Agenda Arxiu 2008

 Descarregar pdf

gener
febrer
març
abril
maig
juny
juliol
agost
setembre
octubre
novembre
desembre


  data AGENDA   Del 7 al 13 de GENER   


DILLUNS 7 de Gener

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"

S’inicia la temporada de la Filmoteca Cine-ull de la UdL amb el cicle dedicat a Michael Haneke i Nicholas Ray. Projecció de Benny's video (El video de Benny, Michael Haneke, Àustria / Suïssa, 1992, 105 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director austríac.

Un noi de catorze anys aficionat a les pel·lícules violentes comet un assassinat. Els pares en assabentarse faran tot el possible per a que el seu fill no hagi de passar comptes amb la justícia.

DIJOUS 10 de gener

19.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició fotogràfica nuSnu de Joan Porredón (Cervera, 1964) a càrrec del vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Jaume Barrull i l'artista. La mostra podrà visitar-se fins al proper 8 de febrer.

La mostra presenta una vintena de fotografies de mitjà -60x80 cm- i gran format -90x130- en blanc i negre, que han estat impreses per la tècnica del glicée, fent servir tintes pigmentades no fotosensibles sobre un paper de cotó lliure d'àcids. Totes elles formen part del projecte anomenat "nuSnu" i algunes d'elles ja s'ha pogut veure en anteriors exposicions. La temàtica de les imatges tal i com s'explicita en el títol de l'exposició gira entorn de la dialèctica que es crea entre el nus (d'una corda) i el nu (del cos humà) de personatges anònims, ja siguin coneguts de Porredón o persones interessades a participar en aquest projecte. Segons l'artista, "nuSnu" visualitza la concreció d'unes converses entre la persona fotografiada i el fotògraf a partir d'unes claus ben simples: la corda representa la vida, els nusos les experiències vitals -ja siguin viscudes o desitjades- mentre que el cos nu es representa a si mateix".


  data AGENDA   Del 14 al 20 de GENER   


DILLUNS 14 de gener

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió de l’òpera La Cenerentola, de Gioachino Rossini, dins el programa Opera Oberta 2007/2008. El Liceu a la UdL.

Retransmissió en directe per Internet, amb imatge i so de gran qualitat, d’una tria d’òperes de la programació del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i del Teatro Real de Madrid, acompanyades per unes classes prèvies i uns materials complementaris al web del mateix projecte.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de Funny Games (Funny Games: juegos divertidos, Michael Haneke, 1997, 108 min), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director austríac.

Una família es disposa a passar les vacances al camp, però l'arribada d'uns joves inicia una estranya espiral de violència. El que sembla una pel·lícula de psicòpates esdevé una seriosa reflexió sobre la representació de la violència.


DIMARTS 15 de gener

11.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA (EDIFICI 1)
Sessió informativa sobre els productes d'AUTODESK (Autocad, Autocad Civil 3D, Autocad Map) a càrrec de dos experts de l'empresa SEYS(Semiconductores y Sistemas S.A.)


DIMECRES 16 de gener

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL FUNDACIÓ "LA CAIXA"
La música dels nombres primers a càrrec de Marcus du Sautoy (professor de matemàtiques de la Universitat d'Oxford, Regne Unit), dins el cicle de conferències Els vespres de la ciència. Presentació a càrrec de Ramiro Moreno Chiral (professor del Departament de Matemàtica de la UdL).


DIJOUS 17 de gener

12.00h. SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2N PIS EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del projecte Headmouse (ratolí virtual controlat per moviments de cap i facials dissenyat per a persones amb discapacitats motrius) desenvolupat dins la Càtedra Indra/Fundación Adecco de la UdL, a càrrec de Jordi Palacín (director científic de la càtedra i professor de l’Escola Superior Politècnica de la UdL), Joan Viñas (rector), Josep Maria Vilà (director general d’Indra) i Francisco Mesonero (director general de Fundación Adecco). Seguidament signatura del conveni de renovació de la Càtedra Indra/Fundación Adecco de la UdL.

09.30h IREL
Conferència La política i la felicitat a càrrec de Josep Maria Carbonell (president del consell Audiovisual de Catalunya) dins el Cicle de conferències “El bé” organitzat conjuntament per l’IREL, la Universitat de Lleida i la Fundació Joan Maragall.


  data AGENDA   Del 21 al 27 de GENER   


DILLUNS 21 de gener

10.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA

Signatura del conveni de col·laboració acadèmica entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Lleida per la creació del títol conjunt dels estudis de grau de Veterinària. Signen: Josep Huguet (conseller d’Innovació, Universitats i Empresa), Lluís Ferrer (rector de la UAB) i Joan Viñas (rector de la UdL).

19.00 SALA DE GRAUS DE L’ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Els parcs tecnològics, experiències i perspectives de futur. El 22@ de Barcelona a càrrec de JM Piqué (president de Parcs Tecnològics de Catalunya).

22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de Code inconnu: récit incomplet des divers voyages (Código desconocido, Michael Haneke, França /Alemanya /Àustria, 2000, 118 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director austríac.

En una avinguda parisenca, algú llença un tros de paper arrugat i aquest fet uneix les trajectòries de diversos personatges. El director segueix cadascun dels protagonistes per plantejar qüestions que configuren el món occidental.


DIMECRES 23 de gener

18.00h SALA DE JUNTES 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA de presentació del nou equipament docent adquirit per la UdL per a persones amb discapacitats, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat) i Jordi Coiduras (responsable de la Unitat UdL per a tothom), així com del projecte UNIDISCAT, a càrrec de Maria Àngels Cabasés (secretaria del Consell Interuniversitari de Catalunya).


DIVENDRES 25 de gener

11.00h SALA DE GRAUS (PLANTA BAIXA) DEL MÒDUL ANNEX A LA UNITAT DOCENT DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS HOPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Inauguració del Modul annex a la Unitat Docent de la Facultat de Medicina, a càrrec de Josep Huguet (conseller d’Innovació, Universitats i Empresa), Joan Viñas (rector de la UdL) i Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL).

12.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Presa de possessió de Ramon Roca (president executiu de Ros Roca Group) com a nou president del Consell Social de la UdL, a càrrec de Josep Huguet (conseller d’Innovació, Universitats i Empresa). Amb la presència de Joan Viñas (rector) i JM Pujol (president sortint del Consell Social).


  data AGENDA   Del 28 de GENER al 4 de FEBRER   


DILLUNS 28 de gener

09.15h AULA 2.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT-AULARI (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentación de la Setmana de Benvinguda als Estudiants Estrangers/ Welcome Week for Exchange Students a càrrec de la vicerectora de Relacions Internacionals, Carme Figuerola.

18.00h SALA DE REUNIONS DE RECTORAT (2n PIS, EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració per al Pla de Formació Contínua a les Valls d’À neu entre els ajuntaments d’Alt Àneu, Esterri d’Àneu, la Guingueta i Espot, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, la Fundació Territori i Paisatge, el Consell Cultural de les Valls d’Àneu i la Fundació Universitat de Lleida. Signen: Joan Viñas (rector), Josep Costansa (alcalde d'Alt Àneu), Ramon Villuendas (alcalde d'Esterri d'Àneu), Josep Antoni Cervós (alcalde de La Guingueta), Agustí Perot (alcalde d'Espot), Vicenç Mitjana (president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà), Eugeni Rojas (director de Les Planes de Son-Fundació Territori i Paisatge de Caixa de Catalunya) i Joan Blanco Barrilado (president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu).

22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de In a lonely place (En un lugar solitario, Nicholas Ray, USA, 1950, 91 min, B/N, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director Nicholas Ray.

Un guionista és la darrera persona que ha vist amb vida la víctima d’un assassinat i és acusat del crim. El sospitós, amb un passat ple de violència, rep el recolzament de la seva veïna, amb qui inicia una relació.


DIMARTS 29 de gener

10.45h SALA DE PLENS (AJUNTAMENT DE LLEIDA)
Signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Universitat de Lleida per al desenvolupament dels acords de promoció d'habitatges universitaris a Lleida. Signen: Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Joan Viñas (rector de la Universitat de Lleida). Presideix: Carme Chacón (ministra d'Habitatge).

15.00h SEU VELLA (LLEIDA)
Visita a la Seu Vella dins els actes de la Setmana de Benvinguda als Estudiants Estrangers/ Welcome Week for Exchange Students. Punt de trobada: 15.00 hores a l'Edifici del Rectorat - Facultat de Lletres)


DIVENDRES 1 de febrer

10.15h TEATRE L'AMISTAT (MOLLERUSSA)
Conferència Aspects productius, ambientals i econòmics del panís: varietats nitrògen, a càrrec de Jaume Lloveras (director de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agrària de la UdL), dins la 7a Jornada "Rec i futur".

10.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda del rector de la UdL, Joan Viñas, als estudiants de mobilitat del segon quadrimestre, en el marc de la Setmana de Benvinguda als Estudiants Estrangers/ Welcome Week for Exchange Students.

15.30h AULA 1.12 AULARI (CAMPUS CAPPONT)
Proves de la fase catalana de l' Olimpíada Internacional de Física, que es celebren simultàniament a les seus de Girona, Tarargona, Barcelona i Lleida, i que serviran per seleccionar els alumnes d'ensenyament secundari que representaran les universitats de Catalunya en la fase estatal organitzada per la Real Sociedad Española de Física.

18.00h AULA 0.15 DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència inagural de la 5a Edició del Postgrau en Educació Emocional, L'ecologia emocional: l'art d'educar en l'equilibri afectiu, a càrrec de Mercè Conangla i Marín (Fundació Àmbit. Institut per al Creixement Personal).

18.00h SALA DE GRAUS EDIFICI I (CAMPUS DE L'ETSEA)
Taula rodona, Estructura organizativa del sector porcino español. Comparación con Europa, dins el programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina.
  data AGENDA   Del 4 al 10 de FEBRER   


DILLUNS 4 de febrer

FINS AL 18 DE FEBRER DE 2008. VESTÍBUL DE LA BIBLIOTECA DE L'ETSEA
El Centre de Cooperació Internacional de la Universitat de Lleida us convida a visitar l'exposició fotogràfica de Metges Sense Fronteres Chagas, una tragèdia silenciosa, centrada en aquesta malaltia que afecta a 18 milions de persones i causa la mort de 50.000 persones l'any, aproximadament, només a l'Amèrica Llatina.

12.00h SERVEI D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA, EDIFICI ANEX CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Lliurament de les bicicletes que la UdL cedeix als estudiants durant el curs, a càrrec del vicerector d’Estudiantat, Xavier Gómez.

22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de Lusty men (Hombres errantes, Nicholas Ray, USA, 1952, 102 min, B/N, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director Nicholas Ray.

El director, en la seva darrera pel·lícula per a la RKO, aborda una història molt personal ambientada en el món del rodeo, marc ideal per descriure un home que cerca un lloc i un motiu per viure.


DIMARTS 5

10.00h FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)

En el marc d’una col·laboració entre la UdL i l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb el suport de la Caixa, dos músics de la secció de vent d’aquesta orquestra oferiran petites actuacions de 10 minuts en diferents espais comuns i aules de la nova Facultat de Ciències de l’Educació.

10.00 Inici actuacions (2 aules)
10.50 Actuació al vestíbul de la Facultat
11.15 Represa de les actuacions (1 aula)


DIVENDRES 8 de febrer

09.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA
Inauguració de la III Jornada de Tabaquisme "Tabac i Atenció Primària de Salut" a càrrec de Sebastià Barranco (Delegat de Salut de la Generalitat a Lleida) i Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL)

12.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Principals reptes en la gestió de les tecnologies de la informació en un entorn complex i multicultural a càrrec de Magí Clavé (director de Tecnologia Informàtica del Banc Central Europeu).

Aquest lleidatà de 42 anys és des del 2005 el responsable tecnologia Informàtica del Banc Central Europeu, amb seu a Frankfurt. Allí s’ha encarregat de preparar tecnològicament l’entitat davant la incorporació de nous països a l’euro. Abans, del 1995 al 2004, va ser director de Tecnologia Informàtica del Deustche Bank, i amb anterioritat va treballar per la multinacional Siemens. També ha col·laborat amb el departament de Salut del Govern andorrà.  data AGENDA   De l'11 al 17 de FEBRER   


DILLUNS 11 de febrer

19.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de l'exposició Vent de grafit, d'Arcadi Artis, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Jaime García Amaral (Consul de Mèxic a Barcelona) i el propi artista.

Arcadi Artís, nebot d’Avel·lí Artís i Giner "Tísner", Pere Calders i Salvador Espriu, forma part de la segona generació de l’exili català a Mèxic. Arquitecte de professió –entre els seus edificis destaca el Centre Cultural de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic- presenta per primer cop a Lleida la seua obra plàstica, a mig camí entre el naturalisme i l’abstracció.

17.00h SALA DE JUNTES 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)

Conferència: Noves tecnologies aplicades als Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG), a càrrec de Víctor Pascual (Institut Cartogràfic de Catalunya) que inaugurarà el Postgrau en sistemes d'informació geogràfica per a la gestió municipal i territorial.

22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de Rebel without a cause (Rebelde sin causa, Nicholas Ray, USA, 1955, 111 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director Nicholas Ray.

El film més famós de Ray és el retrat d'uns joves aïllats, incompresos i solitaris. La prematura mort de James Dean, que no va veure estrenada la pel·lícula, ha contribuït a situar l'obra en la categoria del mite.


DIMECRES 13 de febrer

12.00h SALA D'ACTES EDIFICI PRINCIPAL (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència La gestió de la fauna a la Reserva Nacional de Caça de Boumort a càrrec d'Oriol Armet (RNC de Boumort, Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya).

16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA

Inauguració de la Jornada Ensenyaments secundari i universitari: Interacció en l’à mbit de les Lletres a càrrec de Xavier Gómez, (vicerector d’Estudiantat de la UdL) i Antoni Llevot (director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida).

Aquesta jornada comptarà amb la participació d’uns 70 professors de l’àmbit de l’ensenyament secundari i universitari. El seu objectiu és promoure la connexió entre ambdós estaments educatius pel que fa a l’àmbit de Lletres i aconseguir apropar els professionals del món educatiu independentment de les etapes educatives en què exerceixin, ja que tenen el mateix objectiu: aconseguir que els estudiants adquireixen hàbits, actituds i disposicions favorables al coneixement i l’estudi. Durant la Jornada s’ha previst formar 7 grups de treball mixtos entre professorat de secundària-batxillerat i universitat agrupats per les àrees següents: Geografia, Història, Història de l’Art, Llengua i literatura catalanes, Llengües i literatures clàssiques, Llengua i literatura espanyoles i llengües i literatures estrangeres.


DIJOUS 14 de febrer

19.00h SALA DE JUNTES 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)

Presentació del llibre: L’Horta de Lleida. Transformació i salvaguarda d’un espai periurbà, editat per Ignasi Aldomà (professor del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL) que recull les ponències de les jornades sobre l’Horta de Lleida que van tenir lloc els passat mesos de març i abril. La presentació anirà a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Àngel Ros (alcalde), Adrià Drago (Plataforma Protegim l’Horta de Lleida), Ignasi Aldomà i Salvador Solsona (delegat de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns).


DIVENDRES 15 de febrer

17.00h SALA DE GRAUS MARIA RÚBIES, FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del nou edifici de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL a càrrec de José Montilla (president de la Generalitat de Catalunya).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 18 al 24 de FEBRER   


DILLUNS 18 de febrer

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Dins el cicle de conferències Els vespres de la Ciència, La conjectura 3x + 1 i els límits de la matemàtica, a càrrec de Jaume Llibre (catedràtic de matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona). Presentació a càrrec de Jaume Giné Mesa (professor del Departament de Matemàtica de la UdL).


22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de Bigger than life (Más poderoso que la vida, Nicholas Ray, USA, 1956, 95 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director Nicholas Ray.

Un professor, víctima d’una estranya malaltia, decideix experimentar amb una nova droga que li provocarà alteracions en el comportament que afectaran al seu treball i a les seves relacions familiars.


DIMARTS 19 de febrer

19.30h PALAU DE LA DIPUTACIÓ
Signatura del Conveni per a la projecció internacional de Lleida i de les seves comarques entre l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, el Patronat Catalunya Món, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida, la Universitat de Lleida així com pels delegats del Govern a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran. Presideix l'acte Josep-Lluís Carod Rovira (vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya).

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència De llegir a interpretar a càrrec de Jordi Boixaderas (actor de teatre, televisió i cinema), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".

20.00h AULA MAGNA (IEI)
Conferència, Té sentit dedicar-se a la novel·la?, a càrrec de Jaume Cabré (professor de Comunicació Audiovisual de la UdL), dins el cicle de conferències Narrativa i Pensament organitzat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs.


DIMECRES 20 de febrer

VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Exposició de les obres presentades a l' XI Concurs de cartells de la Universitat d'Estiu 2008, que podrà visitar-se al Centre de Cultures del Campus de Cappont del 20 de febrer al 14 de març

19.30h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliçó inaugural del Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani. Conferència: Medievalisme i identitat nacional: ahir i avui a càrrec de Xavier Eritja (president de l'Ateneu Popular de Ponent).

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Dins la XV Temporada Musical de la UdL, concert del Quartet Teixidor (Eduard Garcia, violí; Joan Marsol, violí; Jordi Armengol, viola; Xavier Roig, violoncel), que interpretaran peces de Joseph Haydn, Dmitri Xostakòvitx i Ludwig van Beethoven.


DIJOUS 21 de febrer

18.45h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Roda de premsa a càrrec d'Albert Soler (director de Bucarest, la memòria perduda) i Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) amb motiu de la projecció del documental: Bucarest, la memòria perduda, d'Albert Solé, dedicat al seu pare, Jordi Solé Tura.

19.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Projecció, en estrena a Lleida, del documental: Bucarest, la memòria perduda, d'Albert Solé, dedicat al seu pare, Jordi Solé Tura.


DIVENDRES 22 de febrer

10.00h CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA (Pujada del Seminari, s/n SOLSONA)
Presentació de la Jornada Tècnica Plantes aromàtiques, medicinals i tintòries, que es celebra els dies 22 i 23 de febrer al CTFC (Solsona) i a Estudi de Saurí (Vall d’Assua, Pallars Sobirà), a càrrec de Xavier Aranda i Pere Cabot (IRTA).

09.30h DIFERENTS CAMPUS
XV Jornada de Campus Oberts "Coneix la UdL" per a l'estudiantat. Visites guiades a tots els campus de la UdL per tal de facilitar un primer contacte amb les instal·lacions universitàries als estudiants del darrer curs d'ensenyament secundari de Lleida i comarques i de la Franja de Ponent; sessions informatives sobre els ensenyaments que s'imparteixen a cada centre i els serveis i les prestacions que ofereix la UdL: correu electrònic, aules d'informàtica, laboratoris, serveis de biblioteca, tutories individualitzades, carnet universitari, mobilitat i altres temes.

13.30h BIBLIOTECA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de l'espai que acollirà el llegat Romà-Sol/Carme Torres a la Biblioteca de Lletres del Rectorat, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).


DISSABTE 23 de febrer

09.30h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Jornada Com treballar la cultura visual a l'aula. Experiències a debat. A les 09.30h Los imaginarios visuales y musicales de los jóvenes. Datos para una cartografía de la experiencia estética juvenil y la educación, a càrrec d'Imanol Aguirre Arriaga (professor del Departament de Psicologia i Pedagogia de la Universitat Pública de Navarra). A les 11.30h presentació del projecte Narratives de la infància. Biografies, llocs i visualitats i visita a l'exposició.  data AGENDA   Del 25 de FEBRER al 2 de MARÇ   


DILLUNS 25 de febrer

22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de Party girl (Chicago, años 30, Nicholas Ray, USA, 1958, 99 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director Nicholas Ray.

L'advocat d'un poderós mafiós s'enamora i es fa inseparable d'una corista. Quan decideix deixar de defensar els interessos del delinqüent haurà d’enfrontar-se al món de l'hampa i a la policia.


DIMARTS 26 de febrer

12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Dins del cicle de concerts de cambra a les universitats de l’Orquestra Simfònica del Vallès, patrocinat per la Fundació La Caixa, el Quartet de Corda de l’Orquestra oferirà el programa titulatAquest Llibre em Sona. Aquest programa inclou peces que relacionen música i literatura:

1 Suite “Don Quixot” (Miguel de Cervantes – Telemann)
2 Three Divertimenti (William Shakespeare – Britten)
3 Quartet núm. 22 en Sib Major (Herman Hesse – Mozart)
4 Quartet núm 12 (Vikram Seth – Schubert)
5 4’33 – Quartet “Company” (Samuel Becket – John Cage – Philip Glass)
6 L’Estiu de Les Quatre Estacions” (Alejo Carpentier – Vivaldi)
7 Sonata en Re menor (Marcel Proust – Saint-Saëns)
8 Quartet-Suite Bergamasque: “Clair de Lune” (Verlaine – Debussy)
9 Bach’s lunch (Jaume Cabré – Bach)
10 Melodies que parlen (Xavier Riba)
11 Simfonia núm. 5 (Thomas Mann – Mahler)
12 La mort i la donzella (Ariel Dorfmann – Schubert)

15.30h AULA 1.03 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Proves de la fase local de l'Olimpíada Internacional de Química, organitzada per la Asociación Nacional de Químicos de España (ANQUE) i la Real Sociedad Española de Química amb el Ministerio de Educación y Ciencia, i que serviran per seleccionar els alumnes d'ensenyament secundari que representaran les universitats de Catalunya en la fase estatal.

15.30h SALA D'ACTES (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència Bovine assisted reproduction a càrrec de Peter E. J. Bols (cap de departament de la Facultat de Ciències Biomèdiques, Farmacèutiques i Veterinàries de la Universitat de Antwerp, Bèlgica)

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Una tigressa, un jueu famós i una colla de personatges a càrrec de Manel Barceló (actor, director, autor, guionista, coreògraf), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".

Manel Barceló parlarà del gènere teatral que ha cultivat amb més èxit: els monòlegs i concretament d'un parell que, segons ell, han marcat la seua vida professional i personal: La Tigressa i altres històries, de Dario Fo i Franca Rame i Shylock de Gareth Armstrong, amb textos d' El Mercader de Venècia. Daquí el títol de la seua conferència.

Segons Barceló, el monòleg conjuga múltiples caràcters i registres de la funció teatral: el domini de la respiració, el ritme, la paraula, el gest, la complicitat amb el públic, " si en surts ben parat -afirma- et tornes addicte".

20.00h AULA MAGNA (IEI)
Conferència Les fonts de la novel·la i el riu del pensament, a càrrec de Josep M. Sala-Valldaura (professor de Filologia Hispànica de la UdL), dins el cicle de conferències Narrativa i Pensament organitzat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs.


DIMECRES 27 de febrer

09.30h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Presentació del plenari del programa Salut i Escola, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL), Victorià Peralta (gerent de la regió sanitària Alt Pirineu-Aran) i Antoni Llevot (director dels Serveis Territorials d'Educació).

11.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Presentació de les obres d'acessibilitat realitzades a la Universitat de Lleida (Rectorat, ETSEA i Escola Universitària d'Infermeria) a les associacions de persones amb discapacitats, a càrrec de Pere Solà (vicerector d'Infrastructures i Tecnologies de la Informació). A l'acte hi assistiran representants d'Aremi, Once, Aspid, Imserso, de la Paeria i dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania.

