L'expert contrari a la reforma de les pensions diu que sí les cobrarem

Hi ha interessos quan s'afirma que no es podran pagar, afirma Santos M. Ruesga

Descarregar pdf
SantosMRuesgaUdL
Santos M. Ruesga durant la xerrada. FOTO: UdL
"Cobrarem les pensions? Sí. Fins i tot els que ara sou joves. Quant cobrarem? Això dependrà de les decisions polítiques". En aquests termes s'expressava el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Madrid, Santos Miguel Ruesga, durant la conferència que obria el II Cicle: L'economia a debat de la UdL i que enguany està dedicat a les pensions.

Ruesga, que va ser l'únic expert del comitè dels 'dotze savis' que el Govern de Mariano Rajoy va crear al 2013 sobre la sostenibilitat de les pensions, ha afirmat que hi ha interessos per donar a entendre als ciutadans que els pensions no es podran pagar, amb la complicitat de determinats mitjans de comunicació. "Existien quan s'havia de fer l'informe i existeixen ara", ha afirmat. El govern es va equivocar en la reforma que va fer", ha afegit.

L'informe es basava en determinats coeficients, sobretot demogràfics, per dir que la mitjana de la quantia de les pensions hauria de baixar, però no en tenia en compte uns altres, com ara la ralentització de l'economia a causa de determinades polítiques, ha explicat.

Santos M. Ruesgas, un dels socis fundadors d'Economistas frente a la crisis, és autor de diferents llibres, el darrer publicat enguany a l'editorial Pirámide, porta per títol ¿Cobraremos la pensión? amb Borja Suárez i Valeriano Gómez.

La setmana vinent, el cicle organitzat pel Departament d'Economia Aplicada de la UdL, continua amb la conferència, dijous vinent, La reforma de les pensions, a càrrec de Carles Campuzano (portaveu del Pacte de Toledo) i Andreu Missé (director i soci fundador de la revista Alternativas Económicas).