La UdL, en un projecte per tractar aigües residuals hospitalàries al Líban
Amb finançament europeu, aplega institucions de cinc països
Descarregar pdfL'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) participa en un projecte internacional per millorar el tractament d'aigües residuals als hospitals del Líban, cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El consorci del Sustainable Wastewater Treatment for Hospitals (SWaTH), liderat per la Universitat de Balamand-UOB (Líban), aplega 11 organitzacions d'aquest país de l'Orient Mitjà i de quatre europeus: Espanya, França, Suècia i Finlàndia. La UdL coordina, amb la universitat finlandesa d'Oulu, la part de desenvolupament que se centra en la gestió sostenible dels residus i culminarà al desembre de 2023.
El paquet de treball que co-lidera la Universitat de Lleida té com a objectiu la formació dels socis libanesos en estudis d'anàlisi del cicle de vida (LCA en anglès), és a dir, avaluar l'impacte ambiental i proposar millores en la sostenibilitat dels processos que s'implantaran per al tractament de les aigües residuals. Els investigadors i les investigadores redactaran una carta de recomanació sobre els mètodes que s'utilitzen actualment en aquell país per al tractament d'aigües residuals hospitalàries i el nivell de compliment amb els estàndards europeus i internacionals.
Les fites globals d'aquest projecte, a banda d'establir un laboratori per a la caracterització i anàlisi d'aigües residuals hospitalàries capdavanter al Líban, passen per enfortir les relacions entre les institucions d'educació superior libaneses i les europees, i promoure la convergència amb els desenvolupaments europeus en l'educació superior.
L'EPS ha rebut aquest mes de novembre una delegació de professorat libanès que participa al projecte SWaTH. Wael Hamd i Makram El Bachawati, de la UOB; Joyce Kheir, de la Lebanese University; i Roger Matta, de la Holly Spirit University of Kaslik han conegut les instal·lacions de l'Escola Politècnica tant a la capital del Segrià com al campus Igualada-UdL. També han visitat l'estació depuradora d'aigües residuals de Lleida.
D'altra banda, la trobada ha servit per començar a preparar unes jornades de formació sobre Anàlisi del Cicle de Vida que tindran lloc a Lleida i al campus Igualada-UdL a la primavera de 2022.
MÉS INFORMACIÓ: