La Generalitat aprova la reducció de preus universitaris per al curs 2020-2021
Un curs que combinarà docència presencial i virtual per la COVID-19
Descarregar pdfLa Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts el decret de preus universitaris per al curs 2020-2021, que fixa una reducció del 30% de la matrícula. Així, la forquilla als graus és d'entre 17,69 i 27,67 euros per crèdit. La consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó ha anunciat, com a novetat, que "els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital, als quals se'ls hagi denegat una beca general d'estudi, estaran exempts de pagament dels preus acadèmics dels serveis universitaris, ja que es tenen en compte les circumstàncies d'empobriment sobrevingut a causa de la Covid-19".
Paral·lelament, també s'ha acordat que les universitats puguin desplegar una política pròpia de segones i successives matrícules perquè, en els casos degudament justificats, l'estudiantat pugui estalviar-se el recàrrec quan la nova matriculació estigui vinculada a les condicions generades per la situació d'emergència per la COVID-19 en l'actual curs 2019-2020.
Model híbrid de docència presencial i virtual
El Govern i les universitats catalanes preveuen un model híbrid de docència presencial i virtual per al curs 2020-2021 com a conseqüència del període d'excepcionalitat causat per la COVID-19. En el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), la Secretaria d'Universitats i Recerca, els vicerectors de docència de les 12 universitats catalanes i l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) han acordat un document marc que preveu que, almenys, durant la primera meitat del curs es desenvolupi una presencialitat restringida condicionada per l’aplicació del distanciament obligatori a les aules, en els passadissos i als espais comuns.
El document concreta que el concepte de docència mixta s'ha de traduir, en la pràctica, en la millor combinació possible de les qualitats d'una bona formació presencial i els beneficis d'una formació en línia. En el cas de les pràctiques en l'àmbit de la salut, es prioritzaran el format presencial en les pràctiques dels estudiants de grau. Pel que fa a les pràctiques en centres educatius, es dissenyaran tenint en compte els tres escenaris possibles amb els que treballa Educació: normalitat i presencialitat absoluta, presencialitat condicionada i confinament.
Text: Comunicació Generalitat / Premsa UdL
NOTÍCIES RELACIONADES:
Rebaixa d'un 30% en els preus públics universitaris a partir del pròxim curs