Novetats / Destacats

Universitat de Lleida

Nit de la Recerca a la UdL

Setmana del 30 de setembre de 2022 / Arriba una nova edició de la Nit de la Recerca a la UdL, que tindrà lloc el 30 de setembre de manera simultània a més de 25 països. Els dies previs també es realitzaran diferents activitats com a avantsala. Els ultrasons dels ratpenats, l'escriptura ibèrica o la fabricació de cel·lulosa a partir de residus de biomassa; la genètica, el cervell humà o el Biobanc de l'IRB Lleida, són alguns dels temes dels tallers, xerrades i visites guiades.

Exposició: El Ball de Bastons a les Terres de Ponent

Del 12 al 18 de setembre de 2022 / Exposició amb motiu de la Trobada Bastonera de les Terres de Ponent a Lleida, el 17 de setembre. La capital del Segrià acollirà mitja dotzena de colles de ball de bastons ponentines que donaran a conèixer els seus balls, costums i vestuaris propis, amb apats, actuacions i música en directe.

Exposició: El Ball de Bastons a les Terres de Ponent

Convocatòria de Beques d'Introducció a la Recerca

Fins al 31 d'octubre de 2022 / En aquesta convocatòria s'ofereixen 70 beques per a estudiantat d’últim curs de grau i màsters oficials de la UdL en departaments relacionats científica i acadèmicament amb la titulació o màster que l'estudiant estigui cursant. Més informació en aquest enllaç o a la unitat d'Informació i Orientació Universitària, suportestudiants@udl.cat.

Concurs Idea-UdL-ODS d'Idees de Negoci Innovadores

Fins al 27 de setembre de 2022 / L’objectiu del concurs és detectar idees de negoci per impulsar la creació d’empreses innovadores i/o basades en coneixement tecnològic promogudes per estudiants, graduats/des o personal investigador en formació, amb la finalitat de fer realitat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) continguts en l’Agenda 2030.

IV Premi Aurèlia Pijoan Querol al millor TFG amb perspectiva de gènere

Fins al 30 de setembre de 2022 / Poden optar al Premi Aurèlia Pijoan Querol els Treballs de Fi de Grau realitzats per estudiantat de la UdL durant el curs 2021-2022, avaluats amb una nota mínima de 9, i que hagin incorporat la perspectiva de gènere.

Premi Càtedra de Turisme d'Interior i de Muntanya

Fins al 30 de setembre de 2022 El premi Càtedra TIM és un premi patrocinat per la Diputació de Lleida en el marc de la Càtedra Turisme d’Interior i de Muntanya de la UdL, ofert al millor Treball Final de Grau o de Màster defensat durant els cursos 2020-21/2021-22 i que tingui com a aspecte principal el turisme d’interior i de muntanya a les Terres de Lleida.

IX Edició dels Premis Iberus–Exolum "Emprende"

Fins al 7 d'octubre de 2022 El principal objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'esperit emprenedor mitjançant el reconeixement a la generació d'empreses per part de lalumnat, titulats/des, personal dadministració i serveis i personal docent i investigador de les Universitats pertanyents al Campus Iberus.

Premis Consell Social 2022

Fins l’11 d’octubre de 2022 En aquesta convocatòria se sumen a la categoria dels set Premis als millors TFG d’estudiants que continuen els seus estudis cursant un màster a la UdL, i a la categoria Premi al compromís empresarial amb la UdL, el Premi a les bones pràctiques de responsabilitat social corporativa (RSC).

Exposició: Efímera. Recuperant la Cuirassa

Del 7 al 15 de juny de 2022 L'exposició vol destacar la importància del Llegat jueu a la ciutat i donar a conèixer els treballs de recerca i restauració de materials que, un cop finalitzada l'excavació arqueològica, es continuen duent a terme des d'ambdues entitats per tal de valoritzar aquest patrimoni.

Campus Jove Itinera 2022

Del 27 de juny al 8 de juliol de 2022 / Proposta formativa adreçada als nois i noies que actualment cursen 3r i 4t ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, on les i els joves tindran l’oportunitat de triar entre un ample catàleg d’activitats eminentment pràctiques i dinamitzades per professorat universitari.

Cicle Dret al cinema: Individu i sistema

Del 5 de maig al 9 de juny de 2022 / El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, és un dels ponents de la primera sessió del segon cicle Dret al cinema, que organitzen la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida (UdL) i el Col·legi de l'Advocacia de Lleida, i que aquest cop està dedicat a 'Individu i sistema'.

