En marxa la nova instal·lació fotovoltaica al Polivalent 2
Augmenta en 128.000 kilowatts hora anuals la producció estimada de la UdL
Descarregar pdfLa Universitat de Lleida (UdL) ha posat en marxa una nova instal·lació fotovoltaica al campus de Cappont, concretament a l'edifici Polivalent 2. Dona així compliment al programa de Teulades Actives, liderat per la unitat d'Infraestructures, que preveu que totes les noves construccions de la UdL incorporin aquesta tecnologia. La instal·lació consta de 251 panells amb una potència total de 85,34 kilowatts pic (kWp) que subministraran energia en modalitat d'autoconsum a tot el campus. La UdL n'espera una producció anual al voltant dels 128.000 kilowatts hora (kWh).
Actualment la Universitat de Lleida ja compta amb una superfície activa de 4.530 metres quadrats d'instal·lacions fotovoltaiques, que representen 668 kWp instal·lats. D'aquests, 252 kWp, en règim d'autoconsum i la resta, amb exportació a xarxa. La producció anual estimada, comptant amb el nou parc solar del Polivalent 2, és d'1 milió de kilowatts hora. "Amb aquesta generació i la compra de l'energia amb garantia d'origen 100% renovable que es proveeix de la xarxa pública de distribució, apostem per un model energètic renovable, net i descentralitzat", destaca el cap de la unitat d'Infraestructures, Nèstor Vallejo.
La Universitat de Lleida va ser una de les primeres en apostar per la producció d'energia elèctrica solar, l'any 2008. Amb les dos modalitats, exportació a xarxa i autoconsum, vol contribuir al canvi de model energètic i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.
Teulades Actives té com a objectiu l'aprofitament de les cobertes dels edificis de la Universitat per produir energia a partir del sol. "D'aquesta forma, deixen de ser un component passiu de l'edifici per convertir-se en un d’actiu, generador d'energia neta i integrat amb la instal·lació elèctrica pròpia de l'edifici", explica el cap de la unitat d'Infraestructures. "A més, els edificis del campus poden aprofitar l’energia de producció pròpia en els moments de màxima activitat i que normalment coincideix amb els períodes en què l’electricitat és més cara", afegeix.
Entre els projectes de futur de la UdL, hi ha quatre instal·lacions en fase d'estudi als campus del Rectorat, Agrònoms, Ciències de la Salut i Torrelameu. Sumarien una potència d'uns 240 kWp més i elevarien el total a 908 kWp.
MÉS INFORMACIÓ:
Web Teulades Actives
NOTÍCIES RELACIONADES: