L'INS Manuel de Montsuar guanya la Lliga local de debat de secundària i batxillerat

Participarà en la final en línia de la Xarxa Vives que tindrà lloc del 13 al 23 d'abril

Descarregar pdf
INS Montsuar_Lleida
L'equip guanyador. FOTO: XVU
Un equip del INS Manuel de Montsuar de Lleida, capitanejat per la professora del centre, Maribel Serrano Zapata, ha estat el guanyador de la fase local de Lleida de la Lliga de debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives d'Universitats (XVU), que aplega 22 universitats dels territoris de parla catalana de 4 estats europeus. Enguany, per primer cop, la competició s'ha desenvolupat telemàticament mitjançant sales virtuals habilitades per la XVU, amb debats d'una durada màxima de 16 minuts.

El jurat, format per Laura Rey Mañas i Josep Maria Giménez Sentís (Agrupació de debat de la UdL) i Germán París Leza (professor de la UdL) ha escollit Kevin Navas Martínez, Carlota Valentines Badia, Joana Farré Farrús i Marco Vicente Tabarés per representar la Universitat de Lleida (UdL) en la final d'aquesta competició dialèctica que es disputarà del 13 al 23 d'abril entre els 15 equips classificats en les fases locals d'universitats del País Valencià, Catalunya i Andorra. A més Kevin Navas Martínez, ha estat escollit el millor orador de la competició de la fase UdL.

En total, han estat 29 estudiants agrupats en 4 equips de centres de Lleida (Col·legi El Carme, Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver, INS Manuel de Montsuar i INS Josep Lladonosa) i 1 de Barcelona (Col·legi Claret) que han competit en 4 debats al voltant de si el creixement global de l'economia és, o no, compatible amb el respecte al medi ambient, defensant en dos la postura a favor i en els altres dos la postura en contra.
 
La Lliga de debat de secundària i batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals de l'estudiantat mitjançant l’ús de la paraula alhora que crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.
 
En la competició de 2021 hi han participat estudiants d’entre 15 i 18 anys de 74 centres docents de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra per representar les 15 universitats de la Xarxa Vives on van resultar guanyadors.