Palmira Rius cedeix una obra de grans dimensions a Agrotecnio

El tapís s'afegeix temporalment al fons d'art de l'ETSEA

Descarregar pdf
palmira rius
D'esquerra a dreta: Romagosa, Rius, Puy i Medina / Foto: UdL
El centre de recerca Agrotecnio de la Universitat de Lleida (UdL) llueix als seus murs una obra de grans dimensions de l'artista i ex-professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL Palmira Rius, gràcies al contracte de comodat que ha signat avui amb el rector, Jaume Puy. Es tracta de Mandràgora funàmbula, un tapís contemporani de 292 centímetres d'ample per 320 de llarg realitzat amb fusta de pollancre del canal de Pinyana, pedres, plomes, ossos de bou, poliestirè i teixit acrílic. La cessió té una vigència de cinc anys, amb la possibilitat d'una pròrroga pel mateix període de temps.
 
Mandràgora funàmbula consta en el catàleg Teixint Natura editat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs i està valorada en 1.500 euros. "L'arrel, la part amagada de l'arbre i element de la nutrició i la vida, ara és al centre i d'una manera tensa,  fa referència al mon del circ. De l'arbre al circ, del vent al no res, de la terra a l'eternitat", ha explicat l'artista.
 
La relació de Palmira Rius amb l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) ve de lluny. Al 2013 va participar en la commemoració del 40è aniversari del centre amb una auca i amb un tapís semi-efímer. També ha pres part en tres edicions de l'exposició PVCFPLASMA, del departament de Producció Vegetal i Ciència Vegetal, promoguda pel professor Vicente Medina.
 
A banda del rector i de Palmira Rius, a la firma del contracte de comodat han participat el mateix Medina -impulsor del fons d'art de l'ETSEA- i el director d'Agrotecnio, Ignacio Romagosa. Tots han coincidit a destacar la interacció entre la ciència i l'art com a àmbits aparentment distants però estretament relacionats.
 
L'obra cedida / Foto: P. Rius

NOTÍCIES RELACIONADES:

Art contemporani a l'ETSEA