Agenda Arxiu 2006

 Descarregar pdf

gener
febrer
març
abril
maig
juny
juliol
agost
setembre
octubre
novembre
desembre

mesSETMANA DEL 9 AL 15 DE GENER

DIMARTS 10

 • 11.00h SALA DE REUNIONS (EDIFICI RECTORAT). Signatura del conveni per a l’organització d’accions formatives per a personal d’administració i serveis (PAS) de la UdL i empleats públics de l’Ajuntament de Lleida a càrrec de Joan Viñas (rector) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

DIMECRES 11

 • 20.30h SALA D'ACTES (EDIFICI RECTORAT). Opera oberta: El Liceu a la UdL amb l'obra Wozzeck d'Alban Berg, dins la XIII Temporada Musical de la UdL.

DIVENDRES 13

 • 18.30h CONSELLERIA D’UNIVERSITATS (BARCELONA). Presentació del Pla Estratègic de la UdL a Carles Solà (conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació) a càrrec de Joan Viñas (rector) i Josep M. Pujol (president del Consell Social).

DISSABTE 14

 • 11.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Presentació del Pla Estratègic de la UdL als representants polítics lleidatans als parlaments de Barcelona i de Madrid a càrrec de Joan Viñas (rector) i Josep M. Pujol (president del Consell Social).

 

mesSETMANA DEL 16 AL 22 DE GENER

DILLUNS 16

 • 22.00h HOTEL CONDES DE URGEL. Lliurament del guardó de l’Associació Antisida a la Universitat de Lleida per la col·laboració d’aquesta institució en l’organització de les II Jornades sobre la sida: Comunicació i Sida. Recull el guardó Joan Viñas (rector).

DIMARTS 17

 • 20.00h CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Inauguració de l’exposició Dones i Gitanes, les seves mirades. El seu món cultural a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals) i Tomàs Pujol (director dels Serveis Territorials de Benestar i Família a Lleida).

DIMECRES 18

 • 09.00h AULA MAGNA (CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT). Inauguració de la Jornada: La infermeria del futur a càrrec de Joan Viñas (rector), Carme Nuín (directora de l’Escola Universitària d’Infermeria), Marina Geli (consellera de Salut), Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida) i Josep M. Camps (president del Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria).

 • 13.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI RECTORAT). Lliurament de premis del I Concurs d’idees per al disseny de la carpeta de la UdL a càrrec de Joan Viñas (rector) i Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat).

 

DIVENDRES 20

 • 19.00h VESTÍBUL (EDIFICI RECTORAT). Inauguració de l’exposició d’il·lustracions No passeu de M. Àngels Bosch a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals).

 

mesSETMANA DEL 23 AL 29 DE GENER

DILLUNS 23

 • 10.00h CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Inauguració de la IV Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans, organitzada per la Societat Catalana de Química, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals), Jaume Puy (director del departament de Química de l’ETSEA) i Àngel Messeguer (president de la Societat Catalana de Química).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Cicle Fritz Lang, etapa americana. Projecció de la pel·lícula You only live once / Sólo se vive una vez (USA, 1937, 86 min, B/N, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 24

 • 17.40h CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Taula rodona Val la pena fer un post-doc? amb Ramon Canela (vicerector de Recerca i Innovació) com a moderador i amb la participació de Joan Comella (departament de Ciències Bàsiques de la UdL), Miquel Costas (departament de Química de la UdG), Ramon Crehuet (Institut d’Investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona, CSIC) i Albert Palomer (Grup Ferrer). A continuació, lliurament dels premis a les millors comunicacions de cadascun dels simposis.

 • 19.00h CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Cloenda de la IV Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans, organitzada per la Societat Catalana de Química.

DIJOUS 26

 • 12.00h SALA DE GRAUS (ETSEA). Conferència a càrrec de Britta Lindholm-Sethson, professora de la Universitat d'Umea (Suècia): “Gramicidin interaction at a lipid monolayer; multivariate analisys of electhrochemical impedance data (anàlisi multivariant de canals iònics en monocapes lipídiques)”.


mesSETMANA DEL 30 DE GENER AL 5 DE FEBRER

DILLUNS 30

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle “Fritz Lang, etapa americana”, es projectarà la pel·lícula Hangmen also die! / Los verdugos también mueren (EUA, 1943, 131 min, B/N, 35 mm, VOSE).
DIMARTS 31
 • 12.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Roda de premsa: Presentació de les accions d’informació i difusió de les activitats de la UdL adreçades a futurs alumnes. A càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat) i Eulàlia Soler (cap del Servei d’Extensió Universitària).
DIMECRES 1
 • 17.45h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Carles Solà (conseller d’Universitats), Joan Viñas (rector), Dolors Riba (vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UAB) i Antonio Herrera (vicerector d’Ordenació Acadèmica de la Universitat de Saragossa) atendran els mitjans de comunicació amb motiu de la inauguració del Màster en Sanitat i Producció Porcina.
 • 18.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració del Màster en Sanitat i Producció Porcina amb la presència de Carles Solà (conseller d’Universitats), Joan Viñas (rector), Dolors Riba (vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la UAB) i Antonio Herrera (vicerector d’Ordenació Acadèmica de la Universitat de Saragossa). Conferències inaugurals a càrrec de Juan José Badiola (president del Consell General de Col·legis Veterinaris d'Espanya) i José Manuel Sánchez-Vizcaíno (catedràtic de Sanitat Animal de la Universitat Complutense de Madrid).
DIJOUS 2
 • 13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Rebuda als estudiants estrangers participants dels Programes de Mobilitat a la UdL a càrrec de Joan Viñas (rector).
 • 16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Primera classe del Màster en Sanitat i Producció Porcina consistent en una tertúlia oberta a tothom amb Josep M. Sanuy (grup Segre) com a moderador i amb la participació de Daniel Babot (professor del departament de Producció Animal i director del màster), Jordi Carbonell (secretari general d’Indústria i Energia), Josep Collado (cosecretari de la Confederació d’Organitzacions Empresarials del Sector Carni d’Espanya), Francesc Ollé (conseller delegat de Mercolleida), Pere Aiguadé (consultor i empresari del sector), Pere Batallé (director general de Seleccions Batallé) i Antonio Montull (director general de Cincaporc).
 • 19.00h AUDITORI (CAMPUS CAPPONT). Joan Viñas (rector) participa en l'Escatakatacruinx, programa formatiu i solidari de televisió que compta amb la participació de professors i alumnes de les escoles de Lleida, així com diferents taules de convidats formades per esportistes d’elit i personalitats del món polític i cultural de les terres de Lleida.
DIVENDRES 3
 • 13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Presa de possessió del personal d’administració i serveis de l’escala administrativa de funcionaris. Lliurament de l’acreditació a càrrec de Joan Viñas (rector), Josep M. Sentís (gerent) i Anna Romero (secretària general).


mesSETMANA DEL 6 AL 12 DE FEBRER

DILLUNS 6

 • 17.00h SALA DE JUNTES (EDIFICI RECTORAT). Conferència inaugural del Postgrau en Sistemes d'Informació Geogràfica Serveis per a la Informació Geogràfica i les geoautopistes de la Informació a càrrec de Joan Masó (investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, llicenciat en Física i màster en Microelectrònica per la UAB).
 • 18.30 h CLAUSTRE (BIBLIOTECA PÚBLICA). Presentació dels actes d’homenatge a Jesús Moncada: pinzell i ploma i obertura de l'exposició del mateix títol. Inauguració a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals), Antoni Llevot (director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida) i Magdalena Gòdia (alcaldessa de Mequinensa).
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Fritz Lang, etapa americana, es projectarà la pel·lícula The Woman in the window / La mujer del cuadro (EUA, 1944, 99 min, B/N, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 7

 • 12.30h VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS CAPPONT). Obertura de l'exposició fotogràfica, bibliogràfica i d'il·lustracions de Jesús Moncada, dins els actes d'homenatge Jesús Moncada: pinzell i ploma. Atenció dels mitjans a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Cultural), Jordi Suils (cap del departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual) i Mercè Biosca (professora de Filologia Catalana).

DIMECRES 8

 • 09.30h IES MANUEL DE PEDROLO (TÀRREGA). Dins les sessions informatives que duu a terme la UdL als IES, La UdL et visita, la Universitat de Lleida participa en la XXI Jornada d'Orientació Universitària i Professional de l'Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega. Inauguració a càrrec de Joan Viñas (rector), Josep Castells (secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya) i Carles Vega (director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida).
 • 20.00h AULA MAGNA (INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS). Taula rodona informativa sobre les obres d'art en litigi del Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal, amb la presència de Josep Casanova (especialista en dret canònic i assessor jurídic del Bisbat de Lleida), Eugeni Casanova (periodista investigador del tema i professor de Comunicació Audiovisual de la UdL), Francesc Fité (professor d’Art de la UdL), Montserrat Macià (directora del Museu de Lleida), Núria Oliva (presidenta de l'Associació Amics del Museu de Lleida) i de Carme Vidal (directora de l'Institut d'Estudis Ilerdencs), que actuarà com a moderadora.

DIJOUS 9

 • 11.00h SALA DE GRAUS (ETSEA). Lectura de la tesi doctoral de Gerard Arbat Pujolràs Desarrollo y validación de un modelo de simulación de la dinámica de agua en el suelo. Aplicación al diseño agronómico y al manejo en riego localizado.
 • 17.00h SALÓ DEL RETAULE (AJUNTAMENT DE LLEIDA). Signatura d’un conveni marc a càrrec de Joan Viñas (rector), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Montserrat Tura (consellera d’Interior).

DIVENDRES 10

 • 19.00h SALA MUNICIPAL (PLAÇA SANT JOAN). Inauguració de l'exposició La Màgia dels Superconductors amb motiu dels 100 anys de la Física.
 

mesSETMANA DEL 13 AL 19 DE FEBRER

DILLUNS 13

 • 12.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa: Presentació dels actes de la II Jornada Anual de l'Associació d'Antics Alumnes de la Universitat de Lleida a càrrec d'Adrià Comella (president de l’Associació d’Antics Alumnes de la UdL) i Meritxell Fontanet (coordinadora de l’Associació d’Antics Alumnes de la UdL).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Fritz Lang, etapa americana, es projectarà la pel·lícula Ministry of fear / El ministerio del miedo (EUA, 1944, 84 min, B/N, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 14

 • 10.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Claustre ordinari de la UdL. 16.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Obertura i presentació del Postgrau en Docència Universitària amb la conferència La construcció de l'EEES a càrrec de Joan Prat (vicerector de Qualitat i Planificació).

 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada Teatre al carrer a Lleida i per Lleida a càrrec d'Enric Balcells, Ramon Caballol i Joan Domingo dins el 6è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgica Escènica dedicat al Circ i les Arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 15

 • 18.00h SALA D'ACTES (BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA). Lectura dels contes “Debat d'urgència” i “Aniversari” del llibre Històries de la mà esquerra de Jesús Moncada, a càrrec del taller de lectura de l'associació La Dona de Mequinensa, dins els actes d'homenatge Jesús Moncada. Pinzell i ploma.

DIJOUS 16

 • 19.00h SALA ALFRED PERENYA (IMAC). Conferència La superconductivitat: una nanotecnologia per a combatre el canvi climàtic a càrrec de Xavier Obradors (membre de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona i del Centre de Referència en Materials Avançats per a l'Energia), dins els actes que sota el títol La màgia dels superconductors tenen lloc amb motiu dels 100 anys de la Física.

DIVENDRES 17

 • 18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la II Jornada Anual de l'Associació d'Antics Alumnes de la Universitat de Lleida a càrrec de Joan Viñas (rector), Adrià Comella (president de l'Associació d'Antics Alumnes de la UdL), Josep M. Pujol (president del Consell Social). A continuació, tindrà lloc una dissertació al voltant de "La immigració i el seu impacte a la societat actual" i el lliurament del premi Alfons de Borja a l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol.

 • 11.00 h SALA MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ). Conferència L'evolució de la sàtira de la dictadura en l'obra de Jesús Moncada de Sandrine Ribes, dins els actes d'homenatge a Jesús Moncada. Pinzell i ploma.

 

mesSETMANA DEL 20 AL 26 DE FEBRER

DILLUNS 20
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Fritz Lang, etapa americana, es projectarà la pel•lícula Rancho Notorius / Encubridora (EUA, 1952, 89 min, Color, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 21

 • 12.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Roda de premsa: Presentació de la constitució del Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya (CEMCAT), que tindrà lloc durant la I Jornada d’Estudiants de Medicina de Catalunya, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat), Cheryl Terés (presidenta del Consell Estatal d’Estudiants de Medicina) i Oriol Yuguero (responsable de relacions externes del Consell d’Estudiants de Medicina de la UdL).

 • 17.00h RECTORAT. Joan Viñas (rector) rep la visita de presentació de la nova junta del Col•legi de Periodistes de Lleida.

 • 19.00h AULA 1.33A (EDIFICI DEL RECTORAT). Presentació del seminari Nens i joves en las dictadures europees. Conferència Niños y jóvenes en el Japón: encuadramiento y adoctrinamiento en la larga guerra de Asia-Pacífico (1931-1945) a càrrec d’Akemi Saito (Universitat de Màlaga/ Universitat d’Utsnomiya).

 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada sobre El carrer, la nostra segona casa. Una mirada a 34 anys d'història, a càrrec de Joan Font (director de la companyia Els Comediants), dins el 6è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgica Escènica dedicat al Circ i les Arts de Carrer. Atenció dels mitjans mitja hora abans (19.30h) a càrrec de Ricard Boluda (coordinador de l’Espai de Teatre de la UdL) i Joan Font (director de la companyia Els Comediants).

 • 20.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Opera oberta: El Liceu a la UdL, amb l'obra Otello de Giuseppe Verdi, dins la XIII Temporada musical de la UdL.

DIMECRES 22

 • 11.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT). Assemblea per a la constitució del Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya (CEMCAT), dins la I Jornada d’Estudiants de Medicina de Catalunya.

 • 12.30h SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de l’exposició fotogràfica Imatges per a la dignitat. Atenció dels mitjans a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals), Josep Armengol (tècnic de Serveis Culturals) i Miguel Ángel Invarato (comissari de l’exposició).

 • 13.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT). Conferència sobre el paper dels estudiants de Medicina en les polítiques sanitàries a càrrec de Vicenç Navarro (president del Consell Assessor de Sanitat de Catalunya i catedràtic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra).

 • 19.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Un catalanista a Madrid, lliçó inaugural del III Curs d'història del pensament polític catalanista contemporani, a càrrec de Josep Varela, exdiputat i exsenador de CIU per Lleida.

DIJOUS 23

 • 13.00h AUDITORI VERTEX (CAMPUS NORD DE LA UPC, BARCELONA). Presentació de la CRUE de les seves propostes sobre la modificació de la LOU a càrrec de Ángel Gabilondo (rector de la Universitat Autònoma de Madrid i vicepresident de la CRUE) i Joan Viñas (rector de la Universitat de Lleida i president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques), dins la Jornada sobre la reforma de la LOU organitzada per CCOO.

 • 19.00h SALA ALFRED PERENYA (IMAC). Conferència Investigación y desarrollo en el campo energético, a càrrec de Juan Antonio Rubio Rodríguez (director general del Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT) del Ministeri d'Educació i Ciència), dins els actes que sota el títol La màgia dels superconductors tenen lloc amb motiu dels 100 anys de la Física.

DIVENDRES 24

 • 20.00h SALÓ D'ACTES (IES MÀRIUS TORRES). Lliurament de la IV Medalla IES Màrius Torres amb la presència de Joan Viñas (rector).

 


mesSETMANA DEL 27 DE FEBRER AL 5 DE MARÇ

DILLUNS 27

 • 11.00h SALA GRAUS DE L’ESCOLA POLITÈCNICA (CAMPUS DE CAPPONT). Tutorial Cross-cultural usability: challenges, approaches and practical solution a càrrec de Christian Sturm (investigador alemany especialitzat en interacció persona-ordinador, usabilitat internacional i intercultural, etnografia per al desenvolupament de productes tècnics, internacionalització i localització de productes).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Fritz Lang, etapa americana, es projectarà la pel·lícula The Big Heat / Los sobornados (EUA, 1953, 90 min, B/N, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 28

 • 10.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERA (CAMPUS DE CAPPONT). Reunió del jurat per emetre el veredicte del IX Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu i obertura de l’exposició amb els cartells participants.

 • 19.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Concert Una passejada pel piano romàntic (I) a càrrec de Miquel Farré, que interpretarà obres de Beethoven, Brahms, Chopin, Mompou y Debussy, dins la XIII Temporada musical de la UdL.

 • 19.00h AULA 1.33A (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Jóvenes y fascismo en Italia a càrrec de Josep Gelonch Solé (professor d’Història de la UdL), dins el seminari Nens i joves en las dictadures europees.

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Presentació de la 24a Trobada de Joves Cristians, amb la presència del Pare Jony.

 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada sobre Circ i carrer: dos llenguatges antagònics a càrrec de Jordi Jané (crític i professor de Teoria i Història del Circ de la UAB), dins el 6è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica dedicat al Circ i les arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 1

 • 18.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència sobre Valentí Almirall, Lo catalanisme. La Renaixença, el Modernisme i les Bases de Manresa, dins el III Curs d'història del pensament polític catalanista contemporani.

DIVENDRES 3

 • 09.00h RECTORAT. Joan Viñas (rector) rep la Delegació de Sichuan (Xina) a Catalunya.

 • 10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Trobada amb el professorat de secundària amb la presència de Joan Viñas (rector) i Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat), dins la XIII Jornada de campus oberts.

 • 10.00h DIFERENTS CENTRES (TOTS ELS CAMPUS DE LA UdL). XIII Jornada de campus oberts Coneix la UdL. L’estudiantat de secundària podrà conèixer els estudis i les instal·lacions de la UdL.

 • 13.30h SALA DE GRAUS (CAMPUS ETSEA). Cloenda del X Curs d'especialització Aplicació de productes fitosanitaris i minimització de l'impacte ambiental, amb la presència de Joan Viñas (rector) i Salvador Puig (director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del DARP).

 • 18.00 h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència virtual El antropólogo crítico y el nuevo escenario tercermundista: el caso de los movimientos indígenas actuales en América a càrrec de Pierre Beaucage (antropòleg, catedràtic emèrit, rofessor del Département d’Anthropologie de la Faculté des Arts et des Sciences de la Université de Montréal -Canadà-), dins l'Espai Virtual Docent i d'Investigació Iberoamericà.

 • 18.30 h AULA 2.44 (EDIFICI RECTORAT). Conferència El viatge exòtic. Multiculturalitat i identitat a càrrec de Ramon Rubinat.

DISSABTE 4

 • 12.00h CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA (SOLSONA). Acte oficial de posada de la primera pedra del nou edifici del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), amb la presència de Ramon Canela (vicerector de Recerca i Innovació) i Joan Carretero (conseller de Governació i Administracions Públiques).

 

mesSETMANA DEL 6 AL 12 DE MARÇ

DILLUNS 6

 • 19.00h VESTÍBUL (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de l'exposició Circuit: animal –>animal de Txell Tehàs a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURA DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Fritz Lang, etapa americana, es projectarà la pel·lícula Human desir / Deseos humanos (EUA, 1954, 90 min, B/N, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 7

 • TOT EL DIA - BIBLIOTECA (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ). Mostra de bibliografia sobre estudis de gènere i feministes Espai tres-cents noranta-sis i més.

 • 12.30h SALA MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ). Inauguració del punt d'informació de les dones Dones i Punt amb la conferència I després de Beijing a càrrec de Maria Olivares (Marxa Mundial de les Dones).

 • 19.00h AULA 1.33A (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Jóvenes y fascismo en Portugal a càrrec d’Esmeralda Muñoz Sánchez (Universitat de Castella - La Manxa/ Universitat Nova de Lisboa), dins el seminari Nens i joves en les dictadures europees. 19.00h LOCAL SOCIAL “L'ESCOLA” (PARTIDA DE GRENYANA). Xerrada Ajuts a persones grans. Comentaris a l'avantprojecte de llei de l'autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència a càrrec d'Agnès Pardell (degana de la Facultat de Dret i Economia).

 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada Xarxa Teatre: tradició, festa i teatralitat a càrrec de Manuel V. Vilanova (director-fundador de la companyia Xarxa Teatre), dins el 6è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica dedicat al Circ i arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 8

 • 09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació de les XVII Jornades Universitat Empresa El finançament de les comunitats autònomes a càrrec de Joan Viñas (rector) i Joan Baró (director del Departament d'Economia Aplicada).

 • 10.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). II Jornada sobre literatura i ensenyament Cal ensenyar literatura? amb conferències a càrrec d'Àlex Broch, Josep Murgades, Carles Miralles i Teresa Muñoz. Atenció dels mitjans a les 11.30h a càrrec dels conferenciants i de Xavier Macià (professor de Filologia Catalana i organitzador de les jornades).

 • 13.30h RECTORAT. Signatura del conveni sobre la Universitat d’Estiu entre la Universitat de Lleida i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Signen Joan Viñas (rector) i Jordi Ausàs (alcalde de la Seu).

 • 18.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència Prat de la Riba, La nacionalitat catalana. El noucentisme i la Mancomunitat dins el III Curs d'història del pensament polític catalanista contemporani.

 • 21.00h PÀRQUING (EDIFICI DEL RECTORAT). Actes de celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora: lectura del manifest, espectacle de foc i malabars a càrrec del grup Band-Tokades, i ball amb l'actuació de diferents DJs.

DIJOUS 9

 • 18.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Cloenda de les XVII Jornades Universitat Empresa El finançament de les comunitats autònomes a càrrec d'Agnès Pardell (degana de la Facultat de Dret i Economia) i Martí Carnicer (secretari general del departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya).

DIVENDRES 10

 • 18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Xerrada debat Diferents colors... mateixes mirades organitzada per UGT amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

 

mesSETMANA DEL 13 AL 19 DE MARÇ

DILLUNS 13

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Fritz Lang, etapa americana, es projectarà la pel·lícula Moonfleet / Los contrabandistas de Moonfleet (EUA, 1955, 87 min, Color, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 14

 • 13.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals) rep els alumnes de l’Aula de la Gent Gran de Tàrrega.

 • 17.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència La Rússia actual a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals), dins el cicle de conferències de l'Aula de la Gent Gran de Lleida i amb motiu de la visita dels alumnes de l'Aula de la Gent Gran de Tàrrega.

 • 18.30h SALA DE GRAUS (UNITAT DOCENT DE L'HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA). Conferència El papel de los antioxidantes de la dieta en la prevención de las enfermedades cardiovasculares a càrrec de María José Motilva (professora del departament de Tecnologia d’Aliments), dins el XII Curs de Postgrau Nutrició i Dietètica Clíniques.

 • 19.00h AULA 1.33A (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Jóvenes y nazismo a càrrec de Toni Morant (professor de la Universitat de València), dins el seminari Nens i joves en les dictadures europees.

 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Carles Herràiz (guitarra) interpretarà obres de Ferran Sors, Francisco Tárrega, Miquel Llobet, Joaquín Rodrigo, Agustín Barrios Mangoré, Joaquín Turina i Astor Piazzola, dins la XIII Temporada musical de la UdL.

 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada Pallasso, comunicació sense llenguatge. O no. La comunicació de la il·lusió a càrrec de Tortell Poltrona (pallasso i director del Circ Cric), dins el 6è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica dedicat al Circ i arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 15

 • 18.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència Francesc Cambó, Per la concòrdia. La dictadura, dins el III Curs d'història del pensament polític catalanista contemporani.

DIJOUS 16

 • 12.00h SEU DEL SIED, SALA 1.12 DE LA BIBLIOTECA (CAMPUS DE CAPPONT). Visita de Marta Selva (presidenta de l’Institut Català de les Dones) i Elena Fuses (coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a Lleida).

 • 12.00h AULA 2.02 (CAMPUS DE L’ETSEA). Conferència De la conservación a la producción de la biodiversidad a càrrec de Benigno Varillas (assessor sobre espècies amenaçades de la Sotsdirecció de la Biodiversitat del Ministeri de Medi Ambient). Presentació a càrrec de Jesús Nadal (catedràtic del departament de Producció Animal i especialista en gestió cinegètica).

 • 13.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa de presentació de la 3a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida Dies de Ràdio a càrrec de Joan Viñas (rector), Xavier Sáez (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lleida) i Antoni Balasch (vicepresident de l’Institut d’Estudis Ilerdencs).

 • 13.30h RECTORAT. Joan Viñas (rector) rep Marta Selva (presidenta de l’Institut Català de les Dones) i Elena Fuses (coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a Lleida).

 • 15.30h AULA 3.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la Jornada d'innovació docent. Conferència Professionalitzar el professorat innovador a càrrec d'África de la Cruz Tomé (professora de la Universitat Autònoma de Madrid).

 • 20.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Taula rodona Museu de Lleida-Franja de Ponent. Un patrimoni silenciat amb la participació de diferents periodistes: Pau Echauz (La Vanguardia), Francesc X. Guillaumet (La Mañana), M. Jesús Ibáñez (El Periódico de Catalunya), Anna Sáez (Segre), Rafel Ventura (Catalunya Ràdio), Lluís Visa (El País) i Ramon Mesull (president del Col·legi de Periodistes de Lleida). Joan Viñas (rector) rebrà els participants al Rectorat un quart d'hora abans.

DIVENDRES 17

 • 12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació als mitjans de comunicació del Llibre Blanc de la Generalitat a càrrec de Joan Viñas (rector) i Rut Carandell (directora de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya).

 • 17.00h RECTORAT. Signatura del conveni de col·laboració entre la UdL i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) a càrrec de Joan Viñas (rector) i Josep Maria Jové (president dels JARC de Catalunya).

 • 18.30h AULA 2.44 (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Contacte entre cultures d'Àfrica a càrrec d'Anna Agustí (membre de la Fundació PROIDE).

 

mesSETMANA DEL 20 AL 26 DE MARÇ

DILLUNS 20

 • 09.15h EDIFICI EMBLEMÀTIC (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració del II Fòrum de la Comunicació Susanna Nieto.
 • 11.30h FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT). Presentació de la campanya 2006 de foment de l'ús del català de la Generalitat de Catalunya.
 • 18.30h EDIFICI EMBLEMÀTIC (CAMPUS DE CAPPONT). Cloenda del II Fòrum de la Comunicació Susanna Nieto amb l’actuació de Belén Rubio (El Club de la Comèdia).
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Filmoteca Cine-ull. Dins el cicle Fritz Lang, etapa americana, es projectarà la pel·lícula Beyond a rasonable doubt / Más allá de la duda (EUA, 1956, 80 min, B/N, 35 mm, VOSE).

DIMARTS 21

 • 17.45h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Signatura d’un conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i el Grupo Santander; a continuació, atenció dels mitjans. Signen el conveni Joan Viñas (rector) i Emilio Botín (president del Grupo Santander).
 • 19.00h AULA 1.33A (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Juventud y franquismo en España: el Frente de Juventudes (1940-1960) a càrrec de Josep A. Cañabate Vecina (professor de la Universitat de les Illes Balears).
 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada Una visió particular del circ a càrrec de Jordi Aspa i Bet Miralta (fundadors de la companyia Escarlata Circus i directors artístics de Trapezi Reus, la Fira del Circ), dins el 6è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica dedicat al Circ i arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 22

 • 12.00h FIRA DE BARCELONA. Joan Viñas (rector) i Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat) assistiran a la inauguració d’Estudia 2006, Saló de l’Ensenyament, que anirà a càrrec de Carles Solà (conseller d’Universitats) i Marta Cid (consellera d’Educació).
 • 18.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència A. Rovira i Virgili, El nacionalisme. La República, dins el III Curs d'història del pensament polític catalanista contemporani.
 • 22.30h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR (LLEIDA). Recital poètic Festa de la Creació. Insomnia, organitzat pel Consell de l’Estudiantat de Lletres de la Universitat de Lleida.

DIVENDRES 24

 • 11.15h FIRA DE BARCELONA. Joan Viñas (rector) participarà en la taula rodona Universitat i societat: Passa el futur per Bolònia?, dins els actes de Futura. Saló de Màsters i Postgraus.

mesSETMANA DEL 27 DE MARÇ AL 2 D'ABRIL

DILLUNS 27

 • 12.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Seminari Intermodalitat a les estacions TAV a Europa, a càrrec de Kerstin Burckhart (investigadora del departament de Geografia i Sociologia).
 • 17.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Introducción al catastro inmobiliario: la oficina virtual del catastro a càrrec de Tomàs Moreno (gerent del Cadastre de la Delegació de Lleida).
 • 22.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Jazz a la UdL, amb l'actuació del Dick Oatts Quartet, dins la XIII Temporada Musical de la UdL.

DIMARTS 28

 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Raíces inmediatas del arte actual (I) a càrrec de Ximo Company (catedràtic d’Història de l’Art Modern), Frederic Vila (catedràtic d’Història de l’Art Contemporani), Prudenci Espanyol (arquitecte i professor d’arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid), Jose Ángel Hidalgo (arquitecte i professor d’arquitectura de la Universitat Cardenal Herrera de València) i Carlos Tostado (arquitecte), dins el curs Confrontacions. Les claus de l'art-quitectura actual.
 • 18.30h SALA DE GRAUS (UNITAT DOCENT DE L’HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA). Conferència Mitos y falsedades de las dietas para adelgazar a càrrec d’Alba Rodríguez Gasén (Hospital de Bellvitge), dins el XII Curs de Postgrau Nutrició o Dietètica Clíniques.
 • 19.00h AULA 1.33A (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Niñas y jóvenes en el franquismo a càrrec de Sofía Rodríguez López (professora de la Universitat d'Almeria), dins el seminari Nens i joves en les dictadures europees.
 • 19.00h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR (LLEIDA). Noves Propostes. Escoles de Cinema. Curtmetratges dels alumnes de Comunicació Audiovisual de la UdL i de Kimuak (Donostia Cultura), dins la 12a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida.
 • 19.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Vladislav Bronevetzky (piano) ofereix Una passejada pel piano romàntic (II), amb obres de Schumann i Chopin, dins la XIII Temporada Musical de la UdL.
 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada Teatre de carrer de la Catalunya interior: tradició i modernitat a càrrec de Jordi Pesarrodona i Jordi Sacases (membres de la companyia Gog i Magog), dins el 6è Seminari d'escriptura dramàtica i dramatúrgia escènica dedicat al Circ i Arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 29

 • 12.30h AULA 2.38 (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Mite i teatre contemporani. A propòsit de Salvador Espriu a càrrec d’Enric Gallén (professor de la Universitat Pompeu Fabra).
 • 13.30h RECTORAT. Signatura de l’acord marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i Aigües del Segarra Garrigues (ASG). Signen Joan Viñas (rector) i Jaume Regany (president del grup ASG).
 • 17.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració del Seminari Internacional Ciutadania i Exclusió a l'Equador i a Espanya a càrrec de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals), Emili Junyent (degà de la Facultat de Lletres), Víctor Bretón (coordinador del GIEDEM) i Josep Usall (responsable del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL).
 • 18.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència Joaquim Maurin, Textos. La Revolució, dins el III Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.
 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Raíces inmediatas del arte actual (II) a càrrec de Prudenci Espanyol (arquitecte i professor d’arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid), Jose Ángel Hidalgo (arquitecte i professor d’arquitectura de la Universitat Cardenal Herrera de València) i Carlos Tostado (arquitecte), dins el curs Confrontacions. Les claus de l'art-quitectura actual.
 • 19.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Noves Propostes. Escoles de Cinema. Curtmetratges dels alumnes del Màster en teoria i pràctica del documental creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, del Certamen de Curtmetratges de la Diputació de Màlaga i del Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC), dins la 12a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida.

DIJOUS 30

 • 16.00 h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració del 7è Fòrum Preventia. Prevenció i Seguretat. La seguretat en el sector agroalimentari, a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Recerca i Innovació), Josep Maria Pujol (president del Consell Social), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Jordi Lluch (president d'Event Consulting).
 • 19.00 h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)· Noves Propostes dels alumnes del Màster en teoria i pràctica del documental creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, de l'Escola de Cinematografia i de l'Audiovisual de la Comunidad de Madrid (ECAM), i de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), dins la 12a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida.
 • 19.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació del llibre Conversant amb un estel de Roger Torres i Graell, a càrrec de Joan de Dalmau (delegat de l'Agència Europea de l'Espai de la Comunitat de Ciutats Ariane), que dissertarà sobre Què volen i esperen els homes de l'espai?, dins el seminari Humanisme i societat, un espai de pensament.
 • 19.45h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Cloenda del 7è Fòrum Preventia. Prevenció i Seguretat. La seguretat en el sector agroalimentari, a càrrec d'Isidre Gavín (president de la Diputació de Lleida).
DIVENDRES 31
 • 19.00h AUDITORI DE L’EDIFICI EMBLEMÀTIC (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la VIII Jornada de Metges Residents de Medicina Familiar i Comunitària de Catalunya, a càrrec de Joan Prat (vicerrector de Qualitat i Planificació).
 • 10.00h SALA D'ACTES (CAMPUS DE L’ETSEA). Assemblea del Congrès del Món Rural de Catalunya. L’Administració al teu costat.
 • 14.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de l'exposició Saura fotògraf, dins la 12a Mostra de Cinema Llatinoamericà.
 • 18.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració del seminari Art i transcendència, a càrrec de Montserrat Macià (directora del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal), organitzat per l’Institut Superior de Ciències Religioses (IREL).
DISSABTE1
 • 09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Jornada Municipal “A peu de carrer” d’Iniciativa per Catalunya Verds.

mesSETMANA DEL 3 AL 9 D'ABRIL

DILLUNS 3

 • 09.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació de les Segones Converses Pedagògiques La relació família-escola: una qüestó pendent? a càrrec de Jordi Garreta i Núria Llevot (professors de la Universitat de Lleida) i José María González (Fundación Santamaría). Ponència inaugural Per un nou contracte escolar entre el professorat i les famílies a càrrec de Mariano Fernández (professor de Sociologia de la Universitat de Salamanca).
 • 10.15h AULA MAGNA (FACULTAT DE MEDICINA). Inauguració de la 5a Setmana Cultural de Medicina. La setmana inclou diferents actes del 3 al 6 d’abril: cinema, xerrades, concursos…
 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de la 3a Setmana de la Comunicació a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals), Jaume Cabré (professor de Comunicació Audiovisual i organitzador) i Josep Lluís Cadenas (director de Cadena Ser a Lleida). Conferència Dies de Ràdio a càrrec d'Antoni Bassas (periodista i conductor de El matí de Catalunya Ràdio). Els organitzadors i el conferenciant atendran els mitjans mitja hora abans de l’acte.

