Honoris causa UdL

Gabriel Ferraté Pascual

 Descarregar pdf
9 de novembre de 2005
Sala d'Actes del Campus del Rectorat
 
 
Padrí: Antonio Michelena Bárcena, professor del departament Producció Vegetal i Ciència Forestal
Rector: Joan Viñas Salas
 
 
 

Gabriel Ferraté i Pascual ha estat un enginyer industrial i perit agrícola català. Professionalment es va especialitzar en el camp de l'automàtica i de la informàtica, on ha desenvolupat sistemes de regulació del trànsit.

Ha estat catedràtic d'automàtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona des del 1968 i director del 1969 al 1972. Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya del 1972 al 1976, deixant el càrrec quan fou nomenat director general d'universitats i investigació i més tard director general de política científica. Tornà a ser elegit rector de la Universitat Politècnica de Catalunya del 1978 al 1994. El 1995 fou fundador de la Universitat Oberta de Catalunya i escollit rector, càrrec que va ocupar fins al 2005. També fou membre del patronat de la Fundació Enciclopèdia Catalana.

Ha estat membre de la International Federation of Automatic Control (IFAC), director de l'Institut de Cibernètica i entre 1980-1989 vicepresident de la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT). També ha estat president de l'Institut Cerdà i de la Fundació Caixa Tarragona i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i del Centre de Lectura de Reus, i el 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El 1996 va llegar a la Biblioteca de la Universitat Politècnica de Barcelona una part molt important de la seva col·lecció de poesia catalana.

 

Honoris Causa UdL - Ferraté

 

Publicació amb les intervencions i lliçons