Tàrrega dedica una exposició a la poesia de Jaume Pont

La mostra, a la Sala Marsà del 7 al 30 d'abril, es completa amb l'edició d'un llibre

Descarregar pdf
JaumePontUdL-foto-XavierGarcia
La poesia de Jaume Pont s'exposa a Tàrrega. FOTO: Xavier Garcia López.

Del 7 al 30 d'abril, la Sala Marsà de la Casa de Cultura de Tàrrega es convertirà en una estació de metro amb el seu quiosc, les seues línies, correspondències i parades perquè els visitants puguin viatjar, i també aturar-se, en la vida i obra del poeta i catedràtic de Literatura Espanyola Moderna i Contemporània de la UdL, Jaume Pont.

Organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, l'exposició Jaume Pont: La poesia, vol reivindicar l'obra literària de Pont que, en paraules del comissari de la mostra, l'escriptor i editor, Xavier Garcia López, "mereix una difusió molt més àmplia de la què ha tingut fins ara".

El disseny de l'exposició, que combina llibres, fotografies o grafitis de l'artista Josep Martínez, proposa als visitant ser usuari d'una estació de metro anomenada Jaume Pont, explica Garcia Lopez. "M'agradava la idea que en una població mitjana com la nostra, l'arribada d'aquest metro pogués cridar l'atenció, però, sobretot, m’interessava combinar el concepte d'interiorització i el de fluïdesa, a mena de riu heraclitià, que convidés a llegir o rellegir l’obra del poeta".

La mostra es completarà amb el llibre "Jaume Pont: la poesia. Textos crítics", editat també per l'Ajuntament de Tàrrega dins la Col·lecció Natan i que es presenta el proper dia 18. Els versos de Jaume Pont "constitueixen una recerca de les claus metafísiques que il·luminen l'existència humana”, afirma Xavier García. Així mateix, el seu poemari “incorpora les petjades líriques del gresol mediterrani i de la tradició aràbiga".

L’obra de Pont ha merescut importants premis nacionals i internacionals, com ara el Vicent Andrés Estellés (1982), el Premi de la Crítica Serra d'Or (1991), el Nacional de la Crítica (2001), el Carles Riba (2006) i el Virgile de Poésie (2012). Les seues obres, han estat traduïdes en una dotzena de llengües i ara és a punt de publicar Càntic d’ombres, a l'editorial valenciana Perifèric.

Notícies relacionades