La UdL acull els documentals de la Mostra de cinema llatinoamericà
Professorat i estudiantat de la Facultat de Ciències de l'Educació participen en aquesta secció del festival
Descarregar pdfL'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont de la Universitat de Lleida acollirà la projecció dels documentals de la Mostra de cinema llatinoamericà de Catalunya, que enguany arriba a la 20ena edició. Del 7 al 10 d'abril, s'han programat en doble sessió (a les 5 i les 7 de la tarda) vuit documentals, un dels quals encara està per tancar.
El programa inclou: Leonora Carrington. El juego surrealista, de Javier Martín-Domínguez (Espanya 2012); El alcalde, d'Emiliano Altuna, Carlos F. Rossini i Diego Osorno (Mèxic, 2013); La eterna noche de las doce lunas, de Priscila Padilla (Colòmbia, 2013); Refugiados en su tierra (Argentina), de Fernando Molina i Nicolás Bietti (Argentina, 2013); El gran simulador, de Néstor Frenkel (Argentina, 2013); Cidade de Deus: 10 anos depois, de Cavi Borges i Luciano Vidigal (Brasil, 2013) i Mika, mi guerra de España, de Fito Pochat i Javier Olivera (Argentina, Espanya, Veneçuela, 2013). A més dels de la secció oficial, també hi haurà una secció especial de documentals, així com presentacions i conferències, segons ha explicat el director de la Mostra, Juan Ferrer durant la presentació de la secció, en la qual hi han estat presents, els professors de la UdL, Màrius Bernadó i Glòria Jové.
La UdL i la Mostra col·laboren a més en un projecte docent pel qual alumnat dels graus d'Educació Primària, Educació Social, Treball Social i del Màster en educació inclusiva, realitzaran un treball específic sobre les pel·lícules de no ficció que es projectaran a la Mostra. L'estudiantat, tutoritzat pels professors de la Facultat de Ciències de l'Educació, Glòria Jové, Xavier Carrera i Ramona Ribes ha de realitzar un treball sobre alguna de les temàtiques dels documentals, que inclou un vídeo, i relacionar-ho amb els continguts de les assignatures. Es tracta "d'integrar el món universitari en el món cultural en general, i audiovisual, en particular, tal i com passa en altres festivals de cinema" ha explicat Ferrer, el qual ha afegit que aquesta col·laboració pretén mantenir-se en anys posteriors.
Els tres professors de la UdL seran el jurat de la secció oficial de documentals i tindran l'assessorament de l'antropóleg, fotògraf i realitzador de documentals, Javier Gil. L'estudiantat també podrà votar, amb la resta d'espectadors, per al Premi extraordinari del públic al millor documental.