La UdL espera recuperar l'activitat del Rectorat el més aviat possible

El rector ha insistit que ni va demanar ni va autoritzar l'entrada dels Mossos a l'edifici

Descarregar pdf
rectorat 16febrer
La Universitat està fent valoració de danys / Foto: UdL
El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, espera que l'edifici del Rectorat pugui recuperar la seua activitat habitual "el més aviat possible" després de l'actuació policial que ha tingut lloc aquest matí per detenir el raper Pablo Hasel. Puy ha assegurat que ell no ha demanat la intervenció dels Mossos d'Esquadra, que només li van comunicar l'ordre de detenció. "Ho hagués pogut demanar, però no ho he sol·licitat ni he autoritzat res. Són els mossos els que tenen competències, el rector en aquesta qüestió no té potestat", ha recordat Puy.
 
La UdL està fent la valoració dels danys que, segons el rector, s'han centrat en el mobiliari. "He de posar en valor que la sortida ha estat relativament pacífica i no cal lamentar danys personals", ha destacat Puy. "Caldrà posar denúncia pel tema de les assegurances, però contra ningú en particular perquè no puc acusar ningú", ha explicat. 
 
El rector ha volgut subratllar que "la universitat és un lloc de llibertat i per això vam intentar utilitzar la via del diàleg per compatibilitzar la protesta amb l'activitat normal". "Aquest desenllaç no és la solució que a mi m'hagués agradat, aquí no s'hi hagués hagut d'arribar mai", ha lamentat.
 
"Si la societat s'atorga uns valors compartits de llibertat d'expressió, que no ha de ser motiu de presó, els que tenen el poder legislatiu han d'actuar perquè les lleis estiguin d'acord amb els valors que la societat comparteix. Si no és així, hi ha una feina a fer que fins el moment no ha estat feta", ha reivindicat Puy.
 
El Servei de Biblioteca i Documentació ha informat que preveu reobrir la Biblioteca de la Facultat de Lletres aquest dijous, 18 de febrer. Malgrat que no hi ha hagut desperfectes en aquestes instal·lacions, el servei s'ha suspès temporalment pels incidents a l'edifici.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Comunicat del consell de direcció per les protestes a l'edifici del Rectorat