DIMARTS 4

 • 11.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de la Jornada de difusió dels Ajuts a l’R+D+i (autonòmics i nacionals) a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Recerca i Innovació).
 • 12.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència inaugural del Postgrau en Mediació Lingüística La mediació lingüística: reptes i oportunitats a càrrec de Daniel Cassany (professor de la Universitat Pompeu Fabra).
 • 13.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació de les conclusions de les Segones Converses Pedagògiques La relació família-escola: una qüestó pendent? a càrrec de Pilar Navarro (pedagoga de la Universitat de Lleida).
 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Anàlisis (I). Museo Guggenheim - Frank Gehry. Actuaciones en el barroco - Bernini/Borromini a càrrec de José Ángel Hidalgo i Prudenci Español, dins el curs Confrontacions. Les claus de l'art-quitectura actual.
 • 19.00h AULA 1.33A (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Los Tribunales Tutelares de Menores y la justicia franquista a càrrec de Carme Agustí Roca (professora d'Historia), dins el seminari Nens i joves en les dictadures europees.
 • 19.15h COL·LEGI OFICIAL DE VETERINARIS (LLEIDA). Inauguració del Simposi sobre la sanitat de la fruita fresca. Conferència inaugural Tecnologia de frigoconservació: avenços tècnics a càrrec de Jordi Graell (catedràtic de l’Escola Universitària de Tecnologia d’Aliments i cap de l’àrea de Postcollita d’UdL-IRTA).
 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència L'humor a la ràdio a càrrec de Carles Capdevila (periodista i director del programa de Catalunya Ràdio Alguna pregunta més?). Els organitzadors i el conferenciant atendran els mitjans mitja hora abans de l’acte.
 • 20.00 h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada Itinerari artístic de la companyia Desastrosus Cirkus a càrrec de Joan López Víllora (director artístic de la companyia Desastrosus Cirkus), dins el 6è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgica Escènica dedicat al Circ i Arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 5

 • 09.30h FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la VII Jornada d’emprenedors i innovació a càrrec de Joan Viñas (rector), Isidre Gavín (president de la Diputació de Lleida) i Joan Ramon Fuertes (delegat de “la Caixa”).
 • 18.00 h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Anàlisis (II). Termas en Vals - Peter Zumthor. Alhambra de Granada a càrrec de Prudenci Español i José Ángel Hidalgo, dins el curs Confrontacions. Les claus de l'art-quitectura actual. 18.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència Vicens Vives, Notícia de Catalana. La llarga nit del franquisme, dins el III Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.
 • 19.00h SALA 2 DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació del llibre i l'exposició La fauna vertebrada a les terres de Lleida de Frederic Casals i Delfí Sanuy, i conferència Biodiversitat i societat a càrrec de Martí Boada Juncà (professor del departament de Geografia de la UAB).
 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Dies de Ràdio amb Toni Soler (periodista i conductor del programa de RAC1 Minoria Absoluta). Els organitzadors i el conferenciant atendran els mitjans mitja hora abans de l’acte.

DIJOUS 6

 • 09.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de la Jornada Erasmus Mundus i Dobles Titulacions a càrrec de Jérome Rive (Universitat Jean Moulin-Lyon III) que oferirà la conferència Dobles titulacions: de la teoria a la pràctica, i presentació del programa Erasmus Mundus a càrrec de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació).
 • 17.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Com s'ensenya ràdio a càrrec d'Enric Calpena (periodista i professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Ramon Llull).
 • 16.00h AULA 0.10B (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Contacte entre cultures en el context polític europeu en la primera meitat del segle XX a càrrec d'Anne Mathieu (Centre National de Recherche Scientifique de Nantes).
 • 19.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Jornada de presentació del nou Codi Tècnic de l'Edificació a càrrec del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida i el Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida.
 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència En directe amb Rut Vilar i Ricard Torquemada (narradors dels partits del FC Barcelona amb Joaquim M. Puyal a Futbol a Catalunya Ràdio). Els organitzadors i el conferenciant atendran els mitjans mitja hora abans de l’acte.
 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Lectura de Poemes de Fèlix Grande organitzada per l'Aula de Poesia Jordi Jové.

DIVENDRES 7

 • 09.30 h AULA MAGNA (FACULTAT DE MEDICINA). Presentació de la VI Jornada d'Actualització en Terapèutica a càrrec de Dolors Forés (presidenta de la CAMFiC), Joan Ramon Laporte (director de la Fundació Institut Català de Farmacologia), Ramon Morera (director de la Divisió d’Atenció Primària de l’ICS) i Rafael Manzanera (director general de Farmàcia i Productes Sanitaris del Departament de Salut).
 • 16.00 h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals de la UdL) i Jordi Suïls (cap del Departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual de la UdL), i jornada de presentació de resultats del projecte de la UdL i finançat pel CAC (Consell Audiovisual Català) Què hi ha de nostre aquí?

 

mesSETMANA DEL 10 AL 16 D'ABRIL

Sense actes

mesSETMANA DEL 17 AL 23 D'ABRIL

DIMARTS 18

 • 12.00h PATI DE LES HEURES (EDIFICI DEL RECTORAT). I Setmana del Català. II Festa dels Països Catalans. Lectura i esmorzar: Proses de Ponent, amb Josep Vallverdú.
 • 12.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Roda de premsa de presentació del cicle de conferències “La il·lusió de la República” a càrrec d’Emili Junyent (degà de la Facultat de Lletres), Joan Busqueta (director de la Fundació Universitat de Lleida) i Pere Solà (director del departament de Filologia Clàssica, Espanyola i Francesa).
 • 12.30h COMPLEX DE LA CAPARRELLA. Visita d’obres de les noves instal·lacions del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (CEEILLEIDA), a càrrec d’Isidre Gavín (president de la Diputació) i Antoni Piñol (director del CEEILLEIDA). Hi assistirà Xavier Ticó (cap de l’Oficina de Suport a l’R+D+i).
 • 13.30h EDIFICI PRINCIPAL DE LA CAPARRELLA. Signatura del conveni marc de col·laboració entre la fundació privada Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Lleida (CEEILLEIDA) i la Universitat de Lleida per donar suport i potenciar l’esperit empresarial i la innovació a les comarques de Lleida. Signaran Joan Viñas (rector) i Isidre Gavín (president de la Diputació i president de la fundació CEEILLEIDA).
 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). I Setmana del Català. II Festa dels Països Catalans. Passi de vídeos: Del roig al blau, la transició valenciana, de Llorenç Soler (90’), i Manifest, de la CAL (45’).
 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Análisis (III). Torre Agbar (Barcelona)-Jean Nouvel. La Sainte-Chapelle a càrrec de José Ángel Hidalgo i Carlos Tostado, dins el curs Confrontacions. Les claus de l'art-quitectura actual. 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada Jo i el circ a càrrec de Karoli, l’home roda, dins el 6è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica dedicat al Circ i Arts de carrer a Catalunya.

DIMECRES 19

 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). I Setmana del Català. II Festa dels Països Catalans. Taula rodona: “Llengua i política: les llengües minoritzades”.
 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Análisis (IV). Venecia. Nueva York a càrrec de Carlos Tostado i Prudenci Español, dins el curs Confrontacions. Les claus de l'art-quitectura actual.
 • 18.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència Joan Fuster, Nosaltres els valencians. La llarga nit del franquisme. Els Països Catalans, dins el III Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.
 • 19.00h VESTÍBUL DE L’EDIFICI DEL RECTORAT. Inauguració de l’exposició de fotografies Presències en l’absència de Marc Llibre.
 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Cicle de conferències “La il·lusió de la República. Inauguració: El context històric”. Conferència El context històric de la proclamació a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i professor d’història contemporània). 19.00h SALA JAUME MAGRE (IME). Presentació del Llibre verd de l’Administració de Justícia. Recomanacions per a la millora del servei públic de la Justícia a Catalunya a càrrec de Josep M. Vallès (conseller de Justícia), amb la participació d’Àngel Ros (alcalde de Lleida), Joan Viñas (rector), Cèsar Béjar (delegat de la Unió de Consumidors de Catalunya a les Terres de Lleida), Xavier Roca (director general de la Fira de Lleida) i Joan Simó (president de la Cambra de Comerç de Lleida).

DIJOUS 20

 • 12.00h (I DURANT TOT EL DIA) PLAÇA VÍCTOR SIURANA I APARCAMENT DEL RECTORAT. I Setmana del Català. II Festa dels Països Catalans. Actes de celebració de la festa dels Països Catalans: tallers de dances tradicionals, grallers d’Almacelles, paella popular, Miquel del Roig (cantautor), castells amb Los Marracos de la UdL, taller de bitlles... Concert (a partir de les 24h) amb Skalivada, La Violeta i DJ Èric.
 • 17.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Cicle de conferències “La il·lusió de la República. Context literari”. Conferència La literatura catalana en els anys de la II República a càrrec de Jordi Castellanos (catedràtic de literatura catalana de la UAB).
 • 18.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Cicle de conferències “La il·lusió de la República. Context literari”. Conferència Estética, literatura y II República a càrrec de Joaquín Marco (catedràtic de literatura espanyola de la UB).
 • 18.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació del Llibre blanc de la funció pública catalana a càrrec de Rut Carandell (secretària d’Administració i Funció Pública del departament de Governació de la Generalitat).
 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Lectura de poemes a càrrec de Jordi Julià.

DISSABTE 22

 • 21.30h AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS. Nit de Sant Jordi. Lliurament dels Premis de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Hi assistirà Joan Viñas (rector).

 

mesSETMANA DEL 24 AL 30 D'ABRIL

DILLUNS 24

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Laya Films: Noticiaris, amb presentació i debat a càrrec d'Anton Giménez, dins el cicle que la Filmoteca Cine-Ull dedica al fons Laya Films.

DIMARTS 25

 • 17.30h RECTORAT. Joan Viñas (rector) rep Bernat Joan (diputat al Parlament Europeu per ERC).

 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Situació política i social a les Pitiüses, les Balears i els Països Catalans a càrrec de Bernat Joan (diputat al Parlament Europeu per ERC).

 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Reflexiones. La luz en la arquitectura. Proyecto e historia: Dialogías en-contradas. Poesía i arquitectura a càrrec de Prudenci Espanyol, Carlos Tostado i Jose Ángel Hidalgo dins el curs Confrontacions. Les claus de l'artquitectura actual.

 • 18.30h SALA DE GRAUS (UNITAT DOCENT DE L’HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA). Conferència La nutrició, element bàsic de la prevenció cardiovascular: nous conceptes a càrrec de Rosa Solà Alberich (catedràtica de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili) oferirà la dins el XII Curs de Postgrau Nutrició o Dietètica Clíniques.

 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Música de ballet al segle XX amb l'Sphera Ensemble sota la direcció d'Oriol Sans i amb la coreografia del Grup Esbós Dansa Contemporània de la UdL, que interpretaran Apollon musagète, ballet en dos quadres d'Igor Stravisnki, i Appalachian spring, suite per a 13 instruments d'Aaron Copland, en el marc de la VIII Mostra de Dansa a Lleida 2006.

 • 20.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Xerrada El Sidral, 20 anys de carrer a càrrec d'Esteve Cuito i Gabriel Solans, membre fundador i director artístic respectivament de la companyia El Sidral, dins el 6è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica dedicat al Circ i les Arts de Carrer.

 • 22.00h PUB ANTARES (LLEIDA). Recital de poesia dins els actes de la 10a Festa Major de l’Estudiantat.

DIMECRES 26

 • 18.00 h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Mirada cercana a grandes obras a càrrec de Prudenci Español, Carlos Tostado i Jose Ángel Hidalgo dins el curs Confrontacions. Les claus de l'artquitectura actual.

 • 18.00h. EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència Rubert de Ventós, Catalunya: de la identitat a la independència. De la transició a la democràcia dins el III Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

 • 19.30h SALA DE JUNTES DE LA 2a PLANTA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència 75 aniversari de la proclamació de la República a càrrec de Joan Segués i Felipe Aranguren.

 • 20.30 h. SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Opera Oberta: El Liceu a la UdL amb Die tote Stadt d'Erich Wolfgang Korngold, dins la XIII Temporada Musical de la UdL.

 • 21.30h CAFÈ DEL TEATRE DE L'ESCORXADOR (LLEIDA). Projecció d'animacions basades en acudits gràfics d'Ermengol -Ermengolari-, mostra de curtmetratges andalusos i concert amb la banda Quartet del Bar, dins els actes de la 10a Festa Major de l'Estudiantat.

DIJOUS 27

 • TOT EL DIA. ESPAIS DIVERSOS. 10a Festa Major de l'Estudiantat:

  • 10.00h Campionat de futbol (Club Atlètic Segre)

  • 10.00h Campionat de bàsquet (Pavelló de Cappont)

  • 10.00h Campionat de voley (Pavelló de Cappont) 10.00h Linux Install Party (Laboratori EPS)

  • 11.00h Campionat de butifarra (Hall de l'Aulari del Campus de Cappont) 11.30h Esmorzar popular (Passeig Jaume II)

  • 12.00h Retransmissió en directe del programa de RAC1 Minoria absoluta presentat per Toni Soler (Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont)

  • 14.00h Dinar popular

  • 17.00h Presentació de la película Rock & Cat amb Pep Sala (Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Capont)

  • 18.00h Performance de Dansa (Hall de l'Aulari del Campus de Cappont)

  • 18.30h Concurs de graffitis i posterior exposició (Passeig Jaume II)

  • 19.00h Actuació de la Colla Castellera Marracos UdL (Passeig Jaume II)

  • 21.00h Sopar popular (placeta entre edificis del Passeig Jaume II)

  • 22.00h Correfoc a càrrec dels Diables de Lleida (Passeig Jaume II)

  • 23.00h Concert a l'aire lliure amb l'actuació en directe dels grups N'View i Abbey Road (Passeig Jaume II)


 • 16.30h SALA 2 DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Jornada Tècnica Comerç tradicional versus comerç franquiciat. Conferència Franquícia o francisca. L'ADN de la franquícia competitiva dins el Seminari Humanisme i Societat, a càrrec de Lluís Martínez-Ribes (especialista en innovació aplicada al retail), i taula rodona moderada per Rosa M. Eritja (presidenta de la Federació Provincial d Empresaris de Comerç de Lleida -FECOM-) amb la participació de Josep Esteve (sector automoció), Carlos Caus (sector perfumeria), Lluís Prim (sector serveis) i Antoni Garí (sector distribució).

 • 17.00h AULA 2.08 EDIFICI AULARI (CAMPUS DE CAPPONT). Conferència Aspectes pràctics de dret de successions a càrrec de Cristina Hernández (notària de Sort).

 • 19.30h AUDITORI DE L'EDIFICI EMBLEMÀTIC (AMPUS DE CAPPONT). Lliurament d'orles del col·legi l'Estonnac.

 • 20.00h BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA. Representació d'Edmess Free: Edmes Danse per l'Escola de Dansa Montse Esteve, Sóc l'espai on sóc a càrrec de M'organitzo Club d'INEFC, La cascabellada de Cardona i El Rocle a càrrec de l'Esbart Lleidatà de Dansaires, Gouache per Esbós-Dansa Contemporània de la UdL, i El Quixot a càrrec d'Estil Acadèmia de Dansa de les Borges Blanques, dins la VIII Mostra de Dansa a Lleida 2006.

 • 21.30h CLAUSTRE (EDIFICI DEL RECTORAT). Representació d'Aigua a càrrec de Dansa Contemporània de la UdL dins la VIII Mostra de Dansa a Lleida 2006.

DISSABTE 29

 • TOT EL DIA. PAVELLÓ 4 (FIRA DE LLEIDA). Lleida Lan Party 2006

 • 10.00h SALA D'EXPRESSIÓ CORPORAL DE L'INEFC (COMPLEX DE LA CAPARRELLA). Taller Llenguatge de la Dansa. Dansa Tradicional a càrrec de Joan Serra i Jordi Rubió (membres de la companyia Factoria Mascaró).

 • 13.00h BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA. Lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa a càrrec de Joan Serra (membre de la companyia Factoria Mascaró) i presentació del llibre La dansa contemporània és... de Marta Castañer a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària).

DIUMENGE 30
 • TOT EL DIA. PAVELLÓ 4 (FIRA DE LLEIDA). Lleida Lan Party 2006

mesSETMANA DEL 1 AL 7 DE MAIG

DIMECRES 3

 • 16.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Jornada Tècnica “Publiquem un llibre. De la fantasia a la realitat”. Conferència El micro món que envolta un llibre a càrrec de Lluís Pagés (president de l'associació d'editors en llengua catalana) i taula rodona amb la participació de Joan Busqueta (director de la Fundació Universitat de Lleida), Andreu Loncà (lector i crític literari), Javier de Castro (Servei de Publicacions de la UdL), Ramon Badia (editor), Jordi Caselles (president del gremi de llibreters) i Ramon Rubinat (autor).

 • 19.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Cloenda del III Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani amb la conferència Què vol dir ser catalanista a càrrec de Víctor Torres (dirigent històric d’ERC).

 • 19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ LA CAIXA. Conferència Què Aprenentatge vocal i comunicació en dofins a càrrec de Vincent M. Janik (professor de la Universitat de St. Andrews, Regne Unit). Presentació a càrrec de Joan Julià i Muné (professor del departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual).

DIJOUS 4

 • 18.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació del Llibre blanc de la funció pública catalana a càrrec de Joan Viñas (rector), Agnès Pardell (degana de la Facultat de Dret i Economia), Rut Carandell (secretària d'Administració i Funció Pública del departament de Governació de la Generalitat) i Jordi Pujol (autor del llibre).

 • 19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de l'exposició 25 Fira de Teatre al Carrer: de vista a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària).

 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Taula rodona XL Aniversari del Concili Vaticà II amb la participació de Manuel Lladonosa (historiador), Montserrat Esquerda (metgessa), Benet Arbués (pedagog) i Ramon Prat (teòleg). L'acte comptarà amb la presentació i cloenda a càrrec de Joan Viñas (rector) i la intervenció de Francesc Xavier Ciuraneta (bisbe de Lleida).

