Una vuitantena d'experts en micotoxines es donen cita a la UdL

L'ETSEAFiV acull la trobada anual de la xarxa estatal MICOFOOD

Descarregar pdf
micofood
Un moment de la inauguració. Foto: Agrotècnio
Una vuitantena d'experts en fongs i micotoxines dels aliments i els seus processos de descontaminació es reuneixen des d'avui i fins demà a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària, Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV) de la Universitat de Lleida (UdL) en el marc de la trobada anual MICOFOOD. Aquesta xarxa estatal liderada per la Universitat de València, està integrada per investigadors i investigadores especialistes en aquest àmbit de les universitats de Lleida (Agrotecnio), Navarra, Saragossa, Complutense de Madrid, Càceres, Santiago de Compostel·la, Barcelona, Granada i el CSIC.
 
Durant la trobada a la UdL avui es presenten les darreres investigacions en avaluacions dels riscos per a la salut de les micotoxines, l'aplicació d'eines moleculars en fongs micotoxigènics, així com diverses estratègies per a la mitigació de l'impacte de les micotoxines. En aquest sentit, investigadores i investigadors de la UdL parlaran sobre l'impacte de les begudes a base d'avena en el contingut i la transferència del deoxinivalenol, una micotoxina molt freqüent en els cereals. Demà les sessions estan dedicades a les tècniques de detoxificació i la detecció de fongs i micotoxines.

L'objectiu d'aquesta reunió anual, que passa per la novena edició, és garantir la seguretat alimentaria, aprofundint en l'avaluació del risc i la millora de la qualitat dels aliments, expliquen els organitzadors. La inauguració de la trobada ha anat a càrrec del director de l'ETSEAFiV, Jordi Graell, el catedràtic de la UdL i investigador a Agrotecnio, Vicent Sanchis, i d'Angel Medina, catedràtic de micologia aplicada i director de medi ambient i agroalimentació de la Universitat de Cranfield, que fa abordat en la seua xerrada els efectes del canvi climàtic sobre les micotoxines.