Les biblioteques de la UdL amplien horari per exàmens
Les de Lletres, Ciències de la Salut i ETSEA obren de dilluns a diumenge
Descarregar pdfLa unitat de Biblioteca i documentació de la Universitat de Lleida (UdL) ha decidit ampliar l'horari de totes les seues instal·lacions durant el període d'exàmens de l'alumnat. Així, les de la Facultat de Lletres, Ciències de la Salut i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) funcionen tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge, fins el proper 7 de febrer. A partir de llavors, només prestarà aquest servei ampliat la de Lletres.
El toc de queda per la pandèmia impossibilita que les biblioteques universitàries funcionin durant la nit. L'horari és de 09.00h a 21.00h a tots els espais. Les biblioteques Jaume Porta, al campus 1 d'octubre (Cappont) i Pla de la Massa, al campus Igualada-UdL, també romanen obertes 12 hores, però només de dilluns a divendres. En tots els casos, els usuaris han de seguir les normatives de seguretat per la COVID-19, com ara l'ús de la màscara higiènica i la distància entre persones.
El Consell de l'Estudiantat de la UdL ha celebrat l'ampliació d'horaris de les biblioteques i la disponibilitat "d'espais segurs i tranquils per poder preparar els exàmens presencials amb condicions". En aquest sentit, el 80% de les avaluacions que la UdL havia programat per aquest període s'estan realitzant en format presencial.
Per centres, les Facultats de Medicina i d'Infermeria i Fisioteràpia, l’Escola Politècnica Superior i l'ETSEA fan tots els exàmens de manera presencial. La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social convoca l'alumnat al centre en un 75% de les proves, mentre el 25% restant és virtual. A la Facultat de Dret, Economia i Turisme, la presencialitat de les avaluacions és del 60% i a la Facultat de Lletres, del 40%.
El consell de direcció de la UdL recomana a l'alumnat "portar roba adient, atès que la ventilació dels espais pot comportar canvis de la temperatura ambiental". També demana no entrar a l'edifici fins 10 minuts abans del començament de la prova i evitar romandre a l'interior més temps del necessari. Al professorat li recomana que la durada de la prova no superi les dos hores i que prioritzi la revisió virtual dels exàmens.
Per tal d'assegurar la mobilitat intermunicipal de l'estudiantat per acudir a examinar-se, el consell de direcció els insta a què duguin el certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19, el certificat de matrícula i el calendari d'exàmens.
MÉS INFORMACIÓ: