Doble grau de l'EPS en Enginyeria Mecànica i en Energia i Medi Ambient

Gràcies a un conveni amb la Universitat Novia UAS de Finlàndia

Descarregar pdf
EnginyeriaMecanica-Energia-MediAmbient_UdL
D'esquerra a dreta: Giné, Roberto Fernández, Andersson i Waller / Foto: UdL

L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) oferirà a partir del curs vinent, 2014-2015,  un doble grau en Enginyeria Mecànica i Enginyeria de l'Energia i Medi Ambient amb la Novia University of Applied Science de Finlàndia. D'aquesta manera, l'EPS vol donar resposta a les demandes del territori, tenint en compte que Lleida lidera la producció hidroelèctrica, solar i de biomassa a Catalunya. El conveni que han signat avui les dos institucions té una vigència inicial de dos anys, prorrogables.

El rector de la UdL, Roberto Fernández, no descarta pensar en uns estudis propis d'Enginyeria Mediambiental a la UdL "si aquesta prova pilot té demanda". En principi, l'acord estableix la possibilitat d'aconseguir el doble grau a 5 estudiants de cada institució per curs acadèmic. L'alumne haurà d'haver superat almenys 150 crèdits ECTS a la seua institució d'origen i completar un mínim de 60 crèdits ECTS del pla d'estudis de la institució associada. Per completar el Projecte Final de Grau, de 15 ECTS, l'estudiant n'haurà d'haver superat 30 en la universitat d'acollida. Tot l'ensenyament i la qualificació acadèmica seran en anglès.

Roberto Fernández ha destacat que l'EPS "és un dels puntals més importants d'internacionalització" de la Universitat de Lleida i l'ha titllat de "centre pioner per a la resta de la comunitat universitària". A banda d'aquest doble grau, l'Escola Politècnica n'ofereix un altre amb la VIA University de Dinamarca i una doble titulació de màster amb l'Institut Tecnològic Bandung d'Indonèsia. En aquest sentit, el director de l'EPS, Francesc Giné, ha recordat que l'objectiu final és que totes les seues titulacions "tinguin una doble sortida a l'estranger".

De la seua banda, el rector de la Novia UAS, Örjan Andersson, espera que la col·laboració amb la UdL sigui "fructífera", ja que els obre noves perspectives. El seu centre està ubicat a la ciutat de Vaasa, que aglutina el 2% de la població del país i el 30% de la tecnologia energètica. A l'acte de signatura del conveni l'ha acompanyat el degà de la seua Facultat d'Enginyeria i Econòmiques, Jonas Waller.