Els cursos d'estiu a La Seu arrenquen amb un centenar de matriculats

Mindfulness, literatura i música destaquen entre les temàtiques

Descarregar pdf
14-07-17_Universitat-Estiu
Un dels cursos a La Seu d'Urgell l'estiu passat. Foto: UdL
Els cursos d'estiu de la Universitat de Lleida (UdL) es traslladen la setmana vinent a La Seu d'Urgell. Un total de 102 persones s'han inscrit en alguna de les sis ofertes programades fins el dia 21 de juliol al Centre Cultural Les Monges. De moment, més de 700 persones ja s'han matriculat a la Universitat d'estiu de la UdL, incloent el curs virtual Estratègies i eines web 2.0 per a la recerca de feina, amb 39 alumnes. 

Mindfulness per a professionals de l'educació i la salut se centra en comprendre la teoria i part de la investigació que hi ha darrere d'aquest concepte de mantenir viva la consciència en la realitat del present. Els participants coneixeran eines i recursos per entrenar i millorar la consciència d'un mateix, la regulació emocional,  la gestió de l'estrès i la comunicació conscient. També en l'àmbit de l'ensenyament l'oferta inclou Treballar per projectes a l'aula, en què es compartiran experiències d'Educació Infantil i Primària, i Aproximació a la pedagogia sistèmica. Obrint el cor i la mirada per poder educar

Passejades per a escriptors compta amb la professora d'escriptura Muriel Villanueva, autora de la premiada novel·la curta La gatera. Dimecres serà el torn per al curs El món de Shakespeare i la música, sobre el  “renaixement” de la música anglesa als segles XVI i XVII, amb el barroc i la música isabelina. Els matriculats gaudiran del concert Cel i terra en el bisbat d'Oriola, de Lucentum XVI, emmarcat en el Festival de Música Antiga dels Pirineus. 

Un dels cursos que repeteix és El maltractament i l'abús sexual infantil, on diferents professionals del sector sanitari explicaran els signes i símptomes, els factors que afavoreixen el seu manteniment, i orientacions d'actuació quan ens trobem davant d'un possible cas. L'objectiu, segons els organitzadors, és "trencar el silenci en benefici dels infants".