La fortalesa dels Vilars estrena aplicació per a mòbils

Gratuïta i disponible per a dispositius IOS i Android

Descarregar pdf
app vilars
Una de les seccions de l'app Foto: Vilars.cat

La fortalesa ibera dels Vilars d'Arbeca, on fa tres dècades que hi treballa el Grup d'Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida (UdL), estrena aplicació per a telèfons mòbils (app), disponible de forma gratuïta per a dispositius IOS i Android. El visitant pot recórrer el jaciment, accedint a informació i imatges amb restitucions interpretatives, escoltant les explicacions en profunditat dels arqueòlegs de la UdL Emili Junyent, Joan López i Natàlia Alonso.

L'aplicació es pot trobar amb el nom "Vilars d'Arbeca". El GIP hi ha aportat els continguts científics, mentre la conceptualització i el disseny ha anat a càrrec del grup de Didàctica de la Història, la Geografia i altres Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. El desenvolupament de l'app l'ha fet l'empresa Develoop Sotfware.

El jaciment arqueològic (segles VIII-IV aC) va estrenar una nova pàgina web interactiva l'any 2013. Amb la nova app, continua aprofitant les noves tecnologies per millorar la difusió de la fortalesa. El catedràtic emèrit de Prehistòria de la UdL i director de les excavacions, Emili Junyent, ha explicat que "la disminució de recursos per a excavacions en aquests últims anys aconsellaven ara posar èmfasi en la difusió, a donar a conèixer els resultats de trenta anys d'investigació a un públic al més ampli possible".