 • 19.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Conferència La violència a l'entorn escolar i la seva prevenció a càrrec d'Anna Berga (doctora en sociologia especialitzada en adolescència i joventut) amb la presentació a càrrec de Xavier Vilimelis (president de la FAMPAEC), i posterior debat amb la participació d'Isabel Arco (vicerectora de Docència), Ignasi Parra (formador del Programa de Mediació Escolar a Lleida i membre de l'Institut de Ciències de l'Educació) i Llorenç Claramunt (director del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida).

DIVENDRES 5

 • 09.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració del 10è Fòrum de debat Hot Topics en la síndrome d'apnea del son i de la carpa itinerant 2006, Any de l'Apnea del Son, a càrrec d'Àngel Rodríguez (degà de la Facultat de Medicina), Mateu Huguet (director de la divisió d’atenció hospitalària de l’ICS de Barcelona), José Luis Álvarez (director de centre de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova), Jaume Capdevila (director mèdic de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova) i Ferran Barbé (cap del servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova).

 • 19.30h EDIFICI EQUIPAMENT POLIVALENT DEL DEPARTAMENT DE BENESTAR I FAMÍLIA. Presentació de l’XIa Escola d’Estiu del Voluntariat a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària), Jaume Nicolau Forés (subdirector general d’Associacionisme i Voluntariat del departament de Benestar i Família de la Generalitat), Tomàs Pujol (director dels serveis territorials de Benestar i Família a Lleida) i un representant de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida.

DISSABTE 6

 • 10.00h CAMPUS DE CAPPONT. II Jornada de Campus Oberts Coneix la UdL per a pares i mares. Presentació a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat).

 • 13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Rebuda de Joan Viñas (rector) als pares i mares que participen en la II Jornada de Campus Oberts Coneix la UdL per a pares i mares.

 • 17.45h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Cloenda del 10è Fòrum de debat Hot Topics en la síndrome d'apnea del son a càrrec de Ferran Barbé (cap del servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida).

DIUMENGE 7

 • 12.30h PALAU DE CONGRESSOS DE CATALUNYA (BARCELONA). Joan Viñas (rector) assistirà a la cloenda de Rural’06. Primer Congrés del Món Rural de Catalunya.

 

mesSETMANA DEL 8 AL 14 DE MAIG

DILLUNS 8

 • 11.00h CAMPUS DE L’ETSEA. Carpa de la campanya de mobilitat juvenil Amplia Horitzons de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleida.

 • 12.15h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. La UdL acull les comissions de política lingüística i de llengua de l’Institut Joan Lluís Vives, amb la participació de vicerectors i tècnics de diferents universitats de la xarxa. Atenció dels mitjans a càrrec d’Ignasi Casadesús (secretari executiu de l’IJLV) i Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària).

 • 13.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Roda de premsa de presentació de l’elaboració del Catàleg del Paisatge de la Plana de Lleida i de l’inici de la campanya de participació ciutadana sobre els paisatges de la Plana de Lleida a càrrec de Joan Viñas (rector), Cristina Vega (professora d’Enginyeria Agroforestal i coordinadora del projecte a Lleida), Joan Nogué (director de l’Observatori del Paisatge) i Pere Sala (coordinador tècnic de l’Observatori del Paisatge).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Laya Films: Documentals independents sobre la guerra civil, amb presentació i debat a càrrec de Francesca Prats, dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al fons de Laya Films.

DIMARTS 9

 • TOT EL DIA. AULARI (CAMPUS DE CAPPONT). Estand del Centre de Documentació Europea del Servei de Biblioteques i Documentació de la UdL amb motiu del Dia d’Europa.

 • 11.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència I després què? sobre les noves sortides professionals a les titulacions de lletres.

 • 13.00h RECTORAT. Acte de cessió de la discoteca de vinil (20.000 unitats) de Ràdio Girona Cadena Ser a la UdL amb Joan Viñas (rector) i Jaume Serra (director de Ràdio Girona Cadena Ser).

 • 19.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Inquietudes, recital de poesia a càrrec d'estudiants de filologia hispànica de la UdL.

 • 20.00h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA. Inauguració de l’exposició El retorn dels documents confiscats a Catalunya a càrrec de Josep M. Carreté (director general del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya), amb la presència de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària).

DIMECRES 10

 • 10.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Presentació de la Jornada del Dia Mundial de la Fibromiàlgia a càrrec de Joan Prat (vicerector de Qualitat Institucional i Planificació Estratègica) i taula rodona Les actuacions de les Administracions en l’àmbit de Lleida envers la fibromiàlgia amb la participació d’Àngel Ros (alcalde de Lleida), Isidre Gavín (president de la Diputació de Lleida), Sebastià Barranco (director territorial del Departament de Salut de la Generalitat a Lleida) i de Tomàs Pujol (director territorial del Departament de Benestar i família de la Generalitat a Lleida).

 • 11.00h CAMPUS DE MEDICINA. Carpa de la campanya de mobilitat juvenil Amplia Horitzons de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Lleida.

 • 20.00h AJUNTAMENT DE LLEIDA. Joan Viñas (rector) farà el pregó oficial de la Festa Major de Lleida 2006.

mesSETMANA DEL 15 AL 21 DE MAIG

DILLUNS 15

 • 18.00h VESTÍBUL DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Trobada de Joan Viñas (rector) i Àngel Ros (alcalde de Lleida) amb estudiants de la Universitat amb motiu de l’obertura de l’exposició itinerant sobre el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny.

 • 19.00h VESTÍBUL DE L'EDIFICI DEL RECTORAT. Inauguració de l'exposició Cortar/pegar de collages d'estudiants d'Història de l'Art amb la realització d'un collage col·lectiu.

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Laya Films: Fuego en España, amb presentació i debat a càrrec de Francesca Prats, dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al fons de Laya Films.

DIMARTS 16

 • 12.00h SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. Roda de premsa de presentació dels cursos de la Universitat d’Estiu de la UdL a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària) i Eva Martín (tècnica responsable de la Universitat d’Estiu).

 • 20.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Joan Viñas (rector) presentarà el llibre El perímetro del congreso d’Antoni Sitges-Serra (cap del departament de Cirurgia de l’Hospital del Mar), que n’exposarà els continguts principals.

 • 20.00h CLAUSTRE DE LES HEDRES (EDIFICI DEL RECTORAT). Concert a càrrec del Cor de la UdL, sota la direcció d'Oriol Sans (professor de Ciències de l’Educació i del Conservatori Municipal de Lleida) i d’estudiants de la UdL.

 • 21.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Taller de creació col·lectiva El mite de Bhopal, sota la direcció d'Emili Baldellou i Cristina Rodríguez, amb escenificació i muntatge audiovisual.

DIMECRES 17

 • 12.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Acte d'homenatge a Antoni Morell, professor de la facultat de Dret i Economia, per la seva trajectòria universitària i la seva qualitat humana, presidit per Joan Viñas (rector), Agnès Pardell (degana de la facultat d'Economia), Pere Enciso (professor del departament d'Economia Aplicada), Jordi Garreta (professor del departament de Geografia i Sociologia), Carlota Soler (catedràtica de Sociologia de la UAB) i Ignasi Brunet (catedràtic de Sociologia de la URV).

 • 18.00h SALA 2 DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Conferència Protecció de continguts a Internet i continguts a Internet desprotegits, dins els actes de Fes Internet (Festa d'Internet 2006) a càrrec de César Iglesias Rebollo (advocat especialitzat en propietat intel·lectual i noves tecnologies, i secretari general de l’Associació per a l’Estudi i l’Ensenyament del Dret d’Autor).

 • 18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència virtual amb l'Equador a càrrec de Cristobal Kay sobre La pobresa rural a Amèrica Llatina.

 • 18.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Xerrada de presentació del quadern Al voltant de la deslocalització empresarial del Centre de Cooperació Internacional de la UdL, amb la intervenció de Pep Lobera (Observatori del Deute en la Globalització, autor), Josep Manel Busqueta (Seminari d’Economia Crítica Taifa, autor) i Merche Sánchez (Secretaria General de la CGT de Catalunya). La presentació anirà a càrrec de Ramon Morell (professor d'Economia).

DIJOUS 18

 • 17.30h LA SEU VELLA (LLEIDA). Lliurament de les orles de la facultat de Dret i Economia de la UdL, amb l’apadrinament de Rafael Pujol (president de Supermercats Pujol a Lleida i propietari de la cadena Plusfresc), i l’assistència de Joan Viñas (rector) i Josep M. Pujol (president del Consell Social).

 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència El debat territorial a la II República: Comarques i Vegueries a càrrec de Jesús Burgueño (professor de Geografia), dins el cicle de conferències La il·lusió de la República: Context territorial.

 • 19.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Presentació del projecte del Centre d’Art la Panera True Fakes i projecció de videocreacions.

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Xerrada col·loqui a càrrec de Carlos Castillo (cònsol general de Cuba a Barcelona).

 • 20.00h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR (LLEIDA). Recital poètic Versos i prou a càrrec de Carme Casanovas (guanyadora del premi de poesia de la UdL del 1997), dins la programació estable de poesia jove a Lleida “Versos de Temporada 2006”.

DIVENDRES 19

 • 19.00h SALA D’ACTES DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA. Lliurament de les orles de l’Escola Universitària de Turisme amb l’apadrinament d’Isabel del Arco (vicerectora de Docència).

mesSETMANA DEL 22 AL 28 DE MAIG

DILLUNS 22

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Otto e mezzo de Federico Fellini (Itàlia, 1963. 138 min, B/N, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al Nou cinema italià.

DIMARTS 23

 • 19.00h VESTÍBUL (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de l'exposició Aproximacions de Maja Čečuk a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària).

 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència El dret a ser joves moderadament responsables. Desigualtats socials i exclusions entre adolescents i joves de Catalunya a càrrec de Jaume Funes (adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya per a Defensa dels Drets dels Infants i Adolescents).

 • 20.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Opera Oberta: El Liceu a la UdL amb Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, dins la XIII Temporada Musical de la UdL.

 • 21.30h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (EDIFICI DEL RECTORAT). Representació de l'obra Hèrcules i l'Estable d'Augi a càrrec de l'Espai de Teatre de la UdL, sota la direcció de Núria Casado i Ferran Farré.

DIMECRES 24

 • 11.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Roda de premsa de presentació dels resultats de l’estudi realitzat sobre restes fòssils vegetals, utilitzades com a nova eina de reconstrucció climàtica de la plana de Lleida en els darrers 4.000 anys, a càrrec de Jordi Voltas (professor de Producció Vegetal i Ciència Forestal), Natàlia Alonso (professora d’Història) i Juan Pedro Ferrio (postdoctornant de la Universitat de Freiburg).

DIJOUS 25

 • 10.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Claustre ordinari de la Universitat de Lleida: presentació de l’informe anual del Síndic de Greuges, i presentació i aprovació, si s’escau, de l’informe anual de gestió del rector. L’atenció als mitjans gràfics tindrà lloc durant la primera mitja hora (de 10.00 a 10.30h).

 • 13.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa amb motiu de la sessió del claustre de la UdL a càrrec de Joan Viñas (rector).

 • 17.30h SEU VELLA (LLEIDA). Lliurament de les orles de la facultat de Ciències de l’Educació de la UdL: Graduació de la XII Promoció d’alumnes de les diplomatures de Mestre i d’Educació Social, de la III Promoció de la diplomatura de Treball Social i de la X Promoció de la llicenciatura de Psicopedagogia. Amb l’apadrinament d’Antoni Petrus (pedagog de la Universitat de Barcelona), que pronunciarà la lliçó magistral Educació, emoció i seducció, i l’assistència de M. Àngels Balsells (degana de la facultat de Ciències de l’Educació) i Josep M. Pujol (president del Consell Social). Obertura i cloenda a càrrec de Joan Viñas (rector).

DIVENDRES 26

 • 09.30h SALA 2 DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Jornada sobre Formació en Tecnologia dels Aliments, organitzada per la Fundació Universitat de Lleida i l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, secció filial de l'IEC).

 • 10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Exposició pública dels cinc projectes seleccionats per al Premi al Millor Pla d'Empresa de Catalunya Best Business Plan de la Jove Cambra de Lleida.

 • 17.30h SEU VELLA (LLEIDA). Lliurament de les orles de la facultat de Medicina de la UdL, amb l’apadrinament de Montserrat Turà (consellera d’Interior de la Generalitat), i l’assistència d’Àngel Rodríguez (degà de la facultat de Medicina) i Josep M. Pujol (president del Consell Social). Obertura i cloenda a càrrec de Joan Viñas (rector).

 • 18.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Lliurament de les orles de la facultat de Lletres, amb l’apadrinament de Víctor Torres (dirigent històric d’ERC) i l’assistència d’Emili Junyent (degà de la facultat de Lletres). Obertura i cloenda a càrrec de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació).

DISSABTE 27

 • 10.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Actes de celebració (activitats diverses, i projecció de documents i pel·lícules) amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, organitzats pel departament de Benestar i Família.

DIUMENGE 28

 • 11.00h CEMENTIRI DE CAMARASA. Ofrena floral i visita al Merengue, dins l’acte d’exposició i presentació de la senyalització i recuperació d’Espais de la Batalla del Segre, amb l’assistència de Joan Saura (conseller de Relacions Institucionals de la Generalitat).

 • 13.15h AJUNTAMENT DE CAMARASA. Presentació del projecte Senyalització i recuperació. Tomba de Camarasa i Merengue i del DVD Un camp de batalla de la guerra civil al front del Segre: el Merengue i la Lleva del Biberó, del Servei d’Història, Documentació i Patrimoni de la UdL.

mesSETMANA DEL 29 DE MAIG AL 4 DE JUNY

DILLUNS 29

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Il deserto rosso (Michelangelo Antonioni, Itàlia-França, 1964. 120 min, Color, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al Nou cinema italià.

DIMECRES 31

 • 18.00h AUDITORI (CAMPUS DE CAPPONT). Lliurament de les orles de l’Escola Politècnica Superior amb l’apadrinament de Francesc Vidal (professor del Departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial). Obertura i cloenda a càrrec de Joan Viñas (rector).

DIJOUS 1

 • 09.45h SALA D'ACTES (CAMPUS DE L'ETSEA). Jornada Com puc plantejar la meva docència en clau de convergència europea? Taller de propostes d’innovació educativa, organitzat per Antonio J. Ramos, coordinador de la Llicenciatura en Ciència i Tecnologia dels Aliments.

 • 13.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Joan Viñas (rector) rep els alumnes i els representants de les Aules de la Gent Gran agrupades a AFOPA (Associació per a la Formació Permanent de la Gent Gran) de Catalunya, dins els actes de cloenda oficial del curs 2005-06.

 • 17.30h AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS. Acte de cloenda del curs 2005-06 de les Aules de la Gent Gran agrupades a AFOPA (Associació per a la Formació Permanent de la Gent Gran) de Catalunya a càrrec de Joan Viñas (rector), Josep M. Pujol (president del Consell Social), Francesc Pané (tinent d’alcalde de Lleida), Josep Torrelles (president del Consell Interuniversitari d’AFOPA) i Josep Romà Barriga (president d’AFOPA). Conferència Viatge periodístic a càrrec de Carles Porta (periodista i professor de Comunicació Audiovisual) i actuació d’ Esbós-dansa UdL (grup de dansa contemporània).

 • 19.00h SALA 2 DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT) · Conferència RED: Rehabilitació, esport i discapacitat a càrrec de Xavier Mandicó (Federació Esportiva Catalana dels Cecs i Deficients Visuals), dins el Seminari Humanisme i Societat.

DIVENDRES 2

 • 19.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Lliurament d’orles de IES-SEP Guindàvols.

mesSETMANA DEL 5 AL 11 DE JUNY

DISSABTE 3

 • 19.00h PLAÇA DE SANT FRANCESC (LLEIDA). Presentació de “Al voltant del Comerç Just” (Quaderns de Cooperació Internacional de la UdL, núm. 2, 2005), dins els actes de la Festa del Comerç Just organitzada per “Lo CaCau” i Intermon Oxfam.

DILLUNS 5
 • 17.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Actes del programa intergeneracional d'habitatges compartits entre persones grans i estudiants universitaris de la Fundació Viure i Conviure de Caixa Catalunya, amb la presència de Joan Viñas (rector) i Josep Florensa (coordinador territorial de la zona de Lleida i Tarragona de la Fundació).

 • 19.00h VESTÍBUL DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de l'exposició Els Espais Naturals a les comarques de Lleida, organitzada per IPCENA coincidint amb el Dia Internacional del Medi Ambient, a càrrec de Joan Viñas (rector).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Marcia nuziale (Marco Ferreri, Itàlia-França, 1965. 100 min, B/N, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al Nou cinema italià.

DIMARTS 6

 • 13.00h PALAU DE PEDRALBES (BARCELONA). Acte de presentació de L’Estatut de les Persones, a càrrec de Pasqual Maragall (president de la Generalitat de Catalunya), amb la presència de Joan Viñas (rector).

DIMECRES 7

 • 17.30h CAIXAFORUM (BARCELONA). Reunió de constitució del Fòrum BioRegió de Catalunya (biocat), amb la participació de Joan Viñas (rector).

DIJOUS 8

 • 17.30h RIALP. Inici de la XVII Trobada Empresarial al Pirineu, amb la presència de Joan Viñas (rector).

DIVENDRES 9

 • 10.00h RIALP. Acte d’inauguració de la XVII Trobada Empresarial al Pirineu, amb la presència de Joan Viñas (rector).

 • 13.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Visita d’estudiants de doctorat de la Universitat Autònoma de Madrid a la UdL, organitzada pel departament de Geografia i Sociologia.

