Tallers i xerrades per celebrar la Nit europea de la recerca a la UdL

Apropar el treball científic a la ciutadania, objectiu de les activitats que s'estenen arreu de Catalunya

Descarregar pdf
Foto taller 6
Taller d'una edició anterior. Foto: GREiA UdL
Donar conèixer el treball dels investigadors i les investigadores de manera lúdica i els beneficis que aporten a la societat, podent convertir-se en una estona en científics i científiques unes hores, és l'objectiu de la Nit europea de la recerca. Aquest esdeveniment públic de divulgació de la ciència, que se celebrarà a una desena de ciutats catalanes els darrers dies de setembre, tindrà lloc a la Universitat de Lleida (UdL) divendres 20 de setembre i a l'IRBLleida del 16 al 20.

El programa d'enguany inclou una dotzena de tallers "per a tota la família". Entre altres, el de teatre intergeneracional, el de les intervencions assistides amb animals, els de fotogrametria, el de magnetisme, so i electrònica, un sobre reaccions químiques senzilles, o el contacontes Joan Oró i la recerca de la vida, a càrrec de Mertxe París.
 
L'esdeveniment també inclou una desena de xerrades dedicades a temes tant variats com la salut a les escoles, les crisis sanitàries a Lleida des de la Pesta Negra fins la COVID19, la identitat lingüística, els usos dels purins més enllà de la fertilització, la qualitat de la llet, o científiques lleidatanes referents. 
 
El programa de la Nit europea de la recerca es completa amb visites guiades a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, al Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), als pous de gel de la ciutat, i amb una exposició de pòsters per donar a conèixer projectes de recerca made in UdL. Les activitats, que tindran lloc als campus agroalimentari, forestal i veterinari, al de ciències de la salut i l'ubicat a Cappont, precisen d'inscripció prèvia. Són gratuïtes i aptes per a totes les edats.