Una trentena d'estudiants rep les beques JADE i JADE Plus

La UdL ha acollit gairebé 400 alumnes mexicans a través d'aquest programa de Santander Universidades

Descarregar pdf
bequesJADEUdL2017
Els beneficiaris dels programes amb el rector i Pedro Alonso / Foto: UdL
Un total de 28 alumnes llatinoamericans -26 de grau i 2 de postgrau-, han estat becats enguany per cursar estudis a la Universitat de Lleida (UdL) gràcies les beques Santander JADE i JADE Plus de mobilitat internacional, que finança íntegrament Banco Santander a través de Santander Universidades. El rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director de Santander Universidades España, Pedro Alonso, han lliurat avui les credencials als beneficiaris d'aquests programes i del YUZZ en un acte que ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana, al Rectorat.

El programa JADE, actualment en la seua quinzena edició, ofereix beques per a estudiants mexicans de grau interessats a completar a la UdL la seua formació durant sis mesos. Mentre que el JADE Plus -que arriba a l'onzena convocatòria- facilita que universitaris de tota Llatinoamericà puguin fer estades de fins a tres anys a Lleida per cursar els seus estudis de doctorat. Enguany, les doctorands becades preparen les seues tesis als departaments de Química i Producció Vegetal.

Un total de 395 alumnes llatinoamericans han passat per les aules de la UdL des que es va posar en marxa el programa de mobilitat al 2002. Els centres que històricament han rebut més estudiantat d'aquest programa són la Facultat de Dret i Economia (138), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (56) i la Facultat de Medicina (49). Les universitats mexicanes que envien més alumnat a Lleida són l'Autònoma de Chapingo, la Benemèrita Autònoma de Puebla i l'Autònoma de Chiapas.

El rector de la UdL ha destacat que "els programes Jade i JADE+ permeten que la Universitat de Lleida acompleixi la seua projecció internacional, alhora que facilita als estudiants la seua mobilitat per tal de poder accedir a una formació especialitzada i de qualitat". El director de Santander Universidades España ha assenyalat que "els dos programes formen part del compromís que mantenim amb la societat, l'educació i la recerca". Per a Pedro Alonso,  "la Universitat és el motor més potent amb el que comptem per al creixement econòmic i social i l'agent de transformació més important".

Pel que fa al programa d'acompanyament a emprenedors YUZZ Joves amb idees, un total de 13 alumnes s'han beneficiat aquest curs de la formació i l'assessorament a la UdL. Al juliol defensaran els seus projectes davant d'un tribunal i el millor viatjarà a Silicon Valley, als Estats Units, on podrà establir contacte amb inversors.

Banco Santander col·labora amb la Universitat de Lleida des del 1997 en el desenvolupament d'aquestes i altres iniciatives. El banc, a través de Santander Universidades, manté 1.200 acords de col·laboració amb universitats i centres d'investigació de 21 països. Promou el desenvolupament de més de 3.500 projectes acadèmics a l'any i al 2016 va lliurar més de 35.000 beques, informa el Banc.

Notícies relacionades