 • 16.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Jornada Anàlisi de les necessitats educatives dels immigrants, a càrrec de Dolors Mayoral (professora del departament de Geografia i Sociologia), Malcolm Hayes i David Lesan.

mesSETMANA DEL 12 AL 18 DE JUNY

DILLUNS 12

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Medea (Pier Paolo Pasolini, Itàlia-França-Alemanya, 1969. 110 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al Nou cinema italià.

DIJOUS 15

 • 19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Conferència Crisis oblidades a càrrec de Rafael Vilasanjuán (director general de Médicos sin Fronteras a Espanya). Presentació a càrrec de Joan Viñas (rector).

DISSABTE 17

 • 12.00h INSTAL·LACIONS ESPORTIVES DE L’INEFC (CAMPUS DE LA CAPARRELLA). Lliurament d’orles de la VI Promoció de la Llicenciatura en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Obertura i cloenda de l’acte a càrrec d’Isabel del Arco (vicerectora de Docència).

mesSETMANA DEL 19 AL 25 DE JUNY

DILLUNS 19

 • 10.00h CAMPUS DE L’ETSEA. Autocar d’informació i formació de la campanya Sexo con seso de Creu Roja Joventut.

 • 16.00h PLAÇA VÍCTOR SIURANA (DAVANT DE L’EDIFICI DEL RECTORAT). Autocar d’informació i formació de la campanya Sexo con seso de Creu Roja Joventut.

 • 19.00h IBERCAJA (LLEIDA). Presentació del llibre Petit diccionari de la pau. Paraules i jocs explicats per infants i joves per a educar en els valors d’un equip de treball de l’ICE de la UdL, coordinat per Jordi Domingo (professor de Geografia i Sociologia de Ciències de l’Educació) i Julia Remón (professora d’Història de l’Art i Història Social de Ciències de l’Educació).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Morte a Venezia (Luchino Visconti, Itàlia-França, 1971, 130 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al Nou cinema italià.

DIMARTS 20

 • 09.00h EDIFICI DEL RECTORAT-CAMPUS DE CAPPONT-CAMPUS DE L’ETSEA. Inici de les proves d’Accés a la Universitat (PAU). Recordeu que, un cop comencin les proves, els mitjans no podreu accedir a les aules.

 • 10.00h CAMPUS DE L’ETSEA. Autocar d’informació i formació de la campanya Sexo con seso de Creu Roja Joventut.

 • 12.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa de presentació de la XIII Trobada d’Escriptors al Pirineu, que enguany tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol a Bellver de Cerdanya, a càrrec de Ferran Rella, Ramon Sistac, Joan Blanco, Pep Coll, Andreu Loncà, Xavier Macià, Miquel Pueyo, Jordi Suïls, Albert Turull i Miquel Viladegut. També es presentaran el llibre Laubura, corresponent a la XII Trobada d’Escriptors al Pirineu, a càrrec d’Isidor Cònsul, i el llibre Rufaca de paraules. Antologia literària de la Cerdanya, a càrrec de Manel Figuera.

 • 16.00h PLAÇA VÍCTOR SIURANA (DAVANT DE L’EDIFICI DEL RECTORAT). Autocar d’informació i formació de la campanya Sexo con seso de Creu Roja Joventut.

 • 18.00h AUDITORI MUNICIPAL (CERVERA). Acte de cloenda del curs 2005-06 de l’Aula d’Extensió Universitària Canceller Dou de Cervera. Cloenda a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària).

DIMECRES 21

 • 09.00h EDIFICI DEL RECTORAT-CAMPUS DE CAPPONT-CAMPUS DE L’ETSEA. Continuació de les proves d’Accés a la Universitat (PAU). Recordeu que, un cop comencin les proves, els mitjans no podreu accedir a les aules.

 • 16.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa de presentació del conveni marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i l’Institut Municipal d’Educació per al desenvolupament de la formació de les persones adultes, a càrrec de Joan Viñas (rector), Isabel del Arco (vicerectora de Docència) i Ramon Camats (regidor d’Educació).

 • 17.00h AULA MAGNA (UNIVERSITAT DE VIC). Presa de possessió d’Assumpta Fargas com a rectora de la Universitat de Vic, a la qual assistirà Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària).

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Presentació del llibre Enseñar y aprender procedimientos de Xavier Carrera (professor del departament de Pedagogia i Psicologia de Ciències de l’Educació).

DIJOUS 22

 • 09.00h EDIFICI DEL RECTORAT-CAMPUS DE CAPPONT-CAMPUS DE L’ETSEA. Finalització de les proves d’Accés a la Universitat (PAU). Recordeu que, un cop comencin les proves, els mitjans no podreu accedir a les aules.

 • 19.30h SEU VELLA. Lliurament d’orles de la XX Promoció d’Alumnes de la Diplomatura en Infermeria, amb l’apadrinament de Maria Sánchez (professora del departament d’Infermeria), i de la III Promoció de Ciències Sanitàries d’Infermeria, amb l’apadrinament de Loreto Macià (directora de l’Escola d’Infermeria de la Universitat d’Alacant). Obertura i cloenda de l’acte a càrrec d’Isabel del Arco (vicerectora de Docència).

mesSETMANA DEL 26 DE JUNY AL 2 DE JULIOL

DILLUNS 19

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”. Projecció de Una giornata particolare (Ettore Scola, Itàlia, 1977, 110 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull dedica al Nou cinema italià.

DIMARTS 27

 • 13.30h RECTORAT . Joan Viñas (rector) rep Antoni Argilés (delegat del Govern de la Generalitat a Lleida) en la seva visita oficial de presentació com a nou delegat del Govern.

DIMECRES 28

 • 13.30h RECTORAT . Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Fundació Privada Manuel de Pedrolo a càrrec de Joan Viñas (rector) i Adelais de Pedrolo (presidenta de la Fundació).

DIJOUS 29

 • 09.30h EDIFICI DEL RECTORAT . Inici de l’11a Escola d’Estiu del Voluntariat, organitzada pel departament de Benestar i Família, que tindrà lloc del 29 de juny al 2 de juliol, amb la col·laboració de la UdL.

DIVENDRES 30

BELLVER DE CERDANYA . Inici de la XIII Trobada d’Escriptors al Pirineu, que tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol, amb el suport del departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual de la UdL, i de l’Oficina de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu.

EL PONT DE SUERT . Inici de les IV Jornades d’Estudis del Centre d’Estudis Ribagorçans Conflictes. Diàleg i cultura al Pirineu, que tindran lloc del 30 de juny al 2 de juliol, amb la col·laboració de la UdL i el reconeixement de crèdits de lliure elecció.

mesSETMANA DEL 3 AL 9 DE JULIOL

DILLUNS 3

 • 09.00h CAMPUS DE CAPPONT. Inici de la 37a Escola d’Estiu Jaume Miret de Lleida, organitzada pel Grup de Mestres per a la Renovació Pedagògica de Lleida, que tindrà lloc del 3 al 7 de juliol en diferents espais del Campus de Cappont de la UdL.

 • 12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa de presentació dels tres simulacres que tindran lloc dimecres 5 a l’edifici del Rectorat de la UdL, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat), Ramon Nogué (coordinador del VI Màster en Medicina i Cirurgia d’Urgències de la UdL) i Lluís Pere Alonso (regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Lleida). Dos dels simulacres, organitzats per la UdL, corresponen respectivament al Pla de Prevenció de Riscos Laborals de la UdL i al VI Màster en Medicina i Cirurgia d’Urgències de la UdL; l’altre simulacre, organitzat per l’Ajuntament de Lleida, en col•laboració amb la UdL, correspon a la Campanya de Prevenció d’Accidents de la Paeria

DIMECRES 5

 • 11.45h EDIFICI DEL RECTORAT . Simulacres corresponents al Pla de Prevenció de Riscos Laborals de la UdL, al VI Màster en Medicina i Cirurgia d’Urgències de la UdL i a la Campanya de Prevenció d’Accidents de la Paeria. Per accedir als espais on es portin a terme els simulacres, cal que tots els mitjans passeu prèviament per l’espai destinat a Premsa (una carpa situada a l’esquerra de la plaça Víctor Siurana) per tal d’acreditar-vos.

 • 17.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT. Roda de premsa de valoració dels simulacres corresponents al Pla de Prevenció de Riscos Laborals de la UdL, al VI Màster en Medicina i Cirurgia d’Urgències de la UdL i a la Campanya de Prevenció d’Accidents de la Paeria, a càrrec de representants dels diferents organismes organitzadors i participants: UdL, Ajuntament de Lleida, Mossos d’Esquadra, Bombers, Creu Roja, Servei d’Emergència Mèdica, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, CatSalut i ICS.

DIJOUS 6

 • 13.30h RECTORAT. Signatura del Conveni marc de col•laboració entre la Universitat de Lleida i l’Ajuntament de la Vall de Boí a càrrec de Joan Viñas (rector) i Joan Perelada (alcalde de Vall de Boí).


mesSETMANA DEL 10 AL 16 DE JULIOL

DILLUNS 10

 • 20.00h JARDÍ FERRAN SOLDEVILA (EDIFICI HISTÒRIC DE LA UB). Acte de reconeixement de la trajectòria de la Dra. Gemma Rauret i Dalmau com a directora d’AQU Catalunya, al qual assistirà Joan Viñas (rector).

DIMARTS 11

 • 20.00h SALA D’ACTES DE L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL. Inauguració de la Universitat d’Estiu 2006 a càrrec de Joan Viñas (rector), Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària) i Jordi Ausàs (alcalde de la Seu d’Urgell). La lliçó inaugural Potser que prohibim la lectura anirà a càrrec de l’escriptora Empar Moliner. L’acte inclou el lliurament del premi al guanyador del concurs de cartells de la Universitat d’Estiu d’enguany, Florià Belinchón (estudiant de Comunicació Audiovisual de la UdL).

DIMECRES 12

 • 09.30h CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA (BALAGUER). Inauguració de l’XI Curs d’Estiu-Reunió Científica Comtat d’Urgell Natura i desenvolupament. El medi ambient a l’edat mitjana a càrrec de Joan Viñas (rector) i Josep Maria Carreté (director general de Patrimoni Cultural) i amb la participació d’Emmanuel Le Reoy Ladurie (catedràtic emèrit del College de France).


mesSETMANA DEL 17 AL 23 DE JULIOL

DIMARTS 18

 • 12.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Roda de premsa de presentació de la XIX Pujada al Port de Salau a càrrec de Jordi Suïls (director del departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual), Ferran Rella (president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu), Enric Garriga (president del Cercle d’Agermanament Occitanocatalà a Catalunya), Pèire Pessamessa (president del Cercle d’Agermanament Occitanocatalà a Occitània) i Annie Rieux (presidenta de l’ASPIC de Salau).

 • 12.45h ELS VILARS D’ARBECA. Presentació del megàlit-estela dels Vilars a càrrec de Pilar Nadal (directora dels serveis territorials del departament de Treball i Indústria a Lleida), Ramona Barrufet (alcaldessa d’Arbeca) i Emili Junyent (degà de la facultat de Lletres i director dels treballs dels Vilars).

 • 13.00h RECTORAT. Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Fundació Viure i Conviure de Caixa de Catalunya a càrrec de Joan Viñas (rector) i Josep Solans (director-gerent de la Fundació Viure i Conviure), amb la presència de Dolors Mayoral (professora del departament de Geografia i Sociologia, i responsable del projecte) i Mercè Tor (cap de Salut Pública de l’Ajuntament de Lleida i responsable del projecte).

DIMECRES 19

 • 09.30h SALÓ VICTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Signatura del conveni marc per a l’impuls de l’R+D+i a Lleida a càrrec de Joan Viñas (rector), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Joan Manuel del Pozo (conseller d’Educació i Universitats), Jordi William Carnes (conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca) i Sebastià Barranco (director dels serveis territorials del departament de Salut a Lleida), i amb la presència de Josep M. Pujol (president del Consell Social). Parlaments i atenció dels mitjans.

 • 13.00h SALA D’ACTES DEL CENTRE D’INICIATIVES EMPRESARIALS (GARDENY). Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, el departament d’Educació i Universitats, el departament de Cultura i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya per a la creació de l’equipament GEPA (Garantia d’Espai per la Preservació de l’Accés) a càrrec de Joan Viñas (rector), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Joan Manuel del Pozo (conseller d’Educació i Universitats), Ferran Mascarell (conseller de Cultura) i Jaume Casals (president del CBUC).

DIJOUS 20

 • 11.00h SALÓ VICTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Signatura dels convenis de col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Diputació de Lleida per impulsar les activitats del Centre d’Estudis Porcins de Catalunya i per al finançament de la 5a fase (instal·lacions) de les obres de construcció de l’edifici de la facultat de Ciències de l’Educació a càrrec de Joan Viñas (rector) i Isidre Gavín (president de la Diputació de Lleida), i amb la presència de Josep M. Pujol (president del Consell Social).

DISSABTE 22

 • 10.00h RECTORAT. Joan Viñas (rector) rep Marina Geli (consellera de Salut).


mesSETMANA DEL 4 AL 10 DE SETEMBRE

DILLUNS 4

 • 09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT). Sessió d'obertura de la reunió científica internacional sobre Plagues de Fruiters de Llavor Arthropod Pest Problems in Pome Fruit Production, a càrrec de Joan Viñas, rector de la UdL, Jesús Avilla, president del Comitè Organitzador, i Jerry Cross, responsable del grup de treball "Integrated Plant Protection in Orchards".

DIMARTS 5

 • 11.00h IMAC. Signatura del conveni per a la realització de pràctiques entre la Universitat de Lleida i l'Institut Municipal d'Acció Cultural a càrrec de Joan Viñas, rector de la UdL, i Xavier Sáez, regidor de Cultura i president de l'IMAC.mesSETMANA DEL 11 AL 17 DE SETEMBRE

DIMARTS 12

DIMECRES 13

 • 10.00h SALA DE REUNIONS DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Reunió de rectors de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

 • 12.00h SEU VELLA (LLEIDA). Acte d'inauguració del Curs Acadèmic 2006-07 al sistema universitari català. Programa: Memòria del curs 2005-06; lectura del decret del lliurament de les distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària a càrrec de Joan Elias, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, i lliurament de les mateixes a càrrec de Pasqual Maragall, president de la Generalitat; lliurament dels premis extraordinaris i distincions de la UdL; lliçó inaugural Missió de l'acadèmia a càrrec de Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans; parlaments a càrrec de Josep M. Pujol, president del Consell Social, i Joan Viñas, rector de la UdL, i inauguració oficial del curs a càrrec de Pasqual Maragall, president de la Generalitat de Catalunya.
 • 17.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Obertura de la VI Reunió del Grup de Microbiologia Molecular de la Societat Espanyola de Microbiologia a càrrec de Joan Viñas (rector). Conferència inaugural Sistemas de muerte condicional en bacterias, a càrrec de Ramón Díaz-Orejas (Departament de Microbiologia Molecular del CSIC, Madrid).
 • 21.00h FINCA PRATS. Sopar col·loqui “El paper de la universitat en la creació d’empreses i el desenvolupament territorial”, organitzat pel Fòrum 2001, amb la participació de Joan Viñas (rector), Josep Maria Pujol (president del Consell Social de la UdL), i Manuel del Pozo (conseller d’Educació i Universitats).

DIJOUS 14

 • 11.00h ESCOLA D’INFERMERIA. Benvinguda de Joan Viñas (rector) als estudiants de primer curs d'Infermeria.

 • 13.00h RECTORAT. Joan Viñas (rector) rep Juan Riquelme (rector de la Universitat de Valparaíso de Xile).

 • 19.00h VESTÍBUL (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de l'exposició L'origen de l'olivera, organitzada pel Grup d'Investigació Prehistòrica del Departament d'Història de la UdL i el Museu de Juneda, a càrrec de Joan B. López (professor de Prehistòria del Departament de Història), Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals) i Josepa Peiró (alcaldessa de Juneda). L'exposició acull, entra altres, les darreres mostres arqueològiques trobades a pinyols d'ullastre i d'olivera d'ara fa 6.000 anys.
DIVENDRES 15
 • 11.30h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Benvinguda de Joan Viñas (rector) als estudiants de primer curs de l’Escola Politècnica Superior.

 • 12.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Joan Viñas (rector) rep els alumnes dels programes de mobilitat (PMP, Erasmus i Seneca).
 • 17.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Presa de possessió dels 31 nous funcionaris auxiliars administratius, amb la presència de Joan Viñas (rector).

mesSETMANA DEL 18 AL 22 DE SETEMBRE

DILLUNS 18

 • 09.00h AULA MAGNA FACULTAT DE MEDICINA. Benvinguda del rector als estudiants de primer curs d’aquest centre.

 • 10.30h SALA D’ACTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ. Benvinguda del rector als estudiants de primer curs d’aquest centre.

 • 12.00h SALA D’ACTES D’ETSEA. Benvinguda del rector als estudiants de primer curs d’aquest centre.

 • 13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Benvinguda del rector als estudiants de primer curs de la Facultat de Lletres.

 • 13.45h DESPATX DEL RECTOR. Signatura del conveni de col·laboració entre la UdL i l’Obra Social de “la Caixa”. Signen: Joan Viñas (rector) i Joan Ramon Fuertes (delegat general de la Caixa a Lleida).

 • 19.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de l’exposició Fotògrafes pioneres a Catalunya, organitzada pel Centre d’Igualtats d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL i l’Institut Català de les Dones, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals).

DIMECRES 20

 • 10.00h AULA 3.01, EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Benvinguda del rector als estudiants de primer curs de la Facultat de Dret i Economia.

 • 12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS DE CAPPONT). Obertura del Cicle d’Innovació “Lideratge i innovació”, organitzat pel Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat de Catalunya a càrrec de Joan Josep Berbel (secretari d’Indústria i director del CIDEM).