Exposició: 50 años de conocimiento y prevención de incendios forestales

Fins al 24 de juny de 2022 / Vestíbul edifici B de l'ETSEA / Agrònoms / L'exposició commemora els 50 anys d'estudi, coneixement i la prevenció dels incendis forestals a Espanya.

Exposició fotogràfica: Valenta: Sense les dones no hi ha resistència

Fins al 31 de maig de 2022 / La planta -1 de l'edifici Polivalent a Cappont acull l'exposició de Sàhara Ponent sobre el repte de ser dona, refugiada i sahrauí, i el paper de les dones en la resistència i lluita per l’alliberament del poble sahrauí

Premis TFG emprenedoria i creació d'empreses

Fins al 14 de juliol de 2022 / L'objectiu és premiar i reconèixer els millors Treballs Finals de Grau (TFG) relacionats amb l’emprenedoria i la creació d’empreses per alumnat de qualsevol de les titulacions oficials de la Universitat de Lleida

Mercat de la Tecnologia 2022

6, 12 i 13 de maig de 2022 / El Mercat de Tecnologia és la més gran exposició de treballs i projectes tecnològics i de ciència de l'alumnat de Secundària i Formació Professional, de diversos centres educatius de la demarcació de Lleida i d’altres territoris. És un dels esdeveniments de promoció en l’àmbit de la tecnologia més important a Catalunya i són un lloc d’intercanvi d’experiències tecnològiques que permeten el traspàs de coneixement entre el propi jovent, tot contribuint a la generació de vocacions a l’àmbit tecnològic.

19a Setmana de la Comunicació

25, 26 i 27 d'abril de 2022 / Les plataformes com TikTok o Twitch i els nous formats digitals com els podcasts seran l'eix de la 19a Setmana de la Comunicació de la UdL. Organitzada per alumnat i professorat del grau de Periodisme i Comunicació Audiovisuals, la trobada comptarà, entre altres, amb l'actriu i directora Leticia Dolera; les protagonistes del podcast Oye Polo; i el guionista i treballador de la UdL Paco Hernández, a la llista Forbes dels 100 influencers espanyols més importants de 2021.

Exposició del cinquantenari del Premi del Llibre Agrari

Fins al 27 de maig de 2022 / Exposició amb motiu dels actes de celebració del cinquantè aniversari del Premi del Llibre Agrari que convoca anualment Fira de Lleida en el marc de la fira de Sant Miquel.

7à edició del Premi Salvador Pániker

Fins al 16 de juliol de 2022 / La UdL i l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD CAT) volen impulsar la realització de treballs de fi de grau relacionats amb la mort i la llibertat de l’ésser humà per escollir racionalment el seu destí personal.

Premis a Treballs de Recerca per a estudiantat de batxillerat i cicles formatius de grau superior

Fins al 8 de març de 2022 / El Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat de Lleida organitza, amb el patrocini del Consell Social de la UdL, els Premis a Treballs de Recerca adreçats a l’estudiantat de Secundària.

II Seminaris Virtuals: Connecta amb l'Edat Mitjana

Del setembre de 2021 al juny de 2022 / Totes les sessions tindran lloc a les 17:00h de forma virtual. Cal inscripció prèvia tot indicant la sessió a la que es vulgui participar i rebre així l’enllaç de la videoconferència, escrivint a: medieval@historia.udl.cat.

Exposició fotogràfica: Identitats, de Merly Castaño

Fins al 28 de juliol de 2022 / Exposició fotogràfica Identitats, de Merly Castaño, amb motiu del Cinemón 2022 Colòmbia: per la Pau i els Drets Humans des de la Diàspora. A partir d’una sèrie de retrats, la mostra té com a objectiu promoure la interacció i la integració social d’un grup vulnerable i en situació d’exclusió social: els immigrants sense documents.

Exposició: Dones que van canviar el món

Fins a l'11 de febrer de 2022 / La mostra, amb motiu de la commemoració de l'11F, Dia Internacional de les Nenes i les Dones a la Ciència, visibilitza referents femenins en l'àmbit de la ciència i la tecnologia des d'Hipàtia d'Alexandria fins a les tecnòlogues de la UdL Luisa F. Cabeza, Teresa Capell, Olga Martin, Rosa Maria Poch, Magda Valls i Immaculada Viñas.

Cicle d'activitats ambientals de la Comissió de Sostenibilitat i Emergència climàtica curs 2021-2022

Des del 8 de novembre de 2021 fins al 6 de juny de 2022 / L'edició del curs 2021/22 del Cicle de Xerrades de la Comissió de Sostenibilitat i Emergència Climàtica de la UdL, es centrarà principalment en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 6, 7, 11 i 13 de l’Agenda 2030.

