Honoris causa UdL

Carlos Martínez Shaw

 Descarregar pdf
29 d'octubre de 2010
Sala d'Actes del Campus del Rectorat
 
 
Padrí: Roberto Fernández Díaz, professor del departament d'Història de l'Art i Història Social
Rector: Joan Viñas Salas
 
 
 

Carlos Martínez Shaw és membre d'una renovada generació d'especialistes en l'època Moderna que va trobar els seus referents en figures com Jaume Vicens Vives o Pierre Vilar. Dedicat especialment a l'àmbit de l'economia marítima espanyola i el comerç colonial, ha fet d'assessor històric per a les pel·lícules 1492. La Conquesta del Paradís (Ridley Scott, 1992) i Juana la Loca (Vicente Aranda, 2001).

Martínez Shaw ha estat professor a la Universitat de Barcelona, exercint com a vicerector d'Ordenació Acadèmica en l'època d'Antoni Badia Margarit (1982-1986), i de la Universitat de Santander. Actualment és catedràtic d'Història Moderna de la UNED. També membre numerari de la Reial Acadèmia de la Història des de 2007, així com integrant de la Reial Acadèmia Hispanoamericana de Cadis i de l'Acadèmia Nacional de la Història d'Argentina. Entre les distincions rebudes, destaquen la Creu de l'Ordre d'Alfons X el Savi al Mèrit Acadèmic (1968) i el premi Menéndez Pelayo de l'Institut d'Estudis Catalans (1986).

Autor de llibres com Cataluña en la Carrera de Indias, 1680-1756 (1981), La emigración española a América, 1492-1824 (1993) o Felip V (2001), Carlos Martínez Shaw també ha estat comissari de nombroses exposicions organitzades pel Ministeri de Cultures sobre temes com La cultura espanyola de Cervantes a Velázquez i els Tresors asiàtics en les col·leccions reials espanyoles.

 

Carregant el reproductor...