Neix una 'Wikipedia' realitzada per joves àrabs

Un investigador de la UdL coordina aquesta iniciativa pionera, dins del projecte Sahwa

Descarregar pdf
La joventut àrab ja disposa de la seua pròpia enciclopèdia en línia elaborada pels mateixos membres del col·lectiu: la Shababpedia,  una iniciativa innovadora i única coordinada per l'investigador de la Universitat de Lleida (UdL) José Sánchez. S'emmarca en el projecte de recerca Sahwa, liderat pel CIDOB i finançat per la Unió Europea, i en el què la UdL participa amb un grup c0ordinat pel catedràtic d'Antropologia Social, Carles Feixa.

Aquest espai col·laboratiu aplega articles, vídeos i música generats i actualitzats pel jovent de cinc països àrabs de la Mediterrània - Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte i el Líban- "reflectint la diversitat de la regió", explica Sánchez. L'investigador també destaca que aquesta plataforma "els anima a compartir els seus punts de vista, les seues experiències i les seues expectatives".

Fent un cop d'ull a aquesta enciclopèdia en línia es poden trobar reflexions dels joves sobre temes com ara la crisi dels refugiats, la primavera àrab o la violència contra els infants. La Shababpedia organitza els seus continguts en una dotzena de categories que inclouen l'educació, l'economia, els moviments socials, la religió o la cultura juvenil, entre altres. Estan disponibles en tres idiomes: àrab, anglès i francès.

Notícies relacionades