12.00 AULA 3.1.06 EDIFICI III (CAMPUS DE L'ETSEA)
Xerrada: Agricultura i aus estepàries: avaluació de l'aplicació de mesures agroambientals, a càrrec de Gerard Bota (Àrea de Biodiversitat del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya).

17.00h AULA 3.11, EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliurament de diplomes als 25 alumnes del primer curs de Tècnic d'Integració Laboral Incorpora, una iniciativa acadèmica que forma part del programa de l’Obra Social "la Caixa" per fomentar la integració laboral de persones en risc d’exclusió i que ha estat impartit per l'Observatori de l'Economia Solidària en conveni amb la Universitat de Lleida. L'acte anirà a càrrec de Mar Moreno (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL), Rafael Allepuz i Joan Escodà (coordinadors del curs a la UdL), i Anna Carballo (gerent de projectes de l'Observatori de l'Economia Solidària).

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Valentí Almirall, Lo catalanisme. La Renaixença, el Modernisme i les Bases de Manresa dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.


DIJOUS 28 de febrer

12.00h SALA DE GRAUS EDIFICI I (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència Turisme ecològic i protecció de la fauna: El cas dels goril·les, a càrrec de Domingo Rodríguez Teijeiro (departament de Biologia Animal -Vertebrats- UB).

12.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA
Jornada sobre Gestió de residus urbans a Catalunya, amb la participació de Jordi Renom (Agència Catalana de Residus) i Marta Vila (Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona).

17.00h ESPAI 2.43-C, ÀREA DE RECERCA DE FRANCÈS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Michel Butor: l'Àngel de Ràvena. Text i Imatge, a càrrec de Christof Weiand (professor de la Universitat de Heidelberg)


DIVENDRES 29 de febrer

16.00 h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Conferència de Gueshe Jamphel (doctor en Filosofia Budista per la Universitat Monàstica Budista Tibetana Sera-Je de l'Índia), que inicia el curs L'educació de la ment per viure en el món actual segons el budisme.

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Life of a Zoogler a càrrec de José Antonio Ortiz Ruiz (enginyer informàtic de l'empresa Google).

L'objectiu de la xerrada és mostrar que fa a Google diferent d'altres corporacions, tant en els aspectes culturals com els tècnics. I això des del punt de vista d'un enginyer de programari treballant en les oficines de Google en Zürich.

Després d'un breu recorregut per alguns aspectes d'un dia en la vida d'un 'zoogler', ens centrarem en com apliquem en Google aspectes (clàssics i avançats) de la ciència de la computació, amb la sana intenció de mostrar que totes aquestes avorrides classes tenen, de fet, aplicacions molt interessants aquí fora. A més de ser, per descomptat, eines imprescindibles a l'hora d'afrontar alguns dels reptes amb que els enginyers de Google batallen diàriament.

22.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Concert de jazz a càrrec de l'Eri Yamamoto Trio (Eri Yamamoto, piano, Masa Kamaguchi, contrabaix i Ikuo Takeuchib, bateria).

Les seves freqüents aparicions en l'escena jazzística de Nova York han motivat que en aquests moments Eri gaudeixi ja d'un bon nombre de seguidors que valoren i admiren la seva obra. També ha realitzat reeixides gires pel regne Unit, Estats Units i Japó entre altres països. Ha publicat alguns discos al seu nom, el més recent dels quals és Cobalt Blue, editat pel segell Thirsty Ear. Al marge del concert gratuït a la UdL, Yamamoto participarà properament al prestigiós Festival de Jazz de Terrassa, com una de les seves màximes estrelles per a aquest any.


DISSABTE 1 de març

10.00h DIFERENTS CAMPUS
IV Jornada de Campus Oberts "Coneix la UdL" per a pares i mares. Visites guiades a tots els campus de la UdL per tal de facilitar un primer contacte amb les instal·lacions universitàries als pares i mares de estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior de Lleida i comarques i de la Franja de Ponent; sessions informatives sobre els ensenyaments que s'imparteixen a cada centre i els serveis i les prestacions que ofereix la UdL: correu electrònic, aules d'informàtica, laboratoris, serveis de biblioteca, tutories individualitzades, carnet universitari, mobilitat i altres temes.

13.00h VESTÍBUL (EDIFICI DEL RECTORAT)
El rector de la UdL, Joan Viñas, rebrà els pares i mares participants a la IV Jornada de Campus Oberts "Coneix la UdL".

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 3 al 9 de MARÇ   


DILLUNS 3 de març

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació de les XIX Jornades Universitat-Empresa. Qualitat i Gestió Econòmica, que se celebren els dies 3 i 4 de març al Centre de Cultures del Campus de Cappont, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL).

17.00h DIPUTACIÓ DE LLEIDA
Signatura del Conveni marc de col·laboració entre la UdL i la Diputació de Lleida. Signen: Joan Viñas (rector de la UdL) i Jaume Gilabert (president de la Diputació).

18.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2N PIS EDIFICI DEL RECTORAT)
Rebuda del rector de la UdL, Joan Viñas, als participants en el projecte europeu TEMPUS per a la implantació dels estudis en agronomia en dos universitats del Kirguistán (Talas i Osh), a l'Àsia Central, on hi participa la Universitat de Lleida.

18.30h AULA MAGNA (IEI)
Presentació del curs d' Introducció a la cultura occitana a càrrec de la Càtedra d'Estudis Occitans del departament de Filologia Catalana de la UdL.

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió de l’òpera Elektra, de Richard Strauss, dins el programa Opera Oberta 2007/2008. El Liceu a la UdL.

Retransmissió en directe per Internet, amb imatge i so de gran qualitat, d’una tria d’òperes de la programació del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i del Teatro Real de Madrid, acompanyades per unes classes prèvies i uns materials complementaris al web del mateix projecte.

22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de La verdadera historia de Jesse James (Nicholas Ray, USA), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director Nicholas Ray.

Vienna, propietària d'un local de joc, és el centre d’una espiral de violència, passió, gelosia i venjança, al final de la que es retrobarà amb el veritable amor de la seva vida. Un clàssic del western encara vigent per la seva modernitat temàtica i formal.


DIMARTS 4 de març

11.00h SALA D'ACTES DE LA FACULTAT DE VETERINÀRIA (UAB)
Cloenda de la 2a edició del Màster en Sanitat i Producció Porcines i inauguració de la 3a edició del Màster, a càrrec de Lluís Ferrer i Joan Viñas (rectors de la UAB i la UdL respectivament), Daniel Babot (professor del Departament de Producció Animal de la UdL i coordinador del Màster), Manel López Bejar (degà dela Facultat de Veterinària de la UAB), Jesús García (degà de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Saragossa) i Joaquín Goyache (degà de la Facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid). Conferència inaugural: 25 años de infecciones digestivas en porcino en España. Una historia personal, a càrrec de Pedro Rubio (catedràtic de Sanitat Animal de la Universitat de Lleó).

18.00h AULA 1.03 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència Vida i mort de les llengues: radiografia del multilinguisme al món i la seva evolució, a càrrec de Carme Junyent (professora de Lingüística a la UB), que obre el curs Vida i mort de les llengues: conflictes lingüístics al segle XXI.

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Actors = oficiants, intèrprets, bruixots... a càrrec de Ferran Rañé (actor i home de l'espectacle), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".


DIMECRES 5 de març

09.30h SALA D'ACTES JAUME PONS (IES MANUEL DE PEDROLO, TÀRREGA)
Inauguració de la XXIII Jornada d'Orientació Universitària Professional, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL), Joan Planes (director de l'IES Manuel de Pedrolo), Joan Amezaga (alcalde de Tàrrega), Francesc Colomé (secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Educació). Acte seguit, xerrada, El sistema d'assignació de places universitàries a Catalunya, a càrrec de Jesús M. Prujà (cap de l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat).

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència Prat de la Riba, La nacionalitat catalana. El noucentisme i la Mancomunitat dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

18.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA
Signatura de l'Acord marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i l'Institut Europeu de la Mediterrània. Signen: Joan Viñas (rector de la UdL) i Senén Florensa (director general de l'IEMed). Seguidament el rector i el director de l'IEMed inauguraran la següent exposició:

19.00h SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA ( CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de l'exposició Raimundus, christianus Arabicus. Ramon Llull i l'encontre entre cultures, organitzada conjuntament per l'IEMed, la Universitat de Lleida i el Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona. L'exposició, que podrà visitar-se del 5 al 29 de març, fa un recorregut per la vida i l’obra del pensador mallorquí, tot destacant la faceta del diàleg intercultural amb el món musulmà en una època en què la Mediterrània era fonamentalment un espai tant per al conflicte com per a l’intercanvi comercial.

19.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Dins la XV Temporada Musical de la UdL, la pianista Alejandra Pacheco interpretarà temes de Maurice Ravel, Claude Debussy, Joaquín Rodrigo, Frederic Mompou, Enric Granados i Manuel de Falla.

19.30h SALA DE CONFERÈNCIES DE L'IEI
Conferència, Conseqüències socials i polítiques dels canvis econòmics a la xina, a càrrec d'Eugeni Bregolat (exambaixador espanyol a Xina), dins les Jornades sobre Cultura Xinesa organitzades per La Universitat de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.


DIJOUS 6 de març

09.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES. EDIFICI EMBLEMÀTIC (BIBLIOTECA DE CAPPONT)
Inauguració de les II Jornades sobre gènere i desenvolupament rural: dona i salut, que tindran lloc els dies 6 i 7 de març a l'Edifici Emblemàtic del Campus de Cappont. A les 10 hores ponència inaugural Salut i gènere en el desenvolupament rural dels països del Sud a càrrec de Yannick Jaffré (antropòleg i director de Recerca de CNRS francès).

10.00h AUDITORI DE L'EDIFICI EMBLEMÀTIC (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les XIX Jornades Jurídiques identitat sexual i juridificació de la vida afectiva, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de març a l'Auditori de l'edifici Emblemàtic (Campus de Cappont), a càrrec de Montserrat Tura i Camafreita (Consellera de Justícia de la Generalitat).

12.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA
Jornada d'orientació Inserció laboral per a enginyers agrònoms de l'ETSEA de Lleida a càrrec de Jaume Lloveras (director de l'ETSEA de la UdL), Josep M. Rofes (degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya), Joan Esteve Julià (Enginyer agrònom de Bodegues Raïmat) i Ignasi Grau (secretari del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya).

12.00h AULA 3.1.06 EDIFICI 3 (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència Conservació de la biodiversitat tropical a càrrec de Guillem Chacon (UCE Natura), organiTzada pel Grup de recerca consolidat de la UdL en Planificació del Paisatge, Gestió Forestal i Conservació de la Biodiversitat. 

17.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte inaugural del VIII Congrés Català de Ciències de Laboratori Clínic que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de març a l'edifici del Rectorat. Paraules de benvinguda a càrrec de Fernando Barragán (president del Congrés. Laboratori d’anàlisis clíniques de l'Hospital Mútua de Terrassa) i Begoña Pérez (coordinadora general del Congrés, Laboratori Clínic ICS Lleida). A les 17.15h conferència inaugural Ètica de la pràctica clínica en el segle XXI a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

18.30h HOTEL HILTON (BARCELONA)
Lliurament de Premis del 7è Concurs d'Idees de Negoci de la Xarxa de Trampolins Tecnològics. L'acte serà presidit per Josep Huguet (conseller del Departament d'Universitats, Innovació i Empresa de la Generalitat) i comptarà amb la presència de Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL). Dos projectes de la Universitat de Lleida, Trigen Solar i Use-it, en són finalistes.

19.30h IREL
Conferència El bé en la creació intel·lectual a càrrec d'Àngels Santa (catedràtica de Filologia Frances de la UdL), dins el Cicle de conferències “El bé” organitzat conjuntament per l’IREL, la Universitat de Lleida i la Fundació Joan Maragall.


DIVENDRES 7 de març

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA
Representació teatral Dolors Piera: l'ànima de l'escola. Un apropament en forma d'entrevista, amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia de la dona treballadora.  data AGENDA   Del 10 al 16 de MARÇ   


DILLUNS 10 de març

12.00h PLAÇA VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Minut de silenci. La Universitat de Lleida, a l'igual que la resta de les universitats públiques catalanes, s'afegeix a la condemna per l'atemptat i mort d'Isaías Carrasco el passat divendres 7 de març, reiterant la defensa de les llibertats democrátiques.

17.30h AULA 1.19 (RECTORAT)
Seminari El Tren d'Alta Velocitat a Europa a càrrec de Kerstin Burckhart, organitzat pel grup consolidat Territori i Societat de la Universitat de Lleida.

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES (CAMPUS DE CAPPONT)
Xerrada informativa sobre Les brigades de solidaritat organitzada per l'Associació Catalana per la Pau, Fundació per la pau de CCOO, IPO (International Peace Observatory) i el Centre de Cooperació Internacional de la UdL.

20.00h VESTÍBUL DE LA PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de l'exposició Ramon Barnils (1940-2001). Un periodista de referència, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària) i Miquel Pueyo (delegat de la Generalitat a Lleida).

22.00h
CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE LA FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Projecció de Lightning over water (Nick's movie) (Relámpago sobre el agua, Nicholas Ray i Wim Wenders, Alemanya, 1980, 91 min, C, VOSE), dins el cicle que la Filmoteca Cine-ull de la UdL dedica al director Nicholas Ray.

Ray, que va morir poc abans de finalitzar la pel·lícula, decideix escenificar la seva mort donant-li forma fílmica. Per tal de fer-ho, comptà amb l’ajut d’un dels seus grans admiradors, el director alemany Wim Wenders.


DIMARTS 11 de març

09.00h VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici dels Campionats Universitaris de Catalunya d'Escacs que organitza el Servei d'Esports de la UdL. Les partides, amb 40 inscrits de les diferents universitats catalanes, finalitzaran a les 14.00h, quan es farà el lliurament de premis.

12.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència de Kathleen Cullen (psicòloga): Tècniques per a adquirir un millor benestar personal. Dins el Pla d'Acció Tutorial de Ciències de l'Educació.

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència El cuerpo "vivido" a càrrec de Jürgen Müller (creador i actor de la companyia La Fura dels Baus), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".

22.00h CAFÈ DEL TEATRE ESCORXADOR DE LLEIDA
Amb motiu de l' Insomnia. Xa Festa de la Creació, tindrà lloc una lectura de poemes amb veus consolidades i amb una certa trajectòria, i estudiants de la UdL que tot just comencen a escriure. Amb la participació d'Isidre Martínez Marzo, Isabel Garcia, Txema Martínez, Jordi Julià, Joan Mañas, Ricard Biel, Amat Baró, Enric Boluda, Meritxell Nus, Àngels Marzo, Gabriel Pena i Andratx Badia. L'acte oferirà un intermezzo musical a càrrec del grup Envers. Organitza La Tertúlia del dimecres amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana i Comunicació i el Consell de l'Estudiantat de Lletres de la UdL, la delegació de Lleida de l'Institut d'Estudis Catalans i l'IMAC -Ajuntament de Lleida-.


DIMECRES 12 de març

09.10h COOPERATIVA D'IVARS D'URGELL (MOLLERUSSA)
En el marc de la Jornada tècnica Demostració projecte TOPPS de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, Què es TOPPS? Presentació i objectius del projecte a càrrec d'Emilio Gil (Universitat Politècnica de Catalunya) i Alexandre Escolà (Universitat de Lleida).

09.50h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Presentació i obertura de la IV Jornada sobre Literatura i Ensenyament Com Ensenyar Literatura?, que se celebra al llarg de tot el dia a l'edifici del Rectorat.

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència Francesc Cambó, Per la concòrdia. La dictadura dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

18.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura de l'acord marc de col·laboració entre la UdL i PIMEC (Petita i mitjana empresa de Catalunya) Lleida. Signen: Joan Viñas (rector) i Rafael Peris (president de PIMEC Lleida)

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Dins el cicle de conferències "Els vespres de la Ciència", De Frankenstein a Terminator i l'ovella Dolly: ètica a la ciència i la tecnologia, a càrrec de Miquel Barceló (enginyer aeronàutic, diplomat en enginyeria nuclear i doctor en informàtica per la UPC). Presentació a càrrec del professor Joan Manel Gimeno Illa (departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL).

19.30h SALA DE CONFERÈNCIES DE L'IEI
Conferència, La immigració xinesa a Catalunya, a càrrec de Joaquín Beltrán (UAB), dins les Jornades sobre Cultura Xinesa organitzades per La Universitat de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs


DIJOUS 13 de març

09.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració del III Curs Internacional d'Arqueologia Medieval, La prospecció i el territori, que se celebra els dies 13 i 14 de març a l'edifici del Rectorat i al Local Social de l'Ajuntament d'Algerri.

Entre els dies 13 i 14 de març tindrà lloc el III Curs d'Arqueologia Medieval centrat sobre el tema “La prospecció i el territori”. Amb aquest motiu s'aplegaran a Lleida i a Algerri destacades figures de l’arqueologia com són Carlos Laliena, Antonio Malpica, Ricardo Izquierdo, Hermenegildo Fernandes, Ignacio Padilla, Jorge Eiora, Vicente Salvatierra, Helena Kirchner, Francesc Fité, Chritophe Picard i Eduard Riu-Barrera.

09.15h SALA D'ACTES DEL CENTRE CULTURAL (MOLLERUSSA)
Inauguració de la Jornada tècnica de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, La lluita col·lectiva contra carpocapsa i mosca de la fruita, situació actual i reptes, a càrrec de Ramon Lluís Lletjós, (subdirector general d'Agricultura del DAR). Organitza: Serveis de transferència tecnològica i de sanitat vegetal del DAR, Universitat de Lleida, Associació de Tècnics d'ADV de Lleida, Institut tècnic d'assessorament i gestió integrat, Associació d'ADV i entitats amb ADV de les Terres de Lleida, i Fira de Mollerussa.

10, 11 i 15.30h AUDITORI MUNICIPAL DE LLEIDA
El Departament de Didàctiques Específiques de la UdL i els alumnes de Mestre especialista en Educació Musical organitzen un seguit d'audicions per a escolars, a càrrec de la Banda Municipal de Lleida i alumnes de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL.

12.00h AULA 3.1.04 (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència, Importància econòmica i situació actual del cultiu i comercialització de plantes aromàtiques i medicinals, a càrrec d'Astrid van Ginkel (llicenciada en Farmàcia, Màster en Biologia i consultora en plantes aromàtiques i medicinals a FITOMON).

13.00h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI I (CAMPUS DE L'ETSEA)
Sessió de presentació de Refworks (gestor de referències bibliogràfiques) organitzada per la biblioteca de l'ETSEA.


  data AGENDA   Del 24 al 30 de MARÇ   


DIMECRES 26 de març

09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inici de les Jornades sobre innovació i seguretat alimentàries: additius i ingredients funcionals que se celebraran els dies 26 i 27 de març al Centre de Cultures de Cappont.

L'Associació de Fabricants d'Additius i Complements Alimentaris (AFCA), conjuntament amb la Universitat de Lleida i la Fundació de la UdL organitzen aquestes Jornades en les quals es presentarà un ampli conjunt de nous additius i ingredients funcionals altament innovadors i segurs, destinables a l'elaboració dels aliments funcionals.

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència, A. Rovira i Virgili, El nacionalisme..., La República dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

19.30h SALA DE CONFERÈNCIES DE L'IEI
Conferència, La societat xinesa: familiar, educativa i laboral, a càrrec d'Amelia Saiz (UAB), dins les Jornades sobre Cultura Xinesa organitzades per La Universitat de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència, Teatre o Dansa, a càrrec de Marta Carrasco Creadora, intèrpret i coreògrafa , dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".


DIJOUS 27 de març

10.30h SALA D'ACTES DE L'ESPAI CULTURAL DELS CANALS D'URGELL (MOLLERUSSA)
Presentació de la Jornada tècnica de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, PLA-NET CYDIA, un programa emergent per a la lluita contra la carpocapsa a càrrec de Joan Gòdia (director del Serveis Territorials del DAR de Lleida).

La jornada se centrarà en els resultats de 2007 del programa PLA-NET CYDIA de lluita contra la carpocapsa, la presentació de noves estratègies i el plantejament de nous reptes per la propera campanya. Organitza: el Servei de Sanitat Vegetal del DAR, l'Associació de tècnics d’ADV de Lleida, la UdL i l’Associació d’ADV i entitats amb ADV de les terres de Lleida.

12.00h SALA DE GRAUS EDIFICI I (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència Researches on trout growth performance: the french Pyrenees experience a càrrec de Jacques Moreau (ENSAT Toulouse), organitzada per la Secció de Fauna Silvestre del Departament de Producció Animal de la UdL.

12.30h PARANIMF DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
Obertura de l' EUA Spring Conference. Els propers 27 a 29 de març es reuneixen a Barcelona més de 300 representants d’Universitats europees, entre les quals la Universitat de Lleida, i de les conferències nacionals de rectors, en el marc de la Conferència de Primavera que promou l’Associació Europea d’Universitats (EUA).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Dins els cicles de seminaris i conferències del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural, La construcció històrica de la pobresa a la península maia, a càrrec de Dr. Pedro Bracamonte (antropòleg i etnohistoriador, director CIESAS Peninsular, Mèxic).


DIVENDRES 28 de març

09.00h AULA MAGNA DE L'HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA (LLEIDA)
Benvinguda del VIII Simposi en Salut Mental, "El Suïcidi", a càrrec de F. Abella (president de la comissió de Docència i Investigació del Servei de Salut Mental i Drogodependències. Hospital de Santa Maria), i presentació a càrrec de Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut). Conferència inaugural a càrrec de R. Camats (doctor en Filosofia i professor d’Història del Pensament a la Universitat de Lleida).

12.30h AULA MAGNA FACULTAT DE MEDICINA
Lliurament dels V Premis d'investigació de l'Hospital de Sta Maria i homenatge a la comunitat de religioses Filles de la Caritat, a càrrec de la consellera de Salut, Marina Geli, el director gerent de l'Hospital de Santa Maria, Armand Arilla, i el degà de la Facultat de Medicina, Joan Ribera.

09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la "Jornada Infraestructures: Oportunitats empresarials amb l'aeroport de Lleida-Alguaire", que comptarà amb la presència del vicerector de Política científica i tecnològica de la UdL, Ramon Canela.

print enrera pujar  data AGENDA   Del 31 de MARÇ al 6 d'ABRIL   


DILLUNS 31 de març

13.00h SALA DE GRAUS (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència Ecology of mycotoxin production and relationship with toxin gene expression a càrrec de Naresh Magan (Cranfield University, Cranfield, Regne Unit), organitzada pel Departament de Tecnologia d'Aliments de la UdL.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla a càrrec de Joan Manuel Tresserras (conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat), que oferirà la conferència Televisió, noves tecnologies i cultura popular.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
Projecció de The Man Who Knew To Much / El hombre que sabía demasiado (Alfred Hitchcock, Anglaterra, 1934. 84 min, B/N, VOSE), dins el cicle Alfred Hitchcock. El mestre del suspens abans de Hollywood de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.

Moments abans de morir, un home confessa a una parella de turistes anglesos un complot per assassinar un ambaixador estranger. Primera versió d'un dels films més emblemàtics de Hitchcock.


