Set investigadors de la UdL, al canal 33
Descarregar pdfFins a 7 investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) participen en Càpsules de Ciència, un programa televisiu que comença avui les seues emissions al canal 33 promogut per l'Associació per a la Divulgació de la Cultura Científica (ADICC). Es tracta d'un micro-espai de tres minuts de durada que s'emetrà al llarg d'aquest mes de novembre entre les 22.00h i les 23.30h i en què els protagonistes expliquen les seues línies de recerca. També es difondrà a través de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.
El primer professor de la UdL que hi participa és l'expert en robòtica Jordi Palacín, que aquest dimarts 4 de novembre parlarà sobre "Tecnologia que trenca barreres". El 6 de novembre serà el torn del catedràtic d'Història de l'Art, Ximo Company, que abordarà "L'art amb ulls de científic". El dia 11 el protagonista és el catedràtic de Producció Animal Joan Estany, que parlarà sobre "Porcs més saludables" i el dia 13, Joaquim Ros que centrarà el seu discurs en "L'estranya Atàxia de Friedrich". Continuen la sèrie Luisa F. Cabeza, que el dia 17 parlarà sobre "Energies renovables: reinventar la roda"; Olga Martín, que explicarà "Els nous aliments" el 19 de novembre; i Paul Christou, que el 27 tancarà la participació de la UdL amb el tema "Agricultura molecular contra la sida".
Al programa Càpsules de Ciència participen altres investigadors reconeguts com ara l'arqueòleg de la Universitat Rovira i Virgili Eudald Carbonell, l'expert en intel·ligència artificial Ramón López de Mántaras (CSIC), el director de l'Institut de Física d'Altes Energies, Matteo Cavalli-Sforza, o l'oceanògrafa Josefina Castellví, que va inaugurar el curs acadèmic del sistema universitari català a la UdL.
Segons informa l'ADICC, "aquesta sèrie s'ha pogut gravar gràcies al suport econòmic d'institucions públiques com les diputacions de Lleida, Barcelona i Tarragona, la Universitat de Lleida, GlobaLleida i la col·laboració com a mecenatge de l'empresa Semillas Fitó".