Jaume Pont rep a París el premi Virgile 2012 de poesia

El Cénacle Européen Francophone guardona la trajectòria del catedràtic de Literatura Espanyola de la UdL

Descarregar pdf
JaumePontUdLPremiVirgile
D'esquerra a dreta, J.F. Dussotier (président del Cénacle Européen Francophone), Jaume Pont i Àngels Santa / FOTO: Maria Jesús Cabau
El professor de la UdL ha recollit aquest dissabte a París el premi Virgile 2012 que atorga el Cénacle Européen Francophone a autors destacats en el món de les lletres, l'art i la poesia. La cerimònia d'entrega dels guardons ha tingut lloc a l'espai cultural Mompezat de la capital francesa. La catedràtica de Filologia Francesa de la UdL, Àngels Santa, ha estat l'encarregada de glossar la trajectòria de Jaume Pont, motiu pel qual ha estat reconegut. Es tracta d'un premi prestigiós dins la comunitat internacional francòfona, ja que aquesta entitat està formada per persones vinculades al món de la poesia, les arts i la cultura en general de tots els països que parlen aquest idioma.
 
Jaume Pont va publicar el seu primer poemari, Límits, l'any 1976. Dels seus vuit reculls, set estan traduïts al francès. A més, la seua obra també es pot trobar en altres idiomes com l'anglès, l'alemany, l'italià, el rus, el polonès, el lituà o el turc.
 
El Virgile 2012 de poesia se suma a d'altres guardons que ha rebut el catedràtic de Literatura Espanyola de la UdL. Destaquen el Carles Riba (2006) per Enlloc, el Nacional de la Crítica (2001) amb el Llibre de la frontera de Musa ibn-al-Tubbii, el Premi de la Crítica Serra d'Or (1991) per la seua antologia poètica Atzar Rao i el Vicent Andrés Estellés (1982) amb Divan. El passat mes d'abril, Pont va ser un dels vuit autors catalans convidats al Saló Internacional del Llibre del Quebec.

NOTÍCIES RELACIONADES

. 11 d'abril de 2012
Jaume Pont, entre els vuit autors convidats al Saló del Llibre del Quebec

.11 d'octubre de 2007
Tres professors de la UdL a la Fira del Llibre de Frankfurt