DIMARTS 1 d'abril

DIES 1, 2 i 3 D'ABRIL, PAVELLÓ DE PARDINYES / PAVELLÓ DE TORREFARRERA
Fase Interzonal dels Campionats d'Espanya Universitaris de Volei Femeni.

Aquesta competició, organitzada pel Servei d'Esports de la UdL i on hi participen 8 universitats espanyoles, s'inicia el dia 1, a dos quarts de 10 del matí al Pavelló de Torrefarera amb el partit entre la Universitat de Castella la Manxa i la de Santiago de Compostel·la. La final tindrà lloc el dia 3, a les 11 del matí, al Pavelló Municipal de Pardinyes.

11.45h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
RODA DE PREMSA del director de cinema lleidatà Jaume Balagueró, dins els actes de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla.

12.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
El Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL i l'Àula Màrius Torres organitzen una Lliçó de dicció i elocució, amb lectura de poemes propis a càrrec de Lluís Solà i Sala. La presentació anirà a càrrec del poeta lleidatà Jordi Pàmias.

18.00h AULA 1.03 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència Gestió efectiva del multilingüisme. Casos pràctics: Suïssa, Finlàndia, Bèlgica, Canada, a càrrec d'Albert Turull (professor de Comunicació Audiovisual de la UdL), dins el cicle "Vida i mort de les llengües: conflictes lingüístics al segle XXI".

19.00h AULA 0.10B (EDIFICI DEL RECTORAT)
Dins el cicle de Conferències amb perspectiva de gènere. Dona i Societat, xerrada Dones i Esport, a càrrec d'Agnès Riera (doctora Europea en Ciències de la Activitat Física i de l'Esport per la Universitat de Lleida).

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Conferència, La pantalla com a contingut de ficció, a càrrec de Jaume Balagueró, dins els actes de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla.

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència El gest transportador a càrrec de Joan Segalés Creador, intèrpret i fundador de la companyia Vol Ras, dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".

21.30h RECTORAT
En el marc de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla, projecció de REC , pel·lícula de Jaume Balagueró i Jaume Plaza guardonada amb dos Goyas i quatre premis al Festival Internacional de Cinema de Catalunya.


DIMECRES 2 d'abril

10.15h SALA DE GRAUS (CAMPUS DE L'ETSEA)
Inauguració de la Jornada R+D+I en les cooperatives agroalimentàries a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL) i Xavier Tubert (president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

10.30h SALA DE VIDECONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Jornada El Servei Europeu de Transferència de Tecnologia. Innovation Relay Centre (IRC), organitzada pel Trampolí Tecnològic de la UdL i la Xarxa de Trampolins Tecnològics de Catalunya.

Jornada adreçada a investigadors, grups de recerca, centres d e la xarxa IT i emprenedors de base tecnològica de la UdL interessats en conèixer un instrument que facilita la incorporació i explotació de tecnologia i resultats d’R+D en el marc d’Europa.

16.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Conferència, Els nous mitjans per fer créixer els Mitjans de Comunicació, a càrrec de Santiago Miralles (director de CCRTV Interactiva), dins els actes de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla.

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència Joaquim Maurín, Textos. La Revolució dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Dins el Seminari Antropologia i Desenvolupament Rural del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL, videoconferència Recerca i Cooperació. Ensenyaments d'antropologia aplicada entre Equador i Madagascar, a càrrec d'Emmanuel Fauroux (Antropòleg, Investigador Emèrit de l’I nstitut de Reserche pour le Developpement, Bordeaux).

19.30h RECTORAT
Conferència, El mòbil com a centre personal d'operacions, a càrrec de Josep Anton Aliagas (Arena Mobile), dins els actes de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla.


DIJOUS 3 d'abril

09.30h AUDITORI DE L'EDIFICI EMBLEMÀTIC (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del MERCATEC Lleida 2008 a càrrec de (Joan Viñas (rector de la UdL), Ferran Badia (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL), Jesús Castillo (regidor d'Educació), Antoni Llevot (director del Serveis Territorials d'Educació a Lleida) i Josep M. Esquirol (director de la Fundació Epson. Institut de Tecnoètica).

12.00h AULA 2.0.04 DE L'EDIFICI II (CAMPUS DE L'ETSEA)

Conferencia Diseño y manejo de los sistemas de riego por goteo: Ahorro de agua y control de la contaminación a càrrec d'I-Pai Wu (professor de la Universitat d'Hawaii i prestigiós expert en el disseny dels sistemes de rec localitzat).

A la conferència es tractarà de posar de relleu la importància de relacionar l'etapa de disseny d'una instal·lació de rec per goteig amb el maneig i programació del mateix, amb l'objectiu d'estalviar aigua i controlar la possible contaminació deguda a la percolació profonda de l'aigua de rec.

16.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Conferència, La nova plataforma de l'audiovisual: Internet d'alta velocitat, a càrrec de Nadala Fernández (directora de Tempus Fugit i consultora de clústers audiovisuals de la fundació i2cat), dins els actes de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Dins el Seminari Antropologia i Desenvolupament Rural del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL, videoconferència Tradició i canvi en el món rural: paradoxes i perspectives de les estratègies participatives per al desenvolupament a Madagascar, a càrrec d'Emmanuel Fauroux (Antropòleg, Investigador Emèrit de l’Institut de Reserche pour le Developpement, Bordeaux).

19.30h RECTORAT
Conferència, Viatge al laberint de les pantalles, a càrrec de Josep Gifreu (catedrátic de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra), com a cloenda de la 5a Setmana de la Comunicació a la UdL. El repte de la triple pantalla.


DIVENDRES 4 d'abril

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del 3r Fòrum de Directives i Empresaries. Fòrum del Management, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Pilar Nadal (directora dels Serveis Territorials de Treball i Indústria de Lleida) i Gerard Guiu (president del Patronat de Promoció Econòmica). Organitza: Associació FUNDE d'empresaries, professionals i directives.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Seminari Albert Camús i el sentit de la vida a càrrec d'Antoni Blanch (escriptori i teòleg), en el marc dels Seminaris i Conferències de l'IREL.

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Acte amb motiu del programa intergeneracional d'habitatges compartits entre persones grans i estudiants universitaris de la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social de Caixa Catalunya, amb la presència de Joan Viñas (rector de la UdL).


DISSABTE 5 d'abril

09.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Seminari Albert Camús i el sentit de la vida a càrrec d'Antoni Blanch (escriptori i teòleg), en el marc dels Seminaris i Conferències de l'IREL.

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 7 AL 13 d'ABRIL   


DILLUNS 7 d'abril

19.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de l’exposició Salut en conflicte. La salut és vida, no li donem guerra, a càrrec del president de Creu Roja-Lleida, Mariano Gomà; la directora del Centre de Cooperació Internacional de la UdL, Núria Camps; i la regidora de Cohesió Social i Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Lleida, Rosa Ball, que es podrà visitar a Cappont fins al proper 30 d'abril.

22.00h CENTRE  SOCIAL I CULTURAL DE L'OBRA  SOCIAL "LA CAIXA" A LLEIDA
Projecció de The Thirty-nine Steps / 39 escalones (Alfred Hitchcock, Anglaterra, 1935. 81 min, B/N, VOSE), dins el cicle Alfred Hitchcock. El mestre del suspens abans de Hollywood de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.


DIMARTS 8 d'abril

10.00h CAMPUS DE CAPPONT
MuCIRC, música al carrer, accions musicals de petit format basades en alguns números del programa "Sons de Circ" de l'Orquestra Simfònica del Vallès, a càrrec d'un quintet de metall i percussió d'aquesta orquestra i un malabarista.
 
11:30 SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS. EDIFICI RECTORAT)
Roda de premsa per presentar el I Congrés Internacional de Codesenvolupament, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Josep Usall (director del Centre de Cooperació  per al Desenvolupament Rural), Rosa Ball (regidora de Cohesió Social i Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Lleida), Mariano Gomà (president de Creu Roja Lleida), Francesc Pla (president de la Coordinadora d'ONGD i altres moviments solidaris de Lleida).

12.00h SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició El hacedor de gestos. El arte de Guillermo del Toro, dins les activitats de la XIV Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, a càrrec de Jaume Barrull, vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Juan Ferrer i Mariona Claveria, director i coordinadora general de la Mostra, respectivament, Antonio Benages, ilustrador, i Antonio Busquets, comissari de l'exposició. L’exposició es podrà visitar del 8 al 18 d'abril.

19.00h AULA 0.10B (EDIFICI DEL RECTORAT)
Xerrada: Dones i llenguatge. Presència i absència, a càrrec de Teresa Quintillà (doctora en Filologia Clàssica per la UB i  membre del Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona de la UdL), dins el cicle Conferències amb perspectiva de gènere. Dona i Societat.

18.00h AULA 1.03 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Taula rodona: El model català i prespectives de futur de la llengua, amb Xavier Rull (professor de Soiciolongüística de la UdL), Miquel Pueyo (delegat del Govern de la Generalitat a Lleida), Quim Capdevila (professor de Comunicació Audiovisual de la UdL), Francesc Ricart (director del Servei d'Ensenyament del Català) i representants del Consorci per la Normalització Lingüística, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua i de la Plataforma per la Llengua, dins el cicle de conferències Vida i mort de les llengues: conflictes lingüístics al segle XXI.

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència La creació personal: les fonts d'inspiració i l'estil a càrrec d'Arnau Vilardebó (artista escènic), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".


DIMECRES 9 d'abril

ACTE SUSPÈS!!
13:00  SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre: Europa Oriental: la encrucijada entre la Unión Europea y la Federación Rusa, de la col·lecció Sud&Nord del Centre de Cooperació Internacional de la UdL, editat per Antoni Blanc (professor de dret Internacional de la UdL), a càrrec de Bichara Kader (professor de la Universitat de Lovaina) i Núria Camps (directora del CCI de la UdL).

16.00h SALA DE GRAUS EDIFICI I (CAMPUS DE L'ETSEA)
Xerrada Utilización de marcadores moleculares en la mejora genética animal, a càrrec de Jorge Hugo Calvo i Albert Martínez (CITA, Aragó).

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Vicens Vives, Notícia de Catalunya. La llarga nit del franquisme dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

19.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Concert de SUL TASTO SEXTET (Xesco Grau, flauta; Encarna Monzó, oboè; Francesc Navarro, clarinet; Ramon Aragall, fagot; David Bonet, trompa; Santi Riu, piano), que interpretarà peces de Wolfgang Amadeus Mozart, Jordi Leon, Ludwig Thuille i R.E. Pérez, dins la XV Temporada Musical de la UdL.
 

DIJOUS 10 d'abril

10:30h VICERECTORAT D’ACTIVITATS CULTURALS. DESPATX 2.51 (RECTORAT)
Signatura  del conveni de col·laboració entre la UdL i l’Associació Cultural Humoràlia. Signen: Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària) i Marçal Abella (president d’Humoràlia).

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del Congrés La resposta penal a la violència: prevenció i güestió del risc, que tindrà lloc els dies 10 i 11 d'abril, a càrrec de Montserrat Tura (consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya) i Joan Viñas (rector de la UdL).

18.00h  SALA D'ACTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Cine-Fòrum al voltant de les addiccions amb la projecció de "Réquiem por un sueño" (Darren Aronofski) i una taula rodona amb Francisco Abella (professor de la UdL i Coordinador de docència i recerca del Servei de Salut Mental i Drogodependències de l'Hospital Santa Maria de Lleida), Joan Sunyol (responsable d'Arrels), Patricia Ibáñez (psicòloga de Cáritas Lleida) i Marta Capdevila (psicòloga de l'àrea de prevenció de drogodependències de l'Ajuntament de Lleida). Modera: Emma Garcia.
 
DIVENDRES 11 d'abril

09.45h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)

Inauguració de la Jornada d'Acompanyament al Dol, a càrrec del rector, Joan Viñas. A les 10.00h conferència inaugural del psicòleg Ramón Martín: Mort i dol a la societat d'avui.

12:00h SALA VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre Catalunya Continental, infraestructura ferroviària com a espina dorsal del territori, que recull l’estudi del professor Joan Busquets. Assistiran el rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, i el Secretari per a la Planificació Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Oriol Nel·lo.

13:30h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Universitat de Lleida i la Societat Espanyola de Senologia i Patologia Mamària, a càrrec del rector, Joan Viñas, i el president de la Societat, Carlos Vázquez Albadalejo.  data AGENDA   Del 14 AL 20 d'ABRIL   


DILLUNS 14 d'abril

09.00h CONSELL COMARCAL DEL PLA D'URGELL (C/Prat de la Riba, 1, Mollerussa)
Inici de la Jornada sobre l'Estany d'Ivars i Vila-sana: Estudi Ecològic, organitzada pel departament de Producció Animal de la UdL. Xerrades a càrrec de Toni Costa (director de l'Espai Estany d'Ivars i Vila-sana), Josep Antoni Conesa, Antoni Palau, Frederic Casals, Delfí Sanuy (professors de la UdL), i Gerard Bota (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya) sobre botànica, ecosistemes aquàtics, peixos, aus, amfibis, rèptils i mamífers. La jornada acabarà amb una visita a l'estany.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència preliminar de les Jornades El Conflicte d'Iraq i el Dret Internacional: el cas Couso, que començaran dijous 17 d'abril, a càrrec de José Luís Rodríguez Villasante (director del Centre d'Estudis de Dret Internacional Humanitari), amb el títol de La protección del derecho a la vida en los conflictos armados actuales. Los asesinatos colectivos y las ejecuciones extrajudiciales ante el Derecho Internacional.

 
DIMARTS 15 d'abril

11:00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del Dia de la Gent Emprenedora amb Joan Viñas (rector de la UdL), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida) i Pilar Nadal (directora dels Serveis Territorials del departament de Treball a Lleida).

12.30h SALA MULTIMÈDIA EDIFICI 2A (PARC DE GARDENY)
Obertura de pliques pel projecte executiu del Centre Audiovisual (Magical) i l'Arxiu Audiovisual Digital, amb la presència de Joan Viñas (president del PCiTAL i rector de la UdL) i Àngel Ros (vicepresident del PCiTAL i alcalde de Lleida).

13.00h Obertura de pliques pel Centre de Disseny de Coneixement (CeDiCo).

19.00h AULA 0.10B (EDIFICI DEL RECTORAT)
Xerrada Gènere, relacions afectives i mitjans de comunicació, dins el cicle Conferències amb perspectiva de gènere. Dona i Societat, a càrrec de Iolanda Tortajada (professora dels estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili i membre del Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona de la Universitat de Lleida).

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència El vers en el teatre d'avui, a càrrec de Lluís Soler (actor), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".


DIMECRES 16 d'abril

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència Joan Fuster, Nosaltres els valencians. La llarga nit del franquisme. Els Països Catalans dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració del I Congrés Internacional de Codesenvolupament a càrrec de Joan Viñas (rector de la Universitat de Lleida), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Andreu Felip (director de l'Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament), Jordi Maltó (vicepresident del Fons Català de Cooperació), Francesc Pla (president de la Coordinadora d'ONGD's de Lleida), Mariano Gomà (president de Creu Roja de Lleida) i Josep Usall (director del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL).

A les 20.00h conferència inaugural Quins fenòmens migratoris i per a quina integració? a càrrec de Michel Wieviorka (doctor en sociologia i professor de l'Ecole des Hautes Études en Sciencies Sociales de Paris. Coordinador del Centre d'Anàlisi i Intervenció sociològica).

20.00h AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS
Concert simfònic de l'Orquestra Simfònica del Vallès, dins el Cicle de Concerts Simfònics a les Universitats. El programa inclou obres de G.Rossini, J.S. Bach, W.A. Mozart, L. Anderson, P.I. Txaikovski i L. Van Beethoven.

Orquestra Simfònica del Vallès
Jordi Mora, director
Xavier Garcia, idea original i guió

1. G. Rossini (1792-1868) Obertura de Guillem Tell (fragment)
2. J.S. Bach (1685-1750) L'Art de la fuga. Contrapunctus 9
3. W.A. Mozart (1756-1791) Divertiment en Fa M Kv 138 (primer moviment)
4. L. Anderson (1908-1975) "Plink, Plank, Plunk"
5. P.I. Txaikosvski (1840-1893) Suite trencanous: Vals de les flors (introducció)
6. J.S. Bach. L'Art de la fuga. Contrapunctus 2
7. J.S. Bach. Fuga en sol menor BWV 847
8. L. van Beethoven (1770-1827). Coriolano, obertura
9. P.I. Txaikovski. Suite trencanous: Marxa
/10. P.I. Txaikovski. Suite trencanous: Trépak (dansa russa)
11. P.I. Txaikovski. Suite trencanous. Dansa Xinesa
/12. P.I. Txaikovski: Vals de les flors


DIJOUS 17 d'abril

09.00h AULA 0.34 FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
S'inicien les reunions de treball de l'Energy Conservation through Energy Storage de l'Agència Internacional de l'Energia. El taller, que girarà al voltant de les estratègies de recerca i les darreres novetats en matèria d'energia, s'allargarà fins el 18 d'abril.

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les Jornades El Conflicte d'Iraq i el Dret Internacional: el cas Couso, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Mariano Gomà (president de Creu Roja a Lleida) i Albert Galinsoga (Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UdL).

12.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA
Conferència Tecnologia del reg localitzat soterrat a càrrec de Gerard Arbat (Escola Politècnica Superior. Universitat de Girona)

14.14h SALA DELFOS. HOTEL CONDES DE URGEL
Cloenda de la Jornada R+D+i: Innovar per competir, amb Joan Viñas (rector de la UdL), Blanca Palmada (comissionada per a Universitats i Recerca de la Generalitat) i Josep Presseguer (segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida).

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les Jornades Mestres del 58. Educar, una feina a estimar, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL). Conferència-col·loqui Mestres d'ahir, mestres d'avui, a càrrec de Josep González-Agapito.


DIVENDRES 18 d'abril

09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la Jornada Internacional Llengua, Cultura i Educació sobre l'ensenyament de la llengua i la literatura espanyoles al segle XX, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Julián Acebrón (director del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL) i Neus Vila (Grup de Recerca Samuel Gili Gaya de Lingüística i Literatura de la UdL).

11.00h AULA 3.1.01 (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència Introducción general a la modelización y las herramientas de gestión forestal contemporaneas a càrrec de Marc Palahí (Head of the EFI Mediterranean Regional Office - EFIMED European Forest Institute).


DISSABTE 19 d'abril

10.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Conferència de clausura del I Congrés Internacional de Codesenvolupament, a càrrec de Cristophe Daum (doctor en antropologia de la Universitat de Rouen i Universitat Paris VII. Membre de la Unitat de recerca en migracions i societat. CRNS).

13.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Cloenda de les Jornades Mestres del 58. Educar, una feina a estimar, a càrrec de Mar Moreno (Degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL) i lectura del Manifest dels Mestres del 58.

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 21 AL 27 d'ABRIL   


DILLUNS 21 d'abril

DEL 21 D’ABRIL AL 9 DE MAIG. PASSADÍS DEL CLAUSTRE (EDIFICI DEL RECTORAT)
Exposició fotogràfica sobre el Projecte de Cooperació Yachay, dins el marc de la campanya Dóna el teu 0,7% del Centre de Cooperació Internacional de la UdL.

13.00h SALA D'ACTES DE LA FACULTAT DE MEDICINA
Xerrada informativa a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina), Maria Rodríguez (coordinadora del Consell de l'Estudiantat de Medicina a la UdL) i Eva Porqueres (secretària del Consell) sobre les mobilitzacions previstes pel 29 d'abril contra el deteriorament de l'educació mèdica i l'obertura de noves facultats de Medicina.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Xerrada-col·loqui sobre la població refugiada sahrauí als campaments de Tindouf, a càrrec de Beth Cobo i Nani Armengou. Organitzen el Centre de Cooperació Internacional de la UdL i Guaita (Activitats Ambientals Lúdico-Pedagògiques).

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
Projecció de Secret Agent / Agente secreto (Alfred Hitchcock, Anglaterra, 1936), dins el cicle Alfred Hitchcock. El mestre del suspens abans de Hollywood de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.


DIMARTS 22 d’abril

11.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació de l’estudi sociològic sobre el Personal d’Administració i Serveis (PAS) de la Universitat de Lleida, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Fidel Molina (professor de Geografia i Sociologia de la UdL, autor de l’estudi) i Josep Maria Àlvarez (secretari general d’UGT a Catalunya).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre Hoguera, manantial y paraíso, de la poetessa lleidatana Cristina Lacasa, a càrrec de Mª Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’O portunitats i Promoció de les Dones de la UdL).

19.00h AULA 0.10B (EDIFICI DEL RECTORAT)
Xerrada Repensem la història amb la veu de les dones, a càrrec de Sílvia Puertas (llicenciada en Geografia i Història per la UB, membre fundadora del grup de Recerca de les Dones a l'Estudi General de Lleida el 1987), dins el cicle de Conferències amb perspectiva de gènere. Dona i Societat.

20.00h SALA D’ACTES (RECTORAT) DES DEL LICEU
Retransmissió en directe per Internet des del Liceu de Barcelona de l’òpera TANNHAÜSER de Richard Wagner, dins el programa Opera Oberta 2007/2008. El Liceu a la UdL.

20.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Interpretació dins l’escena, a càrrec d'Imma Colomer (actriu de teatre, televisió i cinema), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".


DIMECRES 23 d'abril

09.30h CAMP D'ASSAIG DE L'ESTACIO EXPERIMENTAL DE L'IRTA (GIMENELLS)
Jornada tècnica Fertilització orgànica i mineral de panís en regadiu. Efectes en la rotació panís-cereal d'hivern. Presentació de l'assaig de fertilització del panís i posterior visita al camp d'assaig, a càrrec de Jaume Lloveras (director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL).


DIJOUS 24 d’abril

10.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la Jornada El reglament 1720/2007 de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Esther Mitjans (directora de l’Agència Catalana de Protecció de Dades) i Ramon Arnó (director de la consultora Sagaris).

TOT EL DIA. CAMPUS DE CAPPONT
XII Festa Major de l’Estudiantat de la UdL.
11.15h PLAÇA VÍCTOR SIURANA Pedalada Ecològica, amb la participació de Joan Viñas (rector de la UdL).

21.30h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Espectacle del Grup de Dansa de la UdL: Capa d’Ozó. Direcció i coreografies de Núria Selvas.

17.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i l’Ajuntament de Seròs per a la realització d’activitats conjuntes. Signen Joan Viñas (rector de la UdL) i Gabriel Pena (alcalde de Seròs).


DIVENDRES 25 d’abril

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTEREA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l' XI Fòrum Hot Topics in Sleep Apnea, organitzat per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida. Assisteix Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat de la UdL).

09.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Obertura de la Jornada “Com finançar un projecte empresarial innovador: què cal saber sobre els fons de capital de risc” , amb la xerrada de Ramon Morera (director general d’Innova 31).

16.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI I (CAMPUS D’ETSEA)
Taula rodona sobre Alimentació i exigències del mercat, dins del Màster en Sanitat i Producció Porcina de la UdL, amb representants de Vall Companys, PIC España, Setna Nutrición i UCM.


