9 de maig de 2012

Descarregar pdf

La UdL acull el primer congrés 'Stock' a l'Estat de l'Agència Internacional de l'Energia
 
. Reunirà els principals experts i investigadors dels cinc continents en eficiència energètica  
audio
GREA. Energia Solar. Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGEEstació experimental del GREA a Puigverd de Lleida / FOTO: UdL
La Universitat de Lleida (UdL) acollirà la propera setmana l'Innostock 2012, un dels  anomenats congressos Stock promoguts per l'Energy Conservation through Energy Storage Implementing Agreement (ECES IA) de l'Agència Internacional de l'Energia (IEA) que se celebra cada tres anys en una ciutat del món diferent. Les darreres edicions han tingut lloc a Varsòvia, Nova Jersey i Estocolm. Aquest és el primer cop que una ciutat de l'Estat espanyol acull un dels congressos Stock, ja que des del seu inici, al 1981, només s'han celebrat a França, Suècia, Finlàndia, Alemanya, Holanda i Polònia.

La trobada científica que es durà a terme al campus de Cappont de la Universitat de Lleida, els propers dies  16, 17 i 18 de maig, està dedicada a l'eficiència energètica a partir del seu emmagatzematge, ja es tracti d'energia tèrmica o elèctrica amb l'objectiu de desenvolupar sistemes innovadors que resolguin els problemes que planteja aquest emmagatzematge. Els temes centrals que es tractaran seran els relacionats amb l'emmagatzematge d'energia elèctrica, d'energia tèrmica al subsòl i d'energia sensible, latent i termoquímica, aspectes als quals dedicaran diferents sessions paral·leles.

Els temes centrals seran els relacionats amb l'emmagatzematge d'energia elèctrica, d'energia tèrmica al subsòl i d'energia sensible, latent i termoquímica
Personal expert i investigador de més d'una trentena de països com ara Xina, Japó, Nova Zelanda, els Estats Units, Canadà, Xile, Algèria, Puerto Rico, Turquia, Zimbabwe, Índia, Israel, Suècia, Eslovàquia, Polònia, Alemanya, entre d'altres, seran ponents d'aquest congrés, juntament amb especialistes d'universitats i centres de recerca d'arreu de l'Estat.

El congrés està organitzat pel grup de recerca GREA de la Universitat de Lleida especialitzat en l'emmagatzematge d'energia tèrmica, que dirigeix la professora de l'Escola Politècnica Superior, Luisa Cabeza. Abans del congrés, el dia 15, tindrà lloc la reunió del comitè executiu de l'ECES IA IEA, del qual en forma part la UdL com a representant espanyol.

 

Més informació

INNOSTOCK. 12th INTERNATIONAL CONFERENCE OF ENERGY STORAGE


NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 21 de març de 2012
El cautxú, validat per la UdL per optimitzar les 'cobertes verdes' dels edificis


noticia 20 de març de 2012
La UdL, a la Plataforma Europea en Climatització Renovable


noticia 28 de gener de 2011
La UdL duplica les instal·lacions de l'estació experimental del GREA a Puigverd de Lleida