Un 'mapping' d'alumnat de l'EPS amb el col·lectiu Telenoika tanca el festival Intangible

El videomapatge va ser projectat ahir a la façana de l'Ajuntament de Lleida

Descarregar pdf
alumnos videomaping
Alumnat de l'EPS autor del mapping. FOTO: EPS-UdL
Un mapatge inspirat en la riuada que va patir Lleida el 8 de novembre de 1982, creat per alumnat de l'Escola Politècnica a Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) i  el Col·lectiu Telenoika, va tancar ahir els actes del festival d'art i tecnologia Intangible, que s'ha celebrat aquests dies a la ciutat. El videomapatge, de 7 minuts de durada -dels quals 2,30m han estat produïts pels estudiants de l'EPS-, es va poder veure projectat ahir al vespre a la façana de la Paeria en quatre passis
 
El procés de realització d'aquesta creació artística que combina imatges i música va començar a gestar-se el juliol passat, en el marc d'un taller a sis alumnes del Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives de la UdL a càrrec de l'artista mexicà Alvaro Muñozledo, del Col·lectiu internacional especialista en aquest àmbit, Telenoika. En el taller, que va comptar amb la col·laboració dels artistes visuals i professors de l'EPS, Ferran Lega i Kepa Landa, es van donar a conèixer les tècniques necessàries per a realitzar un video mapping de gran escala que van ser 'testades' en una maqueta de 80cm. Durant l'estiu, Marina Alonso, Sandra Camacho, Àgueda Camarasa, Violeta Prim, Víctor Ortiz, Ionander Terrero van treballar amb forma per tal que al setembre Alvaro Muñozledo combinés les aportacions d'aquestes estudiants i la música de Ferran Lega i Sandra Camacho.
 
"En aquest espectacle, dirigit pels membres de Telenoika, l'alumnat de la UdL ha aportat un 15 %, han fet de teloners de Telenoika per dir-ho d'alguna manera i d'aquesta col·laboració ha sorgit un aprenentatge molt interessant, amb un repte motivador i il·lusionant. Una oportunitat única per als nostres alumnes", explica Kepa Landa, que juntament amb Ferran Lega ha exposat obra al Museu Morera durant la celebració del festival Intangible.
 
En l'organització i realització d'aquest festival cultural i audiovisual impulsat per la Paeria, hi ha participat activament l'EPS. Així, a més del mapatge i les obres de Lega i Landa, la també professora del centre, Rosa Gil, ha impartit dos conferències. La UdL també va acollir una xerrada programada a l'Intangible, la del cineasta i videoartista, Guillermo G. Peydró que portava per títol: Más allá de “Le mystère Picasso”: antecedentes y ramificaciones del cine procesual. A més a més, l'EPS va organitzar dos conferències per al seu alumnat  al voltant dels continguts temàtics del festival.