 • 18.00h DESPATX DEL RECTOR. Joan Viñas rep el rector de la Universitat Autònoma de l’Estat d’Hidalgo (Mèxic), Luis Gil.

DIJOUS 21

 • 12.00h DESPATX DEL RECTOR. Signatura de dos convenis de col·laboració entre la UdL i l’Ajuntament de Balaguer per a l’elaboració del document base Pla Mediambiental Agenda 21 de Balaguer. Signen: Joan Viñas i Miquel Aguilà (alcalde de Balaguer).

 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Lliurament del IX Premi ASPID (Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida) a càrrec de Carme Figueras (consellera de Benestar i Familia) i Joan Viñas (rector).

 • 22.00h CAFÈ DEL TEATRE. Concert de The Companys per donar la benvinguda als estudiants estrangers de la UdL.

DIVENDRES 15
 • 16.00h SALA D’ACTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA. Inauguració del Primer Postgrau de Dret Agroalimentari a càrrec de Joan viñas (rector), Jordi William Carnes (conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca) i Antoni Vaquer (director del departament de Dret Privat).


mesSETMANA DEL 25 DE SETEMBRE A L'1 D'OCTUBRE

DILLUNS 25

 • 18.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER (CAMPUS DE CAPPONT). Conferència de Rosa Regàs (escriptora i directora de la Biblioteca Nacional): La República dels mestres i dels professors. Obertura de l’exposició La FETE-UGT en la República dels mestres

DIMARTS 26

 • 13.30h SALA D’ACTES DE LA UdL, EDIFICI DEL RECTORAT. Lliurament de credencials als nous becaris de col·laboració de la UdL a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat).

 • 16.30h SALA DE JUNTES 3R PIS, EDIFICI DEL RECTORAT. Conferència: Mobilitat sostenible urbana, a càrrec de Paco Tortosa (escriptor i geògraf), dins els actes de la “Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura”.

 • 19.00h SALA DE JUNTES, FACULTAT DE DRET (CAMPUS DE CAPPONT). Conferència-debat: Anàlisi i evolució politicojurídica de l’obra legislativa de la II República, a càrrec de Àngel Garcia Fontanet (membre de la Comissió Jurídica Assessora del Govern de la Generalitat de Catalunya i president de la Fundació Pi i Sunyer), dins el cicle de conferències La il·lusió de la República. Modera: Agnès Pardell (degana de la Facultat de Dret i Economia de la UdL).

DIMECRES 27

 • 9.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Consell de Govern.

DIJOUS 28
 • 12.00h DESPATX DEL RECTOR. Signatura de l’acord marc de col·laboració entre la UdL i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Signen: Joan Viñas (rector) i Joan Gené (director general de la FCAC).

 • 12.30h SALA D'ACTES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ). Conferència Educación Física y currículum en primaria a càrrec del professor Alfredo Larraz, dins els actes d'homenatge a Maria Font i Tere Vilà, professores de l'àrea de Didàctica de l'Expressió Corporal

mesSETMANA DEL 30 DE SETEMBRE AL 8 D'OCTUBRE

DISSABTE 30 I DIUMENGE 1

 • DURANT TOT EL DIA. Jornada de portes obertes a la Fortalesa Els Vilars (Arbeca) dins el 6è Cap de Setmana Ibèric: Propera trobada: la ruta dels ibers, organitzat pel Museu Arqueològic de Catalunya.

DIMARTS 3

 • 11.00h SALÓ DEL RETAULE, AJUNTAMENT DE LLEIDA. Signatura del protocol de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida, la UdL, la demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida per a l’organització de la Setmana d’Estudis Urbans. Signen: Joan Viñas (rector), Àngel Ros (alcalde), Montserrat Giné (presidenta del Col·legi d’Arquitectes de Lleida) i Andreu Muñoz (president del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida).

 • 12.00h AULA 2.38 (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Proyecto social y novela en Juan Rulfo a càrrec del professor Rogelio Rodríguez Coronel, degà de la Facultat de "Las Artes y las Letras de la Universidad de La Habana".
 • 17.00h AJUNTAMENT DE TÀRREGA. Inauguració del curs 2006/07 de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Tàrrega a càrrec de Joan Viñas (rector), Joan Amézaga (alcalde de Tàrrega), Rosa M Mora (presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell), Àngel Rodríguez (secretari d’AFOPA) i Frederic Royuela (president de l’Aula de la Gent Gran de Tàrrega). La conferència inaugural anirà a càrrec de Salvador Auberni (llicenciat en Ciències de l’Educació): L’agressivitat i les seves conseqüències.

DIMECRES 4

 • 12.30h SALA D’ACTES, FACULTAT DE MEDICINA. Inauguració del curs acadèmic 2006/07 de la Facultat de Medicina a càrrec de Sebastián Espinar (coordinador de metodologia de l’AQU Catalunya): Davant l’Espai Europeu d’Educació Superior: convergència dels objectius, activitats d’aprenentatge i avaluació d’assoliments.

 • 17.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER, CAMPUS DE CAPPONT. Conferència-debat: L’educació: un camí per transformar la societat. Amb: Josep González-Agapito, catedràtic de la Universitat de Barcelona, i Salomó Marquès, catedràtic de la Universitat de Girona, ambdós membres de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, dins el cicle de conferències La il·lusió de la República: a 75 anys de la proclamació de la II República (1931-2006). Modera el debat M. Àngels Balsells, degana de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdL.

 • 16.00h SALA D'ACTES D'IBERCAJA (3a PLANTA). Las actitudes de los educadores en el ámbito intercultural a càrrec de Josep Antoni Jordán, doctor en Pedagogia i professor titular de Teoria de l'Educació de la UAB, dins el Cicle de conferències Educació permanent: l'àmbit educatiu avui coordinat per Núria Llevot, del departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL.
 • 20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Presentació del llibre Un canal Segarra-Garrigues per al segle XXI, a càrrec de Joan Viñas (rector), Ignasi Aldomà (editor del llibre i professor de la UdL) i Jordi Sargatal (director de la Fundació Territori i Paisatge).

DIJOUS 5

 • 9.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Conferència inaugural del IX Fòrum Joventut i Medi Rural: Joves de poble: entre la marginalitat de la naturalesa i la marginalitat del suburbi, a càrrec d’Ignasi Aldomà (professor de la UdL).

 • 10.30h LABORATORI D'IDIOMES (EDIFICI DEL RECTORAT). La doctora Inez Baranay, escriptora i professora de la Universitat de Griffith (Queensland, Austràlia), oferirà la conferència Australian Insights: Living and Writing in Australia.
 • 11.00h AULA 1.01, CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER. Inauguració de la XI Jornada ASPID La vida independent de les persones amb diversitat funcional a càrrec de Joan Viñas (rector).

 • 12.00h SALA D’ACTES DE L’ETSEA. Inauguració del curs 2006/07 de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària a càrrec de Jordi Wiliams Carnés (conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya) que pronunciarà la conferència: L’agricultura: d’un món local a un món global.

 • 13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Presentació del IX Fòrum Joventut i Medi Rural a càrrec de Joan Viñas (rector) i Olivié Bayón (secretari general de Joventut).

 • 19.00h BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA. Xerrada-col·loqui al voltant de l'obra del poeta i professor de la UdL Pere Rovira, dins el cicle literari Ponentades.
 • 19.05h COL·LEGI D'ENGINYERS INDUSTRIALS (LLEIDA). Conferència La importància de la intermodalitat a les estacions del Tren de Alta Velocitat a càrrec de Jordi Martí Henneberg, catedràtic de Geografia Humana del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL, dins la jornada El TGV: estructurador territorial.

DIVENDRES 6

 • 13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Cloenda del IX Fòrum Joventut i Medi Rural a càrrec de Joan Viñas (rector) i Jordi Wiliams Carnés (conseller del DARP).

 • 17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES TRANSFRONTERER. Lliurament de diplomes del curs Microsoft, Dynamics, AX a càrrec de Joan Viñas (rector), Àngel Ros (alcalde), Albert Granados (director de vendes i partnes de Microsoft Business Solutions).

mesSETMANA DEL 9 AL 15 D'OCTUBRE

DILLUNS 9

 • 17.00h SALA D'ACTES DE LA UdL (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració del Curs de les Aules de la Gent Gran de Lleida, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Lluís Rodríguez (president de l'Aula de la Gent Gran de Lleida). La conferència inaugural Els historiadors lleidatans contemporanis serà impartida per Manuel Lladonosa (catedràtic d'Història Contemporània de la UdL).

 • 20.00h SALA D'ACTES DE LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA. Presentació del documental Relats contats: la interculturalitat possible a càrrec de Dolors Mayoral i Iolanda Tortajada (professores de la UdL).

 • 20.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Taula rodona El Museu de Lleida Diocesà i Comarcal després de les eleccions. Intervenen: Antoni Llevot (PSC), Carmel Mòdol (ERC), Josep Pont (CiU), Francesc Pané (ICV), Ismael Zapater (PP) i Francesc Fité (professor de la UdL). Modera: Joan Busqueta (director de la Fundació de la Universitat de Lleida). Presideix l'acte Núria Oliva (presidenta de l'associació Amics del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Projecció de La grande bouffe / La gran comilona (Marco Ferreri, Itàlia-França, 1973, 130 min, Color, VOSE) que inicia el cicle: Cinema i gastronomia de la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL.

DIMARTS 10

 • 16.00h SALA D'ACTES D'IBERCAJA. Conferència Ciutat, educació i participació a càrrec de Jaume Trilla (catedràtic de Teoria i Història de l'Educació de la Universitat de Barcelona) dins el cicle de conferències Educació permanent: l'àmbit educatiu avui, coordinat per Núria Llevot (departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL).

DIMECRES 11

 • 13.00h SALA REUNIONS DEL RECTORAT. Signatura de l'acord entre Jaume Porta (catedràtic d'Edafologia de la UdL) i la Universitat de Lleida per a la cessió gratuïta dels drets econòmics de la 1a edició del llibre Descobrir Lleida. Signen l'acord: Jaume Porta i Joan Viñas.

 • 19.00h AULA MAGNA (FACULTAT DE MEDICINA). Taula rodona: Investigacions i innovacions en Salut Mental: àmbit mèdic i àmbit social, amb: Salvador Miret (psiquiatra de l'Hospital Santa Maria de Lleida), Tina Ureña (treballadora social del Centre de Salut Mental d'Adults de l'Eixample), i Xavier Pelegrí (professor de Treball Social de la UdL), dins els actes de la setmana temàtica per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental. Modera: Joan Viñas.

 • CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Obertura de l’exposició Serra d’Or 1959-2005. Una visió de la societat catalana, que podrà visitar-se de fins al proper 10 de novembre.

mesSETMANA DEL 16 AL 22 D'OCTUBRE

DILLUNS 16

 • 13.00h SALÓ DEL RETAULE (PAERIA). Signatura de l’Acord marc de col•laboració per a la creació d’un centre especialitzat en tecnologies per al sector flequer entre el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, la Fundació CEOPAN, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, l’Ajuntament i la Universitat de Lleida. Signen: Jordi Valls (conseller de Treball i Indústria), Lorenzo Alonso (CEOPAN), Jordi William Carnés (conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca), Àngel Ros (paer en cap), i Joan Viñas (rector de la UdL).
 • 17.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de la IX Setmana d'Estudis Urbans: “Habitatge i societat: noves demandes, nous instruments” a càrrec de la subdirectora general d’Arquitectura, Inés Sánchez, i del rector de la UdL, Jaume Viñas.
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Projecció de Babettes gaestebud / El festín de Babette (Gabriel Axel, Dinamarca, 1987, 102 min, color, VOSE) dins el cicle “Cinema i gastronomia” de la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL.

DIMARTS 17

 • 18.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Projecció del documental Els mestres catalans: de la guerra a l'exili d'Agustí Coromines (director), que clourà l'exposició La FETE-UGT en la República dels mestres.
 • 16.00h SALA DE GRAUS (CAMPUS ETSEA). Conferència Ensenyament per competències en el camp de les enginyeries agrosilvícoles, a càrrec d'Hernán Peredo, catedràtic de Patologia Forestal i Metodologia de la investigació de la Universitat Austral de Xile.
 • 18.30h HALL ( EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de l'exposició Treballant per al dret a l'habitatge a Lleida, a càrrec d'Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Francesc Pané (tinent d'alcalde i president de l'Oficina Local d'Habitatge).

DIMECRES 18

 • DURANT EL MATÍ. FACULTATS DE LLETRES, CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ, DRET I D'ECONOMIA, ESCOLA UNIVERSITÀRIA DE TURISME "TERRES DE LLEIDA". Inici dels Tallers Experimentals Viu la UdL... des de dins, adreçats als estudiants de secundària.
 • 10.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Curs sobre les bases de dades de la Web of Knowledge de l'Institute of Scientific Information -Thompson Scientific, que organitza la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología amb la col•laboració del Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL. Impartirà la sessió Mirta Guglielmoni (Thomson Scientific).
 • 16.00h SALA D'ACTES D'IBERCAJA. Conferència La professionalitat en l'àmbit educatiu a càrrec de Jaume Sarramona (catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona), dins el cicle de conferències Educació Permanent: l'àmbit educatiu avui, coordinat per Núria Llevot (departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL).
 • 19.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Inici de la XIV Temporada Musical de la UdL amb el concert de Dou Quodlibet (Jeremías Sanz, violoncel, i Néstor Bayona, piano). Obres de: Luigi Boccherini, Dmitri Xostakovic, Sergei Rachmaninov i Astor Piazzolla.

DIJOUS 19

 • 09.30h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Inici de les Jornades de formació de mediadores i mediadors interculturals El rol de la dona en la millora de la convivència intercultural.
 • 12.30h SALA D'ACTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT). Guanya tu, debat organitzat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya per promoure el vot entre el jovent, amb representants de les joventuts dels diferents partits polítics que concorren a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Modera: Xavier Aguilar, coordinador del Consell de l'Estudiantat de la UdL.
 • 16.30h HOSPITAL CLÍNIC (BARCELONA). Conferència: El repte de l’Espai Europeu d’Educació Superior arriba a Catalunya: situació actual, a càrrec Joan Viñas (rector), dins les Jornades d’Estudiants de Medicina de Catalunya.
 • 18.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de l'exposició Aprenent a ser dona... a l'escola, que podrà visitar-se del 19 al 31 d'octubre, i visita guiada a càrrec d'Ana Puertas, membre de la Comissió de Cultura de la Facultat de Ciències de l'Educació, i membres de l'Associació de Dones d'Arenys de Mar.
 • 16.00h SALA DE GRAUS (CAMPUS ETSEA). Sessió interactiva sobre La problemática existent a l'ensenyament de les enginyeries a Espanya i Europa. Problemes més freqüents, a càrrec d'Hernán Peredo, catedràtic de Patologia Forestal i Metodologia de la investigació de la Universitat Austral de Xile.
 • 19.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Lliçó inaugural del curs 2006-07 de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL) a càrrec de Josep Maria Rovira Belloso (teòleg): El misteri de Déu.
 • 20.00h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR. Recital poètic Que lent el món a càrrec de Meritxell Nus, estudiant de Filologia Catalana a la UdL, dins la programació estable de poesia jove a Lleida Versos de Temporada 2006.
 • 21.00h i 22.00h SALA 2 (TEATRE MUNICIPAL DE L'ESCORXADOR). Dansa contemporània amb l'espectacle Sóc l'espai on sóc a càrrec de la companyia M’organitzo-club INEFC, dins la 15a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa – Fono.

DIVENDRES 20

 • 12.00h SALA DE REUNIONS DE RECTORAT. Roda de premsa per presentar el Cicle “Cinema i Drets Humans” amb: Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària), Xavier Aluja (regidor de Drets Civils, Cooperació i Immigració), Francesc Ticó (president de la Coordinadora d’ONGD de Lleida), Jaume Beà (CCOO) i Marta Bisbal (coordinadora del cicle).
 • 13.30h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Cloenda de IX Setmana d'Estudis Urbans: “Habitatge i societat: noves demandes, nous instruments”.
 • 13.45h SALA D'ACTES (FACULTAT DE MEDICINA). Cloenda de les Jornades Neurologia i Trànsit a càrrec de Montserrat Tura, consellera d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

DISSABTE 21

mesSETMANA DEL 23 AL 29 D'OCTUBRE

DILLUNS 23

 • 16.15h. SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES, CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT). RODA DE PREMSA amb motiu de la celebració de la Jornada de debat Organitzacions juvenils llatines: entre Nova York i Catalunya. Intervenen: Joan Viñas (rector de la UdL), Jaime Rivera (portaveu de l’Associació Ñeta als Estats Units), King Mission (portaveu de Latin Kings &Queens als EUA), Queen Melody (presidenta de l’Organización Cultural de los Reyes y Reinas Latinos de Catalunya) i Montse Mínguez (regidora de Joventut).
 • 17.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT). Inici de la Jornada de debat Organitzacions juvenils llatines: entre Nova York i Catalunya amb la preestrena del documental Vida real: reyes y reinas latinos en Catalunya, d’Ambar Casals i Juan Carlos Martínez.
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Projecció de The cook, the thief, his wife and her lover (El cocinero, el ladrón, su mujer y su amante) de Peter Greenaway, Gran Bretanya-França 1989 que organitza la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL.

