOR SIURANA (FACULTAT DE LLETRES)
Inici de la XIII Diada castellera d'hivern de Los Marracos de la UdL.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (FACULTAT DE LLETRES)
Conferència: Tradición y modernidad en la China de hoy, a càrrec de Manel Ollé (UPF).

19.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)

Conferència i debat: El que hauries de saber i ningú t’explica del Tractat Transatlàntic de lliure comerç i inversions, amb Juan Garcia (membre d'ATTAC Catalunya) i Albert Roca (director de l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL).


DIVENDRES 19 de desembre

09.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Celebració del Claustre ordinari de la Universitat de Lleida.
   Darrera modificació: