L'economia feminista eix de les Jornades Universitat-Empresa
Pressupostos públics amb perspectiva de gènere i renda bàsica, temes que es tractaran
Descarregar pdfEnllaç a la fotografia original
Què és l'economia feminista, què prioritza i quins beneficis aporta a la societat? Per què és necessari incorporar la perspectiva de gènere en els pressupostos públics? Com millora la qualitat de vida de la ciutadania, en especial de les dones, la renda bàsica universal? són algunes de les preguntes a les quals pretenen donar resposta les XXXIV Jornades Universitat-Empresa.
Organitzades pel Departament d’Economia Aplicada de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL), enguany estan dedicades a l'economia feminista, corrent que cada cop pren més força com a alternativa a l'economia neoliberal, en posar al centre el bé comú i la sostenibilitat de la vida i no els mercats i els beneficis del capital.
"Dins del món de l'economia, la feminista està agafant cada cop més embranzida, fet reflexa la realitat de la societat, on dones són el 50%", explica el professor de la UdL i un dels organitzadors de les Jornades, Pere Enciso. "És per això que enguany hem dedicat les jornades a aquest àmbit, perquè l'economia també ha de contribuir a la igualtat de gènere, que ara com ara no s'ha aconseguit ni a nivell laboral ni salarial, entre d'altres", afegeix.
En la sessió de tarda, la també sociòloga i membre de l'Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya, Dolores Medina Foussadier, abordarà aquesta assignació monetària individual des d'una visió feminista.