DISSABTE 26 d’abril

09.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les XII Jornades de l’Agrupació Lleidatana d’Entitats que treballen per a l'atenció integral a les persones amb discapacitat i les seves famílies (Allem) sobre "Eines i estratègies en la millora dels serveis per a les persones amb discapacitat", amb l’assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 28 d'ABRIL al 4 de MAIG   


DILLUNS 28 d'abril

11.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inici del VII Congrés de Filologia Catalana, organitzat per l’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UdL i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), a càrrec d’Albert Turull (director del departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL).

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
RODA DE PREMSA per presentar els cursos de la XVI Universitat d’Estiu de la UdL, que tindrà lloc del 8 al 18 de juliol, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Eva Martín (tècnica de l’oficina de la Universitat d’Estiu).

15.00h SALA DE GRAUS (CAMPUS D’ETSEA)
Conferència: Control Integrat de Plagues a la Indústria Agroalimentària, a càrrec de Jordi Riudavets (investigador de la Unitat Operativa de Protecció Vegetal de l’IRTA) dins del Màster de Protecció Integrada de Cultius de la UdL.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
Projecció de The Lady Vanishes / Alarma en el expreso (Alfred Hitchcock, 1938), dins el cicle Alfred Hitchcock. El mestre del suspens abans de Hollywood de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.


DIMARTS 29 d'abril

16.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Curs de conducció eficient, organitzat per la comissió de Medi Ambient de la UdL. Una vintena d’inscrits de la UdL realitzaran pràctiques de conducció sostenible en set vehicles que sortiran del pàrquing del Rectorat cap a les 16.10h, aproximadament.

19.00h AULA 0.10B (EDIFICI DEL RECTORAT)
Xerrada: La igualtat com a dret: la lletra petita dels drets d'igualtat de gènere, a càrrec de Teresa Castellà (membre del Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona de la UdL), dins el cicle Conferències amb perspectiva de gènere. Dona i Societat.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte d’investidura com a doctor Honoris Causa de la UdL del senyor Humberto López Morales (sociolingüista cubà), apadrinat per Mª Ángeles Calero (catedràtica de Filologia Clàssica, Espanyola i Francesa de la UdL).

20.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Conferència: Entre el moviment i la paraula, a càrrec d'Ada Vilaró (creadora, intèrpret, directora artística i pedagoga), dins el 8è Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica "L'Art de l'Actor".


DIMECRES 30 d'abril

DEL 30 D’ABRIL AL 23 DE MAIG. VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició del 5è Concurs Fotogràfic de Titelles , com activitat paral·lela de la XIX Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

18.00h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Rubert de Ventós, Catalunya: de la identitat a la independència. De la transició a la democràcia, dins el Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència: El cinema xinès, a càrrec de Manel Ollé (UPF), dins les Jornades sobre Cultura Xinesa organitzades per la Universitat de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.


DISSABTE 3 de maig

09.00h AULA 2.44 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inici del seminari de cinema Aboriginal and ethnic aspects of Canadian and New Zealand cinema, que s’a llargarà fins el 17 de maig, organitzat pel departament d’Anglès i Lingüística de la UdL.

print enrera pujar

 
  data AGENDA   Del 5 a l'11 de MAIG   


DILLUNS 5 de maig

18.00h SALA VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Taula rodona: Del Tractat de Lisboa a les expectatives dels ciutadans, amb diversos eurodiputats i Albert Galinsoga (catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UdL), en el marc de les celebracions del Dia d’Europa que organitza l’A juntament de Lleida.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA" A LLEIDA
Projecció de Der Blaue Engel / El ángel azul (Josef von Sternberg, 1930), dins el cicle El naixement de Marlene. Josef von Sternberg i Marlene Dietrich de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.


DIMARTS 6 de maig

11.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Jornada informativa per a estudiants de segon cicle sobre sortides professionals I després què? , organitzada per la Facultat de Lletres de la UdL. Amb la participació de Xavier Eritja, Laia Grifoll, Ignasi Ros, Gerard Martínez, Pau Vidal i Mariona Leiva.

16.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Presentació de l'Associació Salut Mental Ponent en el marc de les Jornades d'Esquizofrènia, organitzades per l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut.

16.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Jornada Del discurs a l’espai expositiu, dins del Màster de Patrimoni Cultural i Desenvolupament Local, amb la participació de Núria Perpinyà (professora de Filologia Catalana de la UdL), Eulàlia Janer (cap de servei de Difusió i Exposicions del departament de Presidència de la Generalitat) i Boris Micka (director del departament de Museus i Exposicions de General de Producciones y Diseño SA).


DIMECRES 7 de maig

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència Amb el nou segle la majoria social per la independència, a càrrec de Carmel Mòdol (diputat d'ERC), com a cloenda del Vè Curs d'Història del Pensament Polític Catalanista Contemporani.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència L'aprenentatge del xinès i l'adaptació de l'onomàstica del mandarí al català, a càrrec de Joan Julià-Munné, dins les Jornades sobre Cultura Xinesa organitzades per la UdL i l'Institut d'Estudis Ilerdencs


DIJOUS 8 de maig

10.00h CAMPUS DE L'ETSEA
L'ETSEA celebra la festa de L' Agrònom de Ferro, amb tot un seguit d'activitats lúdiques i festives que s'allarguen des de les 10 del matí fins ben entrada la nit.

12.00h LABORAORI DE PRÀCTIQUES I (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència, Escenarios globales de Biodiversidad, a càrrec d'Osvaldo E. Sala (catedràtic de Biologia i director de l' Environmental Change Initiative de la Universitat de Brown. Professor Honorari de la Universitat de Cornell), dins els seminaris del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal.

17.15h SEU VELLA DE LLEIDA

Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXXVI promoció de la Llicenciatura en Dret, la XIX promoció de la Diplomatura en Ciències Empresarials, la XII Promoció de la Llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses i la IV Promoció de la Llicenciatura en Ciències del Treball, amb l’apadrinament de Josep Maria Pujol i Gorné (president de Prefabricats Pujol).


DIVENDRES 9 de maig

TOT EL DIA. HALL DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Estand sobre el Dia d’Europa, promogut pel Centre de Documentació Europea de la UdL.

10.00h SALA VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la Jornada Cooperativisme Agrari a Catalunya: reflexions i reptes de futur, organitzada per la Fundació Món Rural amb la col·laboració de la UdL, a càrrec de Joan Gené (director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’A gricultura). L’acte comptarà amb l'assistència de Joan Viñas (rector de la UdL) i Mireia Franch (directora general d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses del Departament de Treball).

18.00h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXXI promoció d’Història, la XXV promoció de Geografia, la XXI promoció d’Història de l’Art, la XXIX promoció de Filologia Hispànica, la XXVIII promoció de Filologia Catalana i la XXI promoció de Filologia Anglesa, amb l’apadrinament de Josep Lluís Alay (escriptor).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 12 al 18 de MAIG   


DIMARTS 13 de maig

09.45h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la IX Jornada d’Emprenedors i Innovació, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL) i Gerard Guiu (director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida).

10.30h AULA MAGNA DE L’IEI
Inici de la Jornada Sant Pere d’Àger: un exemple de promoció artística als segles XI i XII, que organitzen l’Institut d’Estudis Catalans, la UdL i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

12.00h AULA 2.01 DE L’EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Taula rodona sobre la Campanya Dóna el teu 0’7 , organitzada pel Centre de Cooperació Internacional de la UdL, amb Arcadi Oliveres (catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona), Albert Galinsoga (catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UdL), Xavier Aguilar (coordinador del Consell de l’Estudiantat de la UdL), Laura Marín (investigadora del moviment 0’7 a les Terres de Ponent) i activistes del moviment 0’7 a Lleida.

19.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per Internet de l'òpera Tamerlano (Georg Friedrich Haendel), des del Teatro Real de Madrid, dins el programa Òpera Oberta 2007/2008. El Liceu a la UdL

19.00h COSMOCAIXA (BARCELONA)
Conferència: Biotecnologia vegetal en la millora de la nutrició i la sostenibilitat mediambiental, a càrrec de Teresa Capell (professora de Producció Vegetal i Ciència Forestal de la UdL). Presenta Joan Viñas (rector de la UdL).


DIMECRES 14 de maig

09.00h AULA MAGNA DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la I Jornada Aspectes Ètics en Infermeria enfront les noves demandes, a càrrec de Luisa Guitard (directora de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL).
13.00h Amb motiu del Dia de la Infermeria també es donarà a conèixer la decisió del jurat del 6è Concurs de Fotografia "Ajudant a Cuidar".

11.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (RECTORAT)
Inauguració de la Jornada de Portes Obertes sobre el Programa Sènior de la UdL, a càrrec d’I sabel del Arco (vicerectora de Docència), Xavier Gómez (vicerector de l’Estudiantat) i Neus Vila (coordinadora del Programa Sènior).

16.00h AULA MAGNA DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Xerrada informativa sobre el Màster i Doctorat Oficial en Ciències de la Infermeria per al curs 2008-2009.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Cloenda de les Jornades sobre Cultura Xinesa organitzades per la UdL i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, amb la conferència Dos reptes xinesos: la demografia i l'ecologia, a càrrec de Joan Cornet (exprofessor a Xina), i amb la presència de Joan Viñas (rector de la UdL).


DIJOUS 15 de maig

09.00h SALA D'ACTES DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració de la Jornada d'Innovació Docent Anàlisi de l'impacte ambiental i territorial de la gestió de residus urbans: el cas de l'abocador de Gimenells, a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL).

Es tracta d'un projecte multidisciplinar en què participen 11 assignatures de titulacions diferents de la UdL, com ara les enginyeries, el dret i l'economia, o la geografia. Els alumnes adquireixen una visió global del problema i proposen solucions alternatives. El producte final d'aquest treball s'exposa seguint el model d'un congrés científic, amb ponències d'experts i sessions orals.

PROGRAMA:

09.00-09.15h Inauguració
09.15-10.00h Ponència inaugural: La gestió integral dels residus orgànics, a càrrec de Xavier Flotats (director del Giro, Gestió Integral de Residus Orgànics)
10.00-10.45h Presentació de Pòsters
10.45-11.15h Cafè
11.15-13.00h Comunicacions
13.00-13.30h Debat
13.30-14.00h Cloenda

12.00h AULA 2.1.06.2, EDIFICI 2 D’AGRÒNOMS (CAMPUS D’E TSEA)
Conferència Plaguicides Organofosforats: mecanisme de toxicitat sobre el sistema immune, a càrrec de Manuel Iván Girón (director d’investigació de la Universitat Autònoma de Nayarit, Mèxic).

12.15h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Un món sense fronteres. Perspectives d'una carrera professional a l'estranger, a càrrec de David Vinagre (enginyer de telecomunicacions i MBA per la China-Europe International Business School), dins del Pla d'Acció Tutorial de l'Escola Politècnica Superior.

15.00h SALA DE GRAUS (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència Posibilidades de engorde de rumiantes en condiciones extensivas a càrrec de Mireia Blanco (Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón).

16.00h AULA MAGNA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT)
Xerrada, Quan riuen els nens, el dolor marxa, a càrrec de Núria Peretó (Associació "Salut i Clowns"), com a cloenda del curs "L'humor i la seva expressió com a eines terapèutiques".

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del seminari Patents i Marques, a càrrec de Carme Agustí (tècnica del Trampolí Tecnològic de la UdL).

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE "LA CAIXA" A LLEIDA
Conferència: Biotecnologia vegetal en la millora de la nutrició i la sostenibilitat mediambiental, a càrrec de Teresa Capell (professora de Producció Vegetal i Ciència Forestal de la UdL), dins del cicle Els vespres de la ciència. Presenta Vicente Medina (director del departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de la UdL).


DIVENDRES 16 de maig

09.15h ESCOLA DE CAPACITACIÓ AGRÀRIA D’ALFARRÀS
Inauguració de la Jornada Maquinària de fertilització en arbres fruiters, amb la conferència Tecnologia de les màquines de distribució d’adobs en plantacions fructícoles, a càrrec de Joan Masip (professor d'ETSEA). Posteriorment, demostració de camp sobre el funcionament i regulació de diferents tipus de màquines que minimitzen els costos econòmics i l'impacte mediambiental.


DISSABTE 17 de maig

12.00h INEFC-LLEIDA (PARTIDA CAPARRELLA)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXIII promoció de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; amb l'assistència de Joan Viñas (rector de la UdL), Andreu Camps (director d'INEFC a Catalunya) i Txema Alonso (regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lleida).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 19 al 25 de MAIG   


DILLUNS 19 de maig

19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Cómo empezar una Star-Up en Internet. Mi experiencia en Trabber.com, sobre la creació d’empreses a la xarxa sense capital inicial, a càrrec d’Óscar Frías Barranco (cofundador de Trabber), dins del Màster en Enginyeria de Programari Lliure.

19.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Passeig filosòfic d'un poeta renaixentista pel món globalitzat i el seu astorament, a càrrec de Valentí Gómez (president de l’Observatori Europeu de la Televisió Infantil).

19.00h SALA 2 TEATRE DE L’ESCORXADOR
Representació de l’obra El conjunt de Mandelbrot, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat de Girona, dins de la 8ª Mostra Transversal Interuniversitària de Teatre.

21.30h SALA 3 ANTIC CONVENT DE SANTA TERESA
Representació de l’espectacle de creació col·lectiva Om. Operació Maquiavel, a càrrec de l’E spai de Teatre de la UdL, dins de la 8ª Mostra Transversal Interuniversitària de Teatre.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE "LA CAIXA" A LLEIDA
Projecció de Morocco / Marruecos (Josef von Sternberg, 1930), dins el cicle El naixement de Marlene. Josef von Sternberg i Marlene Dietrich de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.


DIMARTS 20 de maig

16.00h SALA DE GRAUS DE L’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Conferència: Manejo de las reproductoras, a càrrec de Guy Pierre Martineau (professor de l'Escola Nacional de Veterinària de Toulouse), dins del programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina de la UdL.

19.00h SALA 2 TEATRE DE L’ESCORXADOR
Representació de La invasió dels lladres de temps, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat de Vic, dins de la 8ª Mostra Transversal Interuniversitària de Teatre

20.00h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Retransmissió en directe per Internet, des del Liceu de Barcelona, de Death in Venice, de Benjamin Britten, dins el programa Òpera Oberta 2007/2008. El Liceu a la UdL.

21.30h SALA 3 ANTIC CONVENT DE SANTA TERESA
Representació de Garibaldi a la platja, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili, dins de la 8ª Mostra Transversal Interuniversitària de Teatre.


DIMECRES 21 de maig

17.30h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura d’un conveni de col·laboració entre la UdL i l’Institut Tecnològic de Lleida per, entre altres temes, desenvolupar un programa de R+D+I en l’àmbit de la construcció. Signen Joan Viñas (rector de la UdL) i Andreu Muñoz (director general de la Fundació ITL).


DIJOUS 22 de maig

10.00h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT)
Joan Viñas (rector de la UdL) rep Manel Balcells (president de la comissió executiva de Biocat-BioRegió de Catalunya).

La visita institucional continua amb el següent programa:

10.40h Institut de Recerca Biomèdica
11.15h Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària
12.00h Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

11.45h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA. Presentació de l’estudi Diagnosi de la situació de les dones a la UdL, a càrrec de Mª Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera de la UdL).

12.30h Presentació institucional d'aquest estudi, amb la presència de Mª Ángeles Calero, Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària) i Elena Fuses (coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida)

17.30h SEU VELLA DE LLEIDA
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XIV promoció de les diplomatures de mestre i Educació Social, la V promoció de Treball Social i la XII promoció de Psicopedagogia, amb l’a padrinament de Pilar Lago Castro (professora de la UNED, experta en didàctica de la música i musicoteràpia).


DIVENDRES 23 de maig

10.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Sessió ordinària del Claustre de la UdL.

19.00h SALA VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament de l'XI Premi Aspid, amb l'assistència de Mar Serna (consellera de Treball), Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Josep Giralt (president d’ASPID).

19.00h SALA D’ACTES (RECTORAT)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXVII promoció de diplomats en Turisme, apadrinats per José Antonio Serrano (president de la Federació d’Hostaleria a Lleida) i amb l’a ssistència d’Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL).

20.00h SALA ALFRED PERENYA DE L’IMAC
Presentació de l'antologia bilingüe (francès-català) La dernière rose, de poemes de Màrius Torres, traduïda per Marta Giné (professora de la UdL) i Norberto Gimelfarb. Taula rodona amb Víctor Torres (germà del poeta), Xavier Macià (professor de la UdL) i Margarida Prat.

DISSABTE 24 de maig

09.15h SALA D'ACTES (2on PIS EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del Seminari Internacional Territoris i Paisatges Intermedis, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

21.45h IES JOSEP VALLVERDÚ (BORGES BLANQUES)
Acte acadèmic de la promoció 2007-2008 de l'alumnat de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, amb la conferència: L'ensenyament a Lleida del segle XXI, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL). 

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 26 de MAIG a l'1 de JUNY   


DILLUNS 26 de maig

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE "LA CAIXA" A LLEIDA
Projecció de Blonde Venus / La venus rubia (Josef von Sternberg, 1932), dins el cicle El naixement de Marlene. Josef von Sternberg i Marlene Dietrich de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.


DIMARTS 27 de maig

SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
DEL 27 DE MAIG AL 27 DE JUNY
Exposició fotogràfica Lleida 3008, de David del Val.

11.00h SALES DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inici de la sessió Canvis en les ciutats mitjanes, en el marc del Xè Col·loqui Internacional de Geocrítica Deu anys de canvis al món, a la geografia i a les ciències socials, 1999-2008, a càrrec de Carme Bellet i Josep Maria Llop (professors de Geografia i Sociologia de la UdL).


DIMECRES 28 de maig

11.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: De las iniciativas particulares de innovación al cambio institucional, a càrrec de Javier Paricio (director de l’ICE de la Universidad de Zaragoza), dins de les Jornades d’Innovació Docent 2008 per a professorat universitari, que inaugura Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL).

19.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE "LA CAIXA" A LLEIDA
Isaac Garcia Rodríguez (professor del Departament de Matemàtica de la UdL) presenta la conferència: La conjectura de Poincaré i la geometria, a càrrec de Gang Tian (professor de la Universitat de Princeton), dins el cicle Els Vespres de la Ciència.


DIJOUS 29 de maig

09.00h SALA D'ACTES (CAMPUS DE L'ETSEA)
Inauguració de la VII Jornada Tècnica Àrea Postcollita. Exigències i reptes dels tractaments postcollita: com afrontar-los, a càrrec d'Inmaculada Viñas (directora de Postcollita del Centre UdL-IRTA) i Josep Tarragó (director general de l'IRTA).

17.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2ª PLANTA EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura d’un conveni de col·laboració entre la UdL i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya. Signen Joan Viñas (rector) i Josep Maria Rofes Sans (degà del Col·legi).


DIVENDRES 30 de maig

16.00h SALA DE GRAUS DE L’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Taula rodona: Maneig i gestió d’una explotació porcina amb Joan Sanmartí, Carlos Rivera, Josep Maria Costa, Carlos Fernández i Gonzalo Cano, dins del Màster en Sanitat i Producció Porcina de la UdL.

19.30h SALA D’ACTES (2on PIS EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliurament d’orles als alumnes de segon de Batxillerat i cicles formatius de l’IES Guindàvols.


DISSABTE 31 de maig

10.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Trobada de persones amb Diabetis tipus 2, organitzada per l’Associació de Diabètics de Catalunya, amb la presència de Joan Viñas (rector de la UdL)

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 2 al 8 de JUNY   


DILLUNS 2 de juny

13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació d’un segell de Correus dedicat a Joan Oró, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Manuel Rey (director territorial de Correus a Catalunya), José Ángel Flores (subdelegat del Govern central a Lleida) i Josep Manuel Serrano (secretari del Club Filatèlic de Lleida).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència: Una educació i economia respectuoses a la vida, necessàries per a una transformació social, a càrrec de Rebeca i Mauricio Wild (pedagogs), organitzada per l'ONG Empremtes i el Centre de Cooperació Internacional de la UdL.

Rebeca i Mauricio Wild són dos pedagogs de referència a Europa i Amèrica llatina que porten més de 30 anys treballant a l’Equador en models d’escoles alternatives anomenades Pesta i Cepas.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE "LA CAIXA" A LLEIDA
Projecció de Shanghai Express / El expreso de Shangai (Josef von Sternberg, 1932), dins el cicle El naixement de Marlene. Josef von Sternberg i Marlene Dietrich de la  Filmoteca Cine-Ull de la UdL.


DIMARTS 3 de juny

11.30h AULA 1.34 (FACULTAT DE DRET I ECONOMIA)
Conferència Planificación estratégica integrada de cadenas agroindustriales utilizando programación y matemática, a càrrec de Jesús Velásquez (Universitat de la Sabana, Colòmbia)

12.00h ZONA ENJARDINADA DE L’INTERIOR DEL CAMPUS DE CAPPONT
Plantada de l'arbre de les cultures (un teix), en el marc dels actes per commemorar els 800 anys del naixement de Jaume I, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Miquel Pueyo (delegat de la Generalitat a Lleida), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida), Joan Busqueta (director de l’IEI) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

13.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Presentació de l' estudi sociològic del PAS de la UdL, per Fidel Molina (autor) i Judith Pintó (UGT)


DIMECRES 4 de juny

17.00h SALA D’ACTES (2on PIS RECTORAT)
Cloenda del curs 2007-2008 de les Aules Universitàries per a la Gent Gran de Lleida i Comarca, amb una conferència de Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) i l’assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).

20.00h VESTÍBUL DEL RECTORAT
Inauguració de l'exposició: La mirada reconstruïda. Reconstrucció de fotografia històrica, realitzada per alumnes de primer cicle d'Història de l'Art de la UdL.

L'exposició ha sorgit arran del treball encomanat per la professora de les assignatures d'Art i societat i Art contemporani, Mercedes Valdivieso, i que enguany s'ha centrat en la fotografia. Les fotografies exposades són reconstruccions de les obres més representatives de diferents autors cabdals de la història de la fotografia.


DIJOUS 5 de juny

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la I Jornada d'Actualització Multiculturalitat i Salut , a càrrec de Joan Prat (vicerector de Qualitat i Planificació de la UdL) , Sebastià Barranco (director dels serveis territorials de Salut a Lleida) i Gerard Ferrer (gerent territorial de l’ICS a Lleida).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 9 al 15 de JUNY   


DILLUNS 9 de juny

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
Projecció de The Scarlet Empress / Capricho imperial (Josef von Sternberg, 1934), dins el cicle El naixement de Marlene. Josef von Sternberg i Marlene Dietrich de la Filmoteca Cine-Ull de la UdL.

La jove princesa Sofia Frederica d’Alemanya és conduïda a Rússia per contraure matrimoni amb el Gran Duc. Drama històric d’espectacular posada en escena i d’un excel·lent refinament visual.


DIMARTS 10 de juny

09.00h EDIFICI DEL RECTORAT i CAMPUS DE CAPPONT
Comencen les Proves d’Accés a la Universitat (PAU).

10.00h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT)
Joan Viñas (rector de la UdL) rep la visita d’Albert Batalla (alcalde de la Seu d’Urgell).

19.30h CAFÈ DEL TEATRE DE L’ESCORXADOR
Presentació del llibre Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos), de Mir Roy i Manel Riu, a càrrec de Ramon Sistac (professor de Filologia Catalana de la UdL).


