La UdL ampliarà la col·laboració que manté amb quatre universitats xineses

A més del Diploma d'Estudis Hispànics s'obre la porta a estendre la mobilitat a altres titulacions

Descarregar pdf
TIANJIN AMB LES ESTUDIANTS QUE VAN VENIR AL 23-24
Els representants de la UdL a Tianjin amb estudiants que van cursar el Diploma d'Estudis Hispànics. FOTO: UT
La Universitat de Lleida (UdL) té previst ampliar la col·laboració que manté des de fa anys amb quatre universitats xineses (Soochow, Changzhou, Nankai i Tinajin) i que actualment se centra en el Diploma d'Estudis Hispànics. Es tracta d'un títol propi promogut al seu moment pel Departament de Filologia clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL que es va posar en marxa del curs 2005-2006 amb prop d'una desena alumnes. Des de llavors s'han graduat 447 estudiants de mobilitat provinents d'aquestes universitats, majoritàriament de la de Tianjin, la primera institució amb la qual es va signar un conveni, ara fa dinou anys.
 
Una delegació de la UdL formada pel vicerector d'Internacionalització, Antoni Granollers, la secretària del Consell Social, Conxita Villar, i els professors Javier Terrado, M. Ángeles Calero i Olga Fransi ha visitat aquestes universitats per renovar els convenis i per ampliar la col·laboració en mobilitat internacional a altres titulacions de la UdL, com ara les de ciències de la salut i les enginyeries. En cas de concretar-se l'ampliació, s'emmarcaria en l'Erasmus+ KA171, el programa de mobilitat amb països no europeus, ha explicat el vicerector.
 
Durant la visita a les universitats xineses, la delegació de la UdL va participar en la commemoració del 60è aniversari de la Universitat de Tianjin. Antoni Granollers va ser un dels ponents en una de les taules redones organitzades per celebrar l'efemèride. Concretament, en la dedicada al paper de la intel·ligència artificial en l'educació superior i la internacionalització, on també van intervenir representants d'universitats xineses, japoneses i ucraïneses.

D'altra banda, la Universitat de Soochow va homenatjar el catedràtic de Llengua espanyola de la UdL i impulsor del Diploma d'Estudis Hispànics, Javier Terrado, amb motiu de la seua propera jubilació. Al 2014, Terrado va ser distingit per la Universitat de Tianjin amb el Premi a la contribució excel·lent a l'intercanvi pedagògic sinoespanyol en reconeixement a les relacions que mantenen ambdós universitats a través del Diploma d'Estudis Hispànics.


Durant l'estada a Xina, la representació de la UdL va mantenir trobades amb professorat d'espanyol de les universitats xineses, dos dels quals s'han doctorat a la Universitat de Lleida, així com amb exalumnat del Diploma d'Estudis Hispànics.