Ajut nord-americà per a una recerca sobre l'Atàxia de Friedreich

El projecte, d'un any de durada, rep 85.000 dòlars

Descarregar pdf
Jordi Tamarit
El professor Jordi Tamarit / Foto: IRBLleida
L'Aliança de Recerca de l'Atàxia de Friedreich dels Estats Units (Friedreich’s Ataxia Research Alliance - FARA) ha atorgat un ajut de 85.000 dòlars al professor de la Universitat de Lleida (UdL) i investigador del grup Bioquímica de l'estrès oxidatiu de l'IRBLleida, Jordi Tamarit Sumalla, per continuar investigant sobre aquesta malaltia minoritària. Són 85.000 dòlars que destinarà al projecte Uncovering the function of a conserved site in eukaryotic frataxins (Descobriment de la funció d'un centre conservat en frataxines eucariotes).  

La recerca, amb una durada d'un any, explorarà les conseqüències de la mutació d'un grup d'aminoàcids sobre l'estabilitat de la fraxatina, una proteïna que disminueix amb l'Atàxia de Friedreich. L'objectiu és comprendre el mecanisme pel qual la sobreexpressió de la frataxina és tòxica, que és un dels problemes que dificulten l'ús de la teràpia gènica en aquesta malaltia. Això podria obrir noves perspectives de tractament.
 
L'associació FARA subvenciona aquest estudi a través de l'Award for Innovative Mindset, un premi per donar suport a l'exploració inicial de conceptes innovadors i potencialment trencadors en la recerca de la Atàxia de Friedreich, que fomentin noves direccions, aportin noves perspectives al camp i abordin temes desatesos.   
 

Text: Comunicació IRBLleida / Premsa UdL

MÉS INFORMACIÓ:

NOTÍCIA DE L'IRBLLEIDA