11 de novembre de 2005

Descarregar pdf

Gabriel Ferraté i Theodore C. Hsiao, investits doctors honoris causa


Honoris CausaEl rector de la Universitat Oberta de Catalunya, Gabriel Ferraté, i el professor emèrit del Departament de Recursos de la Terra, l'Aire i l'aigua de la Universitat de Califòrnia, Theodore C. Hsiao, han estat investits doctors honoris causa per la Universitat de Lleida.

Els padrins dels doctors, que han estat respectivament Antonio Michelena Bárcena, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, i Ignasi Romagosa, professor de l ETSEA, han destacat la trajectòria gestora, acadèmica, investigadora i humana de Ferraté i C. Hsiao.

Honoris Causa Així mateix, el rector de la UdL, Joan Viñas, ha posat en relleu la vinculació d'ambdós honoris amb els estudis d'agrònoms. D'una banda, ha assenyalat la relació de Ferraté amb l'Escola d Agrònoms com a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya abans de la creació de la UdL, ja que en aquell moment va optar per la implantació d'uns estudis de qualitat en un territori eminentment agrari, i actualment continua defensant-ne la qualitat i el territori. D'altra banda, Viñas ha destacat la contribució de C. Hsiao en el camp de la investigació relacionada amb l'obtenció de collites en condicions d'escassetat d aigua.

Tant Ferraté com C. Hsiao van lloar, en les seves respectives intervencions, la tasca de la Universitat de Lleida quant a recerca, docència i integració en el territori en l'àmbit de l'agroalimentació i del forest.

Honoris Causa