Activitats / Destacats

Universitat de Lleida

IV Premi Santander Alumni UdL a l'emprenedoria i l'ocupació

Fins al 15 d'octubre de 2024 / En aquesta quarta edició, sota el lema: Idees que arrelen, el Premi Santander Alumni UdL a l'emprenedoria i l'ocupació vol incentivar i reconèixer els antics alumnes de la UdL que hagin generat idees innovadores i hagin implantat processos de millora a l’empresa, per poder afrontar amb èxit els reptes generats pels canvis accelerats en un mercat global molt competitiu i garantir-ne la seua continuïtat.

Premis a TFGs relacionats amb l'emprenedoria i la creació d'empreses

Fins al 15 de juliol de 2024 / Convocats per la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària, amb l’impuls del Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat, i el finançament de Banco Santander, l'objectiu dels Premis és donar visibilitat i reconeixement a l’estudiantat amb inquietuds emprenedores que hagi presentat i defensat un TFG en aquest àmbit.

Exposició: #JovesMatemàtiquesCatalanes

Del 10 al 24 de juny de 2024 / L'exposició amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones Matemàtiques el dia 12 de maig, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques, va néixer amb la voluntat de mostrar a la societat el perfil de 30 joves matemàtiques catalanes que ens expliquen a què es dediquen, què els agradaria, què les inspira, així com les seves respectives professions i passions.

Exposició: Gravats de jardí / Carme Molet

Del 15 al 31 de maig de 2024 / L'exposició forma part de la 10a edició del Congrés "Fem ciència a l'escola" que porta el nom de la professora de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, Anna Gené. "Atansar-se a les plantes més properes, d'emprar el dibuix i el gravat com a forma d'acostament. "Ser-hi, tenir-ne cura, fer jardí. Dibuixar, gravar les planxes de ferro, entintar, estampar sobre paper tou, pintar a l'aquarel·la... Tot plegat un intent de bategar amb la natura".

Concurs Idea-UdL-ODS d'Idees de Negoci Innovadores

Fins al 3 de juny de 2024 / L’objectiu del concurs és detectar idees de negoci per impulsar la creació d’empreses innovadores i/o basades en coneixement tecnològic promogudes per estudiants, graduats/des o personal investigador en formació, amb la finalitat de fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) continguts en l’Agenda 2030.

Exposició: Furia española: mostra documental del fons especial Francesc Betriu

Del 2 de maig al 30 de juny de 2024 / La Mostra, que es pot visitar a la biblioteca de Lletres, conté documentació vinculada amb la pel·lícula, des del rodatge i fins a l'estrena.

Exposició: Som tres: la lluna, jo i l'ombra que em segueix

Del 2 al 30 de maig de 2024 / Mostra de Núria Roselló i Alfonso de Castro, que es podrà visitar al Vestíbul de la planta -1 de l'Edifici Polivalent 1 (Cappont), amb motiu del 30è aniversari d'Arrels Sant Ignasi.

Exposició: Les aigües subterrànies com a suport dels ecosistemes aquàtics

Del 26 d'abril al 10 de maig de 2024 / Biblioteca de l'ETSEAFiV (Agrònoms)

Exposició: Drets humans de lo local a lo global, Lleida 2019-2022

Del 3 al 29 d'abril de 2024 / Exposició Drets humans de lo local a lo global, Lleida 2019-2022, de Cooperació de l'Ajuntament de Lleida, que es podrà veure fins el 29 d'abril.

XIX Concurs de fotografia: Mirades pedagògiques

Fins al 31 de maig de 2024 / La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL convoca el XIX Concurs de Fotografia 'Mirades pedagògiques', amb I’objectiu de promoure una cruïlla de mirades a l’entorn del fet educatiu. L'edició d'enguany té com a lema la "Diversitat de gènere afectivo-sexual".

Premis Consell Social de la UdL 2024

Fins al 24 d’octubre de 2024 / Els Premis Consell Social - UdL volen reivindicar i donar visibilitat a l'excel·lència, el talent i l’esforç de l'estudiantat que ha finalitzat els estudis de grau a la nostra universitat amb un TFG de qualitat i volen continuar cursant un màster oficial a la UdL, al millor TFM de l'estudiantat que continua cursant un programa de doctorat a la UdL, així com reconèixer el compromís social de la comunitat universitària i la col·laboració de l’entorn empresarial i social amb la Universitat de Lleida i la societat de què forma part.

Exposició fotogràfica del 35è Premi Oscar Ribes

Del 5 d'abril al 31 de maig de 2024 / Exposició fotogràfica del 35è Premi Oscar Ribes organitzat pel Centre Excursionista de Lleida, que es podrà veure fins el 31 de maig.

Exposició: Oriol de Bolòs. Referent de la Botànica catalana de la segona meitat del segle XX

Del 18 de març al 10 d'abril de 2024 / La mostra presenta una part del fons documental de Bolòs (1924-2007) llegat a la UdL amb motiu del centenari del seu naixement, unes 200 monografies, sobretot de botànica, florística i geobotànica, publicacions periòdiques, revistes, mapes amb la localització d'espècies vegetals i una important col·lecció de separates, la part més interessant del llegat.

Jornades #TrioLaVida per a la prevenció del suïcidi

5 i 6 de març de 2024 / El suïcidi va ser, l’any 2021, la primera causa de mort entre les persones de 15 a 34 anys. Per això, la prevenció del suïcidi en la població jove és prioritària avui a Catalunya. Aquestes jornades cerquen debatre i trobar eines efectives de prevenció del suïcidi i conscienciació en l’entorn universitari, a través d'un diàleg obert sobre aquest greu problema.

