Cortina, contra el 3+2, en la inauguració del curs a Dret i Economia
La catedràtica d'Ètica adverteix que aquesta mesura només escurça els graus
Descarregar pdf
Cortina ha afirmat que les carreres duren el que duren, 4 anys ara, i 3 en la futura reforma -a excepció de Medicina-, i que el postgrau no et cal per poder-te graduar, tot i que n'hi hagi alguns que s'han de cursar si vols exercir la professió. "El que s'està proposant realment amb el 3+2, i que al seu moment ja es va fer amb el 4+1, és escurçar la durada de graus", ha afegit.
Adela Cortina, guanyadora de l'últim Premi nacional d'assaig pel seu llibre Para qué sirve realmente la ética, ha advertit que fer més curtes les carreres allunya la Universitat de la seua identitat i de la seua missió que és formar professionals i no només tècnics. "I tècnics és el que tindrem si les titulacions passen a ser de tres anys", ha recalcat.
La filòsofa ha qualificat de "barbaritat" que les carreres hagin perdut el nom de llicenciatura per passar-se a dir-se grau, un terme que li recorda més a la temperatura o a les cerimònies de graduació -universitàries o no- que es fan als Estats Units, ha dit, i que per tant, ha perdut el sentit del terme medieval llicenciatura.
Cortina ha estat l'encarregada d'obrir oficialment el curs de la Facultat de Dret i Economia amb una conferència sobre el futur de la Universitat, de la qual ha dit que només pot construir-se com a bé públic.
L'acte també ha acollit el lliurament de la primera edició del Premi al millor treball de final de grau en memòria de Josep Maria Guarro sobre dret processal i la procura. El guardó ha recaigut en l'alumna Marta García Molins per La intervención de las comunicaciones telefónicas, tutoritzat per la professora, Merche Serrano.