Premis pels 'olímpics científics' i els guanyadors de les Cangur

Un jove de les Borges, primer a l'Estat en Ciències de la terra i el medi ambient

Descarregar pdf
olimpiadesmatematicapremiscangurUdL2017
Les persones premiades amb les autoritats de la UdL. FOTO:UdL

Els millors classificats, 5 noies i 16 nois, en les proves locals de les Olimpíades de Geologia, Química, Física, Biologia, Economia, de l'Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental, i de les Proves Cangur de Matemàtiques, han rebut avui a la Universitat de Lleida (UdL) els guardons que els acrediten com a guanyadors en un acte amb el president del Consell Social, Delfí Robinat, i la vicerectora d'Estudiants, Neus Vila.

Entre ells, l'alumne de l'Institut Josep Vallverdú de Les Borges, Marc Capdevila, primer d'Espanya en la prova en Ciències de la terra i el medi ambient de l'Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental, celebrada el dia 17 a la Universitat Politècnica de València; i Pol Morell, de l'Institut Samuel Gili Gaya, que va obtenir una de les setze medalles de bronze en l'Olimpíada estatal de Física.


Les persones premiades en les fases locals han estat:

- Olimpíada de Geologia: Toni Serés Bejar (1r), Carla Keaveny Rúbies (2n), Joan Fernádez López (3r)
- Olimpíada de Química:  Alba Bellostas Carreras (1r), Oriol Ruiz Isant (2n), Víctor Vidal Mesalles (3r)
- Proves Cangur de Matemàtiques:  Nil Fons Miret (1r), Antoni Garí Chia (2n), Jan Cuadrat Martí (3r)
- Olimpíada de Física: Josep Perna Montaner (1r), Pol Morell Ferrer (2n), Aleix Noguerol Farré (3r)
- Olimpíada de Biologia: Pau Sol Culleré (1r), Oriol Pedrós Gamez (2n), Nikita Deinega (3r).
- Olimpíada d'Economia: Gerard Camats Penella (1r), Manal Mamoun Quala Riffi (2n), Aina Vilajoliu Romiguer (3r)
- Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental: Nikita Deinega (1r) i Pau Sol Culleré (2n) en la prova de Biologia; Marc Capdevila Sancerni (1r) i Blanca Mascarell Albà (2n) en la prova de Ciències de la Terra i Medi Ambient; Xavier Martí Jovell (1r) i Josep Perna Montané (2n) en la prova de Ciències de la Tecnologia Industrial.

Tres dels guardonats han rebut més d'un premi. Es tracta de Josep Perna, estudiant del Gili i Gaya, primer a l'Olimpíada de Física i segon a la prova de tecnologia industrial de l'Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental;  Pau Sol, de La Salle Mollerussa, que va guanyar l'Olimpíada Biologia i va quedar segon en la prova de biologia de l'Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental; i Nikita Deinega, alumne del Guindàvols, tercera a l'Olimpíada de Biologia primera en la prova de biologia de l'Olimpíada Agroalimentària i Agroambiental.

Els primers de cada prova tindran la matrícula gratuïta de primer curs si escullen estudiar a la UdL, i pel que fa a l'Agroalimentària i Agroambiental, qui tindrà la matrícula gratuïta serà la persona que obtingui la millor classificació en la fase estatal. Tots i totes però, han estat obsequiats amb un llibre relacionat amb el tema de la prova on participaven: La Música de los números primos, de Marcus du Sautoy; Un dia qualsevol, de Ferran Torrent; Atlas ilustrado del origen de la vida y la evolución de las especies, de Renato Massa, entre d'altres.

En total han estat 961 alumnes de Secundària i Batxillerat, 116 més que l'any passat, els que han participat en les diferents competicions sent, com ja és habitual, les Proves Cangur les que van aplegar major nombre de participants, 680.