DIMARTS 24

 • 9.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Consell de Govern

DIMECRES 25

 • 12.00h INEFC-LLEIDA. Inauguració del curs acadèmic 2006/2007. Lliçó inaugural: El control del dopaje desde el pasado. La lucha contra el dopaje hacia el futuro. La necesaria implicación de la Universidad, a càrrec de Cecilia Rodríguez (subdirectora general d’Esport i Salut del Consejo Superior de Deportes i secretària de la Comissió nacional antidopatge.
 • 16.00h SALA DE JUNTES 3r PIS (RECTORAT). Presentació de les jornades Tres estats per a una llengua: l’occità i les relacions amb el català, la pervivència en el temps i les dinàmiques polítiques a càrrec de Jusèp Loís Sans (coordinador tècnic de l’Oficina de Foment i Ensenyament de l’Aranès- Conselh Generau d’Aran),que tindran lloc fins el 27 d’octubre.
 • 16.30h SALA D'ACTES DE LA 3a PLANTA (IBERCAJA) conferència Veritats i mentides sobre la democràcia i participació entre els joves a càrrec de Jordi Feu, sociòleg i professor de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Girona, dins el cicle de conferències Educació permanent: l'àmbit educatiu avui coordinat per Núria Llevot, del departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL
 • 17.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració del XXVIII Congrés d’Infermeria Urològica a càrrec de Joan Viñas, que tindrà lloc fins el 27 d’octubre.
 • 18.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Lliurament de la 3a edició dels Premis a Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior a càrrec de Joan Viñas i Josep Maria Pujol (president del Consell Social).

DIJOUS 26

DIVENDRES 27

 • 16:30h AULA 2.35 FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT). Seminari Diàleg amb Pietro Barcellona sobre L'abstrazione del diritto e l'autarchia del logos.
 • 18.30h CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació del 3r cicle “Cinema i Drets Humans” que en la primera sessió versarà sobre el dret als recursos naturals. Xerrada a càrrec de Mónica Vargas (sociòloga boliviana, investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització) i projecció del documental Apaga y vámonos, de Manel Mayol, 2005, on es plasma la violació dels drets humans dels indígenes mapuche-pehuenche, a Xile, arran de la construcció per Endesa d’una central hidroelèctrica.
 • 18.30h INSTITUT SUPERIOR DE CIÈNCIES RELIGIOSES (IREL). Seminari-Conferències sobre Guillem Rovirosa a càrrec de Carlos Díaz, doctor en filosofia. Dissabte, 28 d'octubre de 2006, de 9,30 a 12,30
DISSABTE 28


mesSETMANA DEL 30 D'OCTUBRE AL 5 DE NOVEMBRE

DILLUNS 30

 • 13.00h SALA DE GRAUS (CAMPUS ETSEA). Acte de presentació de la revista Agrociencia a càrrec de Said Infante Gil (director).
 • 17.00h SALA DE JUNTES DE LA 2a PLANTA (EDIFICI DEL RECTORAT). Acte d'inauguració i benvinguda als matriculats del títol de Graduat Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia per a majors de 50 anys a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).
 • 19.30h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA. Conferència La toponímia: més que un patrimoni cultural a càrrec de Joan Anton Rabella (tècnic de l'Oficina d'Onomàstica de l'IEC), com a inauguració de l'exposició Mots amb arrels. Els noms de lloc ens parlen.
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Projecció de Bella Martha / Deliciosa Marta de Sandra Nettelbeck, Alemanya, 2001, 107 min, color, VOSE, dins el cicle Cinema i Gastronomia que organitza la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL.

DIMARTS 31

 • 11.00h AULA 1.02 (FACULTAT DE DRET I ECONOMIA). Presentació del llibre NIC/NIIF. Ejercicios resueltos comentados a càrrec de José Luis Gallizo, representant de la Facultat de Dret i Economia de la UdL, Vicente Cebollero, membre de la Junta Directiva de l’ACCID, Ramon Saladrigues, professor del Departament d’Administració d’Empreses de l’Àrea d’Economia Financera i Comptabilitat de la UdL i coautor del llibre. En acabar tindrà lloc una conferència sobre El nou Pla General de Comptabilitat a càrrec del professor Ramon Saladrigues.
 • 17.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència Història dels ferrocarrils a càrrec de Judit Díez Galera (historiadora -ARFM-), dins les sessions de l'Aula de la Gent Gran de Lleida.
 • 18:00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Presentació del Postgrau en Intervenció socioeducativa en contextos multiculturals (2006-07) a càrrec de Jordi Garreta (professor de geografia i sociologia de la facultat de Ciències de l'Educació). En acabar, presentació de Projecte Llum: l'essència del pensament indígena colombià. Pagesos solidaris promou l'acollida i integració dels col·lectius immigrants que participen en les campanyes agràries. Un grup de representants de comunitats indígenes colombianes presentaran l'essència del pensament indígena, a través dels seus sabers, la seva llengua i la seva cosmologia.
DIJOUS 2
 • 11.00h. IMAC. Signatura del conveni entre la UdL i l’Ajuntament de Lleida per a la realització d’un projecte de recerca aplicada i d’intervenció social (estudi sociològic sobre la immigració a Lleida). Signen: Joan Viñas i Xavier Saez.
 • 13.00h. SALA DE REUNIONS (RECTORAT). Signatura de l’acord específic de cooperació entre la UdL, Soluziona, la Fundació Adecco i la Fundació UdL per a la creació d’una Càtedra Soluziona-Fundació Adecco d’accesibilitat de persones discapacitades a les TIC.
 • 17.30h. SALÓ VÍCTOR SIURANA. Benvinguda al nou professorat de la UdL (curs 2005/06 i 2006/07) a càrrec del rector de la UdL
 • 19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Conferència Són útils, són divertides..., són les matemàtiques a càrrec de Claudi Alzina (catedràtic de matemàtiques de la UPC) amb presentació a càrrec d'Assumpta Estrada Roca (professora del Departament de Matemàtica de la UdL), dins el cicle Els vespres de la ciència.

DIVENDRES 3

 • 9.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Presentació de les I Jornades sobre Gènere i Desenvolupament rural. Dona, Cooperació i Ruralitat.
 • 10.30h SALA D'ACTES (ARNAU DE VILANOVA). Jornada d'inauguració del servei de cardiologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV). Acte d'inauguració a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials del Departament de Salut de Lleida), Mateu Huguet (director de la Divisió d'Atenció Hospitalària de l'Institut Català de la Salut -ICS-), Rafael Ballús (gerent Territorial de l'ICS a Lleida), Victorià Peralta (director de Centre de l'HUAV), Jaume Capdevila (director mèdic de l'HUAV) i Fernando Worner, cap de Servei de Cardiologia de l'HUAV). Conferència inaugural El servicio de la cardiologia del futuro a càrrec de Ginés Sanz (cap de Servei de Cardiologia de l'HUAV).
 • 16.00h SALA DE JUNTES DE LA 3a PLANTA (EDIFICI DEL RECTORAT). Presentació i parlament d'obertura de les II Jornades Lleidatanes de Filosofia Moderna Vida i Pensament, i conferència Medicina ètica a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).
 • 19.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Pacifisme i desobediència civil, dins el Cicle de Cinema i Drets Humans. Projecció de Una fuerza maś poderosa, Steve York, 2000, 60 min, i ponència a càrrec d'Arcadi Oliveres (professor d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau).
DISSABTE 28
 • 19.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Consum responsable, dins el Cicle de Cinema i Drets Humans. Projecció de Gran superfície, M. González, P. Ramiro i I. Jiménez, i ponència a càrrec de Montse Peiron (directora del Centre de Recerca i Informació en Consum i directora de la revista Opcions).
 • 20.00h SALA DE JUNTES DE LA 3a PLANTA (EDIFICI DEL RECTORAT). Cloenda de les II Jornades Lleidatanes de Filosofia Moderna Vida i Pensament.

mesSETMANA DEL 6 AL 12 DE NOVEMBRE

DILLUNS 6

 • 19.30h CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la campanya i l’exposició Txetxènia, trenquem el silenci a càrrec de Sergi Curbí (coordinador de la campanya), Victor Llàcer (Coordinadora d’ONGD de Lleida), Carmen Oliva (Centre de Cooperació Internacional de la UdL).
 • 19.30h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA. Conferència La toponímia: més que un patrimoni cultural a càrrec de Joan Anton Rabella, tècnic de l'Oficina d'Onomàstica de l'IEC, com a inauguració de l'exposició Mots amb arrels. Els noms de lloc ens parlen.
 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Projecció de A Bout de Souffle / Al final de la escapada, Jean-Luc Godard, França, 1959, 90 min, B/N,VOSE, dins el cicle Cinema i Gastronomia que organitza la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL.

DIMARTS 7

 • 11.30h SALA DE REUNIONS (2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT). RODA DE PREMSA per presentar els actes de commemoració del centenari de la riuada de 1907 que organitza la UdL, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària) i Ruben Remacha (coordinador dels actes i professor de la UdL).
 • 12.30h SALA D’ACTES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ). Conferència: Tècniques i estils d’aprenentatge a càrrec d’Anna Soldevila (professora de la UdL).
 • 19.00h VESTÍBUL (EDIFICI DEL RECTORAT). Inauguració de l'exposició Fauna familiar de Cristina Martorell, que podrà visitar-se del 7 de novembre fins al 5 de desembre.
 • 20.00h BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA. Inauguració de l'exposició El vot femení a la II República a càrrec d'Emili Junyent, degà de la Facultat de Lletres de la UdL, i Antoni Llevot, director dels Serveis Territorials de Cultura, dins els actes de La il·lusió de la República. A 75 anys del 14 d'abril de 1931.
DIMECRES 8
 • 10.30h SALA D’ACTES (EDFICI DEL RECTORAT). Inauguració del Màster Oficial i Doctorat en Ciències de la Infermeria a càrrec de Isabel del Arco (vicerectora de Docència) i Carmen Nuin (directora de l’Escola Universitària d’Infermeria).
 • 19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). El Quartet Teixidor (Eduard Garcia, violí, Joan Marsol, violí, Jordi Armengol, viola i Xavier Roig, violoncel) interpretarà obres de Joseph Haydn, Dmitri Xostakovitx, i Ludwing van Beethoven, dins la XIV Temporada Musical de la UdL.
 • 20.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES (CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT). Conferència: L’experiència de Serra d’Or, a càrrec de Francesc Vallverdú (sociolingüista amb motiu de l’exposició Serra d’Or 1959-2005: Una visió de la societat catalana que pot es veure fins al 10 de novembre al Centre de Cultures.
DIJOUS 9

DIVENDRES 10

 • 10.15h AUDITORI (CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la II Jornada de Infeccions en l’àmbit sociosanitari.
 • 19.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Dret a un part respectat, dins el Cicle de Cinema i Drets Humans. Projecció de Los dolores del parto (2005, 25 min.), de Francesca Campoy, i del curtmetratge Por tu bien, d'Icíar Bollaín (2003, 2 min.), i ponència a càrrec Enrique Lebrero, ginecòleg, director de l'hospital maternitat Acuario d'Alacant.
 • 19.15h DESPATX DEL RECTOR. Rebuda del rector a l’ambaixador de Cuba a Espanya.
 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència-col·loqui: Cuba, avui a càrrec d'Alberto Velazco, ambaixador de Cuba a Espanya.
 • 21.30h TEATRE DE L'ESCORXADOR. 15a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa – Fono. El Grup de Dansa de la UdL presentarà el seu espectacle Aigüa.

DISSABTE 11

 • 19.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT). Dret a una mort digna, dins el Cicle de Cinema i Drets Humans. Projecció de Exit: el derecho a morir (2005, 75 min.), de Fernand Melgar, i ponència a càrrec d'Ana María Marcos, professora de Filosofia del Dret i secretaria general de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).

mesSETMANA DEL 13 AL 19 DE NOVEMBRE

DE DILLUNS A DIVENDRES

 • 12.00/12.15 ONDA RAMBLA (Lleida 100.2 FM). Diferents grups de recerca dels Departaments de Producció Vegetal i Producció Animal de l’ETSEA, i de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Facultat de Medicina explicaran les investigacions que duen a terme cada migdia a Onda Rambla, dins els actes que la UdL ha organitzat amb motiu de l'11a Setmana de la Ciència: “Nutrició i Alimentació”.

DILLUNS 13

 • 13.00h FACULTAT DE MEDICINA. Inauguració de l'exposició L'origen de l'olivera a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), Antoni Llevot (director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya) i Josefa Peiró (alcaldessa de Juneda), dins els actes de l'11a Setmana de la Ciència: “Nutrició i Alimentació”.

 • 16.00h SALA D’ACTES (ETSEA). Xerrada: Les aigües naturals: de les molècules als col·loides a càrrec de Montserrat Filella (Universitat de Ginebra, Suïssa).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Projecció de Vivre sa vie / Vivir su vida, Jean-Luc Godard, França, 1962, 80 min, B/N, VOSE, dins el cicle que la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL dediquen al director francès

DIMARTS 14

 • 10.00h HOTEL CONDES DE URGELL (LLEIDA). Obertura oficial del Congrés Eucarpia Cereal Section. Cereal Science and Technology for Feeding Ten Billion People: Genomics Era and Beyond a càrrec de José Luís Molina Cano (Centre UdL-IRTA) i Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació).

 • 20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT). Presentació i projecció del DVD que el Centre Excursionista de Catalunya ha elaborat amb motiu del seu centenari a càrrec de Josep Maria Castellví (autor) i Mercé Ciutat (presidenta del Centre Excursionista).

DIMECRES 15

 • 17.00h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT). Joán Viñas rebrà la Berta Gualinga, coordinadora del projecte Yachai, que compta amb el suport de la UdL per a crear una Llicenciatura d'Educació Intercultural Bilingüe a la comunitat de Sarayaku (Equador).

 • 20.00h BIBLIOTECA PÚBLICA (LLEIDA). Presentació de la 1a Setmana de la Prehistòria càrrec de Jaume Barrull, (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Antoni Llevot (director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya), Gemma Hernández (cap de l'Àrea de Coneixement i Recerca de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya) i Natàlia Alonso (professora de la UdL i coordinadora de la Setmana). Conferència: La mujer en "el origen del hombre" a càrrec de Ma A. Querol Fernández (catedràtica de Prehistòria de lUniversitat Complutense de Madrid).

 • 21.00h AUDITORI ENRIC GRANADOS (LLEIDA). Concert de l'orquestra simfònica Julià Carbonell dins el marc del Congrés Eucarpia Cereal Section que se celebra a Lleida del 14 al 17 de novembre.

DIJOUS 16

 • 18.00h BIBLIOTECA PÚBLICA (LLEIDA). Demostració/Taller de talla d'eines lítiques Vols reviure la Prehistòria? a càrrec d'Antonio Palomo Pérez (arqueòleg de l'empresa Arqueolític S.L.), dins la 1a Setmana de la Prehistòria.

 • 19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA. Xerrada a càrrec de Xavier Mestres (xef i propietari del Restaurant L'Avi Pau de Cunit) dins els actes de l'11a Setmana de la Ciència: “Nutrició i Alimentació”.

 • 19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Xerrada-tertúlia a càrrec de Shinkai Karokhail (diputada del Parlament afganès i activista del moviment feminista a l'Afganistan) i Suraya Pakzad (presidenta de l'associació de dones afganeses Voice Women Organization).

DIVENDRES 17

 • 20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT). Conferència de l'escalador Àlex Huber i projecció de l'audiovisual Opera vertical.

 • 20.00h BIBLIOTECA PÚBLICA (LLEIDA). Conferència Els primers europeus: dades més recents a càrrec de R. Sala (professor de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili, projecte Atapuerca) dins la 1a Setmana de la Prehistòria.

 • 21.30h TEATRE DE L'ESCORXADOR. 15a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa – Fono. El Grup de Esbós Dansa UdL presentarà el seu espectacle Gouaché.

mesSETMANA DEL 20 AL 26 DE NOVEMBRE


DILLUNS 20

 • 09.00h CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL (SOLSONA). Inauguració del Seminari Gestió Sostenible dels Boscos i Cooperació al Desenvolupament: eines per a l'alleujament de la pobresa a càrrec de Josep Ramon Mora (President del Centre Tecnològic Forestal de Cataluña) i Josep Usall (director del Centre de Cooperació Internacional de la UdL).

 • 09.30h SALA DE JUNTES (FACULTAT DE DRET I ECONOMIA). Inauguració de les Jornades d'emprenedors i innovació 2006/07.

 • 11.00h DEGANAT DE LLETRES (PLANTA 0, EDIFICI DEL RECTORAT). RODA DE PREMSA per presentar el Pla d’Acció Turorial de la Facultat de Lletres i la Carpeta de Graduació (book que tindran els alumnes del centre en acabar els estudis per tal de facilitar-los la inserció al món laboral). La roda de premsa anirà a càrrec del degà de la facultat, Emili Junyent.

 • 16.00h DESPATX DEL RECTOR. Joan Viñas (rector) i Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat) rebran els representants dels consells de l'Estudiantat de la UdL.

 • 18.00h AULA MAGNA (FACULTAT DE MEDICINA). Inauguració de les XXI Jornades de Bioètica Multiculturalitat i assistència sanitària a càrrec de Joan Viñas (rector), i conferència: La Salut, un concepte cultural? Antropologia de la Salut a càrrec de Francesc Torralba (doctor en filosofia i teologia i professor titular de la Universitat Ramon Llull).

 • 20.00h BIBLIOTECA PÚBLICA. Conferència El poblament Paleolític al Prepirineu català a càrrec de R. Mora Torcal (professor de Prehistòria de la UAB) i J. Martínez (Tècnic Superior de Recerca de la UAB), dins la I Setmana de la Prehistòria.

 • 20.30h SALA 1 (AUDITORI ENRIC GRANADOS). Representació coreogràfica dels alumnes d’Educació Infantil i Educació Física de la Facultat de Ciències de l’Educació de la a favor del projecte de cooperació de Mans Unides per a l’envasament i canalització d’aigua a Bakou (Camerun).