DIJOUS 12 de juny

12.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliurament de credencials de les Beques Internacionals Bancaja-UdL als estudiants beneficiaris durant els cursos 2007-2008 i 2008-2009 amb Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL), Carles Pazos (responsable de la Fundació Bancaja a Catalunya) i Joan Bofill (director de zona de Bancaja per Lleida i Tarragona).

12.00h EDIFICI DEL RECTORAT DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA
Conferència: Fonts de matèries primeres per obtenir biodièsel, a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL), dins de les IV Jornades Internacionals del Biodièsel.

12.30h PARANIMF DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (GRAN VIA DE LES CORTS CATALANES, 585)
Presentació del Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya. Estratègies i projectes per a la universitat catalana. Obertura de l'acte a càrrec de Josep Samitier (rector en funcions de la Universitat de Barcelona). Paraules introductòries de José Mariano Gago (ministre de Ciència, Tecnologia i Educació Superior de Portugal) i Luc E. Weber (expresident de la Conferència de Rectors de Suïssa). A les 13.00h presentació del Llibre Blanc a càrrec d'Anna Maria Geli  (presidenta de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques -ACUP-). A les 13.30h clausura de l'acte a càrrec de Cristina Garmendia (ministra de Ciència i Innovació) i José Montilla (president de la Generalitat de Catalunya).

17.30h SALA D'ACTES (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la primera promoció de diplomats en Nutrició Humana i Dietètica, apadrinats per Joan Viñas (rector de la UdL).

20.00h CAFÈ DEL TEATRE DE L’ESCORXADOR
Versos de temporada: He perdut el Si bemoll o bé Cómo traficar con la propia ignorancia, a càrrec de Matías López (professor de Filologia Clàssica de la UdL).


DIVENDRES 13 de juny

09.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la reunió científica internacional Portes i Sistemes d’Accés en les Fortificacions Protohistòriques del Mediterrani Occidental, a càrrec d’Emili Junyent (catedràtic de Prehistòria de la UdL). La trobada, que es desenvoluparà durant tot el dia, compta amb experts de Catalunya, el País Valencià i França.
Pausa-cafè entre 11.15 i 11.45h.

16.00h SALA DE GRAUS (EDIFICI I DE L’ETSEA. CAMPUS D’A GRÒNOMS)
Taula rodona: Gestió informatitzada d’una explotació porcina, moderada per Daniel Babot. Amb Dolors Boix, Carles Rosell, David Fonollosa, Roger Galofre, Josep Guals, Luís González, Joan Rocadembosch, Antoni Duran, Xavi Márquez, Ramon Vicens, Maria Aparicio i Antoni Minguet, dins del programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina.

19.00h SEU VELLA DE LLEIDA
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXVI promoció de llicenciats en Medicina, apadrinats per Santiago Dexeus i Font (catedràtic d’investigació en Ginecologia i Obstetrícia de la Universitat Autònoma de Barcelona), que pronunciarà la conferència De la píldora a la menopausia. Assistiran Joan Viñas (rector de la UdL) i Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 16 al 22 de JUNY   


DILLUNS 16 de juny

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA" A LLEIDA
Projecció de Maciste all’inferno (Guido Brignone, Itàlia, 1926), dins la Filmoteca Cine-Ull de la UdL. Presentació a càrrec d'Oriol Bosch.

El dimoni s’emporta a Maciste a l’infern amb l’objectiu de temptar i arruïnar la seva moral. El millor film de la sèrie que tingué com a protagonista el forçut heroi Maciste.


DIMARTS 17 de juny

18.00h AUDITORI MUNICIPAL DE CERVERA (C/MAJOR, 64)
Cloenda del curs 2007-08 de les Aules de la Gent Gran a la Segarra, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

19.30h AUDITORI ENRIC GRANADOS DE LLEIDA
Acte de cloenda del curs 2007-08 del Programa Intergeneracional Viure i Conviure, amb l’assistència de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat de la UdL).


DIMECRES 18 de juny

13.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la UdL i l’Agrupació d’Entitats per l’A tenció al Minusvàlid de les comarques de Lleida (ALLEM), a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Antoni Mateus (president d’ALLEM).

19.00h DESPATX DEL DEGANAT DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliurament del primer premi del concurs de simulació de borsa de Catalunya, que ha guanyat un grup d’estudiants de la UdL, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), Jaume Puig (president de Gaesco Gestió), Xavier Sabi (coordinador del concurs a Lleida) i Joan Cal (director executiu de Segre).

20.15h RESTAURANT CASSIA (ROVIRA ROURE 41-43)
PRESENTACIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ de les conclusions de l' estudi de Nutrigenòmica realitzat a una vuitantena de voluntaris de Lleida per un equip de Nutrició Humana i Dietètica de la UdL, a càrrec de David de Lorenzo (professor de Genètica Humana i Nutrigenòmica de la Facultat de Medicina de la UdL).
A partir de les 21.00h, sopar dels voluntaris amb dietes personalitzades en base als seus tests genètics.


DIJOUS 19 de juny

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), per presentar el Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya. Estratègies i projectes per a la universitat catalana.
A LES 12.30h, al SALÓ VÍCTOR SIURANA, presentació institucional del Llibre Blanc amb Joan Viñas i i Xavier Grau (rector de la Universitat Rovira i Virgili) .

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Primera trobada general del Compromís per Lleida. Benvinguda a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

DIVENDRES 20 de juny

12.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar la XV Trobada d’Escriptors al Pirineu, que tindrà lloc del 26 al 28 de juny a la Seu d’Urgell, i el llibre Capiscol de la XIV Trobada, a càrrec de Ramon Sistac (president del Grup d’Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu), Albert Turull (director del departament de Llengua Catalana i Comunicació de la UdL), Miquel Colom (regidor de cultura de La Seu d’Urgell) i Isidor Cònsul (editor de Proa).

13.30h DIPUTACIÓ DE LLEIDA
Signatura d’un conveni entre el Centre de Cooperació i Desenvolupament Rural de la UdL i la Diputació de Lleida, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida).


DISSABTE 21 de juny

09.00h LES OBAGUES (PARTIDA SECANET, JUNEDA)
Primera Tapiada de la Cabana de l'Hort, a càrrec de Ramon i Jaume Cornudella (Cal Tano), organitzada pel Grup d'Investigació Prehistòrica de la UdL, el Camp d'Aprenentatge de la granja escola de Juneda, el Centre d'Estudis de Les Garrigues, l'associació Les Dongues (eines educatives) i l'Ajuntament de Juneda.

Els camps d'aprenentatge són serveis educatius del Departament d'Educació que ofereixen al professorat i als centres docents la possibilitat de desenvolupar projectes de treball per a l'estudi i l'experimentació en un medi singular de Catalunya; s'adrecen principalment a alumnes d'educació primària, secundària, cicles formatius i batxillerat.

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte de presentació a la ciutat de la Lleida de la Fundació per l’Educació Emocional (FEM), amb la conferència Importància de l’Educació Emocional, a càrrec de Rafel Bisquerra (vicepresident de la Fundació i Catedràtic de la Universitat de Barcelona) i l'assistència d'Anna Soldevila (vicedegana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL).


DIUMENGE 22 de juny

10.30h JACIMENT DELS VILARS (ARBECA)
Fins a les 14.00 hores tindrà lloc la Jornada de portes obertes: La Fortalesa des de l'aire per presentar els treballs de restauració de la façana septentrional i l'accés fortificat a la porta nord.

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 23 al 29 de JUNY   


DIMECRES 25 de juny

10.00h SALA DE GRAUS DE L’ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació als alumnes de l'Escola Politècnica Superior dels cursos intensius que ofereix l’E scola en col·laboració amb empreses tecnològiques, a càrrec de Ferran Badia (director de l'Escola) Francesc Escoda (director d’INDRA a Lleida), Carles Buil (responsable comercial d’IFR) i César Blanco (gerent d'operacions de NexTReT). Després de la realització d'aquests cursos molts estudiants són contractats per les empreses.

12.00h SALA DE GRAUS D’ETSEA (EDIFICI 1. CAMPUS D’A GRÒNOMS)
Conferència: Lessons from Organic Farming Research Around de Word, a càrrec de Kathleen Delate (professora d’Agronomia i Horticultura de la Iowa State University).

20.00h DESPATX DEL RECTOR (EDIFICI DEL RECTORAT)
Joan Viñas (rector de la UdL) rep Óscar A. Valdés (rector de la Universidad Nacional del Nordeste, Argentina, que forma part del grup de vuit universitats que donen suport a la Càtedra UNESCO d'Estudis Urbans, Territorials i Ciutats Intermèdies). El rector argentí estarà acompanyat del responsable de la Càtedra, el professor de la UdL, Josep Maria Llop.


DIJOUS 26 de juny

09.00h SALA DE GRAUS DE L’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Jornada sobre Cartografia de Sòls als Estats Units, dins del IV Curs de Cartografia de Sòls de Catalunya i Sistemes d’Informació de Sòls, amb Michael Golden (director de la divisió d’estudis del sòl del Servei de Conservació de Recursos Naturals del departament d’A gricultura nord-americà – NRCS-USDA) i Luís Hernández (cap de grup del NRCS-USDA).

09.15h ESCOLA DE CAPACITACIÓ AGRÀRIA (BORGES BLANQUES)
Conferència, Mecanització integral del cultiu dels fruiters: sistemes de formació, poda de part aèria, poda d'arrels i aclarida, a càrrec de Miquel Pasqual Roca i Josep M. Nolla Jordana (professors de Fructicultura de l’Escola d’Enginyeria Agrària de la UdL) dins la Jornada Tècnica Mecanització integral del cultiu dels fruiters.

13.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del primer número de la revista científica especialitzada en història medieval Imago Temporis. Medium Aevum, a càrrec de Paul Freedman (catedràtic d'Història Medieval de la Yale University) i Flocel Sabaté (catedràtic d’Història Medieval de la UdL).

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la IV promoció d'Enginyeria en Informàtica, la XVI promoció d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió, la XVI promoció d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes i la IX promoció d’Enginyeria Tècnica Industrial (especialitat en Mecànica), que seran apadrinats per Antoni Brufau (president executiu de REPSOL YPF).


DIVENDRES 27 de juny

12.00h SALA DE GRAUS DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Presentació de la Guia de l’energia al sector agrari, a càrrec de Francesc Baltasar (conseller de Medi Ambient), Jaume Lloveras (director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL) i Joan Caball (coordinador nacional d’Unió de Pagesos). Amb la conferència: L’energia i el sector agrari, a càrrec de Jaume Arnó (professor de la UdL).

19.30h SEU VELLA DE LLEIDA
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXII promoció de Diplomats en Infermeria i a la II del Master Oficial en Ciències de la Infermeria, apadrinats per Teresa Pi-Sunyer (infermera de control d’infeccions).

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 30 de JUNY al 6 de JULIOL   


DILLUNS 30 de juny

9.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència inaugural de la 39ª Escola d’Estiu Jaume Miret: Quan cal aprendre mentre ensenyem: reptes i possibilitats de la formació permanent, a càrrec de Juana Mª Sancho Gil (professora del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona).


DIMARTS 1 de juliol

12.30h CENTRE DEL ROMÀNIC VALL DE BOÍ (ERILL LA VALL)
Inici del curs de Pintura Mural, dins l’oferta de la Universitat d’Estiu de la UdL.


DIMECRES 2 de juliol

09.00h CENTRE CÍVIC TARRAQUET (TREMP)
Comença el curs de Geologia Pràctica de la Universitat d’Estiu de la UdL.

09.30h CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA (C/ÀNGEL GUIMERÀ, 28-30. BALAGUER)
Inauguració del XIII Curs d'Estiu-Reunió Científica Internacional de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell, Idees de pau a l'Edat Mitjana, amb l’assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).
A les 10.00h conferència inaugural, a càrrec de Federico Mayor Zaragoza (president de la Fundación Cultura de Paz).

11.00h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Joan Viñas (rector de la UdL) rep Marcia Noda Hernández (rectora de la Universidad de Holguín “Oscar Lucero Moya”, Cuba).

11.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència plenària: Perspectives internacionals en el desenvolupament de la investigació de l'ensenyament universitari, a càrrec de Graham Gibbs (professors de la Universitat d'Oxford Brookes), dins del V Congrés Internacional Docència Universitària i Innovació.

12.00h SALA DE GRAUS MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ. CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Sols gaudim; en grup, a més, ens coneixem. El treball en equip a la funció docent, a càrrec de Xavier Gimeno Soria (professor de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona), dins de la 39ª Escola d’Estiu Jaume Miret.

20.00h AUDITORI ENRIC GRANADOS (Plaça Mossèn J. Verdaguer S/N. LLEIDA)
Acte acadèmic d'inauguració del V Congrés Internacional Docència Universitària i Innovació, amb l’assistència de Blanca Palmada (comissionada per a Universitats i Recerca) i Joan Viñas (rector de la UdL). Conferència: La innovació docent universitària: una forma de viure a professió, a càrrec del Claudi Alsina (catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya).


DIJOUS 3 de juliol

13.00h FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferències simultànies, en el marc del V Congrés Internacional Docència Universitària i Innovació.
El treball en equip del professorat universitari, a càrrec de Lynn McAlpine (Universitat McGill, Canadà); Ús docent de plataformes digitals avançades: reptes i problemes, amb Bob Hunter (Universitat de Birmingham, Regne Unit); i Nous models de docència universitària centrada en els estudiants, per Günter Huber (Universitat de Tubingen, Alemanya).

19.30h CENTRE CÍVIC TARRAQUET (TREMP)
Inici del curs El Poder de l’Església en el Pirineu Medieval, en el marc de la Universitat d’Estiu de la UdL.


DIVENDRES 4 de juliol

12.00h SALA DE GRAUS MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ. CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Aprendre i ensenyar competències, a càrrec de Antoni Zabala Vidiella (professor de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona), en el marc de la 39ª Escola d’Estiu Jaume Miret.

13.00h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Taula rodona: La internacionalització de les universitats, dins del V Congrés Internacional Docència Universitària i Innovació, amb la participació de Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL), Pello Salaburu (Universitat del País Basc), Jaume Pagés (Universia) i Luisa Morgado (Universitat de Coimbra, Portugal).

19.00h SALA D’ACTES D’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques de la XXXI promoció de diplomats en Enginyeria Tècnica Agrícola d'Explotacions Agropecuàries, Hortofructicultura i Jardineria, Indústries Agràries i Alimentàries, i Mecanització i Construccions Rurals; apadrinats per Ramon Lletjós (sots-director d'Agricultura del DAR). Assisteix Anna Pelacho (vicerectora de Recerca de la UdL).

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 7 al 13 de JULIOL   


DILLUNS 7 de juliol

CENTRE DE FAUNA DEL PONT DE SUERT
Comença el Taller Internacional Els Paisatges de l’Aigua IV, en el marc de la Universitat d’Estiu de la UdL.

AULES D’INFORMÀTICA (CAMPUS DE CAPPONT)
Dins la Universitat d’Estiu de la UdL, comencen els següents cursos: Excel per a la gestió financera a l’empresa adaptada al nou Pla General Comptable, Guia per a la internacionalització de l’empresa: aprendre mitjançant Internet, Introducció als Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) de programari lliure, Apropament pràctic a les noves eines d’Internet Web 2.0, Introducció al desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils, Com mesurar la qualitat de vida i Adquisició de Competències mitjançant la interacció reconduïda amb el cavall (els participants en aquest darrer curs faran pràctiques a l’Hípica de Linyola dimarts, dimecres i dijous al matí).


DIMARTS 8 de juliol

9.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D’URGELL)
Comencen els cursos Reporterisme Internacional: Visions d’una fotoperiodista freelance, Estudi de camp de sòls de la Cerdanya, i Cultura, Societat i Vida, de la Universitat d’Estiu de la UdL.

9.30h AULES D’INFORMÀTICA (CAMPUS DE CAPPONT)
Comença el curs Lider i Calener: Programari Oficial per a l’Estalvi d’Energia en el Nou Codi Tècnic de l’Edificació, dins de la Universitat d’Estiu.

20.00h CENTRE CÍVIC EL PASSEIG (LA SEU D’URGELL)
Inauguració de la XVI edició de la Universitat d'Estiu de la UdL amb la conferència És el doblatge, estúpids!, a càrrec de l’actor Jordi Boixaderas.
Seguidament s’inaugurarà l' Exposició 12 fotògrafs a la Seu durant la Universitat d’Estiu, sobre el treball realitzat pels alumnes del curs Projecte Fotogràfic sobre la Ciutat de la Seu d’Urgell (2007) impartit per Manel Esclusa.


DIMECRES 9 de juliol

9.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D’URGELL)
Comença el curs Eines per a la implantació de la igualtat home-dona: el paper dels consells escolars i el professorat, en el marc de la XVI Universitat d’Estiu.


DIVENDRES 11 de juliol

16.00h SALA DE GRAUS D'ETSEA (EDIFICI 1. CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Taula rodona: Limitacions a la gestió de dejeccions ramaderes, dins del programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina de la UdL, amb Josep M. Rodie (Vall Companys), Josep Artur Ribes (DMAH), Josep M. Virigili (DAR), Josep M. Riba (GESFER), Mar Ribalta (cooperativa d'Ivars d'Urgell) i Francesc Domingo (IRTA).

18.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Cloenda del II Postgrau en Dret Agroalimentari a càrrec d’Antoni Vaquer (director del postgrau i professor de la UdL) i Josep Presseguer (regidor de l’Ajuntament de Lleida), que pronunciarà la conferència: Lleida, ciutat agroalimentària.

20.00h SALA ALFRED PERENYA DE L'IMAC
Conferència: Relacions humanes al segle XXI, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 14 al 20 de JULIOL   


DILLUNS 14 de juliol

09.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D’URGELL)
Dins de la XV Universitat d’Estiu de la UdL, comencen els següents cursos: Arquitectura i Formes Artístiques Medievals, Creativitat: Recerca i obtenció de solucions, Violència de Gènere i l’addicció a les relacions dramàtiques, Transformacions de la Música Instrumental a la Península Ibèrica (1750-1800), Com fer una presentació d’èxit: aplicacions i tècniques, Educació Emocional, Itineraris Literaris per Andorra, i Recursos Hídrics i Processos Fluvials.


DIMARTS 15 de juliol

09.30h IES JOAN BRUDIEU (LA SEU D’URGELL)
Comencen els cursos Metodologia per a una alimentació Saludable i Aplicació Pràctica del Nou Pla General de Comptabilitat, en el marc de la Universitat d’Estiu de la UdL.


DIVENDRES 18 de juliol

16.00h SALA DE GRAUS D'ETSEA (EDIFICI 1. CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Taula rodona: Factors que poden afectar la qualitat de la carn de porcí com a producte final, dins del programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina de la UdL, amb Margarita Arboix (membre del comitè científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària), Pere Daunis (veterinari de l’empresa de genètica porcina Hypor), Ot Fortuny (responsable de qualitat del grup Alimentari Argal), Alejandro Diestre (coordinador de l’equip directiu de PIC Espanya) i un representant de TOPIGS.


DISSABTE 19 de juliol

14.30h PALAU 4. FIRA DE BARCELONA
Acte de divulgació de la Nutrigenòmica amb dietes personalitzades en base a tests genètics realitzats per David De Lorenzo (professor de Genètica Humana i Nutrigenòmica de la Facultat de Medicina de la UdL) a 120 voluntaris de la ciutat de Barcelona, en el marc de de l' Euroscience Open Forum.
L'activitat es repeteix diumenge, a les 14.00h, al mateix indret.

print enrera pujar

  data AGENDA   Del 21 al 27 de JULIOL   


DILLUNS 21 de juliol

09.30h FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les VI Jornades de Matemàtica Discreta i Algorítmica, organitzades per l’Escola Politècnica Superior de la UdL, a càrrec d’Anna Pelacho (vicerectora de Recerca de la UdL), Josep Mª Miret (cap del departament de Matemàtiques i president del comitè organitzador de les Jornades) i Oriol Serra (president del comitè científic de les jornades).


A les 10.00, conferència plenària: Conjuntos de Sidon bidimensionales y aplicaciones, a càrrec de Francisco Javier Cilleruelo (professor d’Anàlisi Matemàtica a la Universitat Autònoma de Madrid).

13.00h SALA MULTIMÈDIA DEL CENTRE D'INICIATIVES EMPRESARIALS. EDIFICI 23A. PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA
Constitució del Centre d’Innovació del sector de la Maquinària Agrícola i dels Equips Industrials MAQCENTRE - Fundació privada, amb Joaquim Llena (conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural), Joan Viñas (president del PCiTAL i rector de la UdL) i Àngel Ros (vicepresident del PCiTAL i alcalde de Lleida). Hi assistiran també representants de FEMAC, FEMEL, AGRAEX, Ros Roca Group, Metàl·lic SA, Maquinària Agrícola Solà SA, Payper SA i Goizper SCOOP.


DIMARTS 22 de juliol

20.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (2a PLANTA DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Concert de música clàssica, dins de les VI Jornades de Matemàtica Discreta i Algorítmica. Alguns dels participants oferiran peces de Gaspar Sanz, Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven, Sergei Rajmaninov i Astor Piazzola per a piano i guitarra.

print enrera pujar

 

  data AGENDA   Del 2 al 7 de SETEMBRE   


DIMARTS 2 de setembre

15.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de la IX Conferència Europea sobre l’ensenyament superior agrari (ECHAE), organitzada per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL i l'Association for European Life Science Universities (ICA). La trobada, que té lloc per primer cop a Espanya, es desenvoluparà fins el dia 5. La resta de jornades tindran lloc al campus d'Agrònoms.

15.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Joan Viñas (rector de la UdL) dóna la benvinguda als assistents a la IX Conferència Europea sobre l’ensenyament superior agrari (ECHAE) i als membres de l'Association for European Life Science Universities (ICA), que celebren la seva assemblea general coincidint amb la trobada.

16.30h SALA DE REUNIONS DEL PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA (TURÓ DE GARDENY)
Reunió del patronat de la Fundació Privada Maqcentre, amb l'assistència de Joan Viñas (president del PCiTAL i rector de la UdL) i Àngel Ros (vicepresident del Parc i alcalde).
ATENCIÓ A LA PREMSA a partir de les 18.00h, aproximadament.


DIMECRES 3 de setembre

09.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Comencen les sessions de debat del seminari-taller internacional Ciutats Intermèdies i paisatges. Espais naturals i urbans. Reserves de la biosfera de la UNESCO, organitzat per la UdL i la Universitat de los Andes (Veneçuela). La trobada té lloc entre els dies 1 i 5 de setembre.


DIVENDRES 5 de setembre

12.00h CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL (SOLSONA)
Joan Viñas (rector de la UdL) i Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) encapçalen la delegació de la Universitat de Lleida que assisteix a la inauguració del nou edifici del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, presidida per José Montilla (president de la Generalitat de Catalunya).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 8 al 14 de SETEMBRE   


DILLUNS 8 de setembre

09.00h EDIFICI DEL RECTORAT
Comencen les Proves d’Accés a la Universitat en la convocatòria de setembre.
Fins a 180 alumnes estan matriculats per realitzar a la UdL aquests exàmens, que continuen fins el dia 10.
Els resultats es podran consultar per Internet a partir del 23 de setembre , mentre les notes es lliuraran als centres educatius el dia 25.

