La UdL rep uns 250 alumnes de mobilitat el primer quadrimestre

Itàlia, Xina, Brasil i Mèxic són els països que aporten més estudiantat forà

Descarregar pdf
benvingudamobilitatUdL2019
L'acte de benvinguda va incloure una exhibició sardanista. Foto: UdL
Un  total  de  257  alumnes  de  mobilitat  ha  començat  el  curs 2019-2020 a la Universitat de Lleida (UdL), una xifra similar a la del primer quadrimestre del curs  passat (255),  segons les dades de la unitat de Relacions Internacionals de la UdL. Provenen de 37 països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. L'estudiantat  italià  se  situa  com  el  col·lectiu  més  nombrós, amb  48  joves;  seguits  pels  42 alumnes de la Xina, els  35 del Brasil i els 34 de Mèxic. La UdL també  rep  en aquest inici de curs joves de punts tan diversos com ara la República de Corea, Perú, Ghana o Nepal; tot i que també n'hi ha 6 de diferents localitats de l'Estat espanyol mercès al programa SICUE.
 
La majoria d'aquest estudiantat, 124 nois i noies, arriba a la capital del Segrià gràcies a les diferents línies del programa Erasmus (81, Erasmus SMS; 23 Erasmus Mundus; 16 Erasmus SMS-T; i 4 Erasmus SMT); seguit pel programa de Mobilitat UdL (87). El Diploma d'Estudis Hispànics, sota la coordinació del Centre de Formació Continua, també aporta un bon gruix d'estudiantat xinès (39).
 

Per centres, la Facultat de Lletres és la que acull el major nombre d'alumnes forans en aquest primer quadrimestre (71, incloent els 39 del Diploma d'Estudis Hispànics). La segueixen l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (61), la Facultat de Dret, Economia i Turisme (45) i l'Escola Politècnica Superior (36). La  Facultat  de  Medicina  rep  18  alumnes i la d'd'Educació, Psicologia i Treball Social, 10, a l'igual que la d'Infermeria i Fisioteràpia. Completen la llista dos centres adscrits, l'INEFC-Lleida i Ostelea, amb 3 estudiants estrangers cadascun.

L'alumnat de mobilitat ha participat en diferents activitats d'integració a la universitat i la ciutat que han tingut lloc durant les dos setmanes prèvies a l'inici de les classes, inclosos els cursos de català inicial. L'acte de benvinguda a una representació d'aquest estudiantat ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al Saló Víctor Siurana del Rectorat, encapçalat pel vicerector de Cultura i Extensió Universitària, Joan Busqueta, i la directora de l'Institut de Llengües de la UdL,  Montserrat Casanovas. El programa de la rebuda institucional incloïa una actuació de la Coral UniCorn de la UdL i una exhibició de la colla sardanista Dolç Infern i de la colla castellera Marracos UdL; aquestes últimes, al claustre de la Pensativa.