Les noies joves, principals afectades per la crisi laboral de la COVID-19
Ho afirma un estudi de la UdL finançat per Crue i Banco Santander
Descarregar pdfLes persones joves, que partien d'una posició més vulnerable en el mercat laboral, estan sent les més damnificades per l'actual pandèmia sanitària, amb una major precarització en el col·lectiu femení: menor taxa d'ocupació, major taxa de contractes temporals i major taxa d'atur. Així ho afirmen les conclusions preliminars de l'estudi L'ocupació juvenil a Espanya davant les crisis de la Covid 19 i el seu impacte en la desigualtat laboral per gènere des d'un enfocament intersectorial, liderat per la professora de la Universitat de Lleida (UdL) Maria Àngels Cabasés, finançat per Crue Universidades Españolas i Banco Santander amb els fons Supera Covid-19.
Durant els mesos de confinament, es va accentuar encara més la desaparició de joves del mercat laboral. "Hem detectat nous obstacles per a la seua incorporació perquè els sectors que habitualment brinden als joves la seua primera experiència a la vida laboral, són els més afectats per les mesures de distanciament social”, ha explicat Cabasés. L'anàlisi quantitativa també revela "un especial agreujament si es consideren variables com la nacionalitat o el nivell d'estudis".
La recerca també se centra en els aspectes qualitatius, els factors que incideixen en la desigualtat per gènere, les possibles estratègies adoptades pel col·lectiu juvenil davant aquesta situació sobrevinguda i analitza el paper de la formació universitària per a aconseguir millors contractes, igualment sota una mirada de gènere i com afecta la precarietat laboral juvenil en l'accés als estudis superiors.
Text: Comunicació CRUE / Premsa UdL
NOTÍCIES RELACIONADES:
La UdL estudia l'impacte de la crisi de la COVID-19 en l'ocupació juvenil