09.00h SALA DE GRAUS D’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Acte de benvinguda al nou estudiantat de Ciències i Salut Animal a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat) i Jaume Lloveras (director d’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL).

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS DEL RECTORAT)
Benvinguda al nou alumnat de la Facultat de Lletres a càrrec de Joan Viñas, Xavier Gómez i Imma Lorés (degana de la Facultat de Lletres de la UdL).

11.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Benvinguda als nous estudiants de Medicina a càrrec de Joan Viñas, Xavier Gómez i Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL).


DIMARTS 9 de setembre

09.00h AULA 1.02 DE L’ESCOLA D’INFERMERIA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Acte de benvinguda al nou alumnat d’Infermeria a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat) i Lluïsa Guitard (directora de l’Escola Universitària d’I nfermeria de la UdL).

12.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Joan Viñas (rector de la UdL) presideix la Trobada d’Escoles Cristianes de Lleida. Conferència inaugural a càrrec de Cristòfol Trepat. També assisteixen Antoni López (director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida) i Jesús Castillo (regidor d’Educació i Atenció a la Infància de l’Ajuntament de Lleida).

FACULTAT DE VETERINÀRIA DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA
Taula rodona sobre el Control de la salmonel·la al porcí, dins del programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina de la UdL.


DIMECRES 10 de setembre

13.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Rebuda als estudiants d’intercanvi del primer quadrimestre, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).


  data AGENDA   Del 15 al 21 de SETEMBRE   


DILLUNS 15 de setembre

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte de benvinguda al nou alumnat de l’Escola Politècnica Superior a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat) i Ferran Badia (director de l’Escola Politècnica).

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAPPONT)
Benvinguda a l’estudiantat de primer curs de la Facultat de Ciències de l’Educació a càrrec de Joan Viñas, Xavier Gómez i Mª del Mar Moreno (degana de la Facultat de Ciències de l’Educació).

12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAPPONT)
Benvinguda al nou alumnat de la llicenciatura en Dret i la diplomatura en Ciències Empresarials a càrrec de Joan Viñas, Xavier Gómez i Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia).

13.00h SALA D’ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D’ETSEA (CAMPUS D’A GRÒNOMS)
Acte de benvinguda al nou estudiantat de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària a càrrec de Joan Viñas, Xavier Gómez i Jaume Lloveras (director d’ETSEA).


DIMECRES 17 de setembre

09.45h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Jornada R+D+i: Innovar per competir amb la ponència Innovar no sols és tecnologia, a càrrec d’Isma Prados (cuiner i presentador de l’espai televisiu La cuina de l’Isma).
A les 14.00h cloenda a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Blanca Palmada (comissionada per a Universitats i Recerca de la Generalitat) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

18.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS DEL RECTORAT)
Signatura d’un conveni marc de col·laboració entre la UdL i l’Ajuntament de Plans de Sió. Signen Joan Viñas (rector de la UdL) i Adrià Marquilles (alcalde dels Plans de Sió).


DIJOUS 18 de setembre

FACULTAT DE VETERINÀRIA DE LA UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA
Taula rodona sobre El paper del veterinari clínic en les proves de camp, dins del programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina de la UdL.

19.00h SALA ALFRED PERENYA DE L’IMAC
Presentació del llibre Aurèlia Pijoan, de la Lleida Republicana a l’exili de Mèxic, d'Antonieta Jarne (professora del departament d'Història de la UdL).

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 22 al 27 de SETEMBRE   


DILLUNS 22 de setembre

19.00h SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la mostra Els col·legis de l'exili a Mèxic, en el marc del projecte "Mèxic, l'exili retrobat", a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL). L'exposició pot visitar-se de dilluns a divendres de 08.00h a 22.00h, fins el dia 7 de novembre.

20.00h TEATRE DE L'ESCORXADOR I CAFÈ DEL TEATRE
Nova edició de la Festa del Voluntariat Lingüístic de la UdL, que inclou la representació de l'obra de teatre MY LLEIDA, l'actuació de la colla castellera Los Marracos de la UdL i el concert del grup The Companys.


DIMARTS 23 de setembre

09.15h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Assemblea general de l’ Associació de Veterinaris Especialistes en Diagnòstic Laboratorial (AVEDILA), dins del XIII Simposi Anual d’AVEDILA, organitzat per la Fundació UdL.
A les 12.30h, inauguració oficial del Simposi amb Joan Viñas (rector de la UdL).


DIMECRES 24 de setembre

09.00h AULA 1.04 DE L’ESCOLA UNIVERSITÀRIA D’INFERMERIA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Presentació del Màster Oficial en Ciències de l’Infermeria als alumnes, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat de la UdL) i Luisa Guitard (directora de l’Escola Universitària d’Infermeria).

12.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració oficial del curs acadèmic 2008-09 a la UdL amb Joan Viñas (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) i Blanca Palmada (comissionada per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya). Lliçó inaugural: Ética de la actividad universitaria, a càrrec d’Adela Cortina (catedràtica d’Ètica a la Universitat de València).


DIJOUS 25 de setembre

09.00h PAVELLÓ DE VIDRE. FIRA DE LLEIDA
Joan Viñas (rector de la UdL) participa en la inauguració del Simposi Internacional de Producció Integrada que té lloc en el marc de la Fira de Sant Miquel.

17.00h CEEI. COMPLEX DE LA CAPARRELLA
Joan Viñas (rector de la UdL) assisteix a la inauguració de les noves instal·lacions del Centre Europeu d'Empreses i Innovació (CEEI).

19.00h SALÓ DE CONGRESSOS. PAVELLÓ DE VIDRE. FIRA DE LLEIDA
Joan Viñas (rector de la UdL) assisteix a la inauguració de la 54ena Fira de Sant Miquel i el 23è saló Eurofruit, a càrrec de José Montilla (president de la Generalitat de Catalunya).

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència La immigració avui a Europa a càrrec de Sami Nair, catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de París VIII, considerat un dels millors especialistes en temes migratoris de tot Europa.


DIVENDRES 26 de setembre

10.00h SALÓ SEGRIÀ (FIRA DE LLEIDA)
Inauguració de la Jornada AGROPRÉS - ICEA - ETSEA-UdL Reducció de costos de producció en Fructicultura, a càrrec de Jaume Lloveras, degà de l'ETSEA de la UdL.


DISSABTE 27 de setembre

13.00h ESTAND 318. PAVELLÓ 3. FIRA DE LLEIDA
Presentació del Magical, a càrrec de Joan Viñas (president del PCiTAL i rector de la UdL) i Àngel Ros (vicepresident del Parc i alcalde de Lleida). Tot seguit, al mateix recinte i a l'estand de la UdL (346), presentació del Maqcentre.

13.15h SALÓ DE CONGRESSOS. PAVELLÓ DE VIDRE. FIRA DE LLEIDA
Cloenda de la XXVI Diada de la Cooperació, a càrrec de Josep Puxeu (secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua), en el marc de la Fira de Sant Miquel. A l'acte assisteix Joan Viñas (rector de la UdL).

17.00h SEU DE PRODECA A LLEIDA (C/ANSELM CLAVÉ 2, 2on 2a)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida, PRODECA i la Corporació Borges per al desenvolupament d'un projecte de formació d'una enginyera agrònoma de la Universitat Agrícola de Sichuan (Xina) en temes d'olivicultura. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL), Joan Gené (president de PRODECA), Dolors Salguero (cap de Recursos Humans del Grup Borges) i Miquel Pasqual (professor de fructicultura de la UdL).
També assisteixen a l'acte Ramon Pont (president del Grup Borges), Josep MªVillar (catedràtic del departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL) i Susanna Barquín (cap de l'àrea d'Internacionalització, Planificació i Comunicació de PRODECA).


DIUMENGE 28 de setembre

10.30h ESTAND 346. PAVELLÓ 3. FIRA DE LLEIDA
Signatura d'un conveni marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i Fira de Lleida. Signen Joan Viñas (rector de la UdL) i Àngel Ros (president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida)

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 27 de SETEMBRE al 5 d'OCTUBRE   


DISSABTE 27 de setembre

13.00h ESTAND 318. PAVELLÓ 3. FIRA DE LLEIDA
Presentació del Magical, a càrrec de Joan Viñas (president del PCiTAL i rector de la UdL) i Àngel Ros (vicepresident del Parc i alcalde de Lleida). Tot seguit, al mateix recinte i a l'estand de la UdL (346), presentació del Maqcentre.

13.15h SALÓ DE CONGRESSOS. PAVELLÓ DE VIDRE. FIRA DE LLEIDA
Cloenda de la XXVI Diada de la Cooperació, a càrrec de Josep Puxeu (secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua), en el marc de la Fira de Sant Miquel. A l'acte assisteix Joan Viñas (rector de la UdL).

17.00h SEU DE PRODECA A LLEIDA (C/ANSELM CLAVÉ 2, 2on 2a)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida, PRODECA i la Corporació Borges per al desenvolupament d'un projecte de formació d'una enginyera agrònoma de la Universitat Agrícola de Sichuan (Xina) en temes d'olivicultura. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL), Joan Gené (president de PRODECA), Dolors Salguero (cap de Recursos Humans del Grup Borges) i Miquel Pasqual (professor de fructicultura de la UdL).
També assisteixen a l'acte Ramon Pont (president del Grup Borges), Josep MªVillar (catedràtic del departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL) i Susanna Barquín (cap de l'àrea d'Internacionalització, Planificació i Comunicació de PRODECA).


DIUMENGE 28 de setembre

10.30h ESTAND 346. PAVELLÓ 3. FIRA DE LLEIDA
Signatura d'un conveni marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i Fira de Lleida. Signen Joan Viñas (rector de la UdL) i Àngel Ros (president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida).


DILLUNS 29 de setembre

11.30h SALÓ VEYRAT. PAVELLÓ DE VIDRE. FIRA DE LLEIDA
Inauguració de la Jornada Tècnica Recerca i Tecnologies de la Universitat de Lleida a l’abast del sector agroalimentari, que es desenvoluparà durant tot el matí, a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica de la UdL).

18.00h SALÓ DE CONGRESSOS. PAVELLÓ DE VIDRE. FIRA DE LLEIDA
Cloenda oficial de la 54ena Fira de Sant Miquel i el 23è saló Eurofruit, amb l’assistència de Joan Viñas (rector de la UdL).


DIMECRES 1 d’octubre

08.00h PRIMERA PLANTA. EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició Punts de reflexió: les violències contra les dones. Organitzen el Seminari Interdisciplinar d’Estudis de la Dona de la UdL i l’Institut Català de les Dones. La mostra es podrà veure fins el dia 30 d’o ctubre.

09.00h AUDITORI DEL CENTRE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la I Jornada ICTUS Lleida. Àmbit d'Atenció Primària, Hospitalari i Sociosanitari, a càrrec de Joan Viñas.

17.00h AULA 2.38. EDIFICI DEL RECTORAT
Presentació als alumnes del curs El patrimoni cultural i natural del territori de Lleida: tècniques d’interpretació i usos, a càrrec d'Imma Lorés (degana de la Facultat de Lletres de la UdL).


DIUMENGE 5 d’octubre

11.00h LA FORTALESA DELS VILARS D'ARBECA (LES GARRIGUES)
Visita guiada al poblat ibèric de La Fortalesa d'Arbeca, en el marc del 13è Cap de Setmana Ibèric

Les excavacions a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca, liderada pel Grup de Recerca en Arqueologia, Prehistòria i Història Antiga de la UdL, ha posat al descobert un pou monumental que podria representar canvis en la interpretació de la mateixa i de la vida dels seus habitants. La troballa es donarà a conèixer al públic el proper diumenge.

12.00h AUDITORI ENRIC GRANADOS
Acte de lliurament dels premis del Certamen Literari en honor de la Mare de Déu de l'Acadèmia, amb la presència de Joan Viñas.

print enrera pujar


  data AGENDA   Del al 5 al 12 d'OCTUBRE   


DIUMENGE 5 d’octubre

11.00h LA FORTALESA DELS VILARS D'ARBECA (LES GARRIGUES)
Visita guiada al jaciment per presentar al públic les últimes troballes. L'activitat s'emmarca dins la Jornada de Portes Obertes a la Fortalesa dels Vilars en motiu del 13è Cap de Setmana Ibèric

Les excavacions a la Fortalesa dels Vilars d'Arbeca, liderada pel Grup de Recerca en Arqueologia, Prehistòria i Història Antiga de la UdL, ha posat al descobert un pou monumental que podria representar canvis en la interpretació de la mateixa i de la vida dels seus habitants. La troballa es donarà a conèixer al públic el proper diumenge.

12.00h AUDITORI ENRIC GRANADOS
Acte de lliurament dels premis del Certamen Literari en honor de la Mare de Déu de l'Acadèmia, amb la presència de Joan Viñas.


DILLUNS 6 d'octubre

19.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Reflexions al voltant de la diversitat en l'educació, a càrrec de Josep M. Forné.

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA" A LLEIDA
Projecció de Un lugar en la cumbre (Room on the top, Jack Clayton, Regne Unit, 1958), dins el cicle Free Cinema de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

"Un jove ambiciós accepta una feina de comptable en un petit poble del nord d’Anglaterra on mirarà d’aprofitar-se dels seus habitants i viurà diverses experiències sentimentals."


DIMARTS 7 d’octubre

17.00h SALA D’ACTES (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del curs 2008-2009 a l' Aula de la Gent Gran a Lleida, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL). Conferència: Comunicació i felicitat, a càrrec de Sebastià Serrano (catedràtic de Lingüística General i de Teoria de la Comunicació a la Universitat de Barcelona).


DIMECRES 8 d’octubre

10.30h PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA (TURÓ DE GARDENY)
Inauguració de l'edifici GEPA, que acollirà el dipòsit general del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, a càrrec de Josep Huguet (conseller d'Innovació, Universitats i Empresa), Joan Manuel Tresserras (conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació) i Joan Viñas (rector de la UdL i president del Parc). L'acte comptarà amb la presència de tots els rectors de les universitats catalanes.

11.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Plenari de Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, amb l'assistència de Josep Huguet, els rectors i els presidents dels Consells Socials de les universitats catalanes.


DIJOUS 9 d’octubre

09.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Reunió científica Les veus del sagrat, organitzada pel Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals. Espai, Poder i Cultura de la UdL. La trobada té lloc els dies 9 i 10.
Pausa-cafè a les 11.00h. Coordina: Xavier Terrado (catedràtic del departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL)

09.30h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del IV Congrés Nacional de la Carn, amb Alicia Villauriz (secretària general de Medio Rural del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí), Joaquim Llena (conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat), Joan Viñas i Josep Tarragó (president del Congrés).

12.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Xerrada sobre La implantació de l’E spai Europeu d’Educació Superior als estudis d’Humanitats, dins el cicle organitzat pels vicerectorats de Docència i Estudiantat.

12.30h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre la UdL i el Consorci del Transport Públic de l'Àrea de Lleida perquè el carnet universitari incorpori els títols integrats d'autobús. Firmen Joan Viñas i Manel Nadal (president del Consell d'Administració del Consorci i Secretari per la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya).
Tot seguit tindrà lloc una presentació al Saló Víctor Siurana i una demostració de com funciona la targeta, davant de l'edifici del Rectorat.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: El paper de Veneçuela en el nou model d'integració llatinoamericana, a càrrec de Belén Rojas (cònsol general de Veneçuela a Barcelona). L'acte, organitzat per la Plataforma 12 d'octubre. Res a celebrar, el presentarà Núria Camps (directora del Centre de Cooperació Internacional de la UdL).


DIVENDRES 10 d’octubre

SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l’exposició itinerant Algèria, un país també denominat Al-Jaza’ir que es podrà veure fins el proper dia 20 d’octubre.

12.00h SALA D’ACTES D'ETSEA. EDIFICI PRINCIPAL (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Acte d'inauguració oficial del curs 2008-2009 de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, amb Joan Viñas i Jaume Lloveras (director d'ETSEA). Lliçó inaugural: Factores sanitarios que afectan a la producción animal intensiva, a càrrec de José Manuel Sánchez-Vizcaíno (catedràtic de Sanitat Animal de la Universitat Complutense de Madrid).


DISSABTE 11 d'octubre

10.00h SALA D'ACTES (CAMPUS DE L'ETSEA)
Inauguració del Congrès Internacional de Dones Rurals que tindrà lloc al  llarg de tot el matí del dissabte a l'ETSEA

TOT EL DIA / BARCELONA
Segona de les jornades del programa Català means feeling, organitzat conjuntament per la Plataforma per la Llengua, les diferents universitats del país i el Comissionat per a Universitats i Recerca per donar la benvinguda als estudiants de mobilitat amb un seguit d'activitats ludiques i culturals arreu del país. La campanya té lloc entre el 4 d'octubre i el 8 de novembre de 2008

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 13 al 17 d'OCTUBRE   


DILLUNS 13 d'octubre

VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició fotogràfica 12 fotògrafs a La Seu. Aquesta mostra col·lectiva, que ja es va poder veure aquest estiu a La Seu d'Urgell, presenta els treballs realitzats pels alumnes del curs de fotografia "Projecte fotogràfic sobre la ciutat de la Seu d'Urgell" de la Universitat d'Estiu de la UdL 2007, coordinat per Xavier Goñi i impartit per Manel Esclusa. La mostra es podrà visitar fins el 31 d'octubre.

16.00h AULA 2.12 DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Activitat de sensibilització al voltant del Programa Algèria Universitats (PAU) de la Xarxa Vives. Hi participen: Pau Brunet (projecte final de carrera-Tiaret), Sebastià Mas i Carolina Puyalto (camp de treball-Orà). Modera: Anna Mata (professora de la UdL i coordinadora del PAU).

22.00h CENTRE SOCIAL I CULTURAL LLEIDA DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
Projecció de El animador / The Entretainer (Tony Richardson, 1960), dins el cicle Free Cinema de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

“Un showman intenta conquerir un públic poc col·laborador durant una actuació en un hotel de la costa mentre la seua vida personal i professional s’ensorra.”


DIMECRES 15 d’octubre

12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Debat: El futur de la Universitat de Catalunya, organitzat per la revista "Lo Campus". Amb la participació de Joan Viñas (rector de la UdL), Anna Mª Geli (rectora de la UdG), Xavier Aguilar (coordinador del Consell de l’Estudiantat de la UdL), Judith Pintó (presidenta del Comitè d’Empresa de la UdL) i Xavier Eritja (president de l’Ateneu Popular de Ponent). Modera: Joan-Ramon Colomines-Companys (director de Lo Campus).

12.00h AULA 0.36 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La pluralidad de sujetos en la relación obligatoria, a càrrec de María Paz Sánchez González (catedràtica de Dret Civil de la Universitat de Cadis).

17.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar el nou programa de sessions de treball per aquesta tardor del Compromís per Lleida amb Joan Viñas (rector de la UdL), Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia), Jaume Sellés (coordinador de CCOO a Lleida) i Josep Maria Escribà (membre impulsor del Compromís per Lleida).

19.30h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del curs 2008-2009 de l' Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL), amb l'assistència de Joan Viñas. Lliçó inaugural: La justícia: imatge, sentit i fonament, a càrrec de Josep M. Esquirol (professor de la Universitat de Barcelona).

19.30h AULA MAGNA DE L’IEI
Conferència: Política familiar i adopcions, a càrrec d’Àngels Grau (presidenta de l' Associació Adopchina), dins del Cicle sobre Cultura Xinesa que organitzen la UdL i l’IEI.

21.00h TEATRE L’AMISTAT DE MOLLERUSSA
Presentació del llibre Angeles de Wukro, de la periodista Mayte Pérez, sobre la tasca del pare Ángel Olaran a Etiòpia, amb la participació de Joan Viñas.


DIJOUS 16 d’octubre

09.30h SALA D’ACTES (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del VI Simposi Internacional sobre Gerontologia Cultural. L’ampliació del temps, les noves realitats, imaginar la resposta, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

10.00h SALA MARIA RÚBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del Col·loqui Internacional Roger Martin du Gard, la feminitat i la literatura popular, que organitza l'Àrea de Filologia Francesa de la UdL. La trobada té lloc els dies 16 i 17.

12.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI I D’ETSEA (CAMPUS D’A GRÒNOMS)
Xerrada sobre la implantació de l’Espai Europeu d'Educació Superior als estudis d’Enginyeria, Arquitectura i Ciències, dins del cicle organitzat pels vicerectorats de Docència i Estudiantat.

18.00h SALA DE JUNTES 1r PIS DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Últimes sessions de les Jornades sobre Contractes de Conreu, que organitza el departament de Dret Privat de la UdL.

18.30h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del Màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional de la UdL a càrrec de Joan Viñas (rector), Josep Usall (director del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural), Imma Lorés (degana de la Facultat de Lletres de la UdL), Víctor Bretón (professor de la UdL i coordinador del Màster) i Adrián Bonilla (rector de la Facultat Llatinoamericana de Ciències Socials d'Equador FLASCO).
A les 19.00h, videoconferència inaugural: América Latina en una encrucijada: liberalismo, modernidad y posdesarrollo, a càrrec d’Arturo Escobar (professor de la Universitat de North Carolina).

20.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliurament dels Premis Llanterna Digital de Curtmetratges organitzats pel Servei Lingüístic de la UdL, la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, el Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida i CCOO Terres de Lleida. L'acte comptarà amb la presència del president d'honor del jurat Àlex Gorina (crític de cinema), Salomé Ribes (directora del Servei Lingüístic de la UdL), Miquel Pueyo (delegat de la Generalitat a Lleida) i Montse Parra (regidora de Cultura de la Paeria).


DIVENDRES 17 d’octubre

SALA D'ACTES (RECTORAT)
Conferència: La sorpresa de fer-se gran, a càrrec de Rosa Regàs (escriptora i editora), dins el VI Simposi Internacional sobre Gerontologia Cultural

12.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració del curs acadèmic 2008-2009 a Medicina i Nutrició Humana i Dietètica, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL). La lliçó inaugural, que porta per títol El bioclúster català: la realitat de la Biomedicina i la Biotecnologia a Catalunya, la impartirà Manel Balcells (president de la Comissió Executiva de Biocat, Bioregió de Catalunya).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Inauguració del curs 2008-2009 del Programa Sènior en Cultura Ciència i Tecnologia de la UdL amb Joan Viñas, Isabel del Arco (vicerectora de Docència), Rosa Mateu (secretària de la Facultat de Lletres). Memòria del curs 2007/08, a càrrec de la coordinadora del Programa, Neus Vila, i presentació del llibre editat pels alumnes del Taller d'Escriptura del Programa Sènior i els d'Edició de Textos de la llicenciatura d'Hispàniques, sota la direcció de Julián Acebrón.
Conferència: Reflexions al voltant de la formació al llarg de la vida, a càrrec de Ramon Roca (president del Consell Social).


DISSABTE 18 d’octubre

12.00h PLAÇA SANT JOAN (LLEIDA)
Inauguració de SOLIDÀRIUM 2008: V Fira d'Entitats Solidàries de Lleida i VII Mostra al Carrer d'Informació i Documentació per al Desenvolupament que organitza el Centre de Cooperació Internacional de la UdL, la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i la Paeria, amb la presència de Joan Viñas. La fira acaba diumenge 19.

