Uns 1750 graduats de la UdL participen en un estudi d'inserció laboral

La 6a enquesta de l'AQU entrevistarà prop de 32.000 titulats a Catalunya

Descarregar pdf
foto-raquelsegura
Ciència i Tecnologia dels Aliments va ser una de les titulacions amb un 100% d'ocupació en l'anterior enquesta. FOTO: Raquel Segura

Al voltant de 1.750 persones de les 2.242 que van graduar-se a la Universitat de Lleida (UdL) els anys 2010, 2012 i 2013, seran enquestades telefònicament des d'aquest gener i fins al proper mes de març sobre el seu accés al mercat de treball.

Es tracta de la sisena edició de l'estudi d'inserció laboral dels titulats del sistema universitari català que cada tres anys, impulsa l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) amb l'objectiu de millorar els plans d’estudis de les titulacions que imparteixen les universitats públiques i privades catalanes.

Des d'aquest dilluns, i fins el proper 31 de març, gairebé 32.000 graduats i graduades a Catalunya seran preguntats sobre el seu ingrés al mercat laboral. Les promocions objecte d’estudi són: estudiantat de graus que va finalitzar els estudis l’any 2013 (excepte els de Medicina que són de l’any 2010); estudiantat de màsters que va acabar al 2012 i al 2013; i les doctores i els doctors que van defensar la tesis el 2012 i el 2013.

L'enquesta, finançada pels Consells Socials de les universitats, pregunta per l'ocupació (taxa d'ocupació /atur, temps per trobar la primera feina, vies per a la inserció laboral, àmbit laboral, branques d'ocupació, etc.), la qualitat de l'ocupació (si treballen en el què van estudiar, funcions que exerceixen, factors de contractació, estabilitat contractual, guanys anuals, satisfacció amb la feina, etc.) i la satisfacció respecte els estudis realitzats (competències adquirides, utilitat per al lloc de treball, mobilitat, etc.).

Entre les quatre edicions realitzades de l'estudi s'han generat més de 80.000 registres, la qual cosa significa, informa l'AQU, que Catalunya disposa d’una de les bases de dades més extensa, completa i representativa d'Europa. 

En aquesta edició s'enquestarà un 14% més de població respecte el 2014 i els resultats seran presentats previsiblement el proper mes de juliol.

En la darrera enquesta, la del 2014, les titulacions a la Universitat de Lleida que van aconseguir els millors resultats d'inserció laboral van ser: Ciència i Tecnologia dels Aliments, Enginyeria Informàtica i Psicopedagogia, amb un 100% cadascuna; Administració i Direcció d'Empreses, amb un 95%; i Medicina, amb el 93,5%.