Exposició de les obres presentades al 27è Concurs de Cartells de la Universitat d’Estiu de la UdL

Del 6 al 22 de març de 2024 / Una quarantena dels 76 treballs presentats procedeixen de les comarques de Lleida, mentre que la resta han arribat de diverses localitats de Barcelona, Tarragona, València, Alacant, Madrid, Saragossa, Múrcia, Lleó, Albacete, Valladolid, Màlaga i Bilbao.

Exposició: Homenatge a la dona rural / Sylvia Tua

Del 6 al 24 de març de 2024 / Sèrie de peces escultòriques realitzades a partir del reciclatge de cartrons, que combinen altres materials, com el paper, i tècniques pictòriques, que vol retre homenatge a les dones de camp, amb motiu de la commemoració del 8 de març i dels 50 anys de l'Escola.

Exposició: Editores de mapes. Dones al capdavant de les grans editorials cartogràfiques

De l'1 de març al 21 d'abril de 2024 / La mostra està formada per fotografies, reproduccions de mapes i textos explicatius. La incorporació de la dona al món científic i laboral va fer sorgir, sobretot a la segona meitat del segle XX, grans editores de mapes que han aportat destacades produccions cartogràfiques.

Exposició: La Lleida espiritista dels segles XIX i XX

Fins al 29 de febrer de 2024 / La Lleida espiritista dels segles XIX i XX, a una exposició titulada: 'La vida no acaba en el sepulcre i la tomba no és més que un jaç de descans entre dues etapes', que aprofita els fons històrics d'Humbert i Màrius Torres dipositats a la UdL per descobrir una de les facetes més desconegudes d'aquesta il·lustre família.

9è Concurs de Relats Curts

Fins l'1 de març de 2024 / Destinat a estudiants dels Graus de la Universitat de Lleida -inclosos els de mobilitat-, de 1r i 2n de batxillerat, cicles formatius i de 3r i 4t de l'ESO de la circumscripció de Lleida, la Franja i Igualada. El tema d'enguany és "La intel·ligència artificial". L'elecció d'aquest tema ha estat motivada per la seva rellevància en el context actual de ràpid avenç tecnològic. Permetrà a les persones que concursin explorar les complexitats ètiques, morals i socials de la intel·ligència artificial, qüestionant les fronteres d'allò que és ser humà. 

Premis a Treballs de Recerca per a estudiantat de Secundària

 

Fins a l'1 de març de 2024 / La Universitat de Lleida, amb l'objectiu de fomentar l’esperit de recerca, despertar vocacions per a l'estudi i la investigació i incentivar la tasca educativa que es duu a terme als centres, convoca els Premis als Treballs de Recerca per estudiantat de Batxillerat.

 

Exposició: Vallverdú íntim

Fins al 31 de gener de 2024 / La mostra es centra en la vessant més íntima de Josep Vallverdú a través de la documentació i la biblioteca personal de l’escriptor, mitjançant els fons que l'any 2015 l'autor va cedir a la Universitat de Lleida.

Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu 2024

Fins al 21 de febrer de 2024 / El Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària convoca el vint-i-sisè concurs de cartells per anunciar l'edició de l'any 2023 de la Universitat d'Estiu de la UdL. La dotació del premi és de 1.000 euros (tributs inclosos) i el concurs està obert a tothom que hi vulgui participar.

JORNADA DE PORTES OBERTES

Divendres 9 de febrer de 2024

 

Coneix els Graus que t'oferim
Descobreix les nostres instal·lacions i equipaments
Informa't sobre els recursos, serveis i ajuts que posem al teu abast

Exposició fotogràfica: Amandla!!! Un crit de llibertat a les fronteres d'Europa

Del 4 al 22 de març de 2024 / Amb la mostra, amb fotografies d'Antonio Semprere, es vol denunciar la realitat que pateixen les persones que fugen de guerres, fam i pobresa, a la recerca d’una vida digna.

Exposició: Fem fora el masclisme dels nostres campus

Fins al 31 de gener de 2024 / Passadís de la FEPTS (Cappont) / Exposició per sensibilitzar i prevenir les violències sexuals i digitals en el context universitari, impulsada pel Centre Dolors Piera, amb il·lustracions de Raquel Riba Rossi (autora de Lola Vendetta)

19ens Premis Igualada Recerca Jove

Els Premis tenen l’objectiu de promoure l’esperit de recerca entre l’alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau superior i de la modalitat artística de cicles formatius de grau mitjà de la comarca de l’Anoia i reconèixer el seu esforç en l’elaboració dels treballs de recerca, així com la tasca dels seus tutors i tutores. Els centres educatius han de seleccionar els treballs i presentar-los fins al 18 d’abril en el cas de batxillerat i fins al 5 de juny en cas de treballs de cicles formatius de grau superior i de la modalitat artística de cicles formatius de grau mitjà.

Exposició: Dones pioneres de la Unió Europea

Fins al 18 de febrer de 2024 / Planta -1 del Centre de Cultures (Cappont) / La mostra, amb retrats de l'artista francès Pierre Marquès, ret homenatge a deu dones referents en las defensa dels valors d'igualtat, llibertat, democràcia, solidaritat, diversitat i respecte als drets humans

Premis Càtedra Grup Vall Companys–UdL: Alimentació Sostenible

Fins al 15 de gener de 2024 / Els guardons Càtedra Grup Vall Companys – UdL d’Alimentació Sostenible premien l’excel·lència, el talent i la visió de futur dels millors projectes presentats des de grau i màster: una oportunitat única per a donar a conèixer les teves idees per a una alimentació millor, i fer-les realitat.