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 20 al 26 d'OCTUBRE   


DILLUNS 20 d’octubre

10.00h CAMPUS DE CAPPONT
L' Associació Antisida de Lleida celebra el Dia de la Prova a la zona situada entre l'Edifici Polivalent i l'Escola Politècnica Superior. La jornada informativa, que s'allarga fins les 20.00h, té com a objectiu fomentar la detecció precoç del VIH.

12.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Fecundació, anomalies i determinació del sexe, a càrrec de Ronald Hunter (catedràtic de la Universitat de Cambridge), en el marc de l'assignatura d'Anatomia i Fisiologia de Ciència i Salut Animal.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del V Concurs de Borsa a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), Mª Àngels Vallbé (presidenta de GVC Gaesco) i Joan Cal (director executiu de Segre).

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per internet des del Gran Teatre del Liceu de l’òpera TIEFLAND, d'Eugen d'Albert, dins el programa Òpera Oberta 2008/2009. El Liceu a la UdL.

22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Sábado noche, domingo mañana (Karel Reisz, 1960), dins del cicle Free Cinema de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

"Un treballador d’una fàbrica tracta de fugir de la seva rutina diària tot bevent i divertint-se durant els caps de setmana."


DIMARTS 21 d'octubre

10.00h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Jornada d'Informació Europea. Benvinguda a càrrec de Stephan Koppelberg (cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona) i Ramon Mesull (president del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Lleida).
A les 11.00h videoconferència des de Brussel·les de Ricard Ramon (expert de la Direcció General d'Agricultura), que parlarà sobre les novetats de la Política Agrària Comuna (PAC).


DIMECRES 22 d'octubre

10.30h SALA DE JUNTES DEL SEGON PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Amb motiu de l'Any Rodoreda (1908-2008) el departament de Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual organitza la jornada "These things are life. tres conferències sobre Mercè Rodoreda", a càrrec de tres especialistes en la matèria: Mirall trencat, amb Marta Nadal (redactora de Serra d'Or);La Rodoreda desconeguda: Una jove humorista, de Roser Porta (redactora d'El Periòdic d'Andorra) i La poesia de Mercè Rodoreda, amb Carles Miralles (professor de la Universitat de Barcelona).
PAUSA-CAFÈ A LES 11.30h

19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació del llibre Mobiliario E-escolar Sano, d'Antonio Bustamante; a càrrec de l'autor, Sofia Isús (directora del departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL), Maribel Palau (directora de la Fundació Universitat de Lleida) i Teresa Romañá (professora de Psicologia Ambiental de la Universitat de Barcelona).

19.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Rellevància dels pobles en la conservació de la diversitat, a càrrec de Mauricio Torres (professor del Departament de Geografia Humana de la Universitat de Sao Paulo), amb la presentació a càrrec de Fidel Molina (professor del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL), dins el Cicle de conferències Els vespres de la ciència.


DIJOUS 23 d’octubre

12.00h AULA MAGNA. FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Xerrada sobre la implantació de l’E spai Europeu d’Educació Superior als estudis de Ciències de la Salut, dins el cicle organitzat pels vicerectorats de Docència i Estudiantat.


DIVENDRES 24 d’octubre

16.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS. EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del seminari: L’> > > > > > > > > > > > > > > ensenyament de la llengua i la literatura castellanes, organitzat pel departament de Filologia Hispànica, a càrrec d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL), Glòria Vàzquez (vicedegana de la Facultat de Lletres) i Julián Acebrón (director del departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica).
PAUSA-CAFÈ A LES 19.00h

20.00h SALA D'ACTES DE L'IEI
Presentació del llibre Hagiografia peninsular en els segles medievals, que aplega diferents estudis sobre el culte als sants en l'època medieval presentats en el curs d'estiu que coordina el professor Francesc Fité amb Francesca Español.

21.00h SALA 1. TEATRE DE L'ESCORXADOR
Representació de l'obra Capa d'ozó, a càrrec del Grup de Dansa Contemporània UdL, en el marc de la 17a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa-Fono.

"El dia a dia del canvi climàtic. Una petita mostra de la realitat quotidiana que viu el nostre món: el desglaç dels pols, els huracans tropicals, la desertització, la desaparició d'espècies. La natura que ens envolta està canviant. Una visió realista, encara que no catastrofista, d'uns canvis que haurien de preocupar tothom."


DISSABTE 25 d’octubre

09.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS. EDIFICI DEL RECTORAT)
Última jornada del seminari L'ensenyament de la llengua i la literatura castellanes.
PAUSA-CAFÈ A LES 11.30h

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 27 dOCTUBRE al 2 de NOVEMBRE   


DISSABTE 25 d'octubre

09.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de les VI Jornades d'Estudiants de Medicina de Catalunya, a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL), Zeus Serrano (president del Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya), Maria Rodríguez (coordinadora del Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Medicina de la UdL) i Xavier Aguilar (coordinador del Consell de l'Estudiantat de la UdL).

10.00h Taula rodona: Els estudis de Medicina avui en dia, amb Joan Ribera, Joaquim Coll (degà de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona), Francesc Cardellach (degà de Medicina de la Universitat de Barcelona) i Montserrat Giralt (degana de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili).
11.00h PAUSA-CAFÈ


DILLUNS 27 d'octubre

HALL DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
S'obre al públic l'exposició Metges Catalans a l'Exili, organitzada pel Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. La mostra es podrà veure fins el 16 de novembre.

12.00h SALA D’ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Anomalies en la determinació sexual, a càrrec de Ronald Hunter (catedràtic de la Universitat de Cambridge), en el marc de l'assignatura d'Anatomia i Fisiologia de Ciència i Salut Animal.

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La soledad del corredor de fondo (Tony Richardson, 1962), dins el cicle Free Cinema de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

"Un jove pertanyent al proletariat més desfavorit sobreviu en els suburbis londinencs gràcies a petits furts sense violència que el porten al reformatori."


DIMARTS 28 d'octubre

22.00h ESPAI FUNATIC DE LLEIDA (C/ PI I MARGALL, 26)
Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat, inaugura la I Mostra de Cinema Occità Llanterna Digital, organitzada pel Servei Lingüístic de la UdL, la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, el Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida i CCOO Terres de Lleida. Acte seguit, projecció dels curts:

22.00h Mapas Producció: Piget. 6 min.)
22.30h Camina al carnaval de las Fecas (Realització: Amic Bedel. Producció: Piget. 25 min.)
22.55h Chris (Realització: Amic Bedel. Producción: Piget)
23.17h Imagenaire (Realització: Piget. 42 min.)


DIMECRES 29 d'octubre

11.00h SALA DE REUNIONS DEL VICERECTORAT DE RECERCA (2on PIS DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar els resultats de l'estudi Anàlisi econòmica dels esdeveniments de la Universitat de Lleida i la seua importància en el turisme de negocis de la ciutat amb Eva Martín (autora del treball i treballadora de la UdL), Jordi Sardà (director del projecte i professor de la Universitat Rovira i Virgili) i Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
La ciència de la intel·ligència: homes, dones i cervells, a càrrec de Richard J. Haier (professor de neurologia pediàtrica de la Universitat de Califòrnia a Irvine), dins el cicle de conferències Els vespres de la ciència. El professor Josep Esquerda (Departament de Medicina Experimental de la UdL) en farà la presentació.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Concert a càrrec del Grup Virdung (Luciana Cueto, veu; Joan Izquierdo, flauta de bec; Alfred Fernàndez, cítola), que interpretaran El Llibre Vermell de Montserrat, Cançons i danses del segle XIV, dins la XVI Temporada Musical de la UdL.

19.30h AULA MAGNA DE L’IEI
Conferència: A l’entorn dels estudis xinesos: llengua, traducció i interpretació, a càrrec de Sara Rovira (professora de la Universitat Autònoma de Barcelona) dins del Cicle sobre Cultura Xinesa que organitzen la UdL i l’IEI.

22.30h ESPAI FUNATIC DE LLEIDA (C. PI I MARGALL, 26)
I Mostra de Cinema Occità Llanterna Digital, organitzada pel Servei Lingüístic de la UdL, la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, el Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida i CCOO Terres de Lleida. Projecció de:

22.30h Camina tot canç de Garbet (Realització: Amic Bedel. Producció: Piget. 25 min.)
22.55h Se canta (Realització: Stéphane Valentin. Producció: Les filmes de la castagne. 80 min.)


DIJOUS 30 d'octubre

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de curs al Programa de Doctorat de la UdL “La construcció europea” amb la conferència: Interculturalitat, cap a un nou paradigma?, a càrrec de Miquel Rodrigo (investigador del Research Center for Language and Semiotic Studies i del Center for the Study of Communication and Culture).

19.00h SALA D'ACTES DEL COL·LEGI D'ECONOMISTES A LLEIDA (C/PERE DE CABRERA, 16)
Ponència: En temps de crisi, quin model de desenvolupament empresarial és millor?, a càrrec de José Manuel Alonso (professor de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), en el marc de la Jornada dels Economistes 2008.

21.00h SALA 1. TEATRE DE L'ESCORXADOR
Representació de l'obra DansaLítica, a càrrec del Grup Esbós Dansa UdL, en el marc de la 17a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa-Fono.

"Espectacle de dansa contemporània creat amb motiu del centenari de la descoberta de les pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul"

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 3 al 9 de NOVEMBRE   


DILLUNS 3 de novembre

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de EL INGENUO SALVAJE (Lindsay Anderson, Regne Unit, 1963), dins el cicle Free Cinema de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

“Un jugador de rugbi d’un poble miner del nord d’Anglaterra, de caràcter violent i arrogant, gaudeix de la glòria fins que comença una relació sentimental amb la seua casera.”


DIMARTS 4 de novembre

19.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (2on PIS DEL RECTORAT)
Conferència: Languages in education: where are we heading?, a càrrec de Clinton Robinson (membre del Programa Educació per a Tothom de la UNESCO i expert en alfabetització en llengües minoritàries), dins del Cicle Reflexions al Voltant de les Llengües, organitzat pel Servei Lingüístic de la UdL.
Taula rodona amb Clinton Robinson, Albert Turull (director del departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL), Aureli Argemí (president del Ciemen) i Elvira Riera (especialista en planificació lingüística). Presenta: Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Cultural i Projecció Universitària). Modera: Salomé Ribes (directora del Servei Lingüístic de la UdL).

18.30h AULA 1.16 DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Conferència: La crítica de la crítica postestructuralista del desarrollo, a càrrec de Pieter de Vries (professor-investigador de la Wageningen University, Holanda).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del XI Fòrum d'Estudis sobre la Joventut "Societat digital, una visió local", amb Jordi Bosch (secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació), Xavier Gómez (vicerector d’E studiantat de la UdL) i Jordi Satorra (coordinador territorial de Joventut).
19.30h Conferència inaugural: Educar la mirada en la societat tecnològica, a càrrec de Josep M. Esquirol (professor de filosofia de la UB i director de l'Institut de Tecnoètica-Fundació Epson).


DIJOUS 6 de novembre

VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de l'exposició Dibuixant lo nou mil·leni, dins del V Cicle de Cinema i Drets Humans, que es podrà visitar fins el dia 24 de novembre.

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRASNFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la II Jornada d’Endocrinologia en atenció primària amb la participació de Joan Viñas (rector de la UdL), Dídac Mauricio (director mèdic de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova), Sebastià Barranco (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida) i Catalina Serna (directora d’A tenció Primària ICS Lleida).
PAUSA-CAFÈ A LES 11.00h

13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte de cloenda del XI Fòrum d'Estudis sobre la Joventut "Societat digital, una visió local", a càrrec d'Eugeni Villalbí (secretari de Joventut) i Joan Viñas.

20.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Xerrada: Joves que mouen el món, una experiència a l'Iraq, a càrrec de Nour N. Al Mousawi (Associació Iraq Health Aid Organization). Presentació per part de Jaume Moreno i Cabrera (coordinador d'Intermón Oxfam a Lleida). Amb degustació de productes de comerç just i l'actuació inicial de Txalaparta.

Nour Al Mousawi explicarà com és la seva vida diària a Iraq i analitzarà el paper dels joves com a motor de canvi social y el procés de creació d'una ciutadania global. Graduada en Medicina a la Universitat de Bagdad, Nour és responsable d'emancipació juvenil a l'associació Iraq Health Aid Organization, i promou la participació de joves en tots els àmbits de la societat civil.


DIVENDRES 7 de novembre

09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTER DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la jornada Posem en joc l'educador/a, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Carles Vega (director territorial d'Acció Social i Ciutadania a Lleida) i Xavier Soley (Director General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència).
PAUSA-CAFÈ A LES 11.30h

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Shorok (Yolanda Olmos, 2007), dins del V Cicle de Cinema i Drets Humans.

"Cinc dones marroquines prenen la paraula per fer-nos partícips de la seua lluita personal i col·lectiva, reclamant un futur més equitatiu i més digne".

Després de la projecció, conferència a càrrec de Dolors Bramon (professora d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona).


DISSABTE 8 de novembre

10.30h LABORATORI 4. ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Taller: Robòtica: aprèn a fer el teu robot organitzat per l’Escola Politècnica Superior de la UdL i la regidoria de Joventut de la Paeria.
Els participants experimentaran, durant cinc jornades, amb els Lego Mindstorms per acabar muntant un robot propi. Les sessions es desenvolupen fins el 13 de desembre.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Mimi la joie (Marten Persiel, 2007), dins del V Cicle de Cinema i Drets Humans.

"Bouaké, Costa d'Ivori. Les penoses condicions de salubritat donen pas a un augment de persones infectades per la Sida. La Marthe, la Marguerite i l'Awa representen una obertura al rebuig social".

Tot seguit, conferència a càrrec de Marie Françoise Affoua (periodista i presidenta del Centre de Cooperació Intercultural de la Dona Africana

print enrera pujar

  data AGENDA   Del 10 al 16 de NOVEMBRE   


DILLUNS 10 de novembre

18.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les VI Jornades sobre la Reforma de les Nacions Unides. La Protecció dels Drets Humans al 60 aniversari de la Declaració Universal, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Eduard Sagarra (president executiu de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya). Les jornades s'allarguen fins al dia 12.

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de ROMANZA EN TONO MENOR (Helmut Käutner, 1943), dins el cicle Ser cineasta sota el nazisme i després: centenari de Helmut Käutner de la Filmoteca Cine-ull de la UdL

“Una dona casada manté una relació amb un músic a qui ha servit d’i nspiració, però un altre home la sotmetrà a un xantatge emocional.”


DIMARTS 11 de novembre

11.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Economic Development via University based Technology Transfer: Strategies for Non-Elite Universities, a càrrec de Tapan Munroe (director de Law & Economics Consulting Group). Presenta Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL)

12.00h SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA
Joan Viñas signa el Protocol d'atenció a dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida, amb la resta d'institucions implicades.

17.00h SALÓ DE PLENS DE LA PAERIA
Presentació del llibre Silicon Valley: The Ecology of Innovation, de Tapan Munroe, a càrrec d'Ana Pelacho (vicerectora de Recerca de la UdL), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i l'autor de l'obra.

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Estat i efectes de l'oficialitat de l'occità a Catalunya, a càrrec de Jusèp Loís Sans Socasau (director del Programa entara creacion dera Oficina Occitan en Catalonha de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat) dins del cicle Reflexions al voltant de les llengües.


DIMECRES 12 de novembre

08.45h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la I Jornada d’Infermeria de les Terres de Lleida, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat de la UdL).
Conferència inaugural: Comunicar-nos per a cuidar, a càrrec de Xavier Guix (psicòleg i escriptor).
PAUSA-CAFÈ A LES 11.30h

10.00h AULA 1.04 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Drets reals: Estatut jurídic dels béns, un valor econòmic, a càrrec de Santiago Lafarga (registrador de la propietat).

12.30h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL) pel que fa a la formació de graduats en Educació Primària i Graduat en Educació Infantil com a mestres de religió. Firmen Joan Viñas (rector de la UdL) i Ramon Prat (director de l'IREL).

18.00h SALA D'ACTES (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Varietat i mobilitat: minories ètniques i emigració, a càrrec de Joaquín Beltrán (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona), dins del Cicle sobre Cultura Xinesa que organitzen la UdL i l’IEI.

18.00h SALA JAUME MAGRE (C/BISBE TORRES, 2)
Taula rodona: El dret de les dones a viure lliures de la violència masclista. Avenços legals, amb Joan Viñas (rector de la UdL), Marta Selva (presidenta de l'Institut Català de la Dona) i Neus Brocal (regidora de Polítiques d'Igualtat de la Paeria). Modera Carolina Villacampa (professora titular de Dret Penal de la UdL).

19.30h SALA D'ACTES DEL RECTORAT (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Concert a càrrec del pianista Enrique Bernaldo de Quirós, dins de la XVI Temporada Musical de la UdL. El programa inclou obres de J. S. Bach, A. García Abril, T. Takemitsu, F. Liszt i J. Brahms.


DIJOUS 13 de novembre

11.00h CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la X Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica, que es desenvolupa fins el 16 de novembre.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT D’ECONOMIA)
Taula de treball del Compromís per Lleida sobre diàleg social amb Joan Viñas (rector de la UdL) i Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia).

19.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Presentació del llibre Tria de versos. Jaume Agelet i Garriga, de la col·lecció Biblioteca Literària de Ponent que publica Edicions de la Universitat de Lleida. L'acte comptarà amb la presència de Xavier Macià (professor del departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL).


DIVENDRES 14 de novembre

HALL DE L’EDIFICI DEL RECTORAT
S’obre al públic la Mostra de Fotografia Científica, dins de la Setmana de la Ciència 2008. Es podrà veure fins el dia 23 de novembre.

SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició "10 escoles, 10 alumnes", dins de la Mostra de Creació Audiovisual Emergent, que es podrà veure fins al dia 25 de novembre. Fotografies d'Elba Romero (Escola Municipal de Belles Arts de Lleida), Francisco Navamuel (Facultat de Belles Arts de la UB), Féréderique Bangerter (Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya), Stefan Hobmaier (Escola de Fotografia Gris Art), Ion Crespo (Centre d'Estudis Audiovisuals Toni Prim), Sergi Estudillo (Centre d'Estudis de la Imatge de Tarragona), Mireia Rodríguez (URLL), Heidy Elainne (Institut Superior de Disseny i Escola de la Imatge de Barcelona), Patrícia Gallera (IES Caparrella) i Germán Peraire (Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de Terrassa).

09.45h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració del Simposi de Pneumònia Adquirida en la Comunitat, a càrrec de Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL) i Gerard Ferrer (gerent territorial de l'ICS Lleida).

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de les Jornades Tècniques "L'esport i el lleure sobre rodes", organitzades per l'Associació de Paraplègics i Discapacitats de Lleida, a càrrec de Pere Solà (vicerector d'Infrastructures i Tecnologies de la Informació de la UdL) i Josep Giralt (president d'ASPID).

17.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliurament dels Premis a Treballs de Recerca d'estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de grau superior, amb Joan Viñas i Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència inaugural de la Setmana de la Ciència 2008: La fotografia i les tècniques policials aplicades a l’escenari del crim, a càrrec de Josep Maria Mateu (Cap de la Unitat Territorial de Policia Científica dels Mossos d'Esquadra a Lleida).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Plantaré la meva terra (A. Blanc, I. Giribet, G. Moya i E. Rojals, 2008), dins del V Cicle de Cinema i Drets Humans.

“Els camperols brasilers agrupats en el Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST) protagonitzen una decidida lluita per la reforma agrària al seu país”.

Posteriorment, xerrada a càrrec de Jonas Abreu (militant del MST de Rio Grande do Sur) i Maria Carballo (antropòloga i membre de Comitè de Suport al MST de Barcelona).


DISSABTE 15 de novembre

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Tranxgènia, la història del cuc i del panís (M. Vilella, A. Herrero i R. Binimelis, 2007), dins del V Cicle de Cinema i Drets Humans.

“Basat en l’experiència local de Catalunya i Aragó, aquest documental explora els diferents nodes d'acció dels cultius transgènics”.

Després del documental tindrà lloc una xerrada a càrrec de Josep Ramon Olarieta (agrònom i membre de la Plataforma Som lo que sembrem).

print enrera pujar

  data AGENDA   Del 17 al 23 de NOVEMBRE   


DILLUNS 17 de novembre

HALL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de les exposicions LOMO/Associació Lleidatana Síndrome de Down i Premis LUX 08, dins de la Mostra de Creació Audiovisual Emergent, que es podran veure fins al 23 de novembre.

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del III Congrés de Fotografia Professional FOTOCAT, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Toni Prim (president de Fotocat).

12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Demostració pública d’una aplicació de la robòtica mòbil desenvolupada per estudiants d’E nginyeria Tècnica Informàtica de l’Escola Politècnica Superior de la UdL, dins de la Setmana de la Ciència 2008.
ATENCIÓ: ACTE AJORNAT.

18.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de les XXIII Jornades de Bioètica, que s'allarguen fins el dia 20 de novembre, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).
Conferència: Aspectes històrics i ètics de la relació professional sanitari-malalt, a càrrec de Moisès Broggi (president d'honor de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya).

18.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del curs Relacions Laborals i Interculturalitat. La gestió de la diversitat cultural a l'empresa, que es desenvolupa a la UdL fins el 19 de novembre, amb Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la UdL), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Isabel Altemir (representant del Servei d'Ocupació de Catalunya).
Conferència: Immigració i mercat de treball a Espanya, a càrrec de Jesús Caldera (ex ministre de Treball).

19.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Taula rodona: Ciutadania, dins de les Jornades de Prospectiva Política. Participen Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Josep Giné (síndic municipal de greuges), Francesc Caballero (Federació d'Associacions de Veïns), Manel Ros (FAMPAEC) i Joan Santacana (FAPAC). Modera Joan Busqueta (director de l'IEI i professor de la UdL).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Bajo los puentes (Helmut Käutner, 1944), dins del cicle Ser cineasta sota el nazisme i després: centenari de Helmut Käutner de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

“Dos navegants d’un vaixell fluvial persuadeixen una jove per tal de fer un viatge amb ells fins a Berlín. Al final del trajecte els dos s’han enamorat de la noia.”


DIMARTS 18 de novembre

10.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 D’ETSEA (CAMPUS D’A GRÒNOMS)
Inici de l'activitat "Recorregut per la Biotecnologia Vegetal", dins de la Setmana de la Ciència 2008 a la UdL.

12.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Taller de robòtica amb alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, dins de laSetmana de la Ciència 2008.

18.00h AULA 3.07 DE L'EDIFICI POLIVALENT
Conferència: La fi del bilingüisme. Lleida com a paradigma de la diversitat lingüística, a càrrec d'Oriol Berenguer (autor de l'estudi "Les altres llengües de Lleida. Mapa lingüístic de Lleida"), dins el cicle de conferències Reflexions al voltant de les Llengües.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència: Seguretat, conflictes i morfologia urbana, a càrrec de Pedro Fraile (catedràtic de geografia humana de la UdL), dins del Cicle El futur de les ciutats i la ciutat del futur.

20.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Lectura de poemes: Homenatge a Josep Piera. 40 anys de vida literària , amb Jordi Pàmias i els professors de la UdL Xavier Macià, Jaume Pont i Josep Maria Sala-Valladaura.


