Gairebé 400 inscrits a la X Jornada d'Acompanyament al Dol i la Malaltia

El filòsof Francesc Torralba serà l'encarregat de cloure la trobada

Descarregar pdf
francesc-torralba-gotoURL
El professor d'ètica parlarà d'acceptar la mort Foto: URL
L'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), al campus de Cappont, acollirà aquest divendres 17 de març la desena Jornada d'Acompanyament al Dol i la Malaltia, organitzada per Grups d'Acompanyament al Dol i la Facultat de Medicina de la UdL. A la jornada s'hi han inscrit 380 persones i una trentena s'ha quedat en llista d'espera.

El filòsof i escriptor Francesc Torralba serà l'encarregat de cloure la jornada amb la xerrada Anticipar el dol. Viure amb serenitat la certesa de la mort. Aquest professor d'ètica i director de la Càtedra Ethos d'ètica aplicada de la Universitat Ramon Llull (URL), ha abordat en els seus estudis qüestions centrals de l'existència humana com ara el sofriment i la mort. Entre altres guardons, compta amb el Vallverdú d'assaig (2002).

La conferència inaugural anirà a càrrec del president de l'Associació italiana de Pastoral Sanitària i del Comitè Europeu Pastoral Care and Counselling, Arnaldo Pangrazzi. Aquest referent internacional en el tractament del dol i autor d'una desena de llibres impartirà la conferència El cost del dol: signes de dol no resolt i recorreguts. A continuació, hi haurà una taula rodona sobre l'acompanyament en la mort i la malaltia amb l'especialista en acompanyament al dol en l'àmbit escolar, Concepció Poch; el teòleg Ramon Prat i la psicòloga de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Pilar Mariné.

El programa també inclou una taula d'experiències que comptarà amb el catedràtic de Cirurgia i exrector de la UdL, Joan Viñas, i la periodista Mercè Castro; i una taula rodona amb la doctora en metafísica Anji Carmelo; la metgessa i cap de la Unitat Funcional Interdisciplinar Sociosanitària (UFISS) de l'Arnau, Maria Nabal; i la directora general de l'Institut Borja de Bioètica, Montse Esquerda.

L'associació Grups d'Acompanyament al Dol va néixer l'any 2004. A banda de la Jornada d'Acompanyament al Dol i la Malaltia, des de fa quatre anys organitza el postgrau d'Especialista Universitari en acompanyament al dol a la UdL.


Text: Delegació de Comunicació Bisbat Lleida / Oficina de Premsa UdL