Només 7 positius entre les 1.749 PCRs analitzades en els cribratges a la UdL

Les serologies detecten anticossos a 10 persones, la meitat a Igualada

Descarregar pdf
cribratge medicina
Un moment de les proves a Ciències de la Salut / Foto:UdL
Només 7 de les 1.749 PCR analitzades a la Universitat de Lleida (UdL) durant els cribratges massius per detectar casos de COVID-19 han resultat positives. Les dades que ha facilitat avui el departament de Salut xifren la positivitat en el 0,40%, quan la mitjana en els cribratges universitaris de tot Catalunya ha estat del 0,44%, amb els resultats que es tenen de moment. Les 1.799 serologies realitzades han determinat presència d'anticossos en 10 persones, 5 d'elles a Igualada. El percentatge és del 0,56% a la UdL, del 2,83% a nivell català i del 4,16% a la capital de l'Anoia.
 
La UdL va iniciar els cribratges intensius a la població universitària de Catalunya després de les vacances de Setmana Santa. Les proves voluntàries van tenir lloc els dies 7, 8, 13, 14, 15, 21 i 22 d'abril en els 4 campus que la Universitat de Lleida té a la capital del Segrià i el campus UdL-Igualada, amb l'objectiu de tallar les cadenes de transmissió de Coronavirus SARS CoV-2. De les 1.846 PCR realitzades amb automostra, Salut n'han analitzat 1.749 (119 a Igualada, amb cap positiu).
 
La vicerectora d'Estudiants i Ocupació de la UdL, Montse Rué, ha valorat molt positivament la resposta de l'alumnat i del personal a la crida per al cribratge, ja que "demostra l'interès i la preocupació de la comunitat universitària per deixar enrere la pandèmia". Quant als resultats, "volem remarcar el baix nombre de positius tant de les PCR com de les serologies, que mostren que la UdL és, comparativament, un lloc segur, i que tant la institució com les persones estem fent les coses bé per contenir la COVID", ha afegit.
 
Des del Departament de Salut, la Gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, admet que "les xifres no són del tot satisfactòries ja que ens hagués agradat trobar més casos positius, perquè el virus és evident que circula. La part bona és que hem pogut tallar 7 cadenes de transmissió de persones asimptomàtiques que, si no haguessin estat detectades, haurien pogut infectar tot el seu entorn."
 
Els cribratges de la COVID-19 han estat impulsats des del Departament de Salut, coordinats pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l'Atenció Primària de Lleida de l'Institut Català de la Salut, i amb la col·laboració de la Universitat.
 

Text: Comunicació Regió Sanitària Lleida / Premsa UdL