DIMECRES 19 de novembre

19.00h COL·LEGI OFICIAL D'ENGINYERS AGRÒNOMS A LLEIDA (RAMBLA FERRAN, 2)
Conferència: Aplicació de la biotecnologia vegetal a la nutrició i a la sostenibilitat mediambiental, a càrrec de Teresa Capell (professora i investigadora de la UdL).

19.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Cloenda de la Mostra de Creació Audiovisual Emergent, amb Jaume Barrull (vicerector d’A ctivitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Gerard Guiu (director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida). L’acte inclou el lliurament de la beca Caixa Penedès de fotografia i dels premis d’Escola Emergent i Visionats.

24.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (EDIFICI DEL RECTORAT)
Emissió en directe del programa de ràdio El Tirachinas , de José Antonio Abellán.


DIJOUS 20 de novembre

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la III Jornada Universitat i Empresa, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL), Ferran Badia (director de l’Escola Politècnica Superior de la UdL), Jaume Iglesias (president d’AETI) i Montse Mínguez (tinent d’a lcalde de la Paeria).

12.00h AULA 1.03 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Xerrada d'Isabel del Arco (vicerectora de Docència de la UdL) sobre la implantació de l'Espai Europeu d’Educació Superior als estudis de Ciències Socials i Jurídiques, dins el cicle organitzat pels vicerectorats de Docència i Estudiantat.

19.00h SALA JAUME MAGRE (C/BISBE TORRES, 2)
Conferència: La relació família-escola: proximitat i distàncies, a càrrec de Jordi Garreta (professor del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL).


DIVENDRES 21 de novembre

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: La retina del Sabio (fotografia científica), a càrrec de José María Moraleja (tècnic en fotografia científica), com a cloenda de la Setmana de la Ciència 2008 a la UdL.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental 1% esquizofrènia (Ione Hernández i Julio Medem, 2006), dins del V Cicle de Cinema i Drets Humans.

“Ningú sap realment què és el que passa en el cervell d’un esquizofrènic. Els prejudicis es transformen en invitacions d'apropament a compartir allò misteriós d’aquesta malaltia que afecta més de 52 milions de persones a tot el món”.

Després de la projecció tindrà lloc una xerrada a càrrec de Martín Correa-Urquiza (antropòleg i coordinador de Radio Nikosia) i Xavier Comins (redactor de Radio Nikosia i participant en el documental).


DISSABTE 22 de novembre

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Projecció del documental Wandiyà (Germán Reyes, 2006), dins del V Cicle de Cinema i Drets Humans.

“Rodat entre el Senegal i Catalunya, aquest compendi d’històries vitals representa una mirada original sobre la realitat de la immigració”.

Posteriorment, xerrada a càrrec de Manuel Delgado (professor d'Antropologia de la Universitat de Barcelona).


  data AGENDA   Del 24 al 30 de NOVEMBRE   


DILLUNS 24 de novembre

09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració del I Cicle Internacional de conferències d’Història de l’Art Manuscrits Il·luminats. L’escenografia del poder durant els segles baixmedievals, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Josefina Planas (directora del cicle i professora d'Història de l'Art de la UdL) i Montse Parra (regidora de Cultura de la Paeria).

11.00h CAMPUS DE CAPPONT: VESTÍBULS DE FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ - EDIFICI POLIVALENT - FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Música al carrer: El vent es fa música. El quartet de vent metall de l' Orquestra Simfònica del Vallès (Carlos Megías, Almudena Martínez, Juan Francisco Bertomeu i Laureà Vicedo) recorrerà el campus oferint accions musicals de petit format relacionades amb la natura.

17.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del seminari "Immigració, cohesió social i escola" (trobada Catalunya-Quebec), a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Marie McAndrew (coordinadora de la Universitat de Montreal) i Jordi Garreta (professor de la UdL i coordinador del seminari).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de El último puente (Helmut Käutner, 1954), dins el cicle Ser cineasta sota el nazisme i després: centenari de Helmut Käutner de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

“Una doctora que treballa en un hospital militar als Balcans durant la segona guerra mundial és segrestada per uns partisans enemics als qui ajuda.”


DIMARTS 25 de novembre

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació d'experiències d'entitats que treballen per la llengua catalana, dins del cicle de xerrades Reflexions al voltant de les llengües: Llengua, cultura i país, Òmnium, a càrrec de Josep Mª Forné (president d'Òmnium Cultural Lleida Ponent); Parla'm en valencià, per Vicent Moreno (coordinador del Voluntariat pel Valencià); i Les parelles lingüístiques a Lleida, amb de Conxita Navarro (directora del Centre de Normalització Lingüística a Lleida).

19.00h AULA 2.15 DE L’EDIFICI DEL RECTORAT
Xerrada: Violència contra les dones. Parlem de desigualtats en un món patriarcal, a càrrec de Carme Camp de la Creu (responsable d’InteRED Catalunya) i Maria Sol Jaurijoti (experta en violència contra les dones), en el marc de les celebracions del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència Masclista.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència: Reptes actuals de la ciutat de Lleida, a càrrec de Joan Ganau (director del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL).


DIMECRES 26 de novembre

08.45h SALA DE GRAUS. UNITAT DOCENT DE L'HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA
Inici del VI Curs d'Ecografia per a Metges d'Urgències, a càrrec de Ramon Nogué (professor del Departament de Cirurgia de la UdL).

09.30h SALA D’ACTES DE L’EDIFICI PRINCIPAL D’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Inauguració del X Congrés de Confiabilitat, amb Jaume Lloveras (director de l’Escola Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL), Armando Veganzones (president de l’Associació Espanyola per la Qualitat) i Antonio José Fernández (president del Comitè de Confiabilitat de l’Associació Espanyola per la Qualitat).

18.00h DESPATX DEL RECTOR
Joan Viñas rep la visita del nou secretari general de Comissions Obreres a Lleida, Josep Maria Baiget.

18.00h SALA D’ACTES (2on PIS DE L’EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: La societat xinesa, ahir i avui, a càrrec de Amelia Saiz (professora de la Universitat Autònoma de Barcelona), dins del Cicle sobre Cultura Xinesa que organitzen la UdL i l'IEI.

19.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Conferència: La història del codi genètic i la promesa de la nanotecnologia, a càrrec de Ciara O'Sullivan (investigadora ICREA). Presenta Manuel Sánchez de la Torre (professor del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la UdL).

19.00h AULA MAGNA DE L'IEI
Presentació del llibre Europa Oriental: en la encrucijada entre la Unión Europea y la Federación Rusa, editat pel Centre de Cooperació Internacional de la UdL i coordinat per Antoni Blanc (professor de la Facultat de Dret i Economia de la UdL).  

20.00h SALA D’ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Retransmissió en directe per internet des del Gran Teatre del Liceu de l’òpera Le nozze di Figaro, de Wolfgang Amadeus Mozart, dins el programa Òpera Oberta 2008/2009. El Liceu a la UdL.


DIJOUS 27 de novembre

09.30 AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les VIII Jornades Infància i Societat. Esport, infància i discapacitat, a càrrec de Maria Pau Cornadó (vicedegana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL) i Pedro Ruíz (professor d'INEFC Lleida).

10.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Presentació de la jornada VIII Memorial Enric Casassas amb la conferència Biotecnologia industrial, a càrrec de Josep Castells (Institut Universitari Ciència i Tecnologia).

11.30h AULA 2.38 (RECTORAT)
Projecció d' Espoir-Sierra de Teruel, film rodat l'any 1945 a Barcelona per André Malraux, i presentació de la novel·la d'Antoni Cisteró Campo de Esperanza, basada en el procés de rodatge del mateix, a càrrec del seu autor.

17.00h SALA DE GRAUS. UNITAT DOCENT DE L'HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA
Conferència: Ecografia toràcica en urgències i reanimació, a càrrec de Daniel Lichtenstein (servei de Reanimació Mèdica de l'Hospital Ambroise Paré, París).

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte oficial d'obertura del II Congrés Europeu Esport i Discapacitat Intel·lectual, organitzat per la UdL, Special Olympics i la Paeria, a càrrec de Joan Viñas, Francesc Martínez de Foix (president d'Special Olympics Catalunya) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

18.30h CLAUSTRE DE LA PENSATIVA (RECTORAT)
Diada de la colla castellera de la UdL Los Marracos. Actuació conjunta amb les colles de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Girona.


DIVENDRES 28 de novembre

10.30h SALA D’ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D’ETSEA (CAMPUS D’AGRÒNOMS)
Inauguració de la Jornada “Energies Renovables, oportunitat de negoci per a l’agricultura i la ramaderia”, organitzada per JARC, a càrrec d'Ana Pelacho (vicerectora de Recerca de la UdL) i Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida).
13.30h Cloenda de la jornada, amb Ramon Canela (vicerector de Política Científica de la UdL) i Joaquim Llena (conseller del DAR).

16.00h CASAL CATALÀ DE MARSELLA
Presentació del llibre La dernière rose, primera traducció bilingüe en francès i català de Màrius Torres, amb Marta Giné (traductora de l'obra i catedràtica de Filologia Francesa de la UdL) i Víctor Torres (germà del poeta).
El 6 de desembre l'obra es presentarà al Casal Català de Tolosa de Llenguadoc.


DISSABTE 29 de novembre

09.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inici del seminari “Amèrica Llatina: Xarxes Socials i Desenvolupament Comunitari”, organitzat pel Centre de Cooperació Internacional de la UdL.

10.15h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Inauguració de la XII Jornada ORL i Atenció Primària, Al·lèrgia i ORL.

12.30h SALA DE JUNTES DEL 3er PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Inauguració del V Màster Ciències Mèdiques aplicades a l'activitat física. Prescripció d'exercici físic per la salut, amb Joan Viñas i Carles Vallbona (catedràtic de la Baylor University de Houston i president del Consell Assessor sobre Activitat Física de la Generalitat de Catalunya), que pronunciarà la conferència: Impacte de la prescripció de l'exercici físic en la salut pública.


DIUMENGE 30 de novembre

13.00h PAVELLÓ ONZE DE SETEMBRE
Cloenda del II Congrés Europeu Esport i Discapacitat Intel·lectual, amb Joan Viñas.

print enrera pujar


  data AGENDA   De l'1 al 7 de DESEMBRE   


DILLUNS 1 de desembre

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del Seminari Sostenibilitza't 2008, a càrrec de Pere Solà (vicerector d'Infraestructures i Tecnologies de la Informació de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL), Ferran Badia (director de l’Escola Politècnica Superior de la UdL), Pere Garrofé (president de l'Institut Tecnològic de Lleida) i Andreu Muñoz (director general de l’Institut Tecnològic).

DE 09.00h A 20.00h FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Carpa informativa de l'Associació antisida de Lleida, en motiu del Dia Mundial de la Sida.

13.30h AULA 3.20 DE L’EDIFICI DEL RECTORAT
Conferència: Las narraciones sin principio ni fin de Chejov, a càrrec de Julia Mukhacheva (filòloga hispànica i traductora de rus).

16.00h SALA D’ACTES DEL RECTORAT (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Inauguració de les XX Jornades Universitat-Empresa: Repercussions financeres i fiscals de la nova comptabilitat de l'empresa, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL) i José Luis Gallizo (director del Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals de la UdL).

20.00h ARXIU HISTÒRIC DE LLEIDA
Inauguració de la III Setmana de la Prehistòria, organitzada pel Grup d’Investigació Prehistòrica de la UdL, amb Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Ferran Rella (director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida).
Conferència inaugural: Els orígens de l’agricultura i la ramaderia al Pròxim Orient: aportacions dels projectes de Tell Halula i Akarçay Tepe, a càrrec de Miquel Molist (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona).

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Cielo sin Estrellas (Helmut Käutner, 1955), dins el cicle Ser cineasta sota el nazisme i després: centenari de Helmut Käutner de la Filmoteca Cine-ull de la UdL.

“Una jove de la zona oriental d’Alemanya i un vigilant de la frontera occidental es troben cada nit en una estació abandonada en terra de ningú.”


DIMARTS 2 de desembre

10.00h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Presentació de la Jornada ISOBUS/CANopen sobre la integració de sensors, actuadors i dispositius de control a màquines i equips industrials i agrícoles, a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL) i Pere Rifà (president de la Fundació Maqcentre).

18.00h AULA 3.07 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La Bressola, cap a una nova immersió lingüística..., a càrrec de Joan Pere Le Bihan (director general de la Bressola, la primera escola catalana dels temps moderns oberta a la Catalunya del nord), dins del cicle de xerrades Reflexions al voltant de les llengües.

18.00h SALA DE GRAUS EDIFICI 1 DE L'ETSEA
Conferència de José Maria Urbano (professor de Malherbologia de la Universitat de Sevilla), La resistencia de las malas hierbas al glifosfato. El caso de las poblaciones del género Conyza, dins el Màster en preotecció integrada de cultius.

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Acte institucional amb motiu dels 25 anys de servei a la UdL de professorat i personal d'administració i serveis, amb Joan Viñas, Josep Maria Sentís (gerent de la UdL) i Joan Ramon Rosell (vicerector de Professorat de la UdL).


DIMECRES 3 de desembre

18.30h HOTEL HILTON (BARCELONA)
Lliurament dels premis del 8è concurs Idees de Negoci, presidit per Josep Huguet (conseller d'Innovació, Universitats i Empresa) i amb la presència de Joan Viñas (rector de la UdL).

20.00h LLIBRERIA CASELLES (C/MAJOR, 46)
Presentació del llibre El mirall americà. Un imperi de càndids i pragmàtics, d'Ignasi Aldomà (professor del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL); a càrrec de l'autor, Ramon Badia (editor) i Ramon Morell (professor del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL).

20.00h LLIBRERIA LA CENTRAL (C/MALLORCA 237- BARCELONA)
Presentació de la traducció al català de Lluís Soler per a Edicions de la UdL de La tragèdia del rei Lear, de William Shakespeare.


DIJOUS 4 de desembre

De 10.00h a 18.00h TOTS ELS CAMPUS
Eleccions de representants de l'estudiantat al Claustre, Juntes de Centre i Consells de Departament.

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar les activitats populars a Lleida en suport a La Marató de TV3, a càrrec de Carme Basté (directora de la Fundació la Marató) i Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL). Com cada any, la UdL serà la seu central de la Marató a Lleida, acollint 50 línies d'atenció telefònica i 168 voluntaris.

12.00h AULA 3.01 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Els secrets geomètrics més bells de l'arquitectura, a càrrec de Claudi Alsina (catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya).

12.00h SALÓ DE GRAUS. EDIFICI 1 D’ETSEA (CAMPUS D’A GRÒNOMS)
Inauguració de la jornada tècnica "Las tuberías plásticas en obras hidráulicas", a càrrec de Luis Balairon Pérez (Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques, CEDEX).


DIVENDRES 5 de desembre

12.00h CEEI-LLEIDA (COMPLEX DE LA CAPARELLA)
RODA DE PREMSA per presentar la primera Beca a la Innovació Tecnològica de les Terres de Lleida, amb Joan Viñas, Josep Presseguer (vicepresident segon de la Diputació de Lleida), Maribel Palau (directora de l'Oficina de Suport a la R+D+i) i Guillermo Hervera (director del CEEI).

13.30h PLANTA BAIXA DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Acte d'inauguració del servei de bar, que entrarà en funcionament el dia 9 de desembre.


DISSABTE 6 de desembre

17.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència inaugural de la IX Trobada de Famílies de la Federació Espanyola de Síndrome de Down: Educar con buen humor, a càrrec de Carles Capdevila

print enrera pujar

  data AGENDA   Del 8 al 14 de DESEMBRE   


DIMARTS 9 de desembre

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La diversitat lingüística al món i a casa nostra, a càrrec de M. Carme Junyent (Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona), dins del cicle de xerrades Reflexions al voltant de les llengües.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre Maria Rúbies o el repte constant, de Josep Varela; amb l'autor, Josep Segarra (vidu de Maria Rúbies), Joan Viñas (rector de la UdL), Lluís Pagès (editor) i Núria Cardet (mestra col·laboradora de Maria Rúbies).


DIMECRES 10 de desembre

09.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Recepció a una delegació de l'estat mexicà de Michoacán (Mª del Carme Trejo, secretària de Desenvolupament Rural, i Jesús Melgoza, director general de l'Agència estatal d'Atracció d'Investigacions i Projectes), a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica de la UdL), Josep Clotet (gerent del PCiTAL) i Santiago Planas (director científic del PCiTAL).
10.00h Visita al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

18.00h SALA D'ACTES (2on PIS DE L'EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: La Xina postolímpica: llums i ombres, a càrrec d'Eugeni Bregolat (exambaixador espanyol a la Xina), dins del Cicle sobre Cultura Xinesa que organitzen la UdL i l’IEI.

19.00h AULA 1.16 DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Conferència: Els estats africans davant els desafiaments del desenvolupament. Perspectives des de Madagascar, a càrrec de Manassé Esoavelomandroso (Universitat d'Antananarivo, Madagascar).


DIJOUS 11 de desembre

16.00h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA
Conferència: Un nou concepte de la nutrició i el reg dels fruiters: hidroponia a ple camp, a càrrec de Rafael Martínez (professor de la Universitat Miguel Hernández).


DIVENDRES 12 de desembre

09.15h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les Jornades formatives sobre Dones i Igualtat de Tracte al Món Rural, a càrrec de M. Àngels Calero (directora del Centre Dolors Piera) i Rosa Maria Mateu (secretària acadèmica de la Facultat de Lletres).
13.00h Lliurament d'orles del Màster en Agents d'Igualtat d’Oportunitats per a les Dones a l'Àmbit Rural.

10.00h AULA 2.1.03 (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència: Elements par a un assessorament agroecològic a l'explotació ramadera a càrrec de Charles-Andrè Descombes (Escola Agrària de Manresa).

12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Com es guanyen unes eleccions presidencials als EUA, a càrrec d' Àlex Terés (professor de Comunicació Audiovisual de la UdL i consultor del Partit Demòcrata). 

print enrera pujar


  data AGENDA   Del 14 al 21 de DESEMBRE   


DIUMENGE 14 de desembre

SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
La Marató de TV3.


DILLUNS 15 de desembre

19.00 SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
RODA DE PREMSA per presentar la primera Càtedra UNESCO de la UdL en Ciutats Intermèdies, Urbanització i Desenvolupament, i el primer seminari internacional que organitza, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), i Josep Maria Llop (responsable de la Càtedra UNESCO) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

19.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Les cadenes de valor de 22@, a càrrec de Josep Maria Piqué (conseller delegat de 22@)

22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Johnny Guitar (Nicholas Ray, 1954), dins el tribut que la Filmoteca Cine-ull de la UdL rendeix al director alemany.

“Vienna, propietària d’un local de joc, és el centre d’una espiral de violència, passió, gelosia i venjança al final de la qual es retrobarà amb el veritable amor de la seua vida.”


DIMARTS 16 de desembre

09.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inici del Seminari Internacional sobre Ciutats Intermèdies, Urbanització i Desenvolupament que tindrà lloc fins el 18 de desembre.
Descansos a les 10.45h i les 17.00h.

10.00h SALÓ D’ACTES DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA
Inauguració de la I Jornada de Difusió Tecnològica d'Innopan, a càrrec de Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL), Josep Maria Monfort (director general de l’IRTA) i Lorenzo Alonso (vicepresident d’Innopan).

12.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació als mitjans de comunicació del llibre Alternativas en educación intercultural de la col·lecció Sud&Nord de la UdL, editat per Fidel Molina (professor de la UdL) i publicat per Paris Edicions, amb Carme Figuerola (vicerectora de Relacions Internacionals de la UdL), German Paris (editor) i Fidel Molina.

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La situació de la llengua gallega. Una mica d'història i molt present, a càrrec de Sara Pino i Xesús Mosquera (Servizio de Normalización Lingüística, Universidade da Coruña), dins del cicle de xarrades Reflexions al voltant de les llengües. La xarrada es farà a través de videoconferència i en gallec.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació de la traducció de La tragèdia del rei Lear realitzada per l'actor Lluís Soler per a la col·lecció de teatre de la UdL, a càrrec del traductor, Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Núria Casado (professora de la UdL i editora).


DIMECRES 17 de desembre

12.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Demostració pública d'una aplicació de la robòtica mòbil desenvolupada per estudiants d'Enginyeria Tècnica Informàtica de l’Escola Politècnica Superior de la UdL, presentada per Francesc Latorre (periodista de TV3).

13.30h EDIFICI 5 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració de l’edifici de serveis d’ETSEA, amb Joan Viñas i Blanca Palmada (comissionada d’U niversitats i Recerca).
ACTE AJORNAT

16.00h AULA 2.0.04 DE l'ETSEA
Conferència: El sistema de protecció d'espais a Catalunya a càrrec de Maria Peri (Cap del Servei de Parcs del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya).

18.00h AULA MAGNA DE LA FACULTAT DE MEDICINA (CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT)
Jornada sobre els Aspectes nutricionals de la xocolata, amb Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina), Àngel Rodríguez (coordinador de la Diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica), Francesc Abella (professor del Departament de Medicina), David de Lorenzo (professor del Departament de Ciències Mèdiques), Manel Portero (professor del Departament de Medicina Experimental) i Lluís Morera (Manager Director de Chocolates Brescó). Al final de la sessió (19.40h) degustació de xocolata.

19.00h CAFÈ DEL TEATRE DE L’ESCORXADOR
Festa poètica per presentar el número 50 de la col·lecció Versos d'Edicions de la UdL: Charles Baudelaire. Vint-i-cinc flors del mal, amb traducció de Pere Rovira. Hi participen Pere Rovira, Francisco Díaz de Castro, Vicente Gallego, Antonio Jiménez Millán, Jordi Julià i Joan Margarit. Seguidament, actuació musical del grup Envers.

19.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Concert: Instruments històrics de corda polsada, a càrrec de Rafael Bonavita, dins de la XVI Temporada Musical de la UdL. El programa inclou obres pròpies i de Johann Sebastian Bach, Santiago de Murcia i Gaspar Sanz.


DIJOUS 18 de desembre

10.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Llengües inventades: La recerca d’una llengua universal, a càrrec de Xavier Bonet (estudiant de Filologia Hispànica).

DIA DE LA SOLIDARITAT AMB EL SÀHARA OCCIDENTAL:

CAMPUS DE CAPPONT
11.00h S'inicien els actes de la diada amb el muntatge d'una haima i repartiment de te.
12.00h ATENCIÓ ALS MITJANS a la mateixa haima, amb Hmad Hamad (activista pro-drets humans al Sàhara Occidental)

CAFÈ TEATRE DE L'ESCORXADOR
20.00h Projecció del curtmetratge El problema. Testimonio del Pueblo Sahrauí (Jordi Ferrer i Pablo Vidal)
20.30h Taula rodona amb Hmad Hamad (activista pro-drets humans al Sàhara Occidental), Raül Carretero (president del Comitè Català per la defensa dels Drets Humans al Sàhara Occidental), Antònia Pons (presidenta de l'Associació d'Amics del Sàhara a les Terres de Ponent) i Cristina Navarro (jurista).
22.00h Concert del grup Estrella Polisària.

19.00h SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició fotogràfica I al final...van passar. Lleida, imatges de derrota i ocupació, que es podrà visitar fins el 23 de gener de 2009, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL).


DIVENDRES 19 de desembre

11.00h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Sessió ordinària del Claustre de la UdL

print enrera pujar


   Darrera modificació: