Activitats i Convocatòries

Universitat de Lleida

Exposició: Leonardo Torres Quevedo. Enginyer, científic, innovador

Del 21 de maig al 26 de juny / Leonardo Torres Quevedo, enginyer, científic i inventor nascut a Santa Cruz de Iguña al 1852, va patentar el primer aparell de radiodirecció del món. També va dissenyar màquines de càlcul, d'escriure, projectors i un punter làser, i va participar en el disseny i construcció de dirigibles, transbordadors, telefèrics i funiculars, incloent el que travessa les cascades del Niàgara, encara ara en ús.

16a Setmana de la Comunicació / Univers Sonor

Del 8 a l'11 de 2019 / L'evolució tècnica i temàtica de la ràdio és l'eix principal de la Setmana de la Comunicació de la UdL d'enguany.

Exposició bibliogràfica: ARTS / 20 portades / 25 anys / 40 números

Exposició bibliogràfica: ARTS / 20 portades / 25 anys / 40 números des del 20 de maig fins el 31 d'octubre del 2019.

9a Setmana de la Sostenibilitat de la UdL

Residu 0: viure sense plàstics d'un sol ús, és l'eix de la 9a Setmana de la Sostenibilitat de la UdL que es celebrarà a tots els campus del 24 al 30 d'abril de 2019.

Exposició bibliogràfica: Les dones i el dret

Exposició bibliogràfica Les dones i el dret, que es podrà veure fins al 12 de juny. La mostra compta amb un total de 10 expositors a través dels quals el públic , tindrà una visió del tractament que la dona té en el dret internacional i en el nostre ordenament jurídic.

Exposició fotogràfica: L'esperança del reciclatge

Exposició fotogràfica L'esperança del reciclatge, de l'Associació Amics del Castell de Concabella, que es podrà veure fins el 12 d'abril. Una mostra de l'experiència educativa d'Enric Ribalta i Lana Kovačević amb l'Orquestra d'Instruments Reciclats del Paraguai.

Exposició fotogràfica: L'avui d'Hiroshima i Nagasaki

Hiroshima i Nagasaki. Els únics atacs atòmics de la història, és el títol de l'exposició del fotoperiodista Lucas Vallecillos que, des d'avui i fins al 12 d'abril, es podrà veure a la planta -1 del Centre de Cultures del campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL).

17è Concurs de Fotografia: La salut del món a les nostres mans

La Facultat d'lnfermeria i Fisioteràpia convoca el 17è Concurs de Fotografia per posar en valor el paper decisiu que juguen els seus professionals en el benestar de la comunitat. Data termini de presentació: 1 d'abril.

Exposició: L'univers jueu de Lleida

Del 06 de març al 14 de juny de 2019 / Recorregut pel món jueu, amb l'accent posat en el barri de La Cuirassa, el call de Lleida, que fou, després de Barcelona i Girona, la tercera col·lectivitat més important del que avui per avui és Catalunya.

XV Concurs de fotografia i vídeo Mirades pedagògiques: Els colors del racisme

Fins el 10 d'abril / El concurs té l’objectiu de promoure per mitjà de la creació d’imatges una cruïlla de mirades a l’entorn del fet educatiu. El tema de la present convocatòria és: Els colors del racisme. El termini de presentació dels treballs finalitza el 10 d'abril.

Exposició: Ulisses Sessilú: Una odissea moderna

Del 16 al 30 de maig de 2019 / L'exposició s’estableix un paral·lelisme entre el viatge d’Ulisses per tornar a Ítaca i el viatge de les persones emigrades i refugiades per arribar a Europa. La idea va sorgir perquè sobre el mapa del Mediterrani els dos itineraris pràcticament es superposava.

V Simposi sobre Llibertat de Premsa

Del 2 al 3 de maig de 2019 / Enguany, el Simposi versarà sobre 'Periodisme, Veritat i Fake News'. Comptarà amb ponents que debatran sobre el la veritat al periodisme (aproximació des de la filosofia, l'ètica professional i el dret), sobre casos de desinformació i mentida news I sobre els eines contra la desinformació.

Repte Facultats UdL #O10kUdL

La Càtedra DOTS de la UdL promou el Repte Facultats UdL #O10kUdL que se celebrarà del 28 de març al 3 d’abril.

Descarrega’t l’App O10k, escull la teva Facultat, suma passos i aconsegueix premis. L’O10k és una APP per promocionar l’activitat física en la població i fomentar un estil de vida actiu.

Exposició: L’àlbum Frandon: fotografies de Juan Mencarini en el Fuzhou de 1890

Del 22 de febrer al 15 de març / L'exposició presenta reproduccions digitalitzades de les fotografies que Mencarini obtingué a la ciutat de Fuzhou a la dècada de 1890. A banda de documents històrics de primer ordre, doncs, les fotografies de Mencarini ofereixen un fascinant testimoni del contacte cultural esdevingut a la Xina semi-colonial de la segona meitat del XIX.

Exposició: La Fundació de Dones Lliures a Rojava i Síria (WJAR)

Fins al 15 de febrer de 2019 / Exposició d'Azadi Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd sobre la revolució a Rojava (Kurdistan Occidental) i el paper principal que les dones han pres a les Unitats de Defensa del Poble i les Unitats de Defensa de les Dones (YPG i YPJ).

Exposició: XXII Concurs de cartells de la Universitat d'Estiu

Fins a finals de març / Exposició de les 65 obres presentades al Concurs de Cartells de la Universitat d’Estiu.

IV Concurs de Relats Curts

Fins al 27 de febrer de 2019 / Adreçat als estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com als estudiants de 1r i 2n de batxillerat i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

Exposició: La Geografia: un compromís amb el futur

Fins al 28 de febrer de 2019 / La Geografia és molt coneguda com a disciplina però alhora és pràcticament desconeguda com a ciència per a moltes persones. Des de la Secció de Geografia de la UdL es pretén donar a conèixer què és la Geografia i com treballa: quin és el seu punt de sortida? quines eines utilitza? quines són les seves metodologies?

Exposició: La mort digna i il·lustrada

Fins al 14 de febrer de 2019 / L’Associació Dret a Morir Dignament (IDMD-Cata) ha convidat 30 artistes joves a il·lustrar la seva particular visió de la mort digna, amb l’objectiu és desmitificar el tabú de la mort. Creiem que aquest tema, tan silenciat en la nostra cultura, és igual d’important que la paraula vida.

Exposició U: per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida

Fins al 31 de gener de 2019 / L'exposició presenta en gran format algunes de les imatges més emblemàtiques de l'1 d'octubre de l'any passat a casa nostra