 • 22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Projecció de Éloge de l'amour / Elogio del amor, Jean-Luc Godard, França-Suïssa, 2001, 98 min, B/N i C, VOSE, dins el cicle que la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL dediquen al director francès.

DIMARTS 21

 • 10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Presa de possessió dels nous administratius de la UdL.

 • 12.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Signatura del conveni de col·laboració entre la UdL i la Productora Lleidatana de Televisió SL per establir un règim de col·laboració en la utilització d’una unitat mòbil per a les pràctiques docents de la titulació de Comunicació Audiovisual. Signen: Joan Viñas i Robert Serentill (Productora Lleidatana de Televisió SL).

 • 19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Conferència Les ONG a Espanya, agents de la cooperació internacional per al desenvolupament a càrrec de José M. Medina Rey, president de la coordinadora d'ONG de Cooperació al Desenvolupament d'Espanya i vocal del Consell de Cooperació, amb presentació a càrrec de M. Núria Camps Miravete, professora del Departament de Dret Públic de la UdL, dins el Cicle de conferències Repte 360º.
 • 20.00h BIBLIOTECA PÚBLICA. Conferència Els primers humans vingueren del sud: L'home d'Orce a càrrec de J. Gilbert i Clots (investigador de l'Institut Miquel Crusafonts de Sabadell), dins la I Setmana de la Prehistòria.

 • 20.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). Xerrada de sensibilització sobre la Fundació Vicente Ferrer: Coneguem la Fundació, a càrrec de Lancy Dodem (departament de Comunicació de la Fundació)

DIMECRES 22

 • 13.00h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT). Donació a la UdL del fons bibliogràfic del què fou director de l'Escola Politècnica Superior, Javier Chavarriga.

 • 19.00h EDIFICI DEL RECTORAT. Cinefòrum: La Odisea de la especie amb Emili Junyent (degà de la Facultat de Lletres de la UdL), Assumpció Malgosa (UAB) i R. Sala (URV), dins la I Setmana de la Prehistòria.

 • 19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA". Conferència La construcció social de l'enemic a càrrec d'Herman Tersch, periodista, amb la presentació de Jaume Barrull, vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, dins el cicle de conferències Pensament Contemporani. Els rostres del present: l'odi i la por.

DIJOUS 23

 • 12.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència: La construcció europea que inaugura el doctorat que du el mateix títol, a càrrec de Joaquim Prats (secretari general en funcions del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació).

 • 12.30h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT). Signatura del conveni marc Castell d'Algerri. Signen: Joan Viñas (rector) i Xavier Viola (alcalde d'Algerri).

 • 13.00h SALA DE REUNIONS (EDIFICI DEL RECTORAT). Signatura del conveni entre l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament i la Universitat de Lleida per a la creació d’un Centre de Desenvolupament Rural. Signen: 'Àlex Masllorens (director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament), Xavier Sáez (tinent d'alcalde) i Joan Viñas (rector).

 • 19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL OBRA SOCIAL "LA CAIXA". Conferència Fosforilació de proteïnes i nous medicaments a càrrec de Jacint Boix (professor del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la UdL) dins el Cicle: Avenços en Biomedicina. Reptes en Bioètica.

 • 19.00h SALA ALFRED PERENYA (IMAC). Acte de presentació de la revista literària Sou Wester que acull la traducció a l’anglès d’ una mostra de l’obra de poetes majoritàriament arrelats a les terres de Ponent, a càrrec de Xavier Sáez, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida i president de l’IMAC, i Jaume Barrull, vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL. Lectura de poemes a càrrec d’alguns escriptors antologats a la publicació: Anna Aguilar-Amat, Lala Blay, Miquel Desclot, Rosa Fabregat, Xavier Macià, Joan Margarit, Jordi Pàmias, Francesc Parcerisas, Jaume Pont i Pere Rovira.
 • 19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES (CENTRE DE CULTURES, CAMPUS DE CAPPONT). Conferència: Claus per entendre un conflicte silenciat: El poble de Txetxènia a càrrec de Carlos Taibo (professor de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Madrid). Amb Josep Usall (director del Centre de Coopreació Internacional de la UdL), Francesc Xavier Aluja (regidor de Drets Civils, Cooperació i Immigració) i Rita Huybes, presidenta de la Lliga dels Drets dels Pobles), dins els actes de la campanya Txetxènia, trenquem el silenci.

 • 20.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). “Opera Oberta: El Liceu a la UdL” amb Lucia di Lammermoor de G. Donizetti.

DIVENDRES 24

 • 12.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT). L'edifici del Rectorat serà la seu del programa de ràdio que Onda Rambla (Lleida 100.2 FM) dedicarà a la difusió de la cultura del vi. Amb Antonio Salgado (cap de la Unitat de Gestió de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron i coordinador científic de la Fundación para la Investigación del Vino y la Nutrición) i Magí Raventós (president de Costers del Segre).

 • 18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT). Inauguració de la Jornada-col·loqui: L'entorn dels malalts de fibromiàlgia i fatiga crònica, a càrrec de Joan Viñas (rector).

 • 18.30h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT). Conferència: La innovació educativa avui, a càrrec de Xavier Gimeno (professor de la Universitat de Barcelona) amb motiu del Dia del Mestre i de la Mestra.

DISSABTE 25
 • Tot el dia. DIFERENTS CAMPUS DE LA UdL. El Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones realitzarà una penjada de pancartes a diferents campus de la Universitat de Lleida amb motiu del Dia Internacional de la no violència contra les dones.
 • 09.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT). Presentació del VII Simposi infància i societat Infància i família: noves relacions? i conferència inaugural Qui necessita a qui? Allò que ha de garantir el grup familiar, o de quan els infants aporten més que el que reben a carrec de Jaume Funes (secretari de Famílies i d'Infància del Departament de Benestar i Família).

 • 10.00h INSTITUT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ, EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT). Jornada de formació i reflexió per als tutors i tutores del professorat interí.

mesSETMANA DEL 27 DE NOVEMBRE AL 3 DE DESEMBRE


DILLUNS 27

09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Jornada del Tren d'Alta Velocitat. La nova mobilitat a Catalunya, organitzada per UGT Catalunya.

14.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Cloenda de la Jornada del Tren d'Alta Velocitat. La nova mobilitat a Catalunya a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), i Frederic Morell (vicesecretari general de la UGT Catalunya).

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Conferència Podem allargar la longevitat de l’espècie humana? a càrrec de Reinald Pamplona, (professor de fisiologia de la UdL) dins el Cicle de conferències Avenços en Biomedicina. Reptes en Bioètica.

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència El garrotín de Lleida. Sintonia d'una ciutat de paios i gitanos a càrrec de Josep Tort i Matías López (autors del llibre del mateix títol) i concert a càrrec de "Lo Beethoven", dins el Seminari 100 anys de garrotín i altres músiques populars de Lleida.

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte institucional d'homenatge a personal de la UdL amb motiu dels 25 anys de servei.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
Projecció de Notre musique / Nuestra musica, Jean-Luc Godard, França-Suïssa, 2004, 80 min, C, VOSE, dins el cicle que la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL dediquen al director francès.


DIMARTS 28

09.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
II Trobada ACES de Sanitat Privada a Lleida organitzada per l'Intitut Lleida d'Oftalmologia.

18.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre Bastint Ciutadans. Les entitats del "Tercer Sector"a Lleida a càrrec d'Anna Mata i Lluís Roca (autors). Taula rodona La situació de l'exclusió social a Lleida. Entre les velles i les noves formes d'exclusió amb la participació de M. Rosa Seyós (Càritas), Joan Valls (CIJCA), Isabel Perera (Centre de Promocions) i Carlos Enjuanes (PROSEC).

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Tres generacions de la música carrinclona de Lleida a càrrec de Manel Ponsa i Josep Borrell, i concert a càrrec de "Lo Beethoven", dins el Seminari 100 anys de garrotín i altres músiques populars de Lleida.


DIMECRES 29

10.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració de la jornada La Universitat en la societat del coneixement, dins el cicle de Jornades L'espai Europeu d'Educació Superior.

12.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Presentació del document Pla Estratègic 2006-2012: conceptes centrals a càrrec de Joan Prat (vicerector de Qualitat i Planificació de la UdL), dins la primera de les jornades La Universitat en la societat del coneixement del cicle L'Espai Europeu d'Educació Superior.

16.15h HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA (LLEIDA)
Taula rodona Projectes de millora i participació del pacient amb la participació de Joan Viñas (rector de la UdL) dins el Cicle de conferències de pacients de les Terres de Lleida.

19.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
The Dancing Master: Música popular anglesa del XVII. Les edicions de Playford, amb el conjunt Mad Robin (Ernesto Ruíz, violí barroc, cant i narrador; Cèlia Rufes, viola barroca; María Elena Medina, viola de gamba i cant; Alfred Fernàndez, guitarra barroca, percussions i direcció) dins la XIV Temporada Musical de la UdL.


DIJOUS 30

09.00h ESCOLA UNIVERSITÀRIA DE TURISME TERRES DE LLEIDA
Inauguració de la I Trobada Universitat Empresa a l'Escola de Turisme a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència) i Josep Maria Balcells, director de l'Escola de Turisme Terres de  Lleida

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la II Jornada Universitat Empresa a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Josep M. Pujol (president del Consell Social de la UdL), Ferran Badia (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

11.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Presentació de la jornada Diagnosis comarcals de les Terres de Lleida a càrrec de Rosa Palau (presidenta d'APLOELL), Francesc Castellana (director del Servei d'Ocupació de Catalunya) i Rosa Giralt (directora d'APLOELL).

11.30h SALA DE JUNTES DEL 3R PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Seminari de treball del grup consolidat Territori i Societat: Les villes du monde a càrrec de François Moriconi-Ebrard (CNRS).

12.00h AULA 1.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Xerrada 17 anys lluitant contra jutges i tribunals, exigint justícia i responsabilitats a càrrec d'Isabel Ferragut i projecció de la pel·lícula Mi hijo Arturo.

12.00h DESPATX DEL RECTOR
Guillem Baches, estudiant de la UdL i primer Premi de Catalunya Universitari d'Escacs, lliura aquest guardó al rector.

12.15h SALA DE GRAUS (CAMPUS D'ETSEA)
Conferència Producció o comercialització de material forestal de reproducció a càrrec de M. Creu Bellera (Enginyeria de Forest del DARP).

13.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Cloenda de la jornada Diagnosis comarcals de les Terres de Lleida a càrrec de Joan Viñas (rector).

17.00h SALA DE GRAUS (CAMPUS D'ETSEA)
Conferència Recursos fitogénicos de frutales. Presentació de la Societat Catalana de Biologia i conferències Pérdida de variabilidad genética en los sistemas agrarios. Métodos para su recuperación y conservación a càrrec de J. Bernardo Royo Díaz (Universidad Pública de Navarra), i El Banco de Germoplasma de peral y manzano de la Universidad de Lleida a càrrec de Valero Urbina Vallejo (Universitat de Lleida).

17.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Jornada dedicada al Context Sanitari. La medicina i la infermeria dins el cicle de conferències La il·lusió de la República. Conferències Els metges lleidatans durant la II República a càrrec de Manel Camps, professor de la facultat de Medicina de la UdL i Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya; L'activitat dels germans Joaquim i Antoni Trias Pujol a càrrec de Ramon Trias i Rúbies, Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya; Els estudiants de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona a càrrec de Josep Massons i Esplugas, Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya; i Innovació en la infermeria durant la II República a càrrec de Carme Torres Penella, professora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL.

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Conferència Com moren les neurones en les malalties degeneratives del cervell? Quines estratègies de teràpia albirem avui per controlar-les? a càrrec de Josep M. Esquerda, catedràtic de biologia cel·lular del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, dins el Cicle de conferències Avenços en Biomedicina. Reptes en Bioètica.

20.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Concert Dones compositores a càrrec de les alumnes de Grau Superior del Conservatori del Liceu, les quals interpretaran obres de Cécile Chaminade, Mariona Vila, Maria Theresia von Paradis, Josephine Lang, Clara Schumann, Pauline Viardot, Amy Beach, Lili Boulanger, Alma Mahler i Fanny Mendelssolhn.

DIVENDRES 1

09.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la Jornada tècnica Com afavorir el desenvolupament dels aprenentatges en les persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual a càrrec de Lorenzo Ramírez (director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida), Ramon Rourera (director de l'Institut de Ciències de l'Educació -ICE- de Lleida) i Pilar Sanjuán (presidenta de Down Lleida).

09.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (RECTORAT)
Rebuda del rector als participants a la Trobada Internacional corresponent al projecte de recerca Telling Europe del programa europeu Grundtvig i al coordinador de la Trobada, Fidel Molina.

19.00h SEU DE L'IREL
Xerrada El desenvolupament sostenible: actituds de sostenibilitat ambiental a càrrec de Pere Enciso (professor de la UdL) dins el seminari Consumim per la justícia i la pau.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte de presentació de la Fundació Pedrolo a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Adelais de Pedrolo (presidenta de la Fundació Pedrolo). Representació d'un fragment de l'obra Avui és parla de mi.

 

mesDEL 4 AL 17 DE DESEMBRE


DILLUNS 4

20.00h SEU DEL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
Inauguració de l'exposició J.V.Foix: poemes de pedra que organitza l'Aula Màrius Torres de la UdL i que es podrà veure fins al 31 de desembre.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
Projecció del documental inèdit a les nostres pantalles Cineastes contra magnats, de Carles Benpar, Espanya, 2002-2004, 100 min, C, VC, que la Filmoteca i el Cine-ull de la UdL dedica a la defensa dels drets morals dels autors cinematogràfics i que recull una mostra de les mutilacions i manipulacions que han sofert les obres fílmiques des dels orígens del cinema.

DIMARTS 5

12.30h CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Concentració organitzada pels estudiants de la UdL: No a l'especulació municipal, Sí al patrimoni arquitectònic de Lleida.

DILLUNS 11

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
La col·laboració entre les organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONDG) i les empreses a càrrec d'Ignasi Carreras Fisas, enginyer industrial (UPC), director general d'Intermón Oxfam i membre del comitè de Direcció d'Oxfam Internacional, amb presentació a càrrec del professor Pere Enciso Rodríguez del Departament d'Economia Aplicada de la UdL, dins el cicle de Conferències Repte 360º.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Investidura com a Doctor Honoris Causa de la UdL de Joaquim Molas Batllori (historiador i crític literari), que serà apadrinat per Josep M. Domingo (professor de Filologia Catalana de la UdL).

21.30h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR DE LLEIDA
Presentació del número 8 de Némesis. Revista de Humanidades, un monogràfic sobre Los Sentidos. Némesis és una publicació que recentment ha passat al format digital, i que està dirigida per alumnes i ex-alumnes de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, i que compta amb col·laboracions de tot el món.

DIMARTS 12

10h a 18h AULA 0.30 (RECTORAT)
Eleccions dels representants a la Junta de Facultat de Lletres.

12.00h SEU DEL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA A LLEIDA
Conferència J.V. Foix, el poeta i les arts plàstiques a càrrec de José Corredor-Matheos (Premi Nacional de Poesia 2005 i traductor al calatà de Foix). Acabada la conferència es farà una visita guiada a l'exposició J.V.Foix, poemes de pedra, a càrrec de Joan Ramon Veny (especialista en Foix i professor de Filologia Catalana de la UdL).

17.00h SALA DE JUNTES 3R PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Taula Rodona Virtual des de Quito Valoracions i debat sobre els resultats electorals a l'Equador amb la intervenció d'Alberto Acosta (economista, FLACSO), Sara Báez (Directora de l'ONG Terranuova, Itàlia-Equador), Carlos de la Torre (politòleg, FLACSO), Víctor Bretón (antropòleg, UdL), organitzada l'Espai virtual, docent i d'investigació iberoamericà del departament d''Història de l'Art i Història Social de la UdL, el Grup Interdisciplinari d’Estudis de Desenvolupament i Multiculturalitat (GIEDEM), i la Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales (FLACSO), Equador.

17.15h AULA 1.03, EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Els objectius del mil·leni a la llum dels Drets Humans a càrrec de Felipe Gómez (professor de Dret Internacional Públic a la Universitat de Deusto i director del màster europeu Drets humans i democratització de l'Institut de Drets Humans "Pedro Arrupe"), amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans.

DIMECRES 13

17.00h AULA 2.13 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència de Joan Viñas (rector): Eutanasia o ben morir, dins les activitats de les Aules per a la Gent Gran.

20.00h ESCOLA DE TÈCNICS ESPORTIUS DE VIELHA (SALARDÚ)
Presentació del llibre "El mestre de Viella, un pintor del tardogòtic entre Catalunya i Aragó", d'Albert Velasco (investigador de la UdL), que ha estat editat per la Universitat de Lleida. Conduirà l'acte el president del Síndic d'Aran, Carles Barrera, i hi assistiran, a més de l'autor, el vicerector d'Activitats Culturals, Jaume Barrull.

DIJOUS 14

12.00h AULA 2.1.07 (CAMPUS D'ETSEA)
Conferència Implantació i aplicacions de l'eina SIGPAC a Catalunya a càrrec de Daniel Farré Huguet, tècnic de SIG del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

DIVENDRES 15

10.30h SALA DE JUNTES 2N PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Recepció del rector de la UdL als mitjans de comunicació.

12.00h SALA D'ACTES DE L'ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D'ENGINYERIA AGRÀRIA
Xerrada Transgènics: saps de què va? amb Jorge Hernández i Josep Pàmies. Organitza: Col·lectiu Agroecològic (KAE).

DIUMENGE 17

A partir de les 15.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Marató de TV3.

 

   Darrera modificació: