La UdL assoleix una potència de generació elèctrica de 710 kilowatts pic

Després de la posada en marxa d'una nova instal·lació solar a Torrelameu

Descarregar pdf
plaques_torrelameu
Les plaques a la coberta de la Unitat Quirúrgica Docent de Veterinària / Foto: Infraestructures UdL
La unitat d'Infraestructures de la Universitat de Lleida (UdL) ha posat en marxa una nova instal·lació fotovoltaica d'autoconsum a la Unitat Quirúrgica Docent de Veterinària, al terme municipal de Torrelameu. Es tracta d'una planta ubicada en la coberta de l'edifici amb una potència de 41,85 kWp (kilowatt pic) i compensació simplificada d'excedents, el que significa que l'energia no utilitzada s'aboca a la xarxa i comporta un descompte a la factura elèctrica. Amb aquesta, la UdL ja disposa de 10 instal·lacions solars, amb una potència total de 710 kWp, i té quatre més en fase d'estudi.
 
Totes elles s'emmarquen en el projecte Teulades Actives, gestionat també per la unitat d'Infraestructures de la UdL. La meitat són amb exportació a xarxa - als campus d'Agrònoms i de Cappont - i la resta, d'autoconsum. A Ciències de la Salut i Torrelameu s'inclou la compensació simplificada d'excedents; mentre a Pla de la Massa (Igualada), Rectorat i l'edifici Polivalent 2 de Cappont s'ha optat per autoconsum amb injecció zero.
 
En aquest darrer projecte, la Universitat de Lleida ha pogut optar a la convocatòria d'ajuts a renovables convocada per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) a partir de fons Next Generation EU de la Unió Europea. Aquesta subvenció permetrà  finançar aproximadament el 70% de la inversió.
 
La UdL va ser una de les primeres universitats en apostar per la producció d'energia elèctrica solar, l'any 2008. Actualment, compta una superfície activa de plaques solars de 4.730 metres quadrats, que representen un estalvi en emissions de diòxid de carboni (CO2) de més de 634,5 tones a l'any. Els quatre projectes en estudi suposarien incrementar la producció elèctrica en 270 kW més.
 
MÉS INFORMACIÓ: