Una catedràtica de l'ETSEA, al Panell Intergovernamental de Sòls de la FAO

Rosa M. Poch, entre els cinc membres europeus

Descarregar pdf
poch
Poch, en un treball de camp. Foto: ETSEA-UdL

La catedràtica d'Edafologia de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), Rosa M. Poch, ha estat nomenada membre del Panell Intergovernamental de Sòls de la FAO pel període 2018-2021 durant la 6a assemblea del Global Soil Partnership (GTIS), celebrada a Roma. És l'única representant de l'Estat espanyol i una de les cinc europees, amb altres experts de Itàlia, Holanda, Israel i Rússia. En total, hi ha 27 membres d'arreu del món.

La principal funció del GTIS és proporcionar assessorament científic i tècnic a l'Aliança Mundial de Sòls davant dels principals problemes edàfics a nivell mundial, com la desertificació o el canvi climàtic, però també de cara a sol·licituds específiques per part d'institucions. Cal remarcar que en la composició del primer grup hi va haver ja una enginyera agrònoma de l'ETSEA, Marta Camps Arbestain, actualment a Nova Zelanda, que va ser representant del Pacífic Sud-Oest.

Poch és professora de la UdL des de 1992 i catedràtica, des de 2011. Forma part del grup de recerca de Sòls i Aigües de l'ETSEA. Coordinadora del màster interuniversitari de Gestió de Sòls i Aigües, les seues línies d'investigació se centren en la gènesi i micromorfologia de sòls, temes de degradació i conservació, i geoarqueologia. També és editora en cap de la revista Spanish Journal of Soil Science.