Exposició: Temps de tardor

Fins al 28 de gener de 2022 / L'artista exposa una quinzena d'obres realitzades sobre paper amb tècniques mixtes, acrílics, aquarel·les, monotip i collage, entre altres, on hi reflecteix el seu món interior i la manera de percebre la realitat que l'envolta.

Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu

Fins al 22 de febrer de 2022 / El Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària convoca el vint-i-cinquè concurs de cartells per anunciar l'edició de l'any 2022 de la Universitat d'Estiu de la UdL. La dotació del premi és de 1.000 euros (tributs inclosos) i el concurs està obert a tothom que hi vulgui participar.

Exposició fotogràfica: Trencant fronteres internes

Fins al 31 de març de 2022 / L'Exposició, amb retrats realitzats per la fotoperiodista terrassenca Mireia Comas Franch, entoma la recollida de testimonis de 17 dones temporeres a Lleida, per a visibilitzar les vulneracions i l'existència de fronteres internes relacionades directament amb el racisme i la Islamofòbia dins el territori català

VII Concurs de Relats Curts

Fins l'1 de març de 2022 / Destinat a estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com a estudiants de 1r i 2n de batxillerat, Cicles Formatius i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

Exposició fotogràfica: Sobirania alimentària per a la salut i l'autonomia econòmica Kichwa

Fins al 31 de març de 2022 / Aquesta exposició itinerant, que al febrer acull l'edifici Polivalent de Cappont i al març el campus de Ciències de la Salut, ens permet conèixer més de prop les accions realitzades al voltant del present projecte i, alhora, ens permet tenir una visió propera del quefer diari i forma de vida de les comunitats Kichwa de Pastaza.

Jornada de Portes Obertes "Coneix la UdL"

30 d'abril de 2022 / Coneix els Graus que t'oferim. Descobreix les nostres instal·lacions i equipaments. Informa't sobre els recursos, serveis i ajuts que posem al teu abast. Et preparem per a tots els futurs!

Exposició de les obres presentades al Concurs de Cartells de la Universitat d’Estiu

Fins al 31 de març de 2022 / Una vintena dels 74 treballs presentats procedeixen de Lleida, mentre que la resta han arribat de diverses localitats de Barcelona, Girona, València, Alacant, Castelló, València, Múrcia, Saragossa, Navarra, Santander, A Coruña, Madrid i la Rioja.

Exposició: 30 anys de la teva Marató

Del 20 d'abril al 5 de maig de 2022 / L’exposició itinerant 30 anys de la teva Marató, és un viatge emocional en el temps que recorre les tres dècades d'història d'aquest projecte solidari a través dels cartells que l'han protagonitzat i de les fites aconseguides per cada edició

Exposició: Arxiu Obert / Tancat 01100001 01110010 01111000 01101001 01110101 Creació de projectes artístics digitals

Del 10 al 17 d'abril de 2022 / A càrrec d'alumnat de l'Escola Politècnica Superior de la UdL, a partir dels arxius del Museu Trepat de Tàrrega.

Convocatòria Campus Rural / Pràctiques acadèmiques en entorns rurals

Fins al 28 de març de 2022 / Oberta la convocatòria UdL de Pràctiques acadèmiques universitàries en entorns rurals -per a l'estudiantat, empreses i institucions- dins el Programa Campus Rural 2021-2022.

Fira UdL Treball 2022

9 i 10 de març de 2022 / Fira de l'Ocupació de la Universitat de Lleida. Si estudies, t'has graduat, tens una empresa o representes a una institució, t'esperem a la Fira!

19è Concurs de Fotografia de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia

Fins al 15 de març de 2022 / La Facultat d’lnfermeria i Fisioteràpia convoca el seu 19è Concurs de Fotografia per posar en valor el paper decisiu que juguen els professionals de la infermeria i la fisioteràpia en el benestar de la comunitat. Enguany el tema és la Gestió sanitària de la Covid-19: reptes i oportunitats.

Exposició: De l’Estudi General al Segle XXI. Recull Gràfic dels cinquanta anys de la Facultat de Lletres

Fins al febrer de 2022 / L'exposició, que es podrà veure fins al proper febrer al vestíbul de l'Edifici del Rectorat, en el marc dels actes de commemoració del 50è aniversari de la Facultat, repassa aquests anys amb fotografies històriques, documents, publicacions i revistes emblemàtiques com ara La Higiènica o Tirant al Blanc, i s'ampliarà amb testimonis personals que es publicaran setmanalment a la pàgina web de la Facultat i al seu compte d'Instagram.