Doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal el proper curs
En sis anys es podran obtenir els dos títols però també se'n podrà cursar un de sol
Descarregar pdf"Ja tenim Veterinària a casa". Amb aquestes paraules el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, anunciava aquest vespre que el Consell Interuniversitari de Catalunya havia aprovat al migdia, només amb l'oposició de la Universitat Autònoma de Barcelona, poder impartir aquesta titulació el proper curs acadèmic.
La UdL aposta per un doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal que tindrà una entrada única per la via de la preinscripció, i una sortida de grau diferenciada en un grau de Veterinària i en un grau de Ciència i Producció Animal; aquest darrer, fruit de la reverificació de l'actual grau en Ciència i Salut Animal.
Es tracta d'un títol singular, únic a Catalunya i a l'Estat, ha explicat el vicerector de Docència, Francisco García Pascual, de 360 crèdits, que permetrà als estudiants assolir els dos títols en sis anys. Pretén formar professionals polivalents que, al mateix temps, siguin experts en medicina veterinària i especialistes en gestió i maneig d’animals de granja. Tot i així, també podrà optar-se optar per cursar un títol sol, o Veterinària, en cinc anys o, Ciència i Producció Animal, en 4.
S'ofertaran 60 places a primer, les mateixes que ara té Ciència i Salut Animal. García ha destacat la importància que tindran les pràctiques, obligatòries, i que es desenvoluparan tant en clíniques veterinàries com en unitats productives ramaderes i/o agroindustrials i en estacions d’experimentació de biomedicina de la Diputació de Lleida, gràcies a la col·laboració entre el sector públic i el privat, ha afirmat.
Per la seua part, el rector ha dit que la UdL compta amb el compromís de la Generalitat pel que fa al projecte docent, és a dir, per a la contractació de professorat. Quant a la futura construcció i equipament dels serveis hospitalaris veterinaris, ha afirmat que no està preocupat. Fins ara, la UdL té el suport explicit d'una vintena d'empreses del sector "però continuarem treballant per sumar-ne més", ha precisat el president del Consell Social, Ramon Roca.
Les obres de l'edifici que allotjarà aquests serveis hospitalaris propis i que s'ubicarà a la zona sud del campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), podrien començar d'aquí a un any i mig o dos. L'immoble tindrà una sala de necròpsia, un laboratori de salut animal, aules especialitzades i espais administratius.
El director de l'ETSEA, Narciso Pastor, s'ha mostrat molt satisfet que el seu centre oferti la doble titulació. "És la guinda del pastís -ha dit- que reforça al campus agroalimentari més important de Catalunya i que tanca unc ercle que es va obrir fa molts anys". En aquest sentit, també s'ha manifestat el secretari general d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, que ha lloat l'ETSEA, com un centre punter a desenvolupar uns estudis en Ciència i Salut Animal de gran qualitat.
Castellà s'ha mostrat molt crític amb la Universitat Autònoma de Barcelona que no ha complert amb el conveni que va signar amb la UdL al 2008 per a la impartició d'un títol conjunt de Veterinària. "Hi havia un acord que no es va complir, com tampoc el mandat del Parlament de Catalunya perquè així fos", ha dit. "Ningú està per sobre del Parlament de Catalunya, per tant, la UdL té el dret i té la qualitat com per poder ofertar-lo ara", ha conclòs.
Més informació
Doble grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal, una aposta de futur