La UdL, a la primera fira virtual de màsters oficials d'Espanya
A la de graus de les universitats catalanes ha rebut més de 18.000 consultes
Descarregar pdfLa Universitat de Lleida (UdL) participa aquesta setmana, del 23 al 27 de març, al saló virtual UNIferia Másteres Oficiales 2020, impulsat per Crue Universitats Espanyoles i la Xarxa de Serveis d'Informació i Orientació Universitaris. L'oferta de 54 centres d'educació superior de l'Estat es concentra en aquesta plataforma on la UdL presenta un total de 44 màsters i dobles màsters. En la recernt edició especial per als graus de les universitats catalanes de la UNIfira, la UdL ha rebut més de 18.000 consultes, situant-se com la quarta de Catalunya només per darrere de les de la capital: Universitat de Barcelona (UB), Autònoma de Barcelona (UAB) i Pompeu Fabra (UPF).
La crisi sanitària provocada pel COVID-19 ha obligat a suspendre fires presencials com el Saló de l'Ensenyament i el Saló Futura. Les plataformes virtuals són l'alternativa per donar a conèixer l'oferta docent de cara al proper curs. En aquests certàmens en línia, qualsevol persona pot 'passejar' pels diferents estands de les universitats sense sortir de casa. També pot interactuar amb els serveis d'informació i orientació a través de canals de xat que són accessibles també per a persones amb alguna discapacitat sensorial.
En el cas dels màsters, personal de la unitat d'Informació i Orientació Universitària i dos estudiants contractats atenen el xat de la UdL tots els dies, entre les 10.00h i les 14.00h i les 15.00h i les 19.00h. "Conèixer l'oferta de les titulacions oficials, els recursos i serveis, les opcions de beques o d'internacionalització poden ser factors decisius per a l'estudiantat", destaca la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montse Rue. "Aquest saló virtual és una eina que millora els canals de comunicació i garanteix la igualtat d'oportunitats sense les limitacions que tenen les tradicionals fires d'educació superior", afegeix.
En concret, la UdL presenta 44 titulacions de màster, 37 de centres propis i 7 d'adscrits: 10 de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA); 8 de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET); 8 de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS); 4 de la Facultat de Lletres; 3 de l'Escola Politècnica Superior; 3 de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia; 1 de la Facultat de Medicina; 3 de l'INEFC; 2 d'Ostelea (Barcelona); 1 de l'Escola de Relacions Laborals i 1 de Next Centre d'Estudis Superiors (Madrid).
De l'oferta dels centres propis, tres són dobles màsters (2 de la FDET i 1 de la FEPTS) i 9 són màsters interuniversitaris coordinats per la UdL: 5 per l'ETSEA, 2 per Lletres, 1 per la FEPTS i 1 per la FDET. També hi ha 4 màsters virtuals, 2 de la Facultat de Lletres, 1 de la FEPTS i 1 de la FDET.
La Universitat de Lleida ha obtingut bons resultats a la UNIfira Graus de Catalunya, registrant un total de 18.607 consultes virtuals de 3.868 usuaris en tres dies i només superada per la UB (40.584), la UAB (21.569) i la UPF (19.610), segons les dades de l'organització. La Universitat Politècnica de Catalunya n'ha rebut 12.946; la Rovira i Virgili de Tarragona; 6.779; i la de Girona, 5.346. El certamen ha registrat 21.033 usuaris únics, que han realitzat 31.177 sol·licituds d'informació.
En aquesta ocasió, el personal de la unitat d'Informació i Orientació Universitària ha comptat amb el suport de 9 estudiants contractats, 1 per cada centre propi, 1 pel campus UdL-Igualada i 1 per a reforç del mateix servei. Tots ells han treballat de forma telemàtica des de casa.
NOTÍCIES RELACIONADES:
Una fira virtual d’universitats informarà enguany sobre els graus a Catalunya