La directora Lucía Alemany, al cicle de cinema de la FDET

El programa arrenca aquest dijous amb 'Los archivos del Pentágono'

Descarregar pdf
la innocencia
Fotograma de 'La innocència, òpera prima d'Alemany
La pel·lícula Los archivos del Pentágono (Steven Spielberg, 2017) obre aquest dijous el cicle Dret al cinema, que organitzen la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Lleida, amb la col·laboració del diari La Mañana. Al llarg de quatre sessions, del 23 de gener al 13 de febrer, es projectaran diferents films que no estan estrictament lligats al gènere de judicis o advocats però que comparteixen un nexe comú: els drets essencials de l'individu. La cloenda comptarà amb la jove cineasta Lucía Alemany, nominada a dos premis Goya per la seua òpera prima, La innocència
 
Encarat al món educatiu, el cicle pretén que l'estudiantat, tant de grau com de màster, configuri un petit fòrum de debat on poder intercanviar, aprofundir i excel·lir en els seus coneixements jurídics, utilitzant el cinema com a excusa. Totes les projeccions tindran lloc a l'Auditori el Centre de Cultures, al campus 1 d'octubre. El visionat de cada film s'acompanyarà amb una ponència posterior amb experts que aportaran les seues claus i una mirada professional.
 
El programa arrenca aquest dijous, 23 de gener, a partir de les 19.30 hores, amb una presentació a càrrec del degà de la FDET, Eduard Cristóbal, i el degà del Col·legi de l'Advocacia de Lleida, Jordi Albareda. El debat posterior a la projecció de  Los archivos del Pentágono comptarà amb el cap de comunicació de la Diputació de Lleida, Ignacio Calvo i l'advocat de l'Estat, Luís Vacas.
 
El 30 de gener es projectarà Samba (Olivier Nakache i Eric Toledano, 2014), basada en el llibre Samba para Francia, una novel·la sobre la immigració il·legal de l'autora Delphine Coulin que narra la història d'un immigrant africà que busca un permís de trebal, i d'Alice, una dona francesa estressada que vol canviar la seua vida, treballant com a voluntària en una ONG. El tercer film que s'exhibirà, el 6 de febrer, és La doctora de Brest (Emmanuelle Bercot, 2016), cinta basada en el cas real de la pneumòloga Irène Frachon, que va aconseguir la retirada d'un medicament que va causar almenys la mort de 500 persones.
 
Amb motiu de la darrera jornada del cicle, el 13 de febrer, la cineasta Lucía Alemany visitarà Lleida per presentar al públic la seua òpera prima La innocència (2019) i parlar sobre l'experiència que ha suposat endinsar-se en el seu primer projecte cinematogràfic, que ha comptat amb set nominacions als darrers Premis Gaudí i que li ha donat el guardó de millor actriu secundària a Laia Marull. També compta amb dos nominacions als Premis Goya 2020, a la millor cançó original i millor actriu revelació, per a Carmen Arrufat.
 
La FDET ja va organitzar un cicle de cinema jurídic, en motiu dels 50 anys dels estudis de Dret a Lleida. 
 

MÉS INFORMACIÓ:

Programa del cicle Dret al cinema