La ràdio, protagonista de la 16a Setmana de la Comunicació

L'humorista Juan Carlos Ortega serà l'encarregat de la inauguració el 8 d'abril

Descarregar pdf
setmana comunicació
Cartell de la trobada d'enguany
L'evolució tècnica i temàtica de la ràdio és l'eix principal de la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), que es desenvoluparà entre els dies 8 i 11 d'abril a la Facultat de Lletres, a l'edifici del Rectorat. La ponència inaugural d'aquesta setzena edició anirà a càrrec del guionista i humorista Juan Carlos Ortega, Premi Ondas 2016. Conegut per la seua participació en el programa Crónicas marcianas, compta amb una llarga trajectòria tant en televisió com en ràdio.
 
En l'actualitat, Ortega presenta Las noches de Ortega, a la SER, al mateix temps que col·labora al programa No es un día cualquiera, de Ràdio Nacional d'Espanya, i a Late motiv, d'Andreu Buenafuente. La seua conferència, oberta a l'alumnat de secundària en el marc de la Jornada de portes obertes del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL, portarà per títol "La radio, el sonido y el humor". Tindrà lloc dilluns 8, a partir de les 11.30h, a la Sala d'Actes del Rectorat.
 
Serà el tret de sortida d'un seguit d'activitats que, sota el lema d'Univers sonor, abordarà diferents models de comunicació radiofònica disponibles per a l'audiència: des de la ràdio-fórmula musical fins la informació local o els programes per Internet (podcast). Així, entre els convidats hi ha l'ex-guionista dels programes Polònia i Crackòvia de TV3 Quim Morales, actualment a RAC1; el podcaster Àlex Fidalgo, que presenta el programa Lo que tú digas; o el director i presentador del programa Adolescents iCat, de Catalunya Ràdio, Roger Carandell.
 
El programa de la Setmana es completa enguany amb una taula redona amb representants de totes les emissores de ràdio que treballen a Lleida (RNE, Catalunya Ràdio, SER, COPE, Onda Cero i UA1); una presentació dels premis Idea Radio, de SER Catalunya, i l'emissió del programa esportiu Què t'hi jugues, de la mateixa cadena, dirigit i presentat pel lleidatà Sique Rodríguez. ""La Setmana de la Comunicació pretén afavorir el contacte de l'alumnat amb els professionals i oferir-los la possibilitat de participar en l'organització i difusió de l'esdeveniment", destaca la coordinadora, la professora Mariona Visa.
 
L'alumnat també ha programat una activitat reivindicativa sobre la no-presència de la música rap a la ràdio-fórmula actual, titulada "Performance Rapdio". Es farà dimecres 10 d'abril al claustre de Les Heures, amb el cantant Anser 001 i l'artista del grafiti Krew, que farà en directe un logo en una tela.
 

La Setmana de la Comunicació de la UdL està organitzada pel Departament de Filologia Catalana i Comunicació, amb el suport de la Facultat de Lletres, el Vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, el Vicerectorat d'Estudiants i el Consell Social de la Universitat.

MÉS INFORMACIÓ:

Web de la 16a Setmana de la Comunicació de la UdL