Comunicat del consell de direcció per les protestes a l'edifici del Rectorat

Demana compatibilitzar el dret de protesta amb els de l'estudiantat i el personal

Descarregar pdf
tancada Hasel
La porta d'accés principal al Rectorat, tancada / Foto: UdL

Comunicat del consell de direcció de la UdL:

Davant els fets que estan comportant un tancament parcial de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) per un grup de persones que manifesten oposar-se a la detenció per ordre judicial de Pablo Hasél, el Consell de Direcció de la UdL manifesta el següent:

1. Com a universitaris i com a ciutadans no podem sinó manifestar el suport a la llibertat d'expressió, en línia amb les sentències ja emeses pel Tribunal Europeu dels Drets Humans, que ha advertit de la irregularitat que significa la pervivència de disposicions legals contràries a la doctrina europea de respecte als drets humans, entre ells els d'associació, manifestació i expressió.

2. Rebutgem, tanmateix, que el personal de l'edifici de Rectorat i l'estudiantat de la Facultat de Lletres i l'Escola de Doctorat de la UdL hagin de veure greument afectades les seues activitats acadèmiques, administratives i de servei com a resultat de la forma en què, avui i en el passat, s'organitzen aquestes protestes. La lliure circulació i accés d'estudiants i treballadors/es als seus llocs d'estudi i de treball és un punt innegociable que caldrà compatibilitzar amb el també legítim dret de protesta. Aquest darrer no pot resultar de cap manera en riscos personals ni patrimonials de la universitat i de la seua gent, i en aquest sentit exigim al grup organitzador de la protesta que garanteixi els drets de l'estudiantat i del personal de la UdL i la integritat de la pròpia institució.

3. Reiterem, com hem fet també en el passat, que en la resolució de conflictes la via del diàleg ha de prevaldre sobre qualsevol altra, i ens emplacem i emplacem els organitzadors de la protesta a dialogar per a una resolució ràpida d'un conflicte que ni ha originat la UdL, ni en la seua dimensió judicial la UdL té cap atribució legal per a resoldre'l.