Honoris causa UdL

Humberto López Morales

 Descarregar pdf
29 d'abril de 2008
Saló Víctor Siurana del Campus del Rectorat
 
 
Padrina: Mª Ángeles Calero Fernández, professora del departament Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica
Rector: Joan Viñas Salas
 
 
Humberto López Morales, nascut a l'Havana el 1936, és considerat el màxim especialista del món hispànic en l'espanyol d'Amèrica. La seua vinculació amb la Universitat de Lleida es remunta al curs 1995-1996, quan va ser professor visitant impartint les assignatures de Sintaxi i Sociolingüística de la titulació de Filologia Hispànica.
 
Entre la seua producció científica, que supera els 200 títols i la quarantena de llibres, hi trobem obres dedicades a la lingüística aplicada, la didàctica de la llengua, la lexicologia, l'espanyol del Carib, la poesia cubana contemporània o els orígens del teatre medieval. Entre els projectes internacionals als quals està vinculat destaca el VARILEX (Variació Lèxica de l'Espanyol al Món) que pretén analitzar la parla urbana i moderna del castellà.
 
Director i fundador de la revista Lingüística, Humberto López Morales va ser president de la Societat Lingüística del Carib Hispà, president honorari de l'Associació de Lingüística i Filologia d'Amèrica Llatina, i secretari general de l'Associació d'Acadèmies de la Llengua Espanyola. Llicenciat a l'Havana i doctorat a Madrid, comença a impartir classes als Estats Units.
 
El 1973 obté la càtedra de la Facultat d'Humanitats a la Universitat de Puerto Rico, on crea un important Institut de Lingüística. Ha fet de professor visitant per Espanya i per Amèrica i ha impartit conferències i cursos arreu del món.

Humberto López, Honoris Causa de la UdL