L'alumnat d'Estudis Anglesos posa en escena la pandèmia de COVID-19

Muntatge teatral inspirat en Passolini, Pere Faura, Carnevali i Marina Garcés

Descarregar pdf
teatre1
Un moment de la representació / Imatge: Nurosfera

El trasbals que ha suposat la pandèmia de COVID-19 centra el muntatge teatral que aquesta setmana ha posat en escena l'alumnat de tercer i quart curs del grau d'Estudis Anglesos i el doble grau en Llengües Aplicades i Traducció i Estudis Anglesos de la Universitat de Lleida (UdL). Amb el títol de The year without spring. An anti-play for the new era (Un any sense primavera. Una anti-obra per la nova era), l'estudiantat s'ha inspirat en les obres que trenquen les convencions (anti-plays) de Pier Paolo Passolini i Peter Handke, i en el Rèquiem Nocturn de Pere Faura per expressar les seues vivències.

Dirigits per la professora Núria Casado, una vintena d'alumnes ha elaborat una peça de teatre no narratiu, sense història ni personatges. Han escrit escenes pròpies i també han fet adaptacions lliures d'alguns passatges d'un monòleg de Davide Carnevali per a l'espectacle Decameró i un text de Marina Garcés per A Tocar!. "És una paleta de lents, que van des del teatre èpic, passant pel teatre social, la sàtira i el teatre de la reminiscència", explica Casado. També han treballat molt les improvisacions.

"Hem intentat reflectir la macro tragèdia, la comèdia surrealista en la qual tots hem quedat atrapats, i la fantasia de la nostra nova normalitat de la manera més fidel i poètica possible", destaquen els participants en la iniciativa. "És un relat teatral del nostre any sense primavera, incloent les nostres frustracions, ràbia, por, preocupacions... i la nostra joventut", afegeixen. "Afortunadament, el que va començar com un rèquiem dramàtic per plorar el final d'una època s'ha anat convertint en un rèquiem per acomiadar-se d'un moment molt difícil", conclouen els estudiants.

L'alumnat ha programat dos representacions amb aforament restringit al plató de la Facultat de Lletres, al Rectorat de la UdL, els dies 21 i 22 de juny. De forma complementària, ha previst oferir una versió en línia al canal de YouTube del